Apsolutno se slažem.ASD je napisao/la: ↑07 mar 2022, 16:51Šta se osvoji u ratu, tako će da ostane.MortemHz je napisao/la: ↑07 mar 2022, 15:58Ne žele oni NATO pod svaku cijenu ali hoće da stave uslov da imaju Ameriku ili Veliku Britaniju iza sebe i u slučaju novog napada da ih mogu legalno pozvati. Znam da definitivno hoće u EU a NATO bi bio kao bonus ali ne pod svaku cijenu. Možda sam lud ali čak mislim da bi se nekako i mogli dogovoriti vezano za ovu stvar uz određene ustupke ali da se nikada neće dogovoriti vezano za Krim. Rusija traži potpuno priznanje Krima od ukrajinske strane a Ukrajina traži ponovo vlast nad Krimom a to se neće nikad desiti da budemo realni.. čak ne vidim kako mogu odstupiti i dogovoriti se po ovom pitanju. Krim će sigurno ostati Rusija a vidjet ćemo hoće li Ukrajina to priznati uz neki dogovor koji će njima ići na ruku da dobiju nešto i da se zaustavi invazija.
Jedino je pitanje države kako će biti uređena.
Čak i da Donetsk recimo bude dio Ukrajine (lično sumnjam u to). Rusi vojsku neće povući odatle i tražiti će viši nivo autonomije tu.
Ukrajina ima problem što sigurno ne stoji isto kao proje početka rata i svakim danom če sve lošije stajati jer Rusi napreduju.
Ne može pregovarati pod istim uslovima prije početka rata i ne može pregovarati sa istom uslovima danas i za 10 dana od danas.
Međutim. Dati ništa ne smije, čak i da hoće da se riješi problema u recimo Lugansku pa mu dadne autonomiju. Taj koji to potpiše će se politički sahraniti.
Ruska invazija na Ukrajinu
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
I Putin da upravlja drzavom izvana. Mislim, nista previse
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Nek ne prihvataju nikakve republike srpske u svojim granicama. To je samo odgađanje rata opet..
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Jeste Obami je prvi mandat trebao da popravi sta je Bush uradio, a ovamo za Trumpa, Trump je nasljedio njegovu ekonomiju u usponu, hajde i da jeste tako. Sta je sa Forda kad su 2016 htjeli da prebace svoju produkciju u Mexico, pa im je Trump dao tax breaks i rekao ako to urade da ce placati taxu na uvoz vozila, pa su ostali u Usa i u Ohio investirali 900 miliona, znaci direktno njegovom odlukom su ostali, i tako je sacuvo poslove u Americi. Ford je vjerovatno planiro da ce otic (ako vec nisu i otisli), ali je Trump direktno barem to odgodio, i tako je uradio sa x kompanija, oko 150 hiljada poslova je sacuvo.Rajaz je napisao/la: ↑07 mar 2022, 16:27Neću ti reći da lažeš, živiš tamo i imaš informacije iz prve ruke, ali evo izvora koji pokazuju dijametralno suprotne rezultatealemsa je napisao/la: ↑06 mar 2022, 22:32Itekako, govori ti osoba koja organski nije mogla podnijet Trumpa kad je krenula kampanja, mislio sam prvo da se zeza, pa bum osvoji republikance, pa opet nisam mogao vjerovati da ce doci na vlast, bilo ko samo ne Trump. Pa postade predsjednik, i hajd reko evo disastera, sta lik zna o vodjenu drzavu, pa dodje 2017( ili 2018 slagat cu prije da je 18a), kad je direktno utico na mene kad je ukino kaznu za Obamacare (zadnji put sam moro platiti $1200 cini mi se), uradim taxu nikad manje nisam moro platiti koliko je dao tax breaks, pa gorivo spade skroz na $1.30 tako nesto, opet direktno utico na mene jer predjem godisnje najmanje 40k milja, a i ostali narod jer prosjecni covjek u Houstonu vozi najmanje 40 minuta do posla, a posla vise nego ikad, niko ne dobija otkaze cak sta vise fali radne snage ne moze se postici. Pa bum bum bum do corone nikad bolje nije bilo otkako sam u USA, cak je imo i najvisu podrsku crnaca od biko koheg republikanca u zadnjih 50 godina. Svako voli pare u djepu
Ovdje je sve
https://en.wikipedia.org/wiki/Economic_ ... nistration
https://www.bbc.com/news/world-45827430
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Nezavisnost samoproglašenih republika odvojeno od Ukrajine ako se ne varam. Ako je autonomija u sklopu Ukrajine to bi bilo donekle ok i vjerujem da bi se oko toga prvo dogovorili. To bi trebalo uraditi tako da u budućnosti Ukrajina nema posljedice od blokada i slično, stepen autonomije je ključan.
Ma i kad se sve smiri sa bilo kojim ishodom da li se Putko ili bilo ko i drzavi zapitao sta dalje? Ekonomija im je unistena za 5 dana potpuno, bukvalno ce postat neodrziva nacija. Jad i cemer napravi od drzave i 100 milona ljudi u tako kratkom periodu, a vidim da ga ipak tamo mnogi podrzavaju
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Wow, kako minimalistički zahtjevi jbte. Napravili 3 nove države u Ukrajini koje su sada njihove države+demolirali sve živo+haj još i spalite svo oružje koje imate i budite naše pudlice. I takvi ti krenu pričati o nacistima i opravdavati agresiju.
Zašto su odbili da u Hagu iznesu dokaze o genocidu od strane Ukrajinaca nad nevinim Rusima u LNR i DNR?
Lažljiva gamad ovu priču može samo Srbima prodati. U tim regijama se ništa nije desilo. Iskorištene su samo kao izgovor za napad na suverenu državu s ciljem cijepanja iste.
Što se tiče ovih majmuna iz eufora po Bosni, njihovo prisustvo tu je samo kako bi stvorili paniku među ljudima. Pomoći će nam kao i 92e ako se bilo šta desi. A neće se ništa desiti niti su potrebni tu.
Zašto su odbili da u Hagu iznesu dokaze o genocidu od strane Ukrajinaca nad nevinim Rusima u LNR i DNR?
Lažljiva gamad ovu priču može samo Srbima prodati. U tim regijama se ništa nije desilo. Iskorištene su samo kao izgovor za napad na suverenu državu s ciljem cijepanja iste.
Što se tiče ovih majmuna iz eufora po Bosni, njihovo prisustvo tu je samo kako bi stvorili paniku među ljudima. Pomoći će nam kao i 92e ako se bilo šta desi. A neće se ništa desiti niti su potrebni tu.
41:34
- ASD
- Kontakt:
Mislim da Putin ni na to ne bi pristao. Jer je vojno malo pretjerao. 
Tražio bi još par republika u okviru Ukrajine. A nudio bi povlačenje sa sjevera i iz okoline kieva.
Mada mislim. On svakako će postavljati ili prevelike zahtjeve ili nedefinisane zahtjeve.
Jer zna da mu pregovaračka moć iz dana u dan će da raste jer će imati sve više teritorije.

Tražio bi još par republika u okviru Ukrajine. A nudio bi povlačenje sa sjevera i iz okoline kieva.
Mada mislim. On svakako će postavljati ili prevelike zahtjeve ili nedefinisane zahtjeve.
Jer zna da mu pregovaračka moć iz dana u dan će da raste jer će imati sve više teritorije.
Da li ce biti sranja kod nas?
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
Ne znam jel bilo
U službenoj poruci ruskog ministra digitalnog razvoja, koju su presrele zapadne obavještajne službe, stoji da Rusija do 11. ožujka izlazi iz globalne internetske mreže pa svi poslužitelji i domene moraju biti prebačeni na ruski intranet.
Prenosi to talijanski Corriere dodajući da se Rusija želi izolirati od ostatka svijeta i odvojiti od globalnog interneta.
"Rusija je počela aktivne pripreme za micanje s globalnog interneta. Do 11. ožujka sve domene moraju biti prebačene na .ru domene", javila je i NextaTV.
- Tristan
- Kontakt:
To je jedan od zahtjeva, ali vjerujem da bi Rusi pristali da bude autonomija unutar Ukrajine, ako bi Ukrajina pristala na ostala dva zahtjeva u potpunosti.MortemHz je napisao/la: ↑07 mar 2022, 17:49Nezavisnost samoproglašenih republika odvojeno od Ukrajine ako se ne varam. Ako je autonomija u sklopu Ukrajine to bi bilo donekle ok i vjerujem da bi se oko toga prvo dogovorili. To bi trebalo uraditi tako da u budućnosti Ukrajina nema posljedice od blokada i slično, stepen autonomije je ključan.
Java, dobio sam vizu,
java, pobjede u nizu,
java, igramo sa stilom,
java, na Gradskom sa Aston Vilom.
java, pobjede u nizu,
java, igramo sa stilom,
java, na Gradskom sa Aston Vilom.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Aha, misliš da bi Rusi popustili na ovom ako bi ovi priznali Krim i napravili novi ustav gdje garantuju vojnu neutralnost?Tristan je napisao/la: ↑07 mar 2022, 17:58To je jedan od zahtjeva, ali vjerujem da bi Rusi pristali da bude autonomija unutar Ukrajine, ako bi Ukrajina pristala na ostala dva zahtjeva u potpunosti.MortemHz je napisao/la: ↑07 mar 2022, 17:49Nezavisnost samoproglašenih republika odvojeno od Ukrajine ako se ne varam. Ako je autonomija u sklopu Ukrajine to bi bilo donekle ok i vjerujem da bi se oko toga prvo dogovorili. To bi trebalo uraditi tako da u budućnosti Ukrajina nema posljedice od blokada i slično, stepen autonomije je ključan.
Ma iskreno ja da sam ukrajina dao bih im Krim i ove dvije samo proglasene drzave nek budu vojno neutralen.
Podigao zid 10m i bodljikavu zicu do njih i nek se jebu.
Sve uradio osim da sam vojno neutralan i da ako ne mogu u nato dajte mi Nuklearku.
Podigao zid 10m i bodljikavu zicu do njih i nek se jebu.
Sve uradio osim da sam vojno neutralan i da ako ne mogu u nato dajte mi Nuklearku.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
Bolje im je dati potpunu nezavisnost tim pokrajinama, nego autonomiju unutar ukrajine. Od tih pokrajina nece imati nista svakako, a ostace im unutar drzave da im jebu sve sto rade, da im parazitiraju na njihovoj ekonomiji i da zauvijek ostanu problem u drzavi
Autonomija nečega unutar države je put u propast. To mi najbolje znamo.
41:34
- AshburtonG
- Kontakt:
Najbolji primjer toksicnosti neke autonomije unutar drzave je kod nas. Prilicno sam siguran, da bi svi potpisali od nasih pregovaraca mnogo manji a prosperitetniji teritorij, nego ovu kao cjelinu, koja nece naprijed ni u narednih 20 godina.
Medjutim, ponos je tokom rata uglavnom veci od mozga. Ne vjerujem da ce pristat na bilo kakvo parcanje drzave.
Medjutim, ponos je tokom rata uglavnom veci od mozga. Ne vjerujem da ce pristat na bilo kakvo parcanje drzave.
- ASD
- Kontakt:
To je do mase.AshburtonG je napisao/la: ↑07 mar 2022, 18:07Najbolji primjer toksicnosti neke autonomije unutar drzave je kod nas. Prilicno sam siguran, da bi svi potpisali od nasih pregovaraca mnogo manji a prosperitetniji teritorij, nego ovu kao cjelinu, koja nece naprijed ni u narednih 20 godina.
Onaj koji se odrekne teritorija gubi popularnost drastično.
Nisu Ukrajinci ni preglupi. Oni bi mogli svariti da se odreknu Krima, ali resursa okolo neće nikada.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 07 mar 2022, 18:10, ukupno mijenjano 1 put.
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Kaže Putin DNR i LNR pod stalnim granatiranjem i ubijanjem u zadnjih osam godina
2015 rat već bjesni uveliko
2015 rat već bjesni uveliko
Zadnja izmjena: FoSte95, dana/u 07 mar 2022, 18:10, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 3 gosta.