FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

hazarder
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la hazarder » 21 mar 2022, 10:27

Koja je najbolja stranica sa naprednom statistikom?
Htio bih da uporedim omjer šuteva i golova Ferrana i Fatija, sjećam se da je Fati bio brutalan u prvim nastupima, ovako 10 golova iz 13 šuteva ili tako nešto.

Nejse, našao sam.
Ansu:
slika

Ferran:

slika

Znači prvom treba malo preko 3 šanse a drugom malo preko 7. :mrgreen:
Šteta što je mali vječni pacijent izgleda, inače bi bio svemirski brod za Ferrana, + što je jedva punoljetan + što ne košta 60 miliona. :hmmmmm:
Zadnja izmjena: hazarder, dana/u 21 mar 2022, 10:53, ukupno mijenjano 2 puta.

MrHc
Kontakt:

Post Postao/la MrHc » 21 mar 2022, 10:41

A ja demoliranja .... ja presinga u 86oj minuti ....

Ovo me podsjeca na prvu sezonu Rajkarda i drugio dio polusezone i niz bez poraza. A onda na godinu demoliranje.

Jeste li primjetili da niko nije setao i ceskao bradu na terenu ? 🤔
"Postoje dva načina povratka iz bitke: s glavom neprijatelja ili bez svoje!" - Paolo di Canio

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 21 mar 2022, 10:56

Gospodin :salut:

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 21 mar 2022, 11:45

"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 21 mar 2022, 12:32

Kakav monstrum :tokralju:

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 21 mar 2022, 12:46

Ko plitak potok :rol:
naprijed rejal

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 21 mar 2022, 12:49

Rajaz je napisao/la:
20 mar 2022, 23:55
let3 je napisao/la:
20 mar 2022, 23:47
Kapiten Barçe Sergio Busquets odigrao je večeras još jednu sjajnu partiju u nizu, odlično kontrolišući meč na sredini terena. Ponovo je pokazao je zašto godinama važi za jednog od najboljih zadnjih veznih igrača na svetu i koliko je važan za Barçinu filozofiju igre.
Međutim, jedan statistički podatak iz meča protiv Real Madrida posebno je impresivan. Busquets je u večerašnjem El Clásicu pretrčao 11,2 kilometara, što je bilo najviše od svih igrača na terenu.
Dođe pravi trener sa pravim sistemom i Busi proigra.
Ko bi rekao :yawn:

Još 2 Clasica i skida Messija i Ramosa i postaje igrač sa najviše nastupa u historiji El Clasica. Sve preko veze.

Očekujem novi ugovor na još 3 godine.
bice tesko naci zamjenu za buskeca, mislim da je najpametnije da to bude frenkie, iako je steta jer se dobro snalazi i u ofanzivnijoj ulozi, no imamo tu i pedrija i gavija i logicno bi bilo da frenki naslijedi buskeca, da bi se otvorio prostor i za gavija kao prvotimca, frenki, pedri i gavi bi trebao biti vezni red za buducnost

ima frenki tu mirnocu i siguran pas za pivota, jos on tu moze napredovati sigurno, mislim da bi mogo biti i bolji cak od najboljeg buskeca samo da odigra tu nekoliko utakmica u nizu i stekne rutinu, moze on napredovati u defanzivi sigurno, a sve ostalo ima

buskec moze izgurati jos jednu sezonu tako da vjwrujem da ce xavi vec naredne sezone pripremati, frenkija za tu ulogu, soci ce i kesi, vidjecemo imal hljeba od njega tu, u nekim defanzivnijim varijantama kad bude bilo potrebno de jong umjesto pivota moze igrati i centralnog veznog, a kesi il neko drugi pivota

po meni treba graditi taj trio u veznom redu frenki, gavi i pedri, ako gavi naravno nastavi napredovati

u napadu ako demba ostane i fati se vrati dobar ko sto ke bio, imamo veliki izbor, samo zadrzat arauha, u odbrani, te dovesti ove sto se pominju kristensena, mazruija i azpilikuetu, i imamo tu top ekipu da napadamo i ligu prvaka
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 21 mar 2022, 13:31

Danas svoj rođendan slave dvije istinske legende Barcelone - Ronaldinho Gaúcho (42) i Jordi Alba (33).

Svoj rođendan proslavlja još jedna igračka ali samo igračka legenda a uz sve to jedan veliki ljudski ološ - Ronald Koeman (59).
mosa lošmi stićko tit-ula!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 21 mar 2022, 13:32

Rajaz je napisao/la:
21 mar 2022, 12:32
Kakav monstrum :tokralju:

Ma yebes i golove, sinoc je ugasio Viniciusa kao opusak (inace buduca zlatna lopta :mrgreen: ) i to igrajuci na neprirodnoj poziciji :rol: momcina uopste nije desni bek, vec klasicni stoper.

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 21 mar 2022, 13:35

Ono što mene lično najviše raduje je činjenica da ovoj ekipi treba samo mali upgrade da bi bila konkurentna na svim frontovima iduće sezone. Na golu Ter Stegen i Iñaki Peña, pustiti Neta da ode bilo gdje i osloboditi se njegove velike plate. Od stopera, ako uzmemo da je Christensen već završen imamo Piqué, Araújo, Christensen, Garcia i Mingueza, što je fantastično. Nadati se da će Umtiti i Lenglet otići negdje ili eto, bar jedan od njih dvojice. Što se desnih bekova tiče, ostao bih na Destu i Alvesu, osim u slučaju da se zaista Mazraoui dovede besplatno. Mislim da Dest može napredovati pod Xavijem i mentorstvom Alvesa. Na lijevi bok bih doveo nekog da bude konkurencija Albi, ponajviše zbog činjenica da Alba ima pune 33 godine. Odabrao bih Gayú ili Grimalda. Sredina terena, opet ako uzmemo da je Kessié gotova stvar je popunjena i ne treba ništa dirati. Busquets, De Jong, Kessié, Pedri, Gavi i Nico su sasvim dovoljni da se izgura sezona. Puiga posuditi nekom da se vidi ima li šta od njega ili je novi Gai Assulin, Roberta pustiti da ide gdje god želi. U napad bi bilo sjajno dovesti nekog kapitalca tipa Hålanda, ali je upitno ima li se sredstava za takvo nešto. Ukoliko bi Dembélé ostao, možda čak ne treba dirati ništa u napadu. Fati, Ferran, Dembélé, Adama (Trincão), Aubameyang i Memphis je solidan napad zaista.

Naravno, nadam se da se niko od posuđenih neće vratiti u Barcelonu i da će im se naći novi klubovi (Pjanić, Griezmann i Coutinho).
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 21 mar 2022, 13:45

BoixosNois1899 je napisao/la:
21 mar 2022, 11:45
Istovremeno me i nervira i volim što je toliko agresivan. Znači on je kroz 3 minute na terenu išao na Viniciusa da ga bodychecka :rol:

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 21 mar 2022, 13:46

Barcelona je na prethodnih pet ligaški El Clásica pod vodstvom Ernesta Valverdea, Quiquea Setiéna i Ronalda Koemana postigla samo četiri gola.
A sa maestrom čak u jednoj utakmici četiri komada ;)
mosa lošmi stićko tit-ula!

Jup
Kontakt:

Post Postao/la Jup » 21 mar 2022, 13:48

Nisam gledao utakmicu ali kad sam vidio cetiri gola na bernabeu kapa do poda ima kuveta u vama jos
Pravda za Tyson Furya

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 21 mar 2022, 13:55

Desna strana ce se riješiti sa marokancem i Azpijem, stoperska pozicija se ce pojacati sa Christensenom, vezni red sa Kessiem. Povratak Fatija ce biti najvece pojacanje za Barcu naredne sezone. Sve besplatni tranferi, Alemany :tokralju:
Ostaju novi lijevi bek kao top prioritet i nova 9-tka. E tu ce se morati istresati pare.
Odlaze Lenglet, Umtiti, Dest, Roberto, Puig, Braithwaite, Luk De Jong, Depay, Dembele, Neto. Plus Coutinho i Griezmann. To je 12 igraca, što nije mali broj. Rasterecuje se budzet kluba itekako :thumbup: nema vise parazita.

Kod Xavija mi se sviđa što nije fanatik i idealista kao Pep, vec je pragmatik. Vidio je da sa Gavijem na krilu ne ide i odustao od toga , znaci daj mi krilo na krilnu poziciju, daj mi napadaca u napadu, ako ne može Dembele igrat ce Adama, ako ne može Auba igrat ce Depay i to je to...nece gurati neke svoje fix ideje po svaku cijenu, a da mu na klupi sjede igraci sa tih pozicija.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 21 mar 2022, 13:57, ukupno mijenjano 1 put.

TheWeekndXO
Kontakt:

Post Postao/la TheWeekndXO » 21 mar 2022, 13:56

Samo se nadam da ce se rijesiti pitanje ugovora Gavija i Arauja. Njih kada bi izgubili bilo bi katastrofalno

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 21 mar 2022, 14:03

Blejzer10 je napisao/la:
21 mar 2022, 13:45
BoixosNois1899 je napisao/la:
21 mar 2022, 11:45
Istovremeno me i nervira i volim što je toliko agresivan. Znači on je kroz 3 minute na terenu išao na Viniciusa da ga bodychecka :rol:
Novi Casemiro. :kafa:

Sviđa mi se ovakav pristup u Clasicu. U drugim utakmicama bi mogao malo smiriti se al o tom potom, mlad je još. :mrgreen: Nestvarno da samo 17 ima.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 21 mar 2022, 14:04

MoodyHank je napisao/la:
21 mar 2022, 13:35
Ono što mene lično najviše raduje je činjenica da ovoj ekipi treba samo mali upgrade da bi bila konkurentna na svim frontovima iduće sezone. Na golu Ter Stegen i Iñaki Peña, pustiti Neta da ode bilo gdje i osloboditi se njegove velike plate. Od stopera, ako uzmemo da je Christensen već završen imamo Piqué, Araújo, Christensen, Garcia i Mingueza, što je fantastično. Nadati se da će Umtiti i Lenglet otići negdje ili eto, bar jedan od njih dvojice. Što se desnih bekova tiče, ostao bih na Destu i Alvesu, osim u slučaju da se zaista Mazraoui dovede besplatno. Mislim da Dest može napredovati pod Xavijem i mentorstvom Alvesa. Na lijevi bok bih doveo nekog da bude konkurencija Albi, ponajviše zbog činjenica da Alba ima pune 33 godine. Odabrao bih Gayú ili Grimalda. Sredina terena, opet ako uzmemo da je Kessié gotova stvar je popunjena i ne treba ništa dirati. Busquets, De Jong, Kessié, Pedri, Gavi i Nico su sasvim dovoljni da se izgura sezona. Puiga posuditi nekom da se vidi ima li šta od njega ili je novi Gai Assulin, Roberta pustiti da ide gdje god želi. U napad bi bilo sjajno dovesti nekog kapitalca tipa Hålanda, ali je upitno ima li se sredstava za takvo nešto. Ukoliko bi Dembélé ostao, možda čak ne treba dirati ništa u napadu. Fati, Ferran, Dembélé, Adama (Trincão), Aubameyang i Memphis je solidan napad zaista.

Naravno, nadam se da se niko od posuđenih neće vratiti u Barcelonu i da će im se naći novi klubovi (Pjanić, Griezmann i Coutinho).
Sve si fino rekao, slažem se.

Ma po meni, na ljeto je najbitnije riješiti se ovog škarta i uvaliti ove što su na posudbama. To će biti težak posao, ali Alemany je majstor, pa vjerujem da će uspjeti.

Ja ne bih dovodio u napadu nikoga, jer imaš dovoljan broj dobrih opcija. Odbrana je riješena s Christensenom, desni bek najvjerovatnije s Mazraouijem, sredina s Kessijem. Ostaje još taj lijevi bek, navijam za Grimalda ili Gayu. U napadu bi najveće pojačanje bilo stopostotni oporavak Fatija, nadati se da neće imati više problema.
Praktično su pola posla završili s ovim free agentima, sve haman pokriveno.

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 21 mar 2022, 14:06

Jel iko sem misli da će se Leo vratiti da završi karijeru, već ovo ljeto?
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 21 mar 2022, 14:07

Novu devetku ne bih dovodio, bolje gurati s Aubom jer nemaš nikog na tržištu za koga si siguran da će donijeti napredak neki.
Još kad dodaš da tu mogu odigrati i Fati, Ferran, Depay.
Desno krilo bi valjalo pojačati, Rapinha ne bi bio loš izbor.
Don't hate what you don't understand.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 21 mar 2022, 14:11

Gavi je zelenis ali je dragulj.Ne volim usporedbe sa Casemirom.Gavi igra lopte , ali je ultra lud i agresivan.podsjeca me na Verattija i njegove pocetke.

Sazrit ce , bit ce paklen igrac i opasna njuska.

Sinoc Frenkie sto je odigrao je rapsodija , sve sto jedan vezni igrac treba da odigra on je odigrao i vise.Buskec takodjer extreman performans.

U svim poljima jednostavno za klasu iznad Reala , sto je najvaznije trkom su ih sazvakali.

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.