Jesu koliko znam...
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Jesmo to matematicki ostali bez europe?Historicar je napisao/la: ↑13 mar 2022, 00:08Zamisli, krvavo stecen koeficijent 7,250 unakaziš kroz dva ljeta, ispadanjem od Moldavaca i ne izlaskom nikako u Evropu. Morali bi ovo ljeto bez Evrope, vuči narednih 5 sezona, tačno da čovjek sebi u koljena puca od mukemoj uzor-S.G je napisao/la: ↑12 mar 2022, 23:14Bice bas uspjeh ako izborimo EvropuGalileoGalilei je napisao/la: ↑12 mar 2022, 23:05Pošto nisam gledao tekmu, samo me zanima jel Mujakić prilazio Pidri na metar i predavao loptu? Ako jeste, da mogu sebi oči izbiti.![]()
![]()
- napoleon72
- Kontakt:
Danas neko spomenu da bi trebalo zakonom zabranit vracanje bivsih igraca u klub. Fkt, ako krenemo unazad, nimalo dobra iskustva nemamo.
Catakovic - za sad nula bodova
Dal - isto (poceo je karijeru kod nas pa ga smatram kao povratnika)
Suljic - za sad vise nego dobar
Mujakic - za sad promasaj
Lazic - manje-vise isti kao u drugoj sezoni prvog mandata, to je ocito njegov nivo, proljece 2019. je bio na steroidima
Dupovac - imao jednu vrhunsku polusezonu nakon povratka, ostalo pokazao da je jedino dobar za treceg stopera
Velkoski - solidan u sezoni 17/18, ostalo kharina, mnogo slabije nego u prvom mandatu
Kapic - uvijek los, ne znam na koju foru je odlicno igrao u Moldaviji i kako se prodao u Njemacku
Adukor - mnogo losiji u drugom mandatu
Husejinovic - u drugom mandatu nevidljiv
Delac - odlican u oba mandata (obje posudbe)
Ne mogu se sjetit jos nekih povratnika, al sudeci prema.ovim nabrojanim, fkt postavit rampu svakom ko pozeli da se vrati. Jedini je Matej Delac u oba mandata kod nas bio fantastican al to je neka posebna prica, tad je bio golman Chelseaja i jednostavno je odskakao kvalitetom. I Suljic je na dobrom putu da bude bas pojacanje. A mi u trenutnom rosteru imamo cak 8 povratnika, znaci da imamo osam igraca koje pamtimo kao dobre igrace ili smo pratili njihove dobre karijere poslije nas, a sad su grozni.
Catakovic - za sad nula bodova
Dal - isto (poceo je karijeru kod nas pa ga smatram kao povratnika)
Suljic - za sad vise nego dobar
Mujakic - za sad promasaj
Lazic - manje-vise isti kao u drugoj sezoni prvog mandata, to je ocito njegov nivo, proljece 2019. je bio na steroidima
Dupovac - imao jednu vrhunsku polusezonu nakon povratka, ostalo pokazao da je jedino dobar za treceg stopera
Velkoski - solidan u sezoni 17/18, ostalo kharina, mnogo slabije nego u prvom mandatu
Kapic - uvijek los, ne znam na koju foru je odlicno igrao u Moldaviji i kako se prodao u Njemacku
Adukor - mnogo losiji u drugom mandatu
Husejinovic - u drugom mandatu nevidljiv
Delac - odlican u oba mandata (obje posudbe)
Ne mogu se sjetit jos nekih povratnika, al sudeci prema.ovim nabrojanim, fkt postavit rampu svakom ko pozeli da se vrati. Jedini je Matej Delac u oba mandata kod nas bio fantastican al to je neka posebna prica, tad je bio golman Chelseaja i jednostavno je odskakao kvalitetom. I Suljic je na dobrom putu da bude bas pojacanje. A mi u trenutnom rosteru imamo cak 8 povratnika, znaci da imamo osam igraca koje pamtimo kao dobre igrace ili smo pratili njihove dobre karijere poslije nas, a sad su grozni.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
-
- Kontakt:
Ma nismo Keli buraz, ali nije baš da smo u nekoj lagodnoj situaciji, a tu su i Vico, kriminalne sudije, razne zavrzlame, podmetanja, lobiranja.....Nadati se najboljem, vidjecemo.keli je napisao/la: ↑13 mar 2022, 01:45Jesmo to matematicki ostali bez europe?Historicar je napisao/la: ↑13 mar 2022, 00:08Zamisli, krvavo stecen koeficijent 7,250 unakaziš kroz dva ljeta, ispadanjem od Moldavaca i ne izlaskom nikako u Evropu. Morali bi ovo ljeto bez Evrope, vuči narednih 5 sezona, tačno da čovjek sebi u koljena puca od muke![]()
Jel se Bodulova kazna od 5 utakmica odnosi samo na Premijer ligu ?
- GalileoGalilei
- Kontakt:
-
- Kontakt:
S obzirom da je direktan crveni,racuna se suspenzija i za kup utakmice.Odradio je svih 5 utakmica i ima pravo nastupa u srijedu.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Yebo ja sebi sve ako oni nisu tacno tempirali da ga suspenduju da ne igra protiv borca, zato su odmjerili bas pet utakmica.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑13 mar 2022, 07:13S obzirom da je direktan crveni,racuna se suspenzija i za kup utakmice.Odradio je svih 5 utakmica i ima pravo nastupa u srijedu.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Leotar, Zrinjski, Borac, Široki Brijeg i Velež u gostima plus polufinale/finale kupa a tu će nas zapasti Borac/Velež.. vjerovatno oba ako dođemo do kraja 

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Brate ja sam nakon jucer nesta toliko optimistican i siguran u osvajanje Kupa....
Meni je po onom uzasnim terenu odigrano bruku super akcija i opasnih situacija.Jucer nije uslo al je to sve super bilo.Palic se toliko kritikuje i psuje a dobio je more zracnih duela sa Lukicem.Po meni Palic jucer dobra utakmica.Nije bilo greski ,nije unosio nervozu pogresnim pasovima.
Igrali smo protiv ekipe koja nam bjezi na tabeli i koja ima dosta dobrih igraca.Imali su jednu priliku u prvom nakon centarsuta i udarca glavom sto Belmin brani i ovo drugo kad Lukic otrese Mujakica i kad su i dali gol al to nije akcija to je invidualni kvalitet.A pogledaj i tu njihovu sansu u prvom poluvremenu Mujakic fula citavu loptu i nakon toga oprt dobra sansa za Borac.
FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
I u cometu pise da smije igrati
5 Utakmice (Za odraditi: 0) Sankcije 29.11.2021-12.03.2022
5 Utakmice (Za odraditi: 0) Sankcije 29.11.2021-12.03.2022
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Glavna utakmica sezone će nam biti dvomeč u kupu. Tu ćemo ili mi jesti nokte gledajući kako igramo protiv veleža, ili ćemo se moliti Bogu da Borac/Tuzla City izbace Veleža iz kupa. Moramo baš debili biti pa da popušimo to četvrto mjesto na tabeli.. Znači, ako mi budemo protiv Veleza igrali momci nek propišaju krv ako treba ali mi ne smijemo ispasti. Naravno najbolje bi bilo kad bi mi kup osvojili i mogu qurcu svirati svi. U principu sa te strane još imamo sve u svojim rukama, na nama je da ne zayebemo to.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Najbitnije za nas je da Velež ispadne jer oni neće moći u europu preko lige a mogli bi preko kupa. Kao što si rekao, kad bi mi osvojili to bi svakako bilo najbolje ali i da Borac osvoji to bi bilo ok jer bi automatski 4. ekipa iz lige izborila plasman u kvalifikacije za konferencijsku ligu računajući da će oni ostati u top 3.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑13 mar 2022, 09:34Glavna utakmica sezone će nam biti dvomeč u kupu. Tu ćemo ili mi jesti nokte gledajući kako igramo protiv veleža, ili ćemo se moliti Bogu da Borac/Tuzla City izbace Veleža iz kupa. Moramo baš debili biti pa da popušimo to četvrto mjesto na tabeli.. Znači, ako mi budemo protiv Veleza igrali momci nek propišaju krv ako treba ali mi ne smijemo ispasti. Naravno najbolje bi bilo kad bi mi kup osvojili i mogu qurcu svirati svi. U principu sa te strane još imamo sve u svojim rukama, na nama je da ne zayebemo to.
Hajmo prvo odraditi utakmicu u srijedu , pa onda pričati za dalje.Teška nas utakmica očekuje po katastrofalnom terenu.Kad prođemo , u polufinalu ili Igman ili Velež , Borac nikako jer će biti 2 ili 3 svakako , a Velež preko lige teško će sustići ostale (nas,Zeljeznicar,Siroki)
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3
- napoleon72
- Kontakt:
To "katastrofalan teren" vise nemam obraza govorit za neke stadione po BiH kad sam vidio Kosevo juce, od prve minute. Nista bolji nego Tusanj, bila bi teska oranica da na Kosevu igra jos jedan klub kao gore.Suki46 je napisao/la: ↑13 mar 2022, 09:48Hajmo prvo odraditi utakmicu u srijedu , pa onda pričati za dalje.Teška nas utakmica očekuje po katastrofalnom terenu.Kad prođemo , u polufinalu ili Igman ili Velež , Borac nikako jer će biti 2 ili 3 svakako , a Velež preko lige teško će sustići ostale (nas,Zeljeznicar,Siroki)
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
I TC i Borac su sigurali Europu, samo je pitanje poretka, hoce li Borac biti 2 ili TC. Sad je samo pitanje koliko im je važan kup. Sa igrom od jučer, ja ne sumnjam u osvajanje kupa.MortemHz je napisao/la: ↑13 mar 2022, 09:41Najbitnije za nas je da Velež ispadne jer oni neće moći u europu preko lige a mogli bi preko kupa. Kao što si rekao, kad bi mi osvojili to bi svakako bilo najbolje ali i da Borac osvoji to bi bilo ok jer bi automatski 4. ekipa iz lige izborila plasman u kvalifikacije za konferencijsku ligu računajući da će oni ostati u top 3.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑13 mar 2022, 09:34Glavna utakmica sezone će nam biti dvomeč u kupu. Tu ćemo ili mi jesti nokte gledajući kako igramo protiv veleža, ili ćemo se moliti Bogu da Borac/Tuzla City izbace Veleža iz kupa. Moramo baš debili biti pa da popušimo to četvrto mjesto na tabeli.. Znači, ako mi budemo protiv Veleza igrali momci nek propišaju krv ako treba ali mi ne smijemo ispasti. Naravno najbolje bi bilo kad bi mi kup osvojili i mogu qurcu svirati svi. U principu sa te strane još imamo sve u svojim rukama, na nama je da ne zayebemo to.
Isto tako pohvalio bi Vasoskog koji je shvatio greške s derbija, a to je da Hamza ne može igrati desetku, čak je bolje i da je na klupi nego da on bude AM. Samo ubuduće Hamza u spicu umjesto Bagarica, a Avramovski iza njega. Ne znam sto se ne pokusamo skrpiti sa Hebibovicem na krilu, a Halid na beka..
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
-
- Kontakt:
Cekajte ljudi prvo da prodjemo u srijedu.Ne daj Boze da neka frljoka rano udje,onda voda u usima.Sloboda nema apsolutno nista da izgubi i morat ce igrati ultra napadacki od prve minute sto nama svakako odgovara.
Ja se samo nadam da ako prodjemo ne izvucemo Borac u polufinalu jer su nam onda sanse znatno manje.Bilo bi idealno da se sastanemo mi i Borac u finalu.U tom slucaju bi imali 100% osiguranu Evropu(nismo valjda toliki klocevi da dozvolimo sebi da kone zavrse na tabeli iznad nas).
U ligi budimo realni nemamo sansi da zavrsimo u top 3.Borac nam bjezi 5 bodova+gostujemo im(tu najvise sto mozemo je bod).Na to dodaj da gostujemo i Zrinjskom,Sirokom,Velezu i sve sanse padaju u vodu...Raspored nam je katastrofa ove godine.
Za nadati se da cemo sacuvati ovo 4.mjesto ili osvojiti kup/ili da Borac osvoji kup
Ja se samo nadam da ako prodjemo ne izvucemo Borac u polufinalu jer su nam onda sanse znatno manje.Bilo bi idealno da se sastanemo mi i Borac u finalu.U tom slucaju bi imali 100% osiguranu Evropu(nismo valjda toliki klocevi da dozvolimo sebi da kone zavrse na tabeli iznad nas).
U ligi budimo realni nemamo sansi da zavrsimo u top 3.Borac nam bjezi 5 bodova+gostujemo im(tu najvise sto mozemo je bod).Na to dodaj da gostujemo i Zrinjskom,Sirokom,Velezu i sve sanse padaju u vodu...Raspored nam je katastrofa ove godine.
Za nadati se da cemo sacuvati ovo 4.mjesto ili osvojiti kup/ili da Borac osvoji kup
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 13 mar 2022, 10:04, ukupno mijenjano 1 put.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
-
- Kontakt:
Previse kritike na utakmicu koju smo odigrali dosta dobro. Rezultat nas nije ispratio al borba, zalaganje, prtitisak, veliki broj šansi pa i lijepi akcija na oranici od terena.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
To neće sigurnoNajvecaRadosti je napisao/la: ↑13 mar 2022, 10:00Cekajte ljudi prvo da prodjemo u srijedu.Ne daj Boze da neka frljoka rano udje,onda voda u usima.Sloboda nema apsolutno nista da izgubi i morat ce igrati ultra napadacki od prve minute sto nama svakako odgovara.

-
- Kontakt:
Cuvat ce Zizovic 2-0 iz prve utakmiceMortemHz je napisao/la: ↑13 mar 2022, 10:03To neće sigurnoNajvecaRadosti je napisao/la: ↑13 mar 2022, 10:00Cekajte ljudi prvo da prodjemo u srijedu.Ne daj Boze da neka frljoka rano udje,onda voda u usima.Sloboda nema apsolutno nista da izgubi i morat ce igrati ultra napadacki od prve minute sto nama svakako odgovara.
Ja se samo nadam da ako prodjemo ne izvucemo Borac u polufinalu jer su nam onda sanse znatno manje.Bilo bi idealno da se sastanemo mi i Borac u finalu.U tom slucaju bi imali 100% osiguranu Evropu(nismo valjda toliki klocevi da dozvolimo sebi da kone zavrse na tabeli iznad nas).![]()

Sto manje to bolje

Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 13 mar 2022, 10:08, ukupno mijenjano 1 put.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!