Bivsi premijer Svedske. Kako ne znas ko je Karl Bilt jbt.

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Bivsi premijer Svedske. Kako ne znas ko je Karl Bilt jbt.
Pa jel se trebamo hvaliti time sto kujemo celik masinama starim po 70-80 godinalegenda reala je napisao/la: ↑27 feb 2022, 22:40Ma pravi se svasta samo se krijeArvid je napisao/la: ↑27 feb 2022, 21:05Potcjenjuju ljudi našu vojnu industriju i generalne mogućnosti. Nije da smo neka sila koje se tteba plašiti, ali nismo ni repa bez korijena.Rule_hz je napisao/la: ↑27 feb 2022, 21:02Pa mi smo jedini u ovom dijelu evrope po pitanju toga, jedini smo koji imamo mašine koje kuju celik po pitanju 120 mm 155mm 105 mm, 82. 81 60 mm... kad je teska industrija u pitanju, a igman metke, pa srbi i cetnicu su nam grad granatirali nasim naoruzanjem....
Nadam se da ovo ne izlazi iz okvira dozvoljenog na temi.
Po analizama US vojnih analitičara mogli bi se povući ka unutrašnjosti jer bi okruženjem potpuno izgubili vrlo značajne i kvalitetne vojne jedinice koje se nalaze tu.Arvid je napisao/la: ↑27 feb 2022, 23:01
Mariupolj će biti pritisnut sa dvije strane, Donbasovci sa istoka i trupe sa Krima iz Primorska na zapadu.
Spajanjem trokuta Herson - Mariupolj - Donjeck, Rusija bi odsjekla maltene Ukrajinski pristup Crnom moru (ostao bi dio zapadne obale) i stekao sve uvjete regrutovanja za frontalni napad na Zaporožje i Dnjepar, što bi tek dovelo do krvavih i teških borbi za Ukrajinske snage.
Mariupolj je ključ za budućnost.
Nije nemoguće, čak sam i kontao da bi to mogli pokušati dok sam gledao ovo.
Ne bi reko, Igman i Ginex su bas giganti i raja ima dobre plate.
Mislim da oni spadaju pod onu zabranu cjelokupne EU.
Ukoliko je istina. To je grad od preko 100 000 stanovnika. Neminovnost je i pad Mariupolja. U najgorem su okruženju.
Kad ce vecernji update borisovog ministarstva odbrane
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.