Mnogi se pribojavaju novog svjetskog rata, razumljivo, ali moralo se ovo kad tad pokrenuti, spletom okolnosti je sad u Ukrajini, ali vakat je da se jednom zauvijek prekine i zaustavi taj mit o Rusiji kao strahu i trepetu. Vrijeme je da se ukine taj prefiks "sila/velesila" i da prodisu mnoge drzave, u kojima pojedinci rade sr.anja, jer imaju poledjinu u Rusiji. Mislim da NATO i Zapad ne smiju propustiti ovu priliku da zauvijek pod noge bace taj rezim. A time bi odmah dali do znanja i ostalim diktatorcicima u svijetu koji se nesto bahate i prijete, da su niko i nista. Ovoj planeti je potrebna jedna i samo jedna velesila u vojnom smislu, kojoj se niko me smije bahatiti. Sve dok ih ima dvije ili vise, nema srece...
Nebitno kako se ovo zavrsi, Rusija je vec u startu gubitnik. Ne znam da je u historiji planete neko uspio citav svijet okrenuti protiv sebe, kao Rusija sada. Sve i da sad zauzmu cijelu Ukrajinu, ostace u totalnoj blokadi prema ostatku svijeta. Hoce li Ruski narod trpiti to da narednih 50-100 godina zive izolovani od ostatka svijeta i da ih svi mrze? Ovo se nece zaustaviti, svi otvaraju oci i vide sta se desava. Koga Rusi jos imaju kao podrsku, Bjelorusija i Srbija? Ne znam ima li jos koja drzava, ali kako vrijeme bude odmicalo, mislim da ce se svi ograditi i okrenuti im ledja. Jer "padom" Rusije, padaju i svi koji su ih podrzavali...
Jedini spas Ruskom narodu je da sami presude Putinu i planeti pokazu da je sve ovo ustvari bilo iz njegove glave, da nema veze s normalnim ljudima. Jer ovaj ih je vec poveo u propast...