Shategabri je napisao/la: ↑29 mar 2022, 13:26
h1a2s3o4 je napisao/la: ↑29 mar 2022, 13:23
Shategabri je napisao/la: ↑29 mar 2022, 13:16
Baš bi Vico dao Barbu...
Nema od tog ništa.
Za ove pare nemaš koga dovesti da je neka pljačka.
Slazem se za Barbareza. Cini mi se da je Vico u nekom podcastu rekao nesto u smislu da dok je on tu Sergej nece biti trener, ali mozda i grijesim.
A za ove pare možeš dovesti Akrapovića koji je sigurno kvalitetniji i dokazaniji trener od Peteva.
Neko je napisao da i da dođe neko novi bice samo jos gore. Pa zar može i gore od ovoga ?
Svjesni smo svi da nam trenuti kadar nije najkvalitetniji, zato nama treba talentovan trener koji ce graditi ekipu kroz nekoliko godina. Petev to nije! Samo gubimo vrijeme sa njim.
Vjerujem da može.
Kad spadnemo na Demirovića i kompaniju u napadu, vidjećeš tek onda impotentnosti.
Istini za volju nama su vrh u veznom redu Krunić i Hadžiahmetović. Uz dužno poštovanje, nisu oni japija s kojom bi zacrtao odlazak bilo na EP ili SP.
Da ne spominjemo zadnju liniju, spoj trabanta i mladosti.
Treba neko ko će od ničega praviti nešto. Ko će naći kakvu takvu zamjenu Edinu. Ako je to Akrapović, daj ga, daj čovjeku neka radi.
Kako sam i napisao, svjestan sam ja kao i većina navijača da ovaj tim nije onaj koji garantuje plasmane na prvenstva. Ali nije ni posložen kako treba.
Je li može iko da objasni makar ideju iza one build up igre protiv Gruzije? OK, nisu nam igrači dobri ali kako stoje na terenu su valjda instrukcije trenera. Krunic i Gojak se ponasaju kao napadaci. Sredine i nije bilo.
A sto se tiče napada jesi li vidio bar jednu uigranu akciju? Tu je vec godinu dana sa ekipom. Sve se svodi na ubacaje, a i to lose rade.
Odbrana bi trebala bar da nam bude jača strana. Sigurno je da Ahmedhodzic kvalitetan stoper. Bez obzira na izbor kluba vidjeli smo ga sta moze u reprezentaciji. Momak pored odbrane nam i kreira napade. Pored njega mora igrati Hadzikaudnic. Uz duzno postovanje nikakvi Kovacevici ne dolaze u ozbir. Sanicanin je najslabija karika, ali valjda uskoro nađemo boljeg ljevonogog stopera ili da sacekamo Muharemovica da pocne igrati ozbiljan seniorski fubdal.
Bekovi nam također nisu loši (MORAM NAGLASITI DA NE MISLIM DA SU SVJETSKE KLASE). Sasvim pristojni igrači i sa toliko kvalitetnih bekova mislim da ni jedan selektor nije do sada raspolagao. Ja bih ovima koji su sada pozivani sigurno dodao i bivseg kapitena Slobode Beganovića kao rezervu.
Nismo sjajna ekipa, ali sigurno da možemo bolje uz boljeg trenera i jasnu strategiju. Petevu da daš još 5 godina on neće izgraditi ekipu jer ne zna čovjek.