FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
42%
Prolazak u Play off
53
24%
Grupnu fazu
74
34%

Ukupno glasova: 220

casual033
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la casual033 » 10 mar 2022, 14:29

GangEvil je napisao/la:
10 mar 2022, 09:02
casual033 je napisao/la:
10 mar 2022, 08:53
Ne znam šta ste svi uhvatili za igre Dala. Na kraju krajeva on nije ni trebao biti prevaga u derbiju. Ima igrača od kojih smo više očekivali a ništa nisu pokazali, npr Suljić, Čataković, Kapić. Ovi igrači trebaju da donesu prevagu u igri a to nisu napravili.

Tako je to kod nas. Uvijk se uzme na zub neki naš igrač prošle godine Pidro, ove Dal, sljedeće Ramić ...
Nema se ko sta uhvatiti Dala. Frajer je odron. A sto se tice tvog poznavanja fudbala, sve se vidi u tome da stavljas u isti kos Suljica, Kapica i Catakovica i njihov nastup na derbiju. Suljic je za njih odigrao simultanku, al jbg daleko je sjever pa se ne vidi....
Stavljam u isti koš jer nisu ništa pokazali u utakmici. Njih sam naveo jer bi ti trebali biti nosioci naše igre al nisu bili.

Kakva crna simultanka pa mi prvi šu u okvor gola imali u 60-oj minuti

Ja ne kažem da je Dal dobar, daleko od toga al on nije igrač od koga sam to i očekivao. Očekivao sam od pomenutih a definitivno ništa nisu napravili na terenu.

FkSa46
Kontakt:

Post Postao/la FkSa46 » 10 mar 2022, 14:30

Čitam posljednih nekoliko sedmica stalno se spominje Trako, međutim ne znamo situaciju sa njim. Ove tri utakmice nije ni na klupi bio, samo igra za u19, čak ni generalku nije igrao, već je tad igrao za juniore. Nije imao puno minuta ni na pripremnim utakmicama. Možda treneri znaju nešto što mi ne znamo. Samo me strah da ne završi kao Hamza Bešić, ni njemu nisu davali puno da igra a i oni što je igrao igrao je jako solidno.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 10 mar 2022, 14:34

Pa ako vec ide analiza ko je kriv, prvo je kriv trener sa horor formacijom s kojim smo prije par godina primili 5 komada tj vezni red sa dva igrača to je osnov ovog horora drugo, par igraca na neprirodnim pozicijama.
Upravo zbog manjka igraca u sredini to je mujakic (koji je oigrao horor derbi) izlazio na bekrica koji je VEZNI. Dakle, jasno je da sistemski odbrana lose stoji a sistemska odbrana krece od bagarica do golmana.

Ja pricam o dupovcu godinama da je to igrac maksimalno za klupe u najboljem slucaju. Maksimalno. Ako hoces nesto ozbiljnije od borbe za evropu.
Ne pricam ja o derbiju, nemam vremena a rado bih ti na utakmicama gdje nismo gola primili pokazao bar 5 puta kakve ima odluke i postavljanja koje bi nas u evropi 99% koštale gola.
Dakle, ne volim generalizivanje, i ono pljuni neka se pljune, ja pricam o kontinuitetu losih igara i onome sto sarajevu treba i onome sto imamo.

Samo pogledaj kako kod gola zeca stojimo na terenu, ono je za dijeljenje otkaza igracima. Bez obzira igrac manje ili vise.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 10 mar 2022, 14:35

Kakav Trako, on je protiv Borca pokazao da nije spreman za seniorski fudbal. Njegov plafon je prva liga federacije, tu ce i provest cijelu karijeru vjerovatno

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 10 mar 2022, 14:37

Protiv cetnika:

Halid-Lazic-Mujakic-Pidro

Ramic- Kobiljar- Secerovic

Catakovic- Avramovski- Suljic

Foux87
Kontakt:

Post Postao/la Foux87 » 10 mar 2022, 14:52

mirzatele je napisao/la:
10 mar 2022, 14:37
Protiv cetnika:

Roki da te nije nešto prenijelo.
Koliko volim te zna samo ludo srce moje

Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 10 mar 2022, 15:06

mirzatele je napisao/la:
Protiv cetnika:

Priznaj nam bracika da si mahnuo koju sinoć :D

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 10 mar 2022, 15:13

Jeb... Traku nasa buducnost je Dupovac i Lazic. :salut: nadam se da ce on i Ramic sto prije iz kluba.

GangEvil
Kontakt:

Post Postao/la GangEvil » 10 mar 2022, 15:17

mirzatele je napisao/la:
10 mar 2022, 14:35
Kakav Trako, on je protiv Borca pokazao da nije spreman za seniorski fudbal. Njegov plafon je prva liga federacije, tu ce i provest cijelu karijeru vjerovatno
Bravo strateg.

Foux87
Kontakt:

Post Postao/la Foux87 » 10 mar 2022, 15:17

Kova će izgleda dobiti poziv u reprezentaciju ali za prijateljske utakmice.
Koliko volim te zna samo ludo srce moje

Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.

GangEvil
Kontakt:

Post Postao/la GangEvil » 10 mar 2022, 15:19

casual033 je napisao/la:
10 mar 2022, 14:29
GangEvil je napisao/la:
10 mar 2022, 09:02
casual033 je napisao/la:
10 mar 2022, 08:53
Ne znam šta ste svi uhvatili za igre Dala. Na kraju krajeva on nije ni trebao biti prevaga u derbiju. Ima igrača od kojih smo više očekivali a ništa nisu pokazali, npr Suljić, Čataković, Kapić. Ovi igrači trebaju da donesu prevagu u igri a to nisu napravili.

Tako je to kod nas. Uvijk se uzme na zub neki naš igrač prošle godine Pidro, ove Dal, sljedeće Ramić ...
Nema se ko sta uhvatiti Dala. Frajer je odron. A sto se tice tvog poznavanja fudbala, sve se vidi u tome da stavljas u isti kos Suljica, Kapica i Catakovica i njihov nastup na derbiju. Suljic je za njih odigrao simultanku, al jbg daleko je sjever pa se ne vidi....
Stavljam u isti koš jer nisu ništa pokazali u utakmici. Njih sam naveo jer bi ti trebali biti nosioci naše igre al nisu bili.

Kakva crna simultanka pa mi prvi šu u okvor gola imali u 60-oj minuti

Ja ne kažem da je Dal dobar, daleko od toga al on nije igrač od koga sam to i očekivao. Očekivao sam od pomenutih a definitivno ništa nisu napravili na terenu.
Pa pogledaj snimak utakmice. Jedine šanse koje smo stvorili je iskreirao Suljić. Kako onda on može biti u istom košu sa Kapićem i Čatakovlćem?

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 10 mar 2022, 15:25

Vladan dobio poziv
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 10 mar 2022, 15:31

Foux87 je napisao/la:
10 mar 2022, 15:17
Kova će izgleda dobiti poziv u reprezentaciju ali za prijateljske utakmice.
I to je početak.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 10 mar 2022, 15:44

Juce sam pisao da su igraci ne planski (vecina) dovedeni.

Dupovac nikad nije bio vrhunski stoper, 15 godina je u SARAJEVU, al covjek se slabo povrjedjuje solidan za premijer ligu i to je to..

Ali svi smo znali da lazic dupovac nisu igraci za prvih 11, Mijakic dugo nije igrao moglo se vidjet (dobar trener) da nece bit igrac koji je za startni 11, i nije se reagovalo (raskid lazica ili dupovca ili ne dovodjenje nihada dovodjenje nekog stopera koji je igrao..

Ista stvar sa secerovicem svaki lajk je znao da Djokanovic nazaduje i da nije igrac koji moze napravit prevagu i dovedes samo jednog defanzivnog veznom, a pri tomu dovedes 3 desetke (pored jos 3 koju imas))

Ne logicno

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 10 mar 2022, 15:48

GalileoGalilei je napisao/la:
10 mar 2022, 15:06
mirzatele je napisao/la:
Protiv cetnika:

Haha ma nije losa postava samo ih je lose poredao. Hamzu je mislio vjv u spic, avramovskog na krilo a kobiljar desetka. Vjerujem da bi i Ramic odigrao bolje uz iskusnog secerovica koji se vise nudi od andreja a i igra dosta sigurnije. Nije losu postavu momak predlozio :D

Ali vjv ce bagaric i kapic biti u prvih 11

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 10 mar 2022, 15:55

JavierBosnia je napisao/la:
10 mar 2022, 15:25
Vladan dobio poziv
Dobro se sjetio hahaha
Sretno Vladane

Hoce li neko nas biti pozvan?
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Cora1946
Kontakt:

Post Postao/la Cora1946 » 10 mar 2022, 16:08

Pantelija je napisao/la:
10 mar 2022, 14:34
Pa ako vec ide analiza ko je kriv, prvo je kriv trener sa horor formacijom s kojim smo prije par godina primili 5 komada tj vezni red sa dva igrača to je osnov ovog horora drugo, par igraca na neprirodnim pozicijama.
Upravo zbog manjka igraca u sredini to je mujakic (koji je oigrao horor derbi) izlazio na bekrica koji je VEZNI. Dakle, jasno je da sistemski odbrana lose stoji a sistemska odbrana krece od bagarica do golmana.

Ja pricam o dupovcu godinama da je to igrac maksimalno za klupe u najboljem slucaju. Maksimalno. Ako hoces nesto ozbiljnije od borbe za evropu.
Ne pricam ja o derbiju, nemam vremena a rado bih ti na utakmicama gdje nismo gola primili pokazao bar 5 puta kakve ima odluke i postavljanja koje bi nas u evropi 99% koštale gola.
Dakle, ne volim generalizivanje, i ono pljuni neka se pljune, ja pricam o kontinuitetu losih igara i onome sto sarajevu treba i onome sto imamo.

Samo pogledaj kako kod gola zeca stojimo na terenu, ono je za dijeljenje otkaza igracima. Bez obzira igrac manje ili vise.
Kako mislis horor formacijom kad se igrala ista formacija kao i svaki put do sad od kako Vasoski vodi, 4-2-3-1. Tako je prikazala i grafika prije pocetka utakmice a i da se ne uzima ona kao relevantna, vidjelo se po postavci na terenu da je ta formacija koristena.
Sto se tice igraca na neprirodnim pozicijama to stoji, iako su i ti igraci koji ne igraju svoje prirodne pozicije (Kapic, Catakovic) odredjeni dio karijere igrali na toj poziciji, osim Varesanovica kojeg je sad Vasoski tu poceo forsirati, ali bez obzira na to slazem se.
Nama bekovi izlaze visoko, ostaje previse praznine nazad i onda i Mujakic bespotrebno izlijece da pokriva neke igrace i tu se stvara ogromna supljina nazad.
90!

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 10 mar 2022, 16:16

Čataković i bagarić u napadu. Nemoj samo reci da je u vezi igrao Hamza jer nije, igrao je sa bagaricem. Dakle to su dva vezna.
Dal igrao desno krilo, lijevo suljic, dva beka, dva stopera i ostanu dva vezna kapić i andrej
Ponavljam, hamza niti je veznjak, niti je to igrao na utakmici.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 10 mar 2022, 16:28

keli je napisao/la:
10 mar 2022, 15:48
GalileoGalilei je napisao/la:
10 mar 2022, 15:06
mirzatele je napisao/la:
Protiv cetnika:

Haha ma nije losa postava samo ih je lose poredao. Hamzu je mislio vjv u spic, avramovskog na krilo a kobiljar desetka. Vjerujem da bi i Ramic odigrao bolje uz iskusnog secerovica koji se vise nudi od andreja a i igra dosta sigurnije. Nije losu postavu momak predlozio :D

Ali vjv ce bagaric i kapic biti u prvih 11
Pusti budalu moj keli

Dave
Kontakt:

Post Postao/la Dave » 10 mar 2022, 17:05

Pantelija je napisao/la:
10 mar 2022, 16:16
Čataković i bagarić u napadu. Nemoj samo reci da je u vezi igrao Hamza jer nije, igrao je sa bagaricem. Dakle to su dva vezna.
Dal igrao desno krilo, lijevo suljic, dva beka, dva stopera i ostanu dva vezna kapić i andrej
Ponavljam, hamza niti je veznjak, niti je to igrao na utakmici.
Istina, faktički 4-2-2-2 ili 4-2-4 zavisi kako gledaš
This time next year, we'll be millionaires!

Krvarim od dosade

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: AVNOJ, N3R3D, rimljanin90 i 42 gosta.