FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
43
20%
2. Borbu za Evropu
100
47%
3. Sredinu tabele
40
19%
4. Borbu za opstanak
29
14%

Ukupno glasova: 212

1921boy
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la 1921boy » 25 feb 2022, 22:28

Ne razumijem čemu odmah napad zato što je Bekrić počeo od početka kao napadač? Koga je to Edis imao na klupi od napadača pa da zamijeni Bekrića? Možda su napadača trebali igrati Gasal sa 170, Resić sa 175, Šehić sa 174 ili eventualno Subašić? Štilić nije spreman da odigra 25 minuta a ljudi kažu zašto nije počeo sa njim od prve minute.

Ponašanje i izjava nakon utakmice paraju oči ali ja ga razumijem, sve je to bilo u revoltu, 90 minuta si bolji protivnik, 20 minuta igraš sa igračem manje i opet vršiš pritisak na ekipu koja je iz dva ako se mogu nazvati bezopasna pokušaja dala dva gola.

Mujić i Šehić ubilježili prve minute za seniorski tim, čestitke momci.

Igra odlična, definitivno neočekivana prvenstveno zbog presinga. Sredina sa Hajdarevićem i Mekićem odlična. Krila manje više, malo petljanja ali ok. Galić će biti pravo pojačanje, po meni prvo ime naše ekipe. Cocalić ok, možda mala nesmotrenost prilikom gola Haskića ali on je sa čuvanjem jednog igrača trebao preći na Haskića a tu je trebao biti neko drugi. Reakcije i ostalo sve ok, smireno, bez puno frke, uglavnom na iskustvo igra.

Ono što mi još para oči je to da se prepiremo oko Edisa i njegove priče (iako smo svi znali da će biti ovakvih ispada) a što se tiče suđenja napisali smo par postova, opsovali i to je to. Ovo je postalo ozbiljno, svaka druga šuša od sudca na nama šilji k i pokazuje zube, a mi samo šutimo jer nemamo novca i jer se bojimo da se Vico i savez neće okomiti na nas pa nas izbaciti iz lige. Što je previše previše je. Ovo se ne može gledati, prvo očigledan crveni karton za igrača Veleža, pa onda onaj smiješan karton za Subašića, OK nije penal ali čemu žuti karton. Za koga se igra ovaj fudbal i zbog čega da se prati ova liga?

Predugo sve ovo traje sa Fataijem, pokušati se dogovoriti sa Obradovićem a sa Fataija šta bude. Nema svrhe nikakve potpisivanje ugovora sa njim ako ćemo završavati papirologiju mjesec, dva, tri i gledati Bekrića kako sa 38 igra napadača. Momak je van pogona već 14 dana.
mosa lošmi stićko tit-ula!

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 25 feb 2022, 22:35

Brkooo je napisao/la:
25 feb 2022, 22:12
31.1 Vucenovic je potpisao ugovor sa nama(nije mi zbog njegovog cv-a bilo jasno sto smo ga dovodili). Nasi iz kluba mu nisu 25 dana uspjeli zavrsiti sve potrebne dozvole da bi mogao igrati utakmice. Amaterizam level pro, za koji vjerovatno nece niko odgovarati..
Ovo je minus što smo igrali bez napadača ali i više je nego očigledno da ovo nije greška uprave jer je Vučenovićev ugovor unesen i potvrđen u cometu još u utorak (čim je to urađeno nema nikakve prepreke oko igranja). Na koronu nije pozitivan, povreda nije, bio je u busu, bio je u hotelu, bio je u svlačionici i glavno bio je na terenu sa saigračima nema logike da ga vodaju sa sobom ako znaju da ne može igrati. Ne znam ko je krivac i zbog čega nije mogao igrati ali saznat ću. Da li je ovo neko namjerno uradio, da li se desio neki propust u savezu ili šta već. Samo nemojte odmah etiketirati krivce i prozivati nekoga kada niko ne zna o čemu je riječ. Opet ne razumijem kako je ugovor potvrđen i ovjeren u savezu (i cometu) ako nešto fali ili ako ima neki spor (ili fali boravišna ili nešto) ako je tako nije moguće da odobre ugovor.
mosa lošmi stićko tit-ula!

UBIPITAR
Kontakt:

Post Postao/la UBIPITAR » 25 feb 2022, 22:43

Podsjeća me na prošlo proljeće sa sudijskim odlukama,a u biti ja zadovoljan igrom,odnosom.
Idemo jako
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 25 feb 2022, 22:52

Kakvo sudjenje i kakve izjave. Da bog sacuva

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 25 feb 2022, 22:55

1921boy je napisao/la:
25 feb 2022, 22:35
Ovo je minus što smo igrali bez napadača ali i više je nego očigledno da ovo nije greška uprave jer je Vučenovićev ugovor unesen i potvrđen u cometu još u utorak (čim je to urađeno nema nikakve prepreke oko igranja).
Prema saznanjima do kojih je došao SportSport.ba, fudbaler Plavih Aleksandar Vučenović nije dobio boravišnu dozvolu.

Pomenuti fudbaler je bio u zapisniku na klupi za rezervne fudbalere, ali skinut je sa istog pred sami početak susreta u Mostaru zbog nedovršene papirologije.
Ocigledno nije unesen.
"Fali ti jedan papir."
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 26 feb 2022, 04:30

Sudije nas unistavaju dugi niz godina. Sad kao eto svi se cudu cude.
Nevezano za to sablja se ponasa kao neki mafijas a nema blage veze. **** ti vise trenere koji izmisljaju toplu vodu i uce se na nasem klubu.
Pokojni Oda je jedini koji je znao prepoznati i sloziti nesto.
A.o nekad ranije davno isto tako, a ovo ostalo 0 velike 0.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Verum
Kontakt:

Post Postao/la Verum » 26 feb 2022, 08:48

Zaista smo na gostujucem terenu nadigrali Velez.
Sto kaze Mulalic centra nisu presli prvih 45min.
I u drugom smo bili bolji pa cak i sa igracem manje pritiskali i bili ravnopravni.
Tuzno je citati ovdje pokusaje nekih da ovo sve omalovaze, ali to je nasa realnost i 5 ljudi sa 10 nikova unosi negativu ZASTO?

OdbrambeniOP
Kontakt:

Post Postao/la OdbrambeniOP » 26 feb 2022, 10:14

1921boy je napisao/la:
25 feb 2022, 22:28
Ne razumijem čemu odmah napad zato što je Bekrić počeo od početka kao napadač? Koga je to Edis imao na klupi od napadača pa da zamijeni Bekrića? Možda su napadača trebali igrati Gasal sa 170, Resić sa 175, Šehić sa 174 ili eventualno Subašić? Štilić nije spreman da odigra 25 minuta a ljudi kažu zašto nije počeo sa njim od prve minute.

Ponašanje i izjava nakon utakmice paraju oči ali ja ga razumijem, sve je to bilo u revoltu, 90 minuta si bolji protivnik, 20 minuta igraš sa igračem manje i opet vršiš pritisak na ekipu koja je iz dva ako se mogu nazvati bezopasna pokušaja dala dva gola.

Mujić i Šehić ubilježili prve minute za seniorski tim, čestitke momci.

Igra odlična, definitivno neočekivana prvenstveno zbog presinga. Sredina sa Hajdarevićem i Mekićem odlična. Krila manje više, malo petljanja ali ok. Galić će biti pravo pojačanje, po meni prvo ime naše ekipe. Cocalić ok, možda mala nesmotrenost prilikom gola Haskića ali on je sa čuvanjem jednog igrača trebao preći na Haskića a tu je trebao biti neko drugi. Reakcije i ostalo sve ok, smireno, bez puno frke, uglavnom na iskustvo igra.

Ono što mi još para oči je to da se prepiremo oko Edisa i njegove priče (iako smo svi znali da će biti ovakvih ispada) a što se tiče suđenja napisali smo par postova, opsovali i to je to. Ovo je postalo ozbiljno, svaka druga šuša od sudca na nama šilji k i pokazuje zube, a mi samo šutimo jer nemamo novca i jer se bojimo da se Vico i savez neće okomiti na nas pa nas izbaciti iz lige. Što je previše previše je. Ovo se ne može gledati, prvo očigledan crveni karton za igrača Veleža, pa onda onaj smiješan karton za Subašića, OK nije penal ali čemu žuti karton. Za koga se igra ovaj fudbal i zbog čega da se prati ova liga?

Predugo sve ovo traje sa Fataijem, pokušati se dogovoriti sa Obradovićem a sa Fataija šta bude. Nema svrhe nikakve potpisivanje ugovora sa njim ako ćemo završavati papirologiju mjesec, dva, tri i gledati Bekrića kako sa 38 igra napadača. Momak je van pogona već 14 dana.
Postujem tvoje viďenje a pogotovo sto nisi bio skrt i podrobno si to analizirao,svaka cast za tebe,necu u sirinu,samo cu reci i obrazloziti da Bekrica je mogao zamjeniti svaki igrac sa klupe izuzev Musica jer nisam siguran da ima 170 cm ako je to kriterij,opet dodajem Bekric je legenda i ima 38 godina,vrijeme cini svoje a otisli su pojedini igraci kao trkaci za druge ovdje ne vidim nijednu osobu koja moze trcati za dvojicu,trojicu,pa tako svaki plan sa veteranima pada u vodu,vrijeme ce pokazati,a oni koji su na klupi imaju
18,19,20,21,22 itd. godina,trebalo bi procijeniti sta je prirodno i zapitati se je li pomenuti dvojac veterana buducnost Zelje.
E sad bih ja volio da svi ovi koji su upali u tvoju analizu sljedecu utakmicu budu stvarno losi i da Zeljo dva puta preďe centar, zabije dvicu,vjeruj mi,niko ne bi bio srecniji od mene.

manijacikonjic87
Kontakt:

Post Postao/la manijacikonjic87 » 26 feb 2022, 11:21

ljudi bilo je sta je bilo.. svi smo svjedoci da smo strasno pokradeni ali navikli smo na ovo ljudi dragi.. dugi niz godina nam ovo rade..
najvise od svega me boli to sto mi nemamo pravo glasa.. nase zamjeranje sa vicom nas moze preko noci dovesti do gasenja.. zato zivim za dan kad ce se pojaviti investitor kad cemo izmiriti sva dugovanja i kad cemo moci odmah na poluvremenu izaci sa terena zbog loseg sudjenja bez straha da ce nas neko ugasiti zbog toga.
zato vas sve molim, iako nikog od vas ne znam licno, ne dozvolite da nas dusmani pokolebaju u najljepsoj prici stoljeca.. mi smo Željini i Željo je naš.. nemamo nikog drugog.. svi zajedno jako 10k+ na derbiju da pokazemo dusmanima da je Željo puno veći i od saveza i vice i veleza i svih koji misle da ga mogu unistiti. VOLIM TE ŽELJO !
Mi smo Željini, Željo je naš !

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 26 feb 2022, 11:27

manijacikonjic87 je napisao/la:
26 feb 2022, 11:21
ljudi bilo je sta je bilo.. svi smo svjedoci da smo strasno pokradeni ali navikli smo na ovo ljudi dragi.. dugi niz godina nam ovo rade..
I Velezu je mogao biti sviran penal u prvom pri cemu bi vec tad utakmica bila gotova. Nemojte traziti krivca u sudiji nego iskljucivo u nama. I da je Velez ostao bez igraca ili da Subasic nije dobio karton 80% ne bismo dali gol jer ga nema ko dati, a to je nasa greska ne sudije, Veleza, Tite iz groba i slicno. Velez nam se "nudio" ko nikad u zadnje vrijeme, ali nismo iskoristili i sad se poklopiti usima.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

OdbrambeniOP
Kontakt:

Post Postao/la OdbrambeniOP » 26 feb 2022, 11:55

LjoZee je napisao/la:
26 feb 2022, 11:27
I Velezu je mogao biti sviran penal u prvom pri cemu bi vec tad utakmica bila gotova. Nemojte traziti krivca u sudiji nego iskljucivo u nama. I da je Velez ostao bez igraca ili da Subasic nije dobio karton 80% ne bismo dali gol jer ga nema ko dati, a to je nasa greska ne sudije, Veleza, Tite iz groba i slicno. Velez nam se "nudio" ko nikad u zadnje vrijeme, ali nismo iskoristili i sad se poklopiti usima.
Svaka cast da ima onih koji ne zmire na ono sto bode oci i da negledaju na sve po onoj grlom u jagode.

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 26 feb 2022, 12:00

najvise od svega me boli to sto mi nemamo pravo glasa.. nase zamjeranje sa vicom nas moze preko noci dovesti do gasenja.. zato zivim za dan kad ce se pojaviti investitor kad cemo izmiriti sva dugovanja i kad cemo moci odmah na poluvremenu izaci sa terena zbog loseg sudjenja bez straha da ce nas neko ugasiti zbog toga.
zato vas sve molim, iako nikog od vas ne znam licno, ne dozvolite da nas dusmani pokolebaju u najljepsoj prici stoljeca.. mi smo Željini i Željo je naš.. nemamo nikog drugog.. svi zajedno jako 10k+ na derbiju da pokazemo dusmanima da je Željo puno veći i od saveza i vice i veleza i svih koji misle da ga mogu unistiti. VOLIM TE ŽELJO !
To sto je sudija sinoc grijesio, a pogrijesio je i kod penala Velezu, ne mijenja cinjenicu da je Galic sinoc centrirao vrhunski, a glavom suta Subasic koji nije napadac i koji to ne zna i ne moze iskoristiti. Da je bio Vucenovic, Fatai, Hodzic ili bilo koji napadac, zabili bi ga tad. Ovako da se jos tri dana igralo mi ne bi dali gola.
Ima i dobra strana nase igre, onaj presing je bio dobar, ubili smo ih sa tim u prvom poluvremenu i daj boze da mi to budemo mogli uvijek tako igrati. Galic i Gasal su lijepo igrali po desnoj strani, Resic se trudio na drugoj strani koliko je mogao i nije to uopste lose izgledalo, ali dzaba sve kad ti sebi dopustis da u prvenstvo udjes bez napadaca i bez ijedne ozbiljne pripremne utakmice pa ti se desi sta ti se desi sinoc kod prekida.

Azzuri
Kontakt:

Post Postao/la Azzuri » 26 feb 2022, 13:13

Debakl nam se sprema na derbiju ukoliko ne rijesimo te igrace...ako nastupimo s istim sastavom, razbit ce nas...

itatabisine
Kontakt:

Post Postao/la itatabisine » 26 feb 2022, 13:17

Jasta ce, brzo zaboravljate da je ekipa sa Memijom, Antolovicem, Blagojevicem, Đelmice, Thiagom i Kokotom razbila nikad jace Sarajevo.

Ako ponove pristup kao sinoc nece nikome biti lahko protiv nas

Azzuri
Kontakt:

Post Postao/la Azzuri » 26 feb 2022, 13:22

itatabisine je napisao/la:
26 feb 2022, 13:17
Jasta ce, brzo zaboravljate da je ekipa sa Memijom, Antolovicem, Blagojevicem, Đelmice, Thiagom i Kokotom razbila nikad jace Sarajevo.

Ako ponove pristup kao sinoc nece nikome biti lahko protiv nas
Ta ekipa i igraci nabrojani su duplo bolji od ovih danas..

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 26 feb 2022, 13:30

Azzuri je napisao/la:
26 feb 2022, 13:13
Debakl nam se sprema na derbiju ukoliko ne rijesimo te igrace...ako nastupimo s istim sastavom, razbit ce nas...
Kakve gluposti ti pises, yebo te oni

Azzuri
Kontakt:

Post Postao/la Azzuri » 26 feb 2022, 13:33

Samo se vi zadovoljavajte sto smo 2 0 izgubili a bili dobri...i sto nismo u stanju registrovati igrace koji su mjesec dana s nama..top, gori sve....nisu centra presli ajmoo :opaopa: :opaopa: :opaopa: :bow: niko ne osporava borbu i zelju igraca, ali kakva je to neozbiljnost sa registracijama igraca...

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 26 feb 2022, 13:33

Azzuri je napisao/la:
:rol: :rol: ma ne treba se ni igrati derbi, bolje da registruju 0-3 za zelenim stolom :mrgreen:

Azzuri
Kontakt:

Post Postao/la Azzuri » 26 feb 2022, 13:43

let3 je napisao/la:
26 feb 2022, 13:33
Azzuri je napisao/la:
:rol: :rol: ma ne treba se ni igrati derbi, bolje da registruju 0-3 za zelenim stolom.
Jel stvarno mislis da sa Bekricem npr na laznoj devetci ili Stilicem mozemo nesto uraditi??? Ja kazem za isti sastav, ako ce se rijesiti hodzic i vucenovic i eventualno fatai to je odma druga prica..

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 26 feb 2022, 13:45

Azzuri je napisao/la:
26 feb 2022, 13:43
let3 je napisao/la:
26 feb 2022, 13:33
Azzuri je napisao/la:
:rol: :rol: ma ne treba se ni igrati derbi, bolje da registruju 0-3 za zelenim stolom.
Jel stvarno mislis da sa Bekricem npr na laznoj devetci ili Stilicem mozemo nesto uraditi??? Ja kazem za isti sastav, ako ce se rijesiti hodzic i vucenovic i eventualno fatai to je odma druga prica..
Jeste da nemamo napadaca i da je to veliki hendikep, ali da ce nas razbiti i da nas ceka debakl :crazy: pa jbg, odvadi malo.
Previše pesimizma.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”