Rosicky je napisao/la: ↑27 feb 2022, 17:27
AshburtonG je napisao/la: ↑27 feb 2022, 16:23
Rosicky je napisao/la: ↑27 feb 2022, 16:19
Najgore je kad uhvatim samog sebe kako se radujem kada Ukrajinci raznesu neki konvoj ili slično kao da tada nije nitko ubijen.
Bas ovo jbt.
Rusija je ovim postala toliki bad guy na planetarnom nivou, da su sjebali sve americke "mirovne" misije. Prije prebacim kanal, kad se pokazuju zrtve, sad trazim izgorjelog rusa ili cecena medju onim ostacima tenkova i vojnih vozila, da budem siguran da nije utekao.
Rat kilometrima daleko od mene pravi monstruma kao sto su Putin i co.
Sad mi je malo jasniji mehanizam gubljenja empatije ali i traženja objašnjenja za takve misli.
Primjer toga je taj da onaj tko ide u vojsku (pogotovo ako si iz Rusije ili SADa) svjesno svoj um i tijelo izlaže mogućem nanošenju ogromne nepravde drugom pod zapovijedi ljudi koji nemaju taj impuls ugroženosti.
Pristupanje vojsci je pola puta do zločina tako da Ruske vojnike nažalost gledam kao manje vrijedne.
Slazem se.
Ako si profesionalni vojnik, onda automatski izrazavas spremnost da ides ginut odnosno ubijat za svog lidera, ako dodje do konflikta. Meni je ekstremno zao kad neko od civila umre, ali ako se pogine u borbi, vojnicima pravicne strane odajem pocast, dok se zrtvama agresorske strane radujem. Sta ce mi bit zao krezubih rusa, koji su usli u tudju drzavu? Pa ni putleru ih nije zao, cim ih salje da ginu ko muhe.
Isto kao sto je raja spominjala da nema ni teoretske sanse, da neko povuce nuklearke. Koji qrac onda postoje bojeve nuklearne glave?
S druge strane, od samog pocetka ove invazije se iskreno nadam, da ce se naci neki mudonja u Kremlju i sasut 10metaka putleru u glavu, te rijesit ruski narod i narod okolnih zemalja tiranije.