Rajaz je napisao/la: ↑20 mar 2022, 23:55
let3 je napisao/la: ↑20 mar 2022, 23:47
Kapiten Barçe Sergio Busquets odigrao je večeras još jednu sjajnu partiju u nizu, odlično kontrolišući meč na sredini terena. Ponovo je pokazao je zašto godinama važi za jednog od najboljih zadnjih veznih igrača na svetu i koliko je važan za Barçinu filozofiju igre.
Međutim, jedan statistički podatak iz meča protiv Real Madrida posebno je impresivan. Busquets je u večerašnjem El Clásicu pretrčao 11,2 kilometara, što je bilo najviše od svih igrača na terenu.
Dođe pravi trener sa pravim sistemom i Busi proigra.
Ko bi rekao
Još 2 Clasica i skida Messija i Ramosa i postaje igrač sa najviše nastupa u historiji El Clasica. Sve preko veze.
Očekujem novi ugovor na još 3 godine.
bice tesko naci zamjenu za buskeca, mislim da je najpametnije da to bude frenkie, iako je steta jer se dobro snalazi i u ofanzivnijoj ulozi, no imamo tu i pedrija i gavija i logicno bi bilo da frenki naslijedi buskeca, da bi se otvorio prostor i za gavija kao prvotimca, frenki, pedri i gavi bi trebao biti vezni red za buducnost
ima frenki tu mirnocu i siguran pas za pivota, jos on tu moze napredovati sigurno, mislim da bi mogo biti i bolji cak od najboljeg buskeca samo da odigra tu nekoliko utakmica u nizu i stekne rutinu, moze on napredovati u defanzivi sigurno, a sve ostalo ima
buskec moze izgurati jos jednu sezonu tako da vjwrujem da ce xavi vec naredne sezone pripremati, frenkija za tu ulogu, soci ce i kesi, vidjecemo imal hljeba od njega tu, u nekim defanzivnijim varijantama kad bude bilo potrebno de jong umjesto pivota moze igrati i centralnog veznog, a kesi il neko drugi pivota
po meni treba graditi taj trio u veznom redu frenki, gavi i pedri, ako gavi naravno nastavi napredovati
u napadu ako demba ostane i fati se vrati dobar ko sto ke bio, imamo veliki izbor, samo zadrzat arauha, u odbrani, te dovesti ove sto se pominju kristensena, mazruija i azpilikuetu, i imamo tu top ekipu da napadamo i ligu prvaka