Najbolji bh. sudija - Irfan Peljto
-
Mostarwolf1981
- Kontakt:
Re: Najbolji bh. sudija - Irfan Peljto
Postavio ga na mjesto i neće više. Najjači Gigović kad mu se žale za penal a on ne zna ni gdje je došao
Sumnjiva situacija kod gola Basela. Nadam se da ovo neće stvoriti neki problem Peljti što se tiče utakmica u budućnosti.
- feniksptica
- Kontakt:
Ko je ovaj pomocni. Gdje je Senad ?
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Baš je bilo blizu, nažalost je Lazić AR1 a ne Ibrišimbegović koji je standardni član ekipe. Neće ovo utjecati na Irfana koji je sjajno sudio cijelu tekmu. Olakšavajući faktor je da nema VARa i da to nije presudilo utakmicu.
Ibrišimbegovića i Belju nikad ni VAR nije ispravio.
Sudio je u ponedjeljak na Tušnju i ne znam što je išao Lazić umjesto njega. Ako već nije mogao, Macić je bio puno bolja opcija. Lazić je AR1 i na Koševu u subotu.
Kakav cringe. Koje peglanje be ha novinara. Pa jbt, samo sto ne izadje "clanak"
,Peljto gledo u nebo
,Peljto vezo pertle, pogledajte kako
.Peljto istrcao kontru, veliki sprint. (FOTO)(VIDEO)
Zadnja izmjena: ReX, dana/u 11 mar 2022, 00:53, ukupno mijenjano 1 put.
@igrajlopte 🐦
Ti prati Glenna Nyberga onda.
Irfan je sve to zaslužio i to čisto svojim radom, nije on kriv što je sport u državi u qrcu kad je on najuspješniji u Evropi.
Mati mila, pazi ovog
E sad... da si se malo manje pravio mangup i pazljivije citao sta sam napisao, vidio bi (ili barem skontao) da nisam nista pisao protiv Peljte vec znalaca koji se zovu novinarima i njihovom cringe clancima.
@igrajlopte 🐦
Macić je Bošnjak, a Lazić Srbin! Tu leži odgovor zašto je išao Lazić..Fajl je napisao/la: ↑10 mar 2022, 22:57Baš je bilo blizu, nažalost je Lazić AR1 a ne Ibrišimbegović koji je standardni član ekipe. Neće ovo utjecati na Irfana koji je sjajno sudio cijelu tekmu. Olakšavajući faktor je da nema VARa i da to nije presudilo utakmicu.
Sudio je u ponedjeljak na Tušnju i ne znam što je išao Lazić umjesto njega. Ako već nije mogao, Macić je bio puno bolja opcija. Lazić je AR1 i na Koševu u subotu.
Volim te Bosno!!!
-
OsmaDolazi
- Kontakt:
Nisam siguran da savez šalje svoje pomocnike, a mozda se i varam.xavi26 je napisao/la: ↑11 mar 2022, 07:16Macić je Bošnjak, a Lazić Srbin! Tu leži odgovor zašto je išao Lazić..Fajl je napisao/la: ↑10 mar 2022, 22:57Baš je bilo blizu, nažalost je Lazić AR1 a ne Ibrišimbegović koji je standardni član ekipe. Neće ovo utjecati na Irfana koji je sjajno sudio cijelu tekmu. Olakšavajući faktor je da nema VARa i da to nije presudilo utakmicu.
Mislim da UEFA i njih vrbuje, a 4 može i Prolić.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Prijedlog liste kandidata sudija za FIFA listu usvaja Izvršni odbor N/FSBiH. Gigović ima tu značku tako da..OsmaDolazi je napisao/la: ↑11 mar 2022, 09:52Nisam siguran da savez šalje svoje pomocnike, a mozda se i varam.xavi26 je napisao/la: ↑11 mar 2022, 07:16Macić je Bošnjak, a Lazić Srbin! Tu leži odgovor zašto je išao Lazić..Fajl je napisao/la: ↑10 mar 2022, 22:57
Baš je bilo blizu, nažalost je Lazić AR1 a ne Ibrišimbegović koji je standardni član ekipe. Neće ovo utjecati na Irfana koji je sjajno sudio cijelu tekmu. Olakšavajući faktor je da nema VARa i da to nije presudilo utakmicu.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
-
OsmaDolazi
- Kontakt:
OK kao četvrti. A pomočnici i glavni? Može naš savez poslati koga hoće sa UEFA licencom ili...?MortemHz je napisao/la: ↑11 mar 2022, 10:00Prijedlog liste kandidata sudija za FIFA listu usvaja Izvršni odbor N/FSBiH. Gigović ima tu značku tako da..OsmaDolazi je napisao/la: ↑11 mar 2022, 09:52Nisam siguran da savez šalje svoje pomocnike, a mozda se i varam.
UEFA delegira glavnog suca i onda ide neki dogovor za mahače.OsmaDolazi je napisao/la: ↑11 mar 2022, 10:05OK kao četvrti. A pomočnici i glavni? Može naš savez poslati koga hoće sa UEFA licencom ili...?MortemHz je napisao/la: ↑11 mar 2022, 10:00Prijedlog liste kandidata sudija za FIFA listu usvaja Izvršni odbor N/FSBiH. Gigović ima tu značku tako da..OsmaDolazi je napisao/la: ↑11 mar 2022, 09:52
Nisam siguran da savez šalje svoje pomocnike, a mozda se i varam.
Ibrišimbegović i Beljo su najbolji pa onda Macić, Lazić, Smiljanić i Dujak.
Peljto me razočarao na tekmi TC- Željo. Juče nije pokazao niti n od najboljeg bh sudije. Nije on navlačio ni na jednu stranu ali je zato donosio iritirajuće odluke kojima je čupao živce svima na Tušnju. Žalosno
-
Ponosnipodrinjac
- Kontakt:
Po meni je odradio utakmicu prilično korektno.
Jeste bilo par odluka pusti prednost pa vrati faul i sl
Jedino mi se nije dopalo sto se pravda za svoje odluke.
Sta ti imaš objašnjavati Mulaliću, Nukića za svoje odluke. Ti si autoritet a ne na sav glas pravdaš se zasto si nešto ili zašto nisi svirao.
U tome i jeste stvar(prilično korektno).To znači da je griješio ne kažem namjerno al je griješio. Prednost kod prekršaja nijePonosnipodrinjac je napisao/la: ↑01 maj 2022, 19:48Po meni je odradio utakmicu prilično korektno.
Jeste bilo par odluka pusti prednost pa vrati faul i sl
Jedino mi se nije dopalo sto se pravda za svoje odluke.
Sta ti imaš objašnjavati Mulaliću, Nukića za svoje odluke. Ti si autoritet a ne na sav glas pravdaš se zasto si nešto ili zašto nisi svirao.
poštovao, pravdao se Mulaliću za svaki faul koji je dosudio i prilično svaki kontakt Dofa sankcionisao a mali Beća ga tukao gdje ga god stigne.Najbolje sudije ne sude onako.
Dofo jest naš najbolji igrač a ne naj grublji.
Dosudio mu prekršaja više nego Željinoj odbrani. Niđe veze.
Niste u pravu jer je doktorski odradio tu utakmicu. Pogledajte koliko Orsato i Makkelie u polufinalu LP pričaju s igračima, tako i Lahoz npr i to je sasvim normalno kako bi se znale neke stvari na terenu.
U međuvremenu je sudio po jedan meč u Grčkoj (PAO-Paok) i u nedjelju na Cipru AEK L-Aris. U obje tekme koristio VAR i OFR.
U Grčkoj poništio dosuđeni penal a na Cipru ga dosudio u 91'. Dominira evropskim terenima i očekujemo ga u finalu Kupa BiH.
U međuvremenu je sudio po jedan meč u Grčkoj (PAO-Paok) i u nedjelju na Cipru AEK L-Aris. U obje tekme koristio VAR i OFR.
U Grčkoj poništio dosuđeni penal a na Cipru ga dosudio u 91'. Dominira evropskim terenima i očekujemo ga u finalu Kupa BiH.
YEBEM TE lištico!
Da naše sudije ne mogu bez grešaka pobrinuo se Peljto sinoć. Teška tekma za suditi...Irfan je to uz nekoliko sitnih greskica priveo vrlo korektno kraju. I onda kad se očekivalo poslije8-9 izmjena, bakljade i nekoliko ulazaka med. radnika zbog povreda bar 7-8 min nadoknade kraj sa samo 2 min izgubljenog vremena.
Tu je malo pogurao sarajevo ostali sa 10 igrača vukli se po terenu.Da je produžio koliko je trebao možda bi Velez zabio gol sa obzirom na dešavanja na terenu Sreca da smo dobili na penale da je bilo obrnuto bila bi velika greška PeljteBeledija je napisao/la: ↑20 maj 2022, 10:35Da naše sudije ne mogu bez grešaka pobrinuo se Peljto sinoć. Teška tekma za suditi...Irfan je to uz nekoliko sitnih greskica priveo vrlo korektno kraju. I onda kad se očekivalo poslije8-9 izmjena, bakljade i nekoliko ulazaka med. radnika zbog povreda bar 7-8 min nadoknade kraj sa samo 2 min izgubljenog vremena.
MUSVDG
Vrlo zanimljiva odluka Peljte oko produžetka, ali mora postojati razlog i bilo bi baš zanimljivo da ga neko ponudi. Evo sad, nema ljutnje, nije utjecalo na rezultat, ali baš me zanima što je produžio samo 2 minute. Helem, mora biti razlog
Inače, odlično je svirao utakmicu, baš evropski. Toliko je bilo bacanja, koje nije svirao. Vidio je sve, masa nekih izlazaka lopte sa strane i kornera koje je sudio ispravno, a nisu lahki, kartoniranje, autoritet, baš fantastično.
Realno, uklopio se u dojam prema kojem je ono sinoć bila utakmica po svemu iznad nivoa naše lige.
Inače, odlično je svirao utakmicu, baš evropski. Toliko je bilo bacanja, koje nije svirao. Vidio je sve, masa nekih izlazaka lopte sa strane i kornera koje je sudio ispravno, a nisu lahki, kartoniranje, autoritet, baš fantastično.
Realno, uklopio se u dojam prema kojem je ono sinoć bila utakmica po svemu iznad nivoa naše lige.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 29 gostiju.