Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

QUARTERBACK
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la QUARTERBACK » 27 feb 2022, 14:16

dscile je napisao/la:
27 feb 2022, 14:12
Bundesliga je napisao/la:
27 feb 2022, 14:08
dscile je napisao/la:
27 feb 2022, 14:06
Eto, Rusi i Ukrajinci idu u Gomelj na pregovore. Valjda se ovo sve zavrsi danas.
A kako će se završiti? Jedino ako Rusi pristanu da se vrate nazad u Rusiju u što čisto sumnjam.
Pa mislim da ce se Rusi vratiti nazad ako se srede neke garancije da NATO ne smije uci u Ukrajinu. Kako ce se to izvesti ne znam.

Ili to, ili ce se nastaviti ubijanje. Kako god, nadam se da ce doci do nekog sporazuma, mada mi se cini da neki ovdje navijaju da se nastavi.
sto sam sebe prozivas :rol:

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 27 feb 2022, 14:16

Nema ovo veze sa NATOm, ovo je bar po mom mišljenju sad želja Putina da vrati Rusko carstvo! Tako da on traži bar svoju vlast u Ukrajini, znači marionete kao što ima u Bjelorusiji
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 27 feb 2022, 14:17

sljivo je napisao/la:
27 feb 2022, 14:14
Vidjet cemo sta ce biti Ruski zahtjevi. Ukrajinski ce biti da se vojska povuce.
Nemaju rusi pta više zahtijevati, pogotovo ne tražiti od ukrajine neutralnost pa da čekaju kada će se nekom rusu dići ona stvar pa da ih bombarduje

YaSSaL
Kontakt:

Post Postao/la YaSSaL » 27 feb 2022, 14:18

Mnogi se pribojavaju novog svjetskog rata, razumljivo, ali moralo se ovo kad tad pokrenuti, spletom okolnosti je sad u Ukrajini, ali vakat je da se jednom zauvijek prekine i zaustavi taj mit o Rusiji kao strahu i trepetu. Vrijeme je da se ukine taj prefiks "sila/velesila" i da prodisu mnoge drzave, u kojima pojedinci rade sr.anja, jer imaju poledjinu u Rusiji. Mislim da NATO i Zapad ne smiju propustiti ovu priliku da zauvijek pod noge bace taj rezim. A time bi odmah dali do znanja i ostalim diktatorcicima u svijetu koji se nesto bahate i prijete, da su niko i nista. Ovoj planeti je potrebna jedna i samo jedna velesila u vojnom smislu, kojoj se niko me smije bahatiti. Sve dok ih ima dvije ili vise, nema srece...

Nebitno kako se ovo zavrsi, Rusija je vec u startu gubitnik. Ne znam da je u historiji planete neko uspio citav svijet okrenuti protiv sebe, kao Rusija sada. Sve i da sad zauzmu cijelu Ukrajinu, ostace u totalnoj blokadi prema ostatku svijeta. Hoce li Ruski narod trpiti to da narednih 50-100 godina zive izolovani od ostatka svijeta i da ih svi mrze? Ovo se nece zaustaviti, svi otvaraju oci i vide sta se desava. Koga Rusi jos imaju kao podrsku, Bjelorusija i Srbija? Ne znam ima li jos koja drzava, ali kako vrijeme bude odmicalo, mislim da ce se svi ograditi i okrenuti im ledja. Jer "padom" Rusije, padaju i svi koji su ih podrzavali...

Jedini spas Ruskom narodu je da sami presude Putinu i planeti pokazu da je sve ovo ustvari bilo iz njegove glave, da nema veze s normalnim ljudima. Jer ovaj ih je vec poveo u propast...

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 27 feb 2022, 14:20

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 27 feb 2022, 14:21

QUARTERBACK je napisao/la:
27 feb 2022, 14:16
dscile je napisao/la:
27 feb 2022, 14:12
Bundesliga je napisao/la:
27 feb 2022, 14:08

A kako će se završiti? Jedino ako Rusi pristanu da se vrate nazad u Rusiju u što čisto sumnjam.
Pa mislim da ce se Rusi vratiti nazad ako se srede neke garancije da NATO ne smije uci u Ukrajinu. Kako ce se to izvesti ne znam.

Ili to, ili ce se nastaviti ubijanje. Kako god, nadam se da ce doci do nekog sporazuma, mada mi se cini da neki ovdje navijaju da se nastavi.
sto sam sebe prozivas :rol:
Ne kontam, kako sam sebe prozivam?

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 27 feb 2022, 14:22

soxx je napisao/la:
27 feb 2022, 14:20
Koji kreten
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 27 feb 2022, 14:23

Pogadjaju ga sankcije i ova ujedinjenost cim se tim potezima sluzi.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 27 feb 2022, 14:23

slika
One university professor in his fifties said there were tanks fighting only a few kilometres from his home and that some of the street fighting was even closer.

"We are staying in our house with a cellar," he said.

"It’s my wife and me, two sons, and my 80-year-old mom. We keep the boys in the cellar most of the time.

"We have electricity, warm home, water, and connectivity.

"Not everyone is this lucky. We called our friend to join us – she has a new-born and a toddler. But she can’t take a risk to try and get to us through the whole town."

He said he's ethnically Russian and that Russian is his first language but that he is in the process of learning Ukrainian.

"I feel this is the right thing to do," he said.

"I started two or three years ago to use it at work, and recently started speaking Ukrainian in private conversations."

He added that he also believed that Ukrainian forces have regained full control of Kharkiv - as the city's governor has claimed.

"Even the groups that entered the city were killed or destroyed as far as I know," he said.

"Even when they were here, they just did a breakthrough, they didn’t control the city.”
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 27 feb 2022, 14:24

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 27 feb 2022, 14:26

Nervoza je pregolema u Kremlju :)

Pametnom išaret dovoljan.

Slava Ukrajini.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 27 feb 2022, 14:26

Jedino rjesenje na koje sada Ukrajina treba pristat jeste da Lugansk i Donjeck da Rusima ( naravno u onim granicama koje Rusi kontroliraju). I to neka bude tampon zona i sta onda Rusiju briga hocel ostatak Ukrajine u NATO ili ne o tome svakako treba odluciti narod Ukrajine.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 27 feb 2022, 14:29

meho-medo je napisao/la:
27 feb 2022, 14:26
Jedino rjesenje na koje sada Ukrajina treba pristat jeste da Lugansk i Donjeck da Rusima ( naravno u onim granicama koje Rusi kontroliraju). I to neka bude tampon zona i sta onda Rusiju briga hocel ostatak Ukrajine u NATO ili ne o tome svakako treba odluciti narod Ukrajine.
Pa to d Rusi hoce u petak bi sve bilo gotovo. to zauzmes i otcjepis fizicli i dpvidjenja Napad sa strane Bjelorusije ne ide u prilog tome. On hoce sve.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 27 feb 2022, 14:31

Na pregovorima Ukrajinci trebaju ići maksimalisticki.
Ruska vojska van Ukrajine i vratiti dvije samoproglašene Republike kao i Krim pod Kijevsku vlast.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 27 feb 2022, 14:31

Odustajanje Ukrajine od NATO-a nakon ove invazije Rusije bi bio prilicno debilan potez. Sad je bukvalno svima jasno da oni nisu sigurni od Rusije dok god nisu u NATO-u. Niko normalan nikakva obecanja Rusije, bilo usmena bilo pismena, nece dozivljavati. Ukrajini je sada jasno da su im NATO i EU jedini garanti sigurnosti.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 27 feb 2022, 14:32

Rusi da se povuku iz Ukrajine, a Ukrajina da potpiše neke garancije kako će ostati vojno neutralna. I da se koliko toliko smiri situacija.

Sad, nije mi baš najjasnija ta lokacija, Gomelj... To bi trebalo da je u Bjelorusiji, a Ukrajinci su do sad kategorički odbijali da pregovaraju na teritoriji Bjelorusije...
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 27 feb 2022, 14:33

I tako, prodje jos jedna noc a ta zayebana ruska armija ne zauze Harkov, jos navalili svim silama, avioni, VBROvi, sateliti, cuda...trece glabanje ukrajinske cundare.

YaSSaL
Kontakt:

Post Postao/la YaSSaL » 27 feb 2022, 14:33

Epidaurus je napisao/la:
27 feb 2022, 14:31
Odustajanje Ukrajine od NATO-a nakon ove invazije Rusije bi bio prilicno debilan potez. Sad je bukvalno svima jasno da oni nisu sigurni od Rusije dok god nisu u NATO-u. Niko normalan nikakva obecanja Rusije, bilo usmena bilo pismena, nece dozivljavati. Ukrajini je sada jasno da su im NATO i EU jedini garanti sigurnosti.
I ne samo Ukrajini, jer mislim da su mnogi "progledali" sada.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 27 feb 2022, 14:34

soxx je napisao/la:
27 feb 2022, 14:24
Aj Srbi, al Armenci :lol:

Naguzili ih nema ni dvije godine i opet im glabaju ud. Pa nije ni čudo što ih Azeri šamaraju kad god stignu.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 27 feb 2022, 14:35

Pregovori su tu samo da u historiji ne ostanu kao oni koji ne zele dogovorom nesto rijesiti. Ne vidim kako se trenutno mogu nesto dogovoriti.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.