Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Poligon10
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la Poligon10 » 01 mar 2022, 15:08

mma_hz je napisao/la:
01 mar 2022, 14:54
Poligon10 je napisao/la:
01 mar 2022, 14:46
Kontam lijep dan, neradni, nema mi ga šta pokvariti, kad ova slika. Odmah me podsjeti gdje sam i šta sam. Pu yebo ti sve svoje Zahiragiću seljačko.

Al' nejse. Opasno se okreće mlin na neku normalnu-evropsku stranu. Ako se ikome treba diviti nakon svega, onda je to ovaj državnik koji predstavlja Ukrajinu. Kapa do poda Zelenskom, ovako se brani i predstavlja nezavisna i suverena država. :salut:

Sretan Vam 1.mart narode. :bih:
Iako nemam nista lijepo reci za SDA stranku ali ne razumijem te vezano za ove slike.

Pa da smo normalni ova kolona vozila bi trebala biti par kilometara a ne samo ovih par stotina auta......
Ma ovo je samo animozitet prema Zahiragiću, ništa više od toga. :mrgreen: Volim ja ovu zemlju, imam ih koji su živote dali za nju, a i koji su je branili do samog kraja.

Al' treba se držati teme, ja sam kriv što me uhljebaš iznervira. :mrgreen:

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 01 mar 2022, 15:13

Onda kada je Putler negirao Ukrajince kao nacionalnu skupinu trebalo je završiti bilo kakve diskusije sa forumašima zna se kojih boja na avataru. Korelacije su jednostavno prevelike.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Cokituki
Kontakt:

Post Postao/la Cokituki » 01 mar 2022, 15:17

Mit o jakoj crvenoj armiji pada i pada i pada...

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 01 mar 2022, 15:18

slika

Ako je ova mapa tačna onda Rusi poprilično napreduju i veoma brzo će osvojiti cijeli jug i spojiti se sa Prinjestrovljem.
Podcjenjuje ih se maksimalno jer se brukaju po Harkovu.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 01 mar 2022, 15:20

Toliko su jaki, da im moraju i Bjelorusi pomagati.
Treba i ovima uvesti iste sankcije, pa kad im Putin okrene ledja bice evropska Somalija.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 01 mar 2022, 15:23

Zauzet ce Ukrajinu vjerovatno ali u vidu vojne sile su prdna bara, Ameri bi ih poderali s lakocom.

Imat ce ogroman problem odrzavati ovu teritoriju, nijedna vojska ne voli biti unutar gradova u kojem je neprijateljsko okruzenje

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 01 mar 2022, 15:24

:guz:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 01 mar 2022, 15:30

Džafke i Komšo kao pioniri, prvi u svijetu koji su odbili Lavrova. :mrgreen:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 01 mar 2022, 15:34

alemsa je napisao/la:
01 mar 2022, 15:23
Zauzet ce Ukrajinu vjerovatno ali u vidu vojne sile su prdna bara, Ameri bi ih poderali s lakocom.

Imat ce ogroman problem odrzavati ovu teritoriju, nijedna vojska ne voli biti unutar gradova u kojem je neprijateljsko okruzenje
Ja se ne bih složio.
Mogu se složiti da su Ameri jači poprilično ali da su pokazali da su sila jesu?
Koliko vojski svijeta bi moglo uopšte uletiti u Ukrajinu?

Totalno se neobjektivno izvještava. Ako uzmeš čitati vijesti Ukrajinci lome Ruse, Rusi se konstantno povlače i ostavljaju opremu Ukrajincima. Kao da su dotučeni do nogu.
Što je ipak daleko od istine jer Rusi izuzev velikih gradova kao što je Harkov gdje nemaju rješenje i brukaju se ali u većem dijelu rata napreduju velikom brzinom. Zauzimaju velike teritorije koji nisu nenaseljeni, ima tu manjih gradova koji su na putu.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 01 mar 2022, 15:35

Samo mi nejasna slika one kolone sto navodno ide prema Kijevu,kako je moguce u sred zime onoliko zelenilo oko konvoja?
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 01 mar 2022, 15:39

harry_90 je napisao/la:
01 mar 2022, 15:35
Samo mi nejasna slika one kolone sto navodno ide prema Kijevu,kako je moguce u sred zime onoliko zelenilo oko konvoja?
Jesi li ikad čuo za zimzeleno drveće?
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 01 mar 2022, 15:41

ASD je napisao/la:
01 mar 2022, 15:34
alemsa je napisao/la:
01 mar 2022, 15:23

Ja se ne bih složio.

Totalno se neobjektivno izvještava. Ako uzmeš čitati vijesti Ukrajinci lome Ruse, Rusi se konstantno povlače i ostavljaju opremu Ukrajincima. Kao da su dotučeni do nogu.
Što je ipak daleko od istine jer Rusi izuzev velikih gradova kao što je Harkov gdje nemaju rješenje i brukaju se ali u većem dijelu rata napreduju velikom brzinom. Zauzimaju velike teritorije koji nisu nenaseljeni, ima tu manjih gradova koji su na putu.
Ne napreduju brzinom kojom su mislili, ovakav otpor Ukrajinaca nisu ocekivali, to opet pokazuje slabo planiranje a i sposobnost. Ameri iskljucivo gledaju sta su dali Ukrajincima i kako to dijeluje na terenu - vrlo efikasno- i svoje misljenje njohovi generali tumace na tome, da su daleko jaci

branimir85
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 01 mar 2022, 15:41

ASD je napisao/la:
01 mar 2022, 15:18
slika

Ako je ova mapa tačna onda Rusi poprilično napreduju i veoma brzo će osvojiti cijeli jug i spojiti se sa Prinjestrovljem.
I da osvoje čitavu Ukrajinu za 2 dana ,to je samo pirova pobjeda,treba gledat širu sliku i duži vremenski period.
Tko će kontrolirati taj veliki prostor gdje svakog trenutka možeš očekivati da ti netko zabije nož u leđa,a ne zaboravi
koliko para to svaki dan košta,misliš da će građani u ovim velikim ruskim gradovima gledat kako se miljarde troše na
na rat u drugoj zemlji dok se njima troškovi povećavaju,a para je sve manje.
A bogami i ovi oligarsi koji su uz putina ,sigurno nakon par mjeseci izolacije će poželjeti da malo odu na Francusku
rivijeru i onda tu stvari postaju jako zanimljive.Ja mislim da već sad većina njegovi najbliži suradnika vrti razne
opcije u glavi kako pobjeći iz kanđža luđaka.
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 01 mar 2022, 15:42

Marsal je napisao/la:
01 mar 2022, 15:39
harry_90 je napisao/la:
Jesam.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 01 mar 2022, 15:43

harry_90 je napisao/la:
01 mar 2022, 15:42
Marsal je napisao/la:
01 mar 2022, 15:39
harry_90 je napisao/la:
Jesam.
Odlično. Nisam stekao takav dojam iz prvog upisa, no dobro je.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 01 mar 2022, 15:45

Poligon10 je napisao/la:
01 mar 2022, 15:08
mma_hz je napisao/la:
01 mar 2022, 14:54
Poligon10 je napisao/la:
01 mar 2022, 14:46
Kontam lijep dan, neradni, nema mi ga šta pokvariti, kad ova slika. Odmah me podsjeti gdje sam i šta sam. Pu yebo ti sve svoje Zahiragiću seljačko.

Al' nejse. Opasno se okreće mlin na neku normalnu-evropsku stranu. Ako se ikome treba diviti nakon svega, onda je to ovaj državnik koji predstavlja Ukrajinu. Kapa do poda Zelenskom, ovako se brani i predstavlja nezavisna i suverena država. :salut:

Sretan Vam 1.mart narode. :bih:
Iako nemam nista lijepo reci za SDA stranku ali ne razumijem te vezano za ove slike.

Pa da smo normalni ova kolona vozila bi trebala biti par kilometara a ne samo ovih par stotina auta......
Ma ovo je samo animozitet prema Zahiragiću, ništa više od toga. :mrgreen: Volim ja ovu zemlju, imam ih koji su živote dali za nju, a i koji su je branili do samog kraja.

Al' treba se držati teme, ja sam kriv što me uhljebaš iznervira. :mrgreen:
Evo i ja kad sad vidjoh na klixu fikru "profitera" prevljaka ne bi mi dobro...pa hocel se ova SDA ikad kutarisati tih govana tipa Sarajlic,Prevljak itd...e **** ma ter fkt nemamo opcija za glasanje...znaci nemam nijednu osobu kojoj kogu dati svoj pisljivi glas.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 01 mar 2022, 15:45

messilla je napisao/la:
01 mar 2022, 15:04

:urnebes: :urnebes: :urnebes:
Najjači klip od početka invazije
:urnebes: :urnebes:
Mocna Rasiija!
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 01 mar 2022, 15:46

branimir85 je napisao/la:
01 mar 2022, 15:41
ASD je napisao/la:
01 mar 2022, 15:18
slika

I da osvoje čitavu Ukrajinu za 2 dana ,to je samo pirova pobjeda,treba gledat širu sliku i duži vremenski period.
Tko će kontrolirati taj veliki prostor gdje svakog trenutka možeš očekivati da ti netko zabije nož u leđa,a ne zaboravi
koliko para to svaki dan košta,misliš da će građani u ovim velikim ruskim gradovima gledat kako se miljarde troše na
na rat u drugoj zemlji dok se njima troškovi povećavaju,a para je sve manje.
A bogami i ovi oligarsi koji su uz putina ,sigurno nakon par mjeseci izolacije će poželjeti da malo odu na Francusku
rivijeru i onda tu stvari postaju jako zanimljive.Ja mislim da već sad većina njegovi najbliži suradnika vrti razne
opcije u glavi kako pobjeći iz kanđža luđaka.
U svakom smislu je napad na Ukrajinu pogrešan.
Putin je lud.
alemsa je napisao/la:

Ne napreduju brzinom kojom su mislili, ovakav otpor Ukrajinaca nisu ocekivali, to opet pokazuje slabo planiranje a i sposobnost. Ameri iskljucivo gledaju sta su dali Ukrajincima i kako to dijeluje na terenu - vrlo efikasno- i svoje misljenje njohovi generali tumace na tome, da su daleko jaci
Pa nisu Ukrajinci lak protivnik. Borben je to narod. Plus imaju jako dobru vojnu opremu, pogotovo nakon ovih zadnjih donacija.
Nije to protivnik kojeg bi moglo više od par zemalja i pomisliti da zauzme.

Po meni je ono jako brzo napredovanje. Ja se smijem kladiti da nas 90 posto ovdje nije ni primijetilo da su okružili Kherson i da sada idu da okruže Mykolaiv, a zna se da je iza Mykolaiva Odessa i Pridnjestrovlje.
To nije par kilometara.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 01 mar 2022, 15:50, ukupno mijenjano 1 put.

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 01 mar 2022, 15:50

Asteriks je napisao/la:
01 mar 2022, 14:16
Kristijan je napisao/la:
01 mar 2022, 13:57

Što se Rusa tiče, oni su evidentno odlučili vojnom intervencijom spriječiti dalje širenje NATO alijanse i tako uticati na tokove i novi svjetski poredak.
Svakom, iole potkovam strucnjaku sa ruske strane bilo je jasno da ce ova invazija unistiti Rusiju na ekonomskom planu. Dakle, ne postoji niti jedan validan argument suprostaviti se Zapadu na ovaj nacin.

Rusija vecinski zavisi od eskploatacije i izvoza energenata. Kljucni kupac do ovog sukoba bila je EU.

Ako vec nema ekonomske racunice (koja je kljuc svega), kada se skine plašt sa cijele šarade, ostaje jedino bolesna Putinova zelja za agresijom, da svijetu pokaze moc.

Ovom invazijom, uveliko je unazadio svoj narod. Privreda neke zemlje iskljucene iz slobonog protoka kapitala, jednostavno se urusi. Posljedice toga su glad, masovni protesti, udar na vlast i aharhija. Pitat cu te ja za neko vrijeme da li ce ruska policija moci mlatarati sve koji budu protestvovali diljem zemlje. Sad zasad moze.
Ne mogu se načudit da jedna od najvećih svijetskih sila i jedan od najvećih lidera na Svijetu uradi ovako nepromišljen potez, ne znam... Ja sam nekako ubjeđen da on ima Zapad u šaci i da će ove zabrane i sankcije da se sruše kao kula od karata.

Žao mi Ukrajinaca, uvijek su mi bili simpatična nacija. Rusi također, Žao mi nedužnih ljudi na obje strane, koji će odnosno koji već ispaštaju. Ovi događaj će uveliko primijeniti tok historije, a promjene nisu nužno dobre.

Nayebali smo kako god okreneš, yebiga. :(

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 01 mar 2022, 15:53

VelikanizPlatonove je napisao/la:
01 mar 2022, 15:48
alemsa je napisao/la:
ASD je napisao/la:
01 mar 2022, 15:34

Ja se ne bih složio.

:rol: :rol: :rol: de ti malo isplaniraj. Kako bi to ti, ne znaju oni. Predlozi Zelenskom taktiku :urnebes: Dobro je danas odglumio na video pozivu vidi se da je po zanimanju glumac. Zamisli "zvanicni prevodilac je cak i zaplakao"... Boze mili tuge. :urnebes: Eeee da se tako plakalo za milione djece i civila poginulih od strane NATO-a sirom svijeta. Al nema veze de malo oruzja doturiti Ukrajini ne bi li pobjedila najjacu vojnu i nuklearnu silu na svijetu. :urnebes: NATO ce se boriti do zadnjeg Ukrajinca!
E ti pricaj o ubijanju civila Srbine.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.