FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
91
44%
Prolazak u Play off
52
25%
Grupnu fazu
65
31%

Ukupno glasova: 208

NajvecaRadosti
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la NajvecaRadosti » 03 apr 2022, 18:34

@Morto odma po naslovu vidim da je neka teska ubleha koja ce kao i prethodni na njenom mjestu puno obecavati a u praksi malo ispunjavati.

Necu se ni zamarati citati izjavu,a na kraju yebo nju.Ne igra ni ona ni niko drugi iz uprave vec igraci.
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 03 apr 2022, 18:35, ukupno mijenjano 1 put.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 03 apr 2022, 18:34

da su ovaj naslov stavili za prvi april e to bi vec bilo nesto
e ybg Ajla sta da ti kazem

ZeroStyle
Kontakt:

Post Postao/la ZeroStyle » 03 apr 2022, 18:37

Dje ih nalazi Ismir, isto da trazi samo da klepa nesto, dobro njemu kad dodje a dobro i njoj i Sarajevo u CV.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 03 apr 2022, 18:37

Ovo nam je novi generalni direktor :(
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 03 apr 2022, 18:39

Sretno Ajli, nadamo se da ce biti pozitivna prica, ne treba odmah suditi, samo nek rade transparentno i bice to dobro. S druge strane, najbolji klub na balkanu za dvije godine mozemo biti jedino ako nas kupi šejk Mansour pa upumpa jedno 500 miliona u tom periodu, a ni onda ne bi bilo sigurno zbog decenija iskustva i rada koje posjeduju neki od najboljih klubova na balkanu. Hajmo za pocetak biti najbolji u bosni i za dvije godine se plasirati u treci rang europskih takmicenja.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 03 apr 2022, 18:42

MortemHz je napisao/la:
03 apr 2022, 18:31
Ajla Alimanović nova direktorica FK Sarajevo: Za dvije godine želimo biti najbolji klub na Balkanu

Ajla Alimanović nova je generalna direktorica FK Sarajevo, a u intervjuu za Klix.ba potvrdila je tu informaciju te otkrila prve utiske i očekivanja na novoj poziciji.

Na današnjoj skupštini kluba odlučeno je da će Upravni odbor napustiti Jasmina Suljić, tačnije da će ostati u funkciji pravnog savjetnika predsjednika Mirvića i Fudbalskog kluba Sarajevo, dok je u Upravni odbor imenovan Nenad Podgorac.

Također, Upravni odbor je danas jednoglasno imenovao Ajlu Alimanović za novu generalnu direktoricu FK Sarajevo. U izjavi za Klix.ba Alimanović nam je potvrdila ovu informaciju te otkrila kako je došlo do njenog imenovanja.

"Priključila sam se uskom menadžement timu kluba početkom marta, ali ne na poziciji generalne direktorice. U posljednjih mjesec dana sam mnogo naučila o fudbalu, klubu, navijačima, našim partnerima i sponzorima. Upoznala sam sve naše zaposlenike, prvi tim, akademiju, naš ženski klub i shvatila da, koliko god Sarajevo ima problema iz prošlosti, to su ustvari prilike koje ne smijemo propustiti. Upravni odbor je tražio adekvatno rješenje za generalnog direktora zadnjih nekoliko mjeseci, ali nije jednostavno prihvatiti se zadataka i odgovornosti koju očekuje predsjednik Ismir Mirvić. Krajem marta mi je ponuđena prilika da vodim najbolji bh.klub i ja sam prihvatila tu odgovornost, svjesna svih dobrih i loših strana iste", kaže nam Alimanović.

Kaže kako je za klub najvažnija podrška navijača i da rezultat ne može doći preko noći.

"Nama je podrška navijača najvažnija. Oni su naš 12. igrač i niko ne može voljeti klub više od njih, ali sve ovo na čemu mi sada radimo je proces. Rezultat ne može doći preko noći. Prethodna uprava i menadžment su imali odlične sportske rezultate, ali su ispod tepiha gurali sve probleme s kojima se klub suočavao, zarađivali novce za sebe na račun kluba i to niko nije primjetio sve dok klub zamalo nije bankrotirao. Ovaj put ćemo raditi drugačije i 100 posto transparentno. Ismir nije došao tu, da bi otišao za nekoliko godina. Došao je da od Sarajeva napravi najpozitivniju priču, i to ćemo i napraviti, ili ne trebamo biti tu", kaže Alimanović.

Pitali smo je i koliko zna o fudbalu i generalno koliko prati ovaj sport?

"Nažalost, nogomet sam prestala davno pratiti. Toliko davno da je zadnji Ronaldo kojeg se ja sjećam, Ronaldo iz Brazila. Ali brzo učim. Jedan od prvih komentara nekog od navijača prema Ismiru je bio da ja navijam za drugi klub te da zato ne mogu biti u menadžmentu Sarajeva. Možemo reći da sam tu u 'miješanom braku' - porodica mog rahmetli oca je simpatizirala drugi sarajevski klub, mamina porodica je porijeklom iz Hercegovine, a ja sam se udala za muškarca čija cijela porodica navija za Sarajevo. Tako da sada i ja i cijela moja porodica navijamo za Sarajevo", kaže nam nova generalna direktorica Bordo kluba.

Za kraj dodaje kako će na početku nove ere kluba morati popraviti sve narušene odnose iz prošlosti.

"Za početak moramo popraviti sve narušene odnose. Upoznala sam mnogo ljudi koji su istinski prijatelji kluba, ali su nam okrenuli leđa jer su se s njima ranije odnosili s nepoštovanjem. Dalje, transparentno ćemo komunicirati o tome šta radimo. Svake sedmice ili svakog mjeseca, ako je potrebno. Vratit ćemo povjerenje u Sarajevo. Planovi su jasni - Sarajevo će biti najbolji bh. klub i najbolji bh. brand i naši poslovni uspjesi će pratiti sportske. Za mene je ovo, lično najveći izazov u karijeri. Osigurat ćemo da klub postane finansijski održiv i da ne ovisi o novcu investitora. To je jedini dugoročni način da ova priča uspije. Naši rezultati će govoriti više od riječi.", kaže nam Alimanović za kraj.

Ajla Alimanović je rođena u Sarajevu. Magistrica je menadžmenta i posjeduje više od 15 godina iskustva na pozicijama CEO-a i transformacijskog direktora u različitim kompanijama. Sedam godina je radila za kompaniju Procter&Gamble, dvije godine za Croatia osiguranje i šest godina u sastavu Adris grupe, kasnije u sastavu British American Tobacco-a.

:rol:
Samo neka radi svoj posao, to jest da se ne petlja u fudbal i ekipu, kao što je Sabrina radila. Neka se bavi marketingom, sponzorima,promocijom kluba, projektima i slicnim stvarima i bit ce top.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 03 apr 2022, 18:44

Sreća pa se Ismir pita za sve sada i sa te strane možemo biti mirni ali su ljudi oko njega veoma diskutabilni.

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 03 apr 2022, 18:47

bordobijeli je napisao/la:
03 apr 2022, 18:42
MortemHz je napisao/la:
Ajla Alimanović nova direktorica FK Sarajevo: Za dvije godine želimo biti najbolji klub na Balkanu

Ajla Alimanović nova je generalna direktorica FK Sarajevo, a u intervjuu za Klix.ba potvrdila je tu informaciju te otkrila prve utiske i očekivanja na novoj poziciji.

Na današnjoj skupštini kluba odlučeno je da će Upravni odbor napustiti Jasmina Suljić, tačnije da će ostati u funkciji pravnog savjetnika predsjednika Mirvića i Fudbalskog kluba Sarajevo, dok je u Upravni odbor imenovan Nenad Podgorac.

Također, Upravni odbor je danas jednoglasno imenovao Ajlu Alimanović za novu generalnu direktoricu FK Sarajevo. U izjavi za Klix.ba Alimanović nam je potvrdila ovu informaciju te otkrila kako je došlo do njenog imenovanja.

"Priključila sam se uskom menadžement timu kluba početkom marta, ali ne na poziciji generalne direktorice. U posljednjih mjesec dana sam mnogo naučila o fudbalu, klubu, navijačima, našim partnerima i sponzorima. Upoznala sam sve naše zaposlenike, prvi tim, akademiju, naš ženski klub i shvatila da, koliko god Sarajevo ima problema iz prošlosti, to su ustvari prilike koje ne smijemo propustiti. Upravni odbor je tražio adekvatno rješenje za generalnog direktora zadnjih nekoliko mjeseci, ali nije jednostavno prihvatiti se zadataka i odgovornosti koju očekuje predsjednik Ismir Mirvić. Krajem marta mi je ponuđena prilika da vodim najbolji bh.klub i ja sam prihvatila tu odgovornost, svjesna svih dobrih i loših strana iste", kaže nam Alimanović.

Kaže kako je za klub najvažnija podrška navijača i da rezultat ne može doći preko noći.

"Nama je podrška navijača najvažnija. Oni su naš 12. igrač i niko ne može voljeti klub više od njih, ali sve ovo na čemu mi sada radimo je proces. Rezultat ne može doći preko noći. Prethodna uprava i menadžment su imali odlične sportske rezultate, ali su ispod tepiha gurali sve probleme s kojima se klub suočavao, zarađivali novce za sebe na račun kluba i to niko nije primjetio sve dok klub zamalo nije bankrotirao. Ovaj put ćemo raditi drugačije i 100 posto transparentno. Ismir nije došao tu, da bi otišao za nekoliko godina. Došao je da od Sarajeva napravi najpozitivniju priču, i to ćemo i napraviti, ili ne trebamo biti tu", kaže Alimanović.

"Nažalost, nogomet sam prestala davno pratiti. Toliko davno da je zadnji Ronaldo kojeg se ja sjećam, Ronaldo iz Brazila. Ali brzo učim. Jedan od prvih komentara nekog od navijača prema Ismiru je bio da ja navijam za drugi klub te da zato ne mogu biti u menadžmentu Sarajeva. Možemo reći da sam tu u 'miješanom braku' - porodica mog rahmetli oca je simpatizirala drugi sarajevski klub, mamina porodica je porijeklom iz Hercegovine, a ja sam se udala za muškarca čija cijela porodica navija za Sarajevo. Tako da sada i ja i cijela moja porodica navijamo za Sarajevo", kaže nam nova generalna direktorica Bordo kluba.

Za kraj dodaje kako će na početku nove ere kluba morati popraviti sve narušene odnose iz prošlosti.

"Za početak moramo popraviti sve narušene odnose. Upoznala sam mnogo ljudi koji su istinski prijatelji kluba, ali su nam okrenuli leđa jer su se s njima ranije odnosili s nepoštovanjem. Dalje, transparentno ćemo komunicirati o tome šta radimo. Svake sedmice ili svakog mjeseca, ako je potrebno. Vratit ćemo povjerenje u Sarajevo. Planovi su jasni - Sarajevo će biti najbolji bh. klub i najbolji bh. brand i naši poslovni uspjesi će pratiti sportske. Za mene je ovo, lično najveći izazov u karijeri. Osigurat ćemo da klub postane finansijski održiv i da ne ovisi o novcu investitora. To je jedini dugoročni način da ova priča uspije. Naši rezultati će govoriti više od riječi.", kaže nam Alimanović za kraj.

Ajla Alimanović je rođena u Sarajevu. Magistrica je menadžmenta i posjeduje više od 15 godina iskustva na pozicijama CEO-a i transformacijskog direktora u različitim kompanijama. Sedam godina je radila za kompaniju Procter&Gamble, dvije godine za Croatia osiguranje i šest godina u sastavu Adris grupe, kasnije u sastavu British American Tobacco-a.

Samo neka radi svoj posao, to jest da se ne petlja u fudbal i ekipu, kao što je Sabrina radila. Neka se bavi marketingom, sponzorima,promocijom kluba, projektima i slicnim stvarima i bit ce top.
Upravo to sam i ja htio reci, bavi se biznisom, marketingom, projektima, trazi sponzore, neke manje investitore ili kako vec to nazvati i ostvaruj veze gdje mozes. I sama kaze da ne prati fudbal, tako da pretpostavljam da se nece ni mijesati u taj segment

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 03 apr 2022, 18:49

MortemHz je napisao/la:
03 apr 2022, 18:44
Sreća pa se Ismir pita za sve sada i sa te strane možemo biti mirni ali su ljudi oko njega veoma diskutabilni.
Ma sve je ovo čudno meni. Okruzuje se sa ljudima koji ne znaju osnove fudbala, a kamoli da su ga igrali.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 03 apr 2022, 18:50

ZeroStyle je napisao/la:
03 apr 2022, 18:37
Dje ih nalazi Ismir, isto da trazi samo da klepa nesto, dobro njemu kad dodje a dobro i njoj i Sarajevo u CV.
U sfk.
Eto, ukratko sda i sfk sve ta linija
Jarani i jaranice, prijatelji itd...
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 03 apr 2022, 18:53

Komentara bez. Ko je ovaj novi u UO? Zna li ko?
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 03 apr 2022, 18:56

E moj Sancho je l ovo pobjeda sto je prosalvi hahahah. S konja na magarac. Samo su imena drugacija.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 03 apr 2022, 18:57

Direktorica-zena
Direktorica kampa-zena
Direktorica marketinga-zena
PR-zena
Pravni savjetnik-zena
direktor finansija.-zena
:puke:
ps:za novu gen direktoricu jednom zeljeznicar, uvijek zeljeznicar...ups....ili nije
Zadnja izmjena: benko21, dana/u 03 apr 2022, 18:59, ukupno mijenjano 1 put.
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 03 apr 2022, 18:58

Bilo je jedno ime dobro u opticaju za direktora. Ne bi možda bila raja zadovoljna jer je radio u klubu od ranije, ali je covjek prije svega pitar, stručan za ugovore i opcenito zna oko fudbala, i priča mu se ne zasniva na :" Ne pratim fudbal već dugo, ali naučit cu" :rol:
Nikad na zelenu granu, nikad.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 03 apr 2022, 19:00

benko21 je napisao/la:
03 apr 2022, 18:57
Direktorica-zena
Direktorica kampa-zena
Direktorica marketinga-zena
PR-zena
Pravni savjetnik-zena
direktor finansija.-zena
:puke:
Hoćemo Sanelu Jenkins za investitora :opaopa:

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 03 apr 2022, 19:02

Ma unutar kluba imas samo Ismira i eto Kepciju koji kako treba rade svoj posao.Ostaje da vidimo kakav je Borojevic,ali ja u svoji 25 godina ozbiljno pracenja fudbala nikada nisam cuo za njega,ni da je bio fudbaler ni da je negdje radio dobar posao.

Ovo ostalo katastrofa.Sa Hadzibegica i Topica spali smo na nakve Ajle i Azre koje veze sa fudbalom nemaju...Daj Boze da grijesim.Sta ce mi one koji qurac u klubu.Rani me ako znaju 5 igraca nabrojati
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 03 apr 2022, 19:08, ukupno mijenjano 2 puta.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 03 apr 2022, 19:06

spezial je napisao/la:
03 apr 2022, 18:47
bordobijeli je napisao/la:
03 apr 2022, 18:42
MortemHz je napisao/la:

Upravo to sam i ja htio reci, bavi se biznisom, marketingom, projektima, trazi sponzore, neke manje investitore ili kako vec to nazvati i ostvaruj veze gdje mozes. I sama kaze da ne prati fudbal, tako da pretpostavljam da se nece ni mijesati u taj segment
Generalni direktor se itekako miješa u sportski segment, to je fazon.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 03 apr 2022, 19:12

Moje mišljenje da ove zene oni postavljaju da im se niko nebi petljao u posao. Imas Mirvica, Kepciju, Vasoskog sasvim dovoljno da vode sportski dio. Ove djevojke su uopslenici a ne da one vode klub ili imaju neku viziju.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 03 apr 2022, 19:14

Kad bude 8 mart trebat ce nam dodatni budzet koliko su samo zena uvalili.

J.ebo im SFK sve.Vise se o njima briga vodi nego o prvom timu
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 03 apr 2022, 19:16

miky_hz je napisao/la:
03 apr 2022, 19:14
Kad bude 8 mart trebat ce nam dodatni budzet koliko su samo zena uvalili.

J.ebo im SFK sve.Vise se o njima briga vodi nego o prvom timu
Bombarduju objave o SFK i na našoj zvaničnoj, tačno vidiš ko uređuje.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], juka55, Pitaristok i 68 gostiju.