Slusaj, nemam volje da idem tacku po tacku...zakljucak ce svakako biti isti, a on je da si virio iz pritaje i cekao nekoga ko ce psovati selektora, reci da je ****, idiot, majmun i svakakve druge gadarije. Ocigledno je da ti je takva "muzika" prijala, sto znaci da si i sam takav, samo pustas budale da idu pred rudu. U postu koji si citirao nisam se samo tebi obracao, osvrnuo sam se na kompletno pljuvacko - huskacko - idiotsko drustvo, te cak govorio u mnozini, a ti se pokusao hvatati slamke pa me jos i lazovom nazvati, te traziti da ti nadjem gdje si rekao to i to iako je ocigledno da se ne radi o tebi...O Medunjanu sam sve rekao i toga se drzim bas u milimetar. Nicega od onoga sto sam rekao se ne odricem, pa ni toga da cu prema njemu pokusati biti koliko toliko fer, ako ikada izbori mjesto u reprezentaciji BiH. I protiv moje volje, izborio je, i ja se normalno uzdrzavam, ipak se radi o reprezentativcu...Tako ti nasjetuj one svoje pajdase da se ponasaju prama jednom i jedinom, igrackoj legendi bosanskog fudbala, te selektoru cija vrijednost tek treba da se potvrdi. Mjerilo su rezultati - gotovo prica. Za sada su oni u domenu ocekivanog, cak vise dobri nego losi jer da ponovo za slijepe, gluhe i budalaste ponovim: nismo izgubili od reprezentacije od koje bolje stojimo na svjetskim rang listama, pobjedili smo dvije od kojih bi trebali biti losiji...U odnosu na glavnom konkurenta u grupi za drugo mjesto tj. reprezentacije Rumunije cak i bolje stojimo u kvalifikacijama. Oni iz drugog plana kao Bjelorusija su postigli neke neocekivane rezultate u oba smjera pa se to otprilike ponistava - pobjedili su Francuze, ali zato nisu Luxemburg...I sada dodjete vi pljuvaci (ne mogu se sloziti da je kriticar onaj koji za selektora kaze da je itiot, ****, totalna neznalica...niti da su to oni koji takav odnos raznih krkana i mentalnih bolesnika podrzavaju),dakle dodje horda manijaka i ko ce jace i vise. Ohanite malo salabajzeri, sacekajte ba rezultate, pa da vidimo na cemu smo, te ako ima bolje rjesenje da ga potrazimo. Ove kvalifikacije su svakako Susiceve, valjda vam je to jasno (mislim u smislu da nece biti smijenjen bar dok imamo teoretske sanse) i samo je kontraproduktivno dizati halabuku bez potrebe. Znam, vis ste, odnosno mi smo - niko i nista, prdina bara, ali je zalosno sto ima nekih koji uticu na svu tu atmosferu u i oko reprezentacije, a imaju "stavove" slicne vasima. Da mi je samo desetak dana da Bog ode na odmor i da me imenuju svojim zamjenikom, pola novinara i tzv. fudbalskih radnika bi povjeso, a pola na batinjanje svih tih deset dana bez prestanka.Monolog je napisao/la:Ja bih to preformulisao te napis'o ovako:"Gdje si bio do danas(jučer), da pokažeš ljudima kako se može razmišljati vlastitom glavom?"Saban je napisao/la:Jao patetike, "gdje si bio jarane da mi das podrsku, da me poguras"Ne, mislim da si baš ti onaj koji pljuje pa liže(slučaj Medunjanin, nemoj ga nikad zaboraviti, jer ja neću). Ko je rek'o da je nesreća razlog što nismo dobili Albaniju? To su tvoje riječi, moje su bile da smo MORALI dobiti, al' nismo, a Safet je glavni krivac zbog toga(mogu ti i pronaći te postove, nije nikakav problem). Čuj srami se ove titule.Saban je napisao/la:Jos jedan koji pljuje pa lize. Ono kad si pitao ovoga smokljana gdje bio dosli smo do pointa da se igra reprezentacija protiv Albanije, a narocito protiv Slovacke ne moze uporediti sa onim igrama protiv Katra, Francuske...slozili smo se da ta igra pocinje da dobija neku fizionomiju, da smo dominirali sredinom terena i potpuno nadigrali reprezentaciju koja je bolje plasirana od nas, te samo nesrecom nesmo uspjeli pobjediti Albaniju. Slozili smo se takodje da cemo cekati Rumune da vidimo pravo stanje, ali jok...ti cekao ovog bezobraznika koji selektora svoje drzave naziva ****, glupanom, idiotom tj. prisiva mu sve svoje osobine, da bi ispuzao iz rupe i procjedio da je Pape bezbeli "totalna neznalica". Srami se ove titule ispod svoga imena.Ova "titula" nema nikakve veze sa mojim stavovima; istu ne dobih jer sam proili kontra Safeta, tako da...Btw, nemoj misliti da si ti veći Bosanac od mene/nas/, jer ti podržavaš Papeta(dok smo mi ti koji ga kritikuju(već sam ti objasnio razliku između kritikovanja i pljuvanja, no ti očigledno nisi shvatio tu lekciju, tako da...)
Ja sam konkretno mislio na Cocalića i Jahića, to što ti misliš na Kerlu i ostale Željine igrače, to je tvoj problem. Napisah prije da se Coca treba isprobati, te da Jahić mora biti pozvan(dobro, niko ne mora biti pozvan, pa čak ni Džeko, pobogu). Druga stvar je što ti misliš da sam i ja "plav", pa da guram neke igrače koji ne zaslužuju poziv(Višća, Kerla i ta kompanija).Saban je napisao/la:Koji nepozvani igraci, o cemu ti pises? O onima koje onaj nabraja? I ti odmah prihvatio da su to ti "nepozvani igraci". Pa jadan bio ima ih koliko hoces boljih od njih koji nisu pozvani, ali ovdje dodje par manijaka (u svakom pogledu) i onda udavise sa tim NEBITNIM igracima Zeljeznicara na temi o reprezentaciji. Jedan skace do ozonske rupe, drugi rastura u Grckoj, treci handri Juventusa i Mancester Junajtede, cetvrio ovo, peti ono. Jahic sigurno nije otpisan, ovi drugi tek trebaju da se dokazu.Ne, glavni argumenti su REZULTATI, a ti ako misliš da smo ostvarili dobre rezultate pod vodstvom trenerskog maga Sušića, onda i ti spadaš u neznalice. Kratko i jasno. No, s obzirom da ti zaključivanje i nije jača strana, mog'o sam i pretpostaviti da ćeš reći kako je nepozivanje Štilića razlog zbog kojeg nazvah Safeta neznalicom.Saban je napisao/la:U kojem vremenu pricas? Ovo treb'o bi implicira na buduce, pa mozda ce i dobiti, otkuda ti znas da nece? Je li to tvoj glavni argument da je Susic "totalna neznalica"
Naravno da nije, al' ti izgleda ne čitaš koji je problem. Problem su Safetovi izgovori zbog čega određeni igrači nisu pozvani. Dakle, nije smak svijeta ni da Džeko ne dobije poziv(vjeruj da nije), al' treba reći razloge nepozivanja(il' ne treba nikako govoriti), a ne glupirati se izjavama:"Čuo sam kako je njegova ekipa izgubila 4:0 od ove ekipe, a to ne želim". Koji je ovo kapacitet, to je za ne povjerovati.Saban je napisao/la:Pa imao je mjesta, redovno je pozivan, je li propast svijeta ako je izostavljen sa jedne prijateljske utakmice?
Kakve veze ovo moje ima sa Subašićem? Gdje li sam to ja pis'o da ovaj igrač ne valja? Da je on loš? Molio bih te da nađeš taj post/te postove/, pa da riješimo i to. No, sigurno ti postovi ne postoje, al' haj' bitno je nešto izvaliti i slagati, nije bitno da li je to istina il' nije(gle slučajnosti, takav nam je i selektorSaban je napisao/la:U stanju su nase mlade i perspektivne igrace prikazati kao potpune bezveznjakovice koji maltene ne znaju da stoje, da hodaju, da jedu...(vidi Subasic), samo sto ih je Pape pozvao u reprezentaciju. To treba **** motkom i kvit.).
Mislim da će ti @Harishp najbolje objasniti kakav ja stav imam kada je Sušić u pitanju, te da li sam mu ikada uputio ružne riječi. A prošlu diskusiju nismo ni završili, jer sam primijetio da nisi shvatio razliku između kritike i pljuvanja(ako nisi znao, kritika može biti pozitivna i negativna, pljuvanje se spominje samo u negativnom kontekstu).Saban je napisao/la:Aha, u toku pisanja si se prisjetio kako smo proslu diskusiju zavrsili (kada nije bilo ovoga cumpolova za kojim places) u tripu "vidjecemo, zavisi od Rumuna". Nego kada za njega sada konstatujes da je "totalna neznalica", kako li si ga tek castio "na samom pocetku njegovog mandata. Vjerovatno kao ovaj ti jaro, a mozda i gore.Igra protiv Albanije je bila sasvim Ok?Saban je napisao/la:Igra protiv Albanije je bila sasvim OK, i steta je sto nije krunisana uspjehom tj. pobjedom iako ni remi nije neuspjeh. Protiv Francuza smo igrali koliko su nam oni to dozvolili, neuporedivo jacha reprezentacija, ama bas u svim segmentima, kako na terenu tako i van terenu. Nismo pruzili ni dostojan otpor, mozda ima tu i pogresnih selektorovih postavki, ali na greskama se uci. Mozda je i sreca sto je to bila Frnacuska od koje poraz i ne boli bas toliko kao sto bi bolio ako se eventualno kuci izgubi od Rumunije, BjelorusijeMora da se zaje*avaš. Reci mi da se zaje*avaš, molim te.
![]()
Btw, ja se nikako ne okrećem onako kako vjetar puše(napis'o si to negdje, ne mogu sada da tražim), te sam i sam prizn'o da se protiv Slovačke vidio pomak kada je igra u pitanju. No, to ne mijenja činjenicu da su nam presudne utakmice sa Rumunima, zar ne? Eh, kako smo mi poznati po tome da pucamo pod pritiskom, nije li onda opravdan strah od ovog dvomeča? Izgleda da nije. Nego, usput da ti kažem da ni @Željovac ni @Nikad_izvini nisu moji jarani, al' mi je drago da oni razmišljaju(dobro, činjenica je da @Željovac nekad pretjera sa guranjem nekih igrača u reprezentaciju), no ti si samo zacrt'o kako je Safet jedan jedini, te da mu mi, obični smrtnici, ne smijemo uputiti niti jednu jedinu kritiku. Eh, pa ne ide to tako. Ne ide.
Sta se bolan ibretis, jesi li ti pri sebi...igra protiv Albanije je bila sasvim solidna, bolje receno rasturili smo ih u prvom poluvremenu. Znam - po tebi i takvima trebalo je da bude bar 19:0 jer to je po bogu Albanija, sinonim za svakojaku bijedu, neimastinu i kokuzluk. Posebno fudbalski gdje treba samo otici, i to je to. Prosla su ta vremena jadan, pitaj Rumune kako su oni prosli sa njima...pa i neke druge reprezentacije, cak i iz grupe prvih pet na svijetu...Ne kazem sada da su nekakav Brazil, ali nerjeseno kod njih uz solidnu igru i nije tragedija. Dakle kada se sve sabere i oduzme ostaje samo jedna, jedina utakmica za koju se komotno meze reci da je bila kriminalna, a to je ona protiv katrana...ali je donekle ponistava ova protiv Slovaka. I sada zbog te jedne utakmice trebamo razapeti Saju, pljuvati i bljuvati, srati i pisati po njemu...nikakvi ljudi vi niste, nego stoka. Isto kao sto se niti zbog jedne sjajne predstave protiv Slovaka ne smije taj isti Susic u nebesa uzdizati, porediti sa najvecim strucnjacima i tome slicno. Covjeku treba omoguciti da radi na miru, navijati za reprezentaciju, onakvu kakva je...a na kraju cemo napraviti analize u zavisnosti od rezultata i samo rezultata... a oni su za mene kategorisani na sledeci nacin: 1 mjesto - dream, 2 mjesto - veliki uspjeh, 3 mjesto - realnost koja naginje ka neuspjehu, posebno u odnosu na cilj koji je Pape sam sebi postavio. Mozda neko drugi ima drugacija shvatanja, pa mu "mrtvi Rumini" "zvaljavi Albanci", "bezvezni Bjelorusi", te na kraju "nikad gori Francuzi" izgledaju kao Slovan iz Zivinica, Drina iz Zvornika, Radnicki iz Gorazda...pa bi se trebali prosetati kvalifikacijama. Imaju pravo da tako misle, ali sve dok - ama bez ikakvog povoda ( yebem ti povod - nepozivanje Cocalica i Kerle) vrijedjaju legende Bosne i Hercegovine, od mene ce dobiti odgovor po zasluzi.