FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- napoleon72
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Ako realno posmatramo BH fudbal, on se drasticno razlikuje od nekog evropskog poimanja fudbala. Ako hoces da si dominantan u BH ligi, fakat su dovoljna 4 znalca u ofanzivi, dosta trke, 4231 formacija i trener motivator. Medjutim, takve ekipe puknu u Evropi jer se tamo igra nesta skroz drugacije. Ljudi te rastave modernim taktickim pristupima, izmjenama formacije, kretanjima igraca bez lopte itd. Mi godinama tezimo tom modernom pristupu, nekom evropskom Sarajevu, a nismo jos ni napravili jako Sarajevo u okvirima ove lige. Ako hoces da osvajas ovdje, komotno stavi nekog poput Bodula/Zebe/Bekrica na desetku, stavi banderu u spic, dva brza krila da ga gadjaju loptama, zadnje vezne koji mogu trcat, i to je to. Tako su titule osvajali Osim, Husref, Baka, Dzeno. Medjutim, ako hoces neki evropski moderan put, zaboravi na takve igrace, dovedi "modernog" trenera koji ce se bolje snaci protiv nekog Atromitosa ili Sherifa nego protiv Zelje i Leotara, mijenjaj formacije, furaj neke takticke zamisli koje bi prosle u bilo kojoj evropskoj ekipi al ovdje ne. Mi smo imali Kodru, Zrinjski Vukasa, Listica Sedloskog... Svi su po CVu dobacili dalje od Husrefa i Osima, al u ovoj ligi nisu osvojili nista.
Yebao sam svasta Vasoskom za vrijeme tekme, al ovako hladne glave, mislim da nije los trener. Stvar je u tom sto se ne uklapa u profil trenera za ove lige, njega je nocas ponizio jedan Mulalic, a moguce i da ce Ivkovic vec naredni vikend. Vasoski je tip trenera kojeg dovodis kad si vec postavio ljestvicu previsoko u ovoj ligi pa hoces.neki iskorak u Evropi, da dovedes mladog i ambicioznog trenera.
Yebao sam svasta Vasoskom za vrijeme tekme, al ovako hladne glave, mislim da nije los trener. Stvar je u tom sto se ne uklapa u profil trenera za ove lige, njega je nocas ponizio jedan Mulalic, a moguce i da ce Ivkovic vec naredni vikend. Vasoski je tip trenera kojeg dovodis kad si vec postavio ljestvicu previsoko u ovoj ligi pa hoces.neki iskorak u Evropi, da dovedes mladog i ambicioznog trenera.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
-
- Kontakt:
Prednost Mulalica je sto je unaprijed znao kako derby izgleda, to jest da je mnogo prekida, auta, duela, znao je kako se ko ponaša u ambijentu derbya, sta ce sudija suditi, sta moze ocekivati od kojeg igraca, Vasoskom je to sve novo. Treba treneru dati vremena i mira da radi mi stalno isto mjenjaj i kritikuju trenera i vrti se u krug.
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Evo moja analiza, pa koga zanima ima dole.

Sve si dobro reko i fkt mislim da ce Secerovic biti jedan od nasih najbitnijih igraca ovu polusezonu. Smiren igrac na sredini koji radi dosta posla i naprijed i nazad. Za Andreja 100% tacno. Ugl u svemu se slazemo osim za Fanima

- GalileoGalilei
- Kontakt:
Da nema ovog pravila o U-21 igračima, ja bih to ovako postavio. Jedino bih malo ispipao ovu rokadu Čataković/Bagarić. Meni Hamza na desetci uopšte nije nešto, dok s druge strane ne možeš maknuti Bagaru, jer momak nije zaslužio nakon dobrih priprema, a pogotovo ne nakon Trebinja. To što danas nije imao lopti, to nije njegova krivica. Kad ga budu snadbjevali, on će to rutinski pospremati.
Dizdarević
Šabanović Dupovac Mujakić Pidro
Šećerović Kapić
Avramovski Bodul Suljić
Čataković
Šteta što je na snazi ovo glupo pravilo, jer vazda uz Belmina moraš imati nekog mladog igrača na terenu. Narednu će izostati Andrej, tako da moraš gurati ili Ramića ili Dala opet.
Jedva čekam povratak Bodula, njemu se mora naći mjesto u prvih 11.
Dizdarević
Šećerović Kapić
Avramovski Bodul Suljić
Čataković
Šteta što je na snazi ovo glupo pravilo, jer vazda uz Belmina moraš imati nekog mladog igrača na terenu. Narednu će izostati Andrej, tako da moraš gurati ili Ramića ili Dala opet.
Sto se tice belaja na stadionu vidjela se losa organizacija hordi gdje grupa od 20 mladica na svoju ruku akcija, izgubio se taj autoritet i zajednicko donosenje odluka i dosta toga se radi na svoju ruku. A o trenutnim kodeksima se nema sta dodati. Opcenito, ne podrzavam to huliganstvo ali sam relativno u toku desavanja. Cetiri stvari koje su mi danas bole oci:
Broj 1. Horde ostavljaju samog momka na milost i nemilost manijacima. Ako si vec odvazno kreno onda budi mangup i stani za svog druga makar i ti popio batine.
Broj 2. 10 manijaka gazi po momku kao neizivljeni pritom ga gadjaju bakljom u ledja i ciglom u glavu. Totalno nepotrebno ako vidis da je momak savladan pici dalje i tjt.
Broj 3. Horde skidaju parolu koja je za rahmetli momka. Mislim nema se tu sta dodati ma da je to sve vjv pod dejstvom gudre.
Broj 4. Navijac zelje nekoliko puta bode momka nozem u stomak. Hladno neciji zivot mozes uzeti zbog gluposti.
Kodeksi su davno nestali, i nemojte da vas jednog dana zacudi ubijen mladic u ovom gradu a ne vidim svrhu ni potrebu za tim. U danasnjem belaju se sve vidjelo na koliko niske grane je to spalo. Stradat ce neciji sin, brat, drug... a onda ce biti kasno i pravit ce se nove koreo, transovi u neciju cast... A nista iskreno nije vrijedno toga. U pamet mladici
Broj 1. Horde ostavljaju samog momka na milost i nemilost manijacima. Ako si vec odvazno kreno onda budi mangup i stani za svog druga makar i ti popio batine.
Broj 2. 10 manijaka gazi po momku kao neizivljeni pritom ga gadjaju bakljom u ledja i ciglom u glavu. Totalno nepotrebno ako vidis da je momak savladan pici dalje i tjt.
Broj 3. Horde skidaju parolu koja je za rahmetli momka. Mislim nema se tu sta dodati ma da je to sve vjv pod dejstvom gudre.
Broj 4. Navijac zelje nekoliko puta bode momka nozem u stomak. Hladno neciji zivot mozes uzeti zbog gluposti.
Kodeksi su davno nestali, i nemojte da vas jednog dana zacudi ubijen mladic u ovom gradu a ne vidim svrhu ni potrebu za tim. U danasnjem belaju se sve vidjelo na koliko niske grane je to spalo. Stradat ce neciji sin, brat, drug... a onda ce biti kasno i pravit ce se nove koreo, transovi u neciju cast... A nista iskreno nije vrijedno toga. U pamet mladici

24.4.2021 bilo je najavljeno da ce se promjeniti nesto u zakonu vezano za huligane od tada se nista nije desilo,vjerovatno se ceka mrtva glava sta li pa da se nastavi sa tim.
Nadam se da ce se ovo pokrenuti sa mrtve tacke cim prije,izmedju ostalog spominjalo se izmedju 3 i 10 godina zatvora pa ko voli nek izvoli.Nadam se da ce se opet nakon ovih dogadjaja ovo provuci.
Nadam se da ce se ovo pokrenuti sa mrtve tacke cim prije,izmedju ostalog spominjalo se izmedju 3 i 10 godina zatvora pa ko voli nek izvoli.Nadam se da ce se opet nakon ovih dogadjaja ovo provuci.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
- ElCartel11
- Kontakt:
Ma nas nije ni crveni karton Dupovca toliko ukopao. Čisto sumnjam, da bi mi izjednacili, da smo bili kompletni do kraja.
To se vidjelo po samoj kretnji igraca. Ko da ih je neko natjero oa eto moraju igrati.
Ali da je Dupovac glupan jeste itekakav. Trebamo malog Traku tu gurati iduce kolo taman zgoda, nemas Dupovca a ni Djokanovica (U 21 pravilo, pored Belmin moraš jos jednog ubaciti).
Ovaj poraz jeste slab (rivalstvo je tu ipak). Ali daleko, da me baca u neki ocaj. Mi smi i onako titulu halali u septembru, a u Europu bi trebali upasti.
To se vidjelo po samoj kretnji igraca. Ko da ih je neko natjero oa eto moraju igrati.
Ali da je Dupovac glupan jeste itekakav. Trebamo malog Traku tu gurati iduce kolo taman zgoda, nemas Dupovca a ni Djokanovica (U 21 pravilo, pored Belmin moraš jos jednog ubaciti).
Ovaj poraz jeste slab (rivalstvo je tu ipak). Ali daleko, da me baca u neki ocaj. Mi smi i onako titulu halali u septembru, a u Europu bi trebali upasti.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
A mogao bi se i nihad malo klupirati, ovo sto on radi zadnje dvije utakmice vrijedja svakakog iole normalnog stopera. Trako - lazic iducu tekmu pa makar..ElCartel11 je napisao/la: ↑06 mar 2022, 01:41Ma nas nije ni crveni karton Dupovca toliko ukopao. Čisto sumnjam, da bi mi izjednacili, da smo bili kompletni do kraja.
1946-1987
Ma Trako na stopera. Taman jer fali Dupovac. Posebno jer je direktan crveni, tako da ga nece biti minimalno dvije utakmice, mozda i vise. Levatu je ovo drugi crveni ove sezone.GalileoGalilei je napisao/la: ↑06 mar 2022, 01:02Da nema ovog pravila o U-21 igračima, ja bih to ovako postavio. Jedino bih malo ispipao ovu rokadu Čataković/Bagarić. Meni Hamza na desetci uopšte nije nešto, dok s druge strane ne možeš maknuti Bagaru, jer momak nije zaslužio nakon dobrih priprema, a pogotovo ne nakon Trebinja. To što danas nije imao lopti, to nije njegova krivica. Kad ga budu snadbjevali, on će to rutinski pospremati.
Dizdarević
Šećerović Kapić
Avramovski Bodul Suljić
Čataković
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
-
- Kontakt:
Danas na klupi nismo imali ni jednog jedinog stopera, sto je rijetko zabilježen slucaj 

- GalileoGalilei
- Kontakt:
Laza ide na stopera
-
- Kontakt:
Nadam se da ce tu i ostati do kraja sezone.Zanima me sta ce sada biti sa Ševeljom ? Propala mu je posudba u Rusiju zbog rata.
Baš me uhvatio neki strah za Evropu, na par Veležovih stranica piše da ce ih Vico gurati kroz Kup, a i u Antaliji se družio sa njihovom delegacijom.
-
- Kontakt:
Ljudi nas pobijede rutinski a sve nemaju para, jedva se skrpili, u Konjic isli na pripreme... I onda ti neko od nasih kaze navijaci su krivi za nemoc na terenu i da ce otici i Mirvic kad vidi sve ovo bla bla...
Krivi su igraci i sš i treba ih novcano kazniti
Krivi su igraci i sš i treba ih novcano kazniti
Izvadiš Dupovca ubaciš Traku i to je to.GalileoGalilei je napisao/la: ↑06 mar 2022, 01:02Da nema ovog pravila o U-21 igračima, ja bih to ovako postavio. Jedino bih malo ispipao ovu rokadu Čataković/Bagarić. Meni Hamza na desetci uopšte nije nešto, dok s druge strane ne možeš maknuti Bagaru, jer momak nije zaslužio nakon dobrih priprema, a pogotovo ne nakon Trebinja. To što danas nije imao lopti, to nije njegova krivica. Kad ga budu snadbjevali, on će to rutinski pospremati.
Dizdarević
Šećerović Kapić
Avramovski Bodul Suljić
Čataković
Mi nikada odustati necemo...
Jest jest tad smo bolji bili kad su pare od uprave uzimali za koreografije, kad su dzaba autobuse za gostovanja dobijali a raji karte naplacivali, kad su na praznom kosevu transove ostavili....Riveros je napisao/la: ↑06 mar 2022, 00:15I onda mi neko kaže da je sadašnji sjever sa ovom ološi, narkomanima i klošarima bolji od sjevera u periodu nakon rata, kada su Džine i Mai bili vođezagor1987 je napisao/la: ↑05 mar 2022, 23:57Izboli su ga,ali opet drug se nikad ne ostavlja barem nismo ostavljali dok smo bili na sjeveru pa poslije na zapadu pa onda opet sjever al dobro nove generacije nisu kao mi stariji danas je sve naopakoElCartel11 je napisao/la: ↑05 mar 2022, 23:26
Izuzetno glup potez navijača. Od onolike grupe samo se jedno 20 Hordi zaletjelo na njihov jug. Ako si vec planirao to onda se drugačije to uradi, a ne onako.
Drugi glupi potez je taj, da ostavljaš svog brata sa tribine samog na milost i nemilost protivnika.
Samo cu reci jedno, sreca pa su na drugoj strani bili Zeljini navijači. Jest da su izudarali momka postenski ali je barem hodajuci napustio Grbavicu. Usudit cu se reci, da su ovakav belaj izazvali u BL, Sirokom ili Zapadnom Mostaru, ovaj momak bi doživio sudbinu Vedrana Puljica.![]()
![]()
Ne pricajte o stvarima o kojima pojma nemate
Do smrti odani!
Nisu nasi vidjeli da ovog naseg tuku jer su vec krenuli bili nazad. A njega je prvo lik njihov pritrcavsi mu sa strane gurnuo u malu mrezu gola. I onda pritrcava njihov jedan, drugi... peti, sesti... dakle nije bilo rijeci o ostavljanju nego ga jednostavno nisu vidjeli. Ko hoce imam snimak gdje se to sve lijepo vidi.
Vasoski i igrači dobro treba da se zapitaju u cemu je problem pa su izgubili od ekipe koja pripreme jedva da se moze reci da je imala, od kluba koji se raspada?!
Momci mi nemamo igre. Meni ni protiv slobode nismo izgledali smisleno. Dali smo neka dva gola očajnoj slobodi ali to nije to meni bilo.
Ne bih (jos) igrace da poimenićno vrijedjam ali Dupe bolan...
Vasoski i igrači dobro treba da se zapitaju u cemu je problem pa su izgubili od ekipe koja pripreme jedva da se moze reci da je imala, od kluba koji se raspada?!
Momci mi nemamo igre. Meni ni protiv slobode nismo izgledali smisleno. Dali smo neka dva gola očajnoj slobodi ali to nije to meni bilo.
-
- Kontakt:
Na snimku se vidi da se jedan momak vratio da mu pomogne ali ga onda manijak napao nozemŠTA_JE je napisao/la: ↑06 mar 2022, 07:18Nisu nasi vidjeli da ovog naseg tuku jer su vec krenuli bili nazad. A njega je prvo lik njihov pritrcavsi mu sa strane gurnuo u malu mrezu gola. I onda pritrcava njihov jedan, drugi... peti, sesti... dakle nije bilo rijeci o ostavljanju nego ga jednostavno nisu vidjeli. Ko hoce imam snimak gdje se to sve lijepo vidi.
Trenutno korisnika/ca: benko21, broj6, bvsic, edgarallanpoe04, fera, iliyaa8, MaroonBjelave, nedimmmm1337, Posejdon, Proximic, Rule_hz i 81 gost.