Nije istina, prosjecna plata za Decembar mjesec je 1046 KM. Kod mene u mom mjestu vecina privatnika daje prve plate oko 800-900, i ako ces ostati ide na 1100-1200.
Ruska invazija na Ukrajinu
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
- Tristan
- Kontakt:
Tri radnika po 300 i Sabija 1250.
Kad podijelis sa 4 to je 537,5 evra prosjek.
Java, dobio sam vizu,
java, pobjede u nizu,
java, igramo sa stilom,
java, na Gradskom sa Aston Vilom.
java, pobjede u nizu,
java, igramo sa stilom,
java, na Gradskom sa Aston Vilom.
Donekle razumijem da neko hvali Rusiju iz nekog razloga, ipak je to velika nacija se historijom, imala veliki pjesike, pisce, kompozitore, srbi se posebno lože na njihovu vojsnu silu, pravoslavna braca ovo ono.
Ali da neko hvali Bjelorusiju
e to prvi put vidim.
Ali da neko hvali Bjelorusiju

Zavisno sta dobiju za te pare, koliko im kostaju osnovne zivotne namirnice itd. U Americi $1600 mjesecno mozes zaraditi svugdje ali od $1600 ne mozes prezivjeti, kad ti je renta u ok naselju najmanje $900. Tek sa 4-5 hiljada mozes zivjeti da se ne ustrucavas
- forza_juve
- Kontakt:
Koji obični ljudi?
Od toliko miliona Rusa njih na proteste izadje nekoliko hiljada, ista stvar je i kod nas u Bosni. Dokle god narod ne reaguje znači da mu je dobro ( naravno kada kažem na narod mislim na većinu a ne na pojedince)
Treba im još veće sankcije opaliti pa neka onda piju vodku, tako isto kod nas treba nas vodeca trojka još handriti pa se mozda nekada dozovemo da si platu od 1000 km trebao imati prije 15 godina.
Gdje je kod nas podrška naroda na ulici Ukrajini, gdje je pritisak
naroda na vlast za nato i EU, gdje su ti silni protesti za sve?
Nije mi žao ruskog naroda ni sekunde kao što mi ne bi bilo žao naroda u drugom entitetu da njima lupe sankcije jer su krivi i jedni i drugi za sve.
Ako je istina da je putko prvo slao mlade ljude u rat a stare vukove čuvao za kraj onda se ne piše dobro i mogo bi tek pravi masakr da nastane.
Sankcije stoje a poslije kako god završi ovo u Ukrajini onda će da sjednu i da pregovaraju sve strane za svačiji interes. Do tada broj žrtava će nažalost rasto
Zadnja izmjena: forza_juve, dana/u 04 mar 2022, 13:51, ukupno mijenjano 1 put.
❤️1946❤️
Na tronu može biti samo jedan
Na tronu može biti samo jedan
Pa ne zive u kamenom dobu da ti 500 maraka moze biti dovoljno.alemsa je napisao/la: ↑04 mar 2022, 13:49Zavisno sta dobiju za te pare, koliko im kostaju osnovne zivotne namirnice itd. U Americi $1600 mjesecno mozes zaraditi svugdje ali od $1600 ne mozes prezivjeti, kad ti je renta u ok naselju najmanje $900. Tek sa 4-5 hiljada mozes zivjeti da se ne ustrucavas
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
- ASD
- Kontakt:
To jeste ali zato ne mogu ići u inostranstvo, kupiti novi mobitrl, gledati netflix, kipiti normalan auto i ostale normalne stvari.alemsa je napisao/la: ↑04 mar 2022, 13:49Zavisno sta dobiju za te pare, koliko im kostaju osnovne zivotne namirnice itd. U Americi $1600 mjesecno mozes zaraditi svugdje ali od $1600 ne mozes prezivjeti, kad ti je renta u ok naselju najmanje $900. Tek sa 4-5 hiljada mozes zivjeti da se ne ustrucavas
Liku je 80 godina uostalom rusi za njima zaostaju 100 svjetlosnih godina u svemu. Procitaj sta sam juce poslao o nafti pa ce ti biti jasno sta je jedan od uzroka ovog ameri ce uskoro najvise nafte izvozit a i gasa. Nek rusi dignu suhoje babaroge koje im skidaju kao patke,isto kao sto su ih talibani jbte satrali u Avganistanu stingerima. Nema da Putin nesto koristi avione jer su oni skupa igracka al basRollingPaper je napisao/la: ↑04 mar 2022, 10:59Naravno da im je u glavi, Iran odavno vuče na isti mlin kao i Kina, od ekonomskih do vojnih sporazuma, SAD gubi na više frontova samo što to nijedan medij neće prenijet, kao ni ovaj gaf kako ti kazes velikog gospodina, zamisli da se ovo Putinu desilo kolko bi pizdili ovdeAsteriks je napisao/la: ↑04 mar 2022, 10:54Iran je u ovom momentu strasno bitna tema Amerima jer se vode pregovori glede smanjenja do ukidanja sankcija, nametnutih 2018. Sve to da se obuzdaju skokovi cijena nafte.RollingPaper je napisao/la: ↑04 mar 2022, 10:40
Biden, 79, najstariji čovjek ikada izabran za predsjednika Sjedinjenih Država, govorio je o tekućoj ruskoj invaziji kada je pogriješio:
”Putin može opkoliti Kijev tenkovima, ali nikada neće osvojiti srca i duše iranskog naroda”, rekao je Biden.
Netom nakon što je završio s izgovorom ”iranski”, iza Bidena se može vidjeti potpredsjednica Kamala Harris kako izgovara ispravnu riječ, ”ukrajinac”.
Kakav bolid vodi najuticajniju zemlju na svijetu, pomjesao frajer malo Iran i Ukrajinu. Pa dobro mislim milioni kilometara od njeg isti mu je to k. Iranci, Ukrajinci, Sirijci sta god je nek ginu yebi ih tam, uglavnom mi smo mirotvorci i spasioci, nismo mi to ništa huškali tam, napao Putin onako hitlerski na nevin narod.
Covjek je okruzen ekipom strucnjaka koji su do u detalje razradili svaki moguci scenarij te snimili svaki zaseok u Ukrajini.
Veliki gospod'n, njegovo je samo da se podigne iz sanduka, mahne svijetu te brze nazad do prvih suncevih zraka. Necemo mu zamjeriti ovakve budalastinje.![]()
Nije tačno.
Pusti mi ove statistike koje izbacuju svako malo o tome kako raste prosječna plaća.Raste u državnim službama pa kad saberu uhljebe i realni sektor dobiješ 900+.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
USA je svijet za sebe sa strukturom prihoda i troskova zivota, i kod vas uveliko zavisi u kojoj ste saveznoj drzavi. U Evropi je slican sistem plata, i poreza u vidu penzionog i zdravstvenog pa je lakse razumiti sta znaci imati 248 prosjecnu platualemsa je napisao/la: ↑04 mar 2022, 13:49Zavisno sta dobiju za te pare, koliko im kostaju osnovne zivotne namirnice itd. U Americi $1600 mjesecno mozes zaraditi svugdje ali od $1600 ne mozes prezivjeti, kad ti je renta u ok naselju najmanje $900. Tek sa 4-5 hiljada mozes zivjeti da se ne ustrucavas

7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
- ASD
- Kontakt:
Realna prosječna plata je svugsje manja od prosječne. Skontajte više.
Prosječna se koristi za statističke svrhe.
Prosječna se koristi za statističke svrhe.
Iznenadio sam se da je prosječna plata u Ukrajini 295 eura. 

1974---1975---1976---2001---2013---2020
Slucajno u inostranstvu imam dodira sa kinezima uglavnom obrazovani do tada nisam imao priliku da sa njima imam kontakt smao cu ti kratko reci da su ljudi najveci rasisti koje sam ja vidio.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑04 mar 2022, 11:33Amerika je zlo.
Ali zamisli živjeti pod Ruskom ili Kineskom čizmom.
No tenks![]()
Uostalom, Ameri i Kanađani me plaćaju![]()
Sta kaze,prosjecna u BiH milja,da je tako jara moj ne bi svi u Njemacku isli 

GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Pa bas zato sto ide raja, ovdje plata raste. U privatnom sektoru su plate su 2x vece nego prije 5 godina bas zato jer nema radnika.
Danas ti je dnevnica majstora 100 KM, a bilo kakva dnevnica nije nigdje ispod 50.
Zadnja izmjena: Brokula, dana/u 04 mar 2022, 14:00, ukupno mijenjano 1 put.
I da je milja malo, potrošačka korpa 2.524 KM.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
Stvarno ne znam gdje vi zivite pa vam je prosjek 1000 KM "vau" i nemoguc.
Ne znam, evo citam o njima. Nezaposlenost im je 5%, sto ti daje za pravo da pomislis da 2 u familiji moze raditi i da nemaju problem da nadju posao. Standard zivota naspram plata im je daleko veci od svijetskog prosjeka, plus je komunizam znaci da mu je sve besplatno u drzavnim ustanovama (lijecenje, zubar itd.). Ako zaradi 500 maraka a kila mesa mu je 3 marke, mislim svatas.L-Train je napisao/la: ↑04 mar 2022, 13:51Pa ne zive u kamenom dobu da ti 500 maraka moze biti dovoljno.alemsa je napisao/la: ↑04 mar 2022, 13:49Zavisno sta dobiju za te pare, koliko im kostaju osnovne zivotne namirnice itd. U Americi $1600 mjesecno mozes zaraditi svugdje ali od $1600 ne mozes prezivjeti, kad ti je renta u ok naselju najmanje $900. Tek sa 4-5 hiljada mozes zivjeti da se ne ustrucavas
Ma prvo sto nije milja,znmo kako se racuna prosjecna plata ali sve i da jeste,bas ovo sto kazes,mozes guzicu sa tom miljom obrisati

GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Evo im cijena.alemsa je napisao/la: ↑04 mar 2022, 14:00Ne znam, evo citam o njima. Nezaposlenost im je 5%, sto ti daje za pravo da pomislis da 2 u familiji moze raditi i da nemaju problem da nadju posao. Standard zivota naspram plata im je daleko veci od svijetskog prosjeka, plus je komunizam znaci da mu je sve besplatno u drzavnim ustanovama (lijecenje, zubar itd.). Ako zaradi 500 maraka a kila mesa mu je 3 marke, mislim svatas.L-Train je napisao/la: ↑04 mar 2022, 13:51Pa ne zive u kamenom dobu da ti 500 maraka moze biti dovoljno.alemsa je napisao/la: ↑04 mar 2022, 13:49Zavisno sta dobiju za te pare, koliko im kostaju osnovne zivotne namirnice itd. U Americi $1600 mjesecno mozes zaraditi svugdje ali od $1600 ne mozes prezivjeti, kad ti je renta u ok naselju najmanje $900. Tek sa 4-5 hiljada mozes zivjeti da se ne ustrucavas
https://www.numbeo.com/cost-of-living/c ... ry=Belarus
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.