Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Marley
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la Marley » 04 apr 2022, 04:12

RollingPaper je napisao/la:
04 apr 2022, 01:46
Ove video klipove sto redovno postavljate nisam nikad otvorio. Uzimati video klip kao dokaz nečega, u vrijeme najžešćeg propagandnog rata u historiji je suludo.
Al zato nije suludo vjerovat kad Putko kaze da je Ukrajina puna nacista, nacisticka zemlja, da su ukrajince napali da njih ukrajinci ne bi prije :rol: :rol: :rol:

BenWhite
Kontakt:

Post Postao/la BenWhite » 04 apr 2022, 04:35

tersnakvadrat je napisao/la:
04 apr 2022, 01:24
Epidaurus je napisao/la:
04 apr 2022, 01:19
Cini ti se. Na video boljeg kvaliteta se bolje vidi.

Dobro si. Samo sam trebao zumirati. Ubijedjen sam bio da je ruku digao.

Ne bih se iznenadio, Ukrajinci od samog starta kvalitetno vode medijski i propagandni rat. Borba za opstanak. I da je ovo sve namontirano, istog sam stava. Jasno je da je Rusija agresor.
Meni ovo ne djeluje kao montaža. Svi smo vidjeli kako tenk gazo auto u pokretu na onom klipu od prije nekada. Ako mogu tenkom gaziti, ne znam zašto ne bi mogli i metak u glavu.
Siguran sam da bi Ukrajinci voljeli da nikada nisu morali voditi 'propagandni rat'.
41:34

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 04 apr 2022, 05:02

Moracete otvarari komentare koji su debelo otjerani u minus da nadjete neki komentar koji osudjuje zvezdine igrace. Slika i prilika komsija nam. Jos kad uzmemo u obzir da je reddit ipak malo progresivnija platforma i da ce se tu teze naci prosjecan kamenjar, sve nam se samo kaze o kolektivnoj svijesti tih ljudi
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 04 apr 2022, 05:58

Ove video klipove sto redovno postavljate nisam nikad otvorio. Uzimati video klip kao dokaz nečega, u vrijeme najžešćeg propagandnog rata u historiji je suludo.
Znaci neces vjerovati vlastitim ocima ali ces vjerovati sizofreniji koja dolazi iz smrdljivih usta pedofila spc?

Danas je poglavar rpc dao blagoslov da se ovaj genocid nastavi sto dovoljno govori da je ovo rat pravoslavnog talibanstva protiv slobodnog I demokratskog svijeta ... ukoliko pravoslavno talibanstvo ne bude u potpunosti slomljeno I porazeno u ukrajini samo je pitanje vremena kad ce ponovo krenuti konflikt tj talibanske invazije koji ce ustvari biti ww3... a bice na kavkazu Baltiku balkanu pa ce kao takav automatski uvuci ostatak evrope u konflikt....

Sto se tice predavanja onog Finca o rusima apsolutno svaka rijec se moze pripisati I na srbe.... najveca greska bosnjaka kao i drugih balkanskih naroda je da pomisle da medzu njima postoji kriticna masa ljudi koji nisu zaludzeni svetosavskom sizofrenijom... te mase nema niti ce je ikada biti ... bogu hvala pa sad imamo internet I drustvene mreze pa oni svoje talibanstvo vise nemogu sakriti tako da je I najnaivnijem medzu bosnjacima jasno ono sto mu nikad nebi bilo jasno 92ge....

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 04 apr 2022, 07:50

Don't believe the hype.

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 04 apr 2022, 08:12

srbi su bolestan narod.

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 04 apr 2022, 08:28

Jos malo i manji od makovog zrna ce biti.

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 04 apr 2022, 08:40

Brokula je napisao/la:
04 apr 2022, 05:02
Moracete otvarari komentare koji su debelo otjerani u minus da nadjete neki komentar koji osudjuje zvezdine igrace. Slika i prilika komsija nam. Jos kad uzmemo u obzir da je reddit ipak malo progresivnija platforma i da ce se tu teze naci prosjecan kamenjar, sve nam se samo kaze o kolektivnoj svijesti tih ljudi
ne treba traziti nikakve komentare to su ljudi koji su neobrazovani, necivilizovani.Da ne zive u Evropi pleme iz Kenije bi bilo naprednije,dupe dali turcima a sad arapima a glume da su nebeski narod,nijedan rat nisu dobili a pricaju o spartanskim bitkama,smeta im kad Bakir dobije izbore a kod njih Vucic pocisti sve
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 04 apr 2022, 08:45

Marley je napisao/la:
04 apr 2022, 04:12
Al zato nije suludo vjerovat kad Putko kaze da je Ukrajina puna nacista, nacisticka zemlja, da su ukrajince napali da njih ukrajinci ne bi prije :rol: :rol: :rol:
I da sami ubijaju svoje stanovništvo :crazy:

Ruska matrica laži, poznato i sa naših prostora, dosta sličnosti u dezinformacijama.
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 04 apr 2022, 08:48

Brokula je napisao/la:
04 apr 2022, 05:02
Plač one dvojice sa SK neprocjenjiv.
I način kojim su izgubili.
Trebalo bi i njih izbaciti iz Eurolige pa nek igraju sa ruskom braćom.
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 04 apr 2022, 08:56

merdanovic je napisao/la:
03 apr 2022, 19:23
:clap:
Epidaurus je napisao/la:
03 apr 2022, 19:13
jasmin10 je napisao/la:
03 apr 2022, 19:06
Valjda izbace Zvezdu iz takmičenja.
Treba ih izolovati od civilizacije dok se ne odluce unormalit. I njih i sve bolesnike koji podrzavaju Rusiju.
Zbog čega ? Što ne žele biti dio folklora ?
Iz godine u godinu sam pratio Euroligu ,ali ona bez Rusa nije Euroliga. Prvak ne može biti legitiman europski prvak . Ako će dalje zbog politike nastaviti izbacivati klubove , u pokušaju da unište rusku klupsku kosarku , uništiće europsku. Ruska će preživjeti , i ako znamo kineski kapital i mogućnosti da plaćaju , na azijskom tržištu se može javiti bolja liga od Eurolige.Ako je to cilj , samo naprijed !
Pa što su napali drugu zemlju?
Ti bi da KK CSKA smjestimo u neki paralelni svijet u kojem oni igraju Euroligu dok oni ubijaju narod jedne zemlje.
Ako će zemlja iz koje dolazi taj klub voditi ovakvu politiku, onda nema smisla da igraju sa bilo kim u Evropi.
Može sigurno, evo vidimo koji je cirkus ta kineska liga, kad se oni upare sa Rusima, ima da bude po tristo koševa na svakoj utakmici. Zabava zagarantovana.
Žalosno je kako su ti svi drugi krivi, samo Rusi nisu,
Koševo Zapad

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 04 apr 2022, 09:01

03 apr 2022, 19:23
Zbog čega ? Što ne žele biti dio folklora ?
Iz godine u godinu sam pratio Euroligu ,ali ona bez Rusa nije Euroliga. Prvak ne može biti legitiman europski prvak . Ako će dalje zbog politike nastaviti izbacivati klubove , u pokušaju da unište rusku klupsku kosarku , uništiće europsku. Ruska će preživjeti , i ako znamo kineski kapital i mogućnosti da plaćaju , na azijskom tržištu se može javiti bolja liga od Eurolige.Ako je to cilj , samo naprijed !
:tokralju: :tokralju: :rol: :rol:

Tesko se odluciti koja recenica i koji dio je veci biser.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 04 apr 2022, 09:15

Svijetu je to i sada nebitno, EU bi i sada komplet otrčala po plin u rusiju, a ukrajince najradije izbrisala iz postojanja. Srećom, UK nije dio EU iz 1000 danas vidljivih razloga i pomažu ukrajincima, ameri naravno drže evropi glavu iznad vode i u ovoj situaciji i osigurali su Ukrajini danas ovu situaciju u kojoj ukrajinci tjeraju ruske bijednike na povlačenje.

Jedinu iskrenu podršku iz EU ukrajinci imaju u Poljskoj. Sve ostale zemlje, siguran sam preziru Ukrajinu jer im je svojom borbom protiv ruskog gazde sjebala njihov komfor i model poslovanja bussines as usual. Uopšte me ne bi čudilo da za mjesec dana sve evropske zemlje redom počnu plaćati u rubljama plin od ruskog manijaka. Za evropu vlastiti komfor nema cijenu, milioni mrtvih ukrajinaca evropi ne znače ništa, samo im ne diraj u njihov komfor.
Dobar komentar sa klix foruma.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 04 apr 2022, 09:16

04 apr 2022, 01:20

Problem Ukrajine i Rusije nije sportski problem. Kao što nije Izraela i Palestine. Da , živimo u svijetu duplih standarda , ali ne trebamo njima težiti .
Kakva je odluka EL pokazaće vrijeme . Ja mislim da će obje strane imati štetu i dalje smatram CSKA bitnom komponentnom (dosta su puta osvojili) .Također prosječnog navijača Reala pretpostavljam da će prije privući Cedevita koja će izgubiti 20ak razlike ? Mislim , da im sa sportskog segmenta to ne može biti privlačno .Nije ovdje samo bitan CSKA , često su se slične stvari na Olimpijadama dešavale.
Sa druge strane , evo baš danas BHT1 ili FTV priča čovjek o bitnosti ruske umjetnosti za Europu i suprotnosti iste sa politikom. Uglavnom , smatram da političke odluke koje se tiču sporta , jedne od njih diskvalifikacikom klubova donijeće dugoročno štetne posljedice za sve strane. Ako ništa , umjetnost i sport ne bi trebalo biti sredstvo sankcija , jer već imaš mehanizme ekonomske . Očigledno , da iste nisu dovoljne.
Treba sve da bude pod sankcijama.
Dok ne obustave agresiju na drugu zemlju, nema ništa. Sve zavrnuto i zatvoreno.
Trebali bi i oni malo brinuti o posljedicama, ne samo Evropa i ne ostatak svijeta.
Ako neće i ne žele, za par godina svi će pričati bio jednom jedan CSKA...
Kad nema para, onda nema ni dobrih igrača, nema ni dobrog CSKA.

Neukusna je generalizacija - kako Izrael može i ne sankcionišu ih, a Rusija ne može.
Ili što nije svijet reagovao na Siriju, Afganistan, Libiju...
Činjenica je da Rusi ubijaju Ukrajince, da im ravnaju gradove sa zemljom, nema izgovora, nema poređenja.

Stiče se dojam da ti je bitniji CSKA ili recimo neka ruska tekovina, npr. književnost, muzičko stvaralaštvo od ljudskog stradanja.
Da stavljaš to u kontekst kao eto što da trpi evropska i ruska košarka zbog nekog sukoba koji se ni ne dešava na tlu Rusije.
Nije realno da si ozbiljna odrasla osoba i da tako postavljaš teze.
Koševo Zapad

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 04 apr 2022, 10:05

Shategabri je napisao/la:
04 apr 2022, 09:16
04 apr 2022, 01:20

Problem Ukrajine i Rusije nije sportski problem. Kao što nije Izraela i Palestine. Da , živimo u svijetu duplih standarda , ali ne trebamo njima težiti .
Kakva je odluka EL pokazaće vrijeme . Ja mislim da će obje strane imati štetu i dalje smatram CSKA bitnom komponentnom (dosta su puta osvojili) .Također prosječnog navijača Reala pretpostavljam da će prije privući Cedevita koja će izgubiti 20ak razlike ? Mislim , da im sa sportskog segmenta to ne može biti privlačno .Nije ovdje samo bitan CSKA , često su se slične stvari na Olimpijadama dešavale.
Sa druge strane , evo baš danas BHT1 ili FTV priča čovjek o bitnosti ruske umjetnosti za Europu i suprotnosti iste sa politikom. Uglavnom , smatram da političke odluke koje se tiču sporta , jedne od njih diskvalifikacikom klubova donijeće dugoročno štetne posljedice za sve strane. Ako ništa , umjetnost i sport ne bi trebalo biti sredstvo sankcija , jer već imaš mehanizme ekonomske . Očigledno , da iste nisu dovoljne.
Treba sve da bude pod sankcijama.
Dok ne obustave agresiju na drugu zemlju, nema ništa. Sve zavrnuto i zatvoreno.
Trebali bi i oni malo brinuti o posljedicama, ne samo Evropa i ne ostatak svijeta.
Ako neće i ne žele, za par godina svi će pričati bio jednom jedan CSKA...
Kad nema para, onda nema ni dobrih igrača, nema ni dobrog CSKA.

Neukusna je generalizacija - kako Izrael može i ne sankcionišu ih, a Rusija ne može.
Ili što nije svijet reagovao na Siriju, Afganistan, Libiju...
Činjenica je da Rusi ubijaju Ukrajince, da im ravnaju gradove sa zemljom, nema izgovora, nema poređenja.

Stiče se dojam da ti je bitniji CSKA ili recimo neka ruska tekovina, npr. književnost, muzičko stvaralaštvo od ljudskog stradanja.
Da stavljaš to u kontekst kao eto što da trpi evropska i ruska košarka zbog nekog sukoba koji se ni ne dešava na tlu Rusije.
Nije realno da si ozbiljna odrasla osoba i da tako postavljaš teze.
Zbog nepoznavanja bar osnova međunarodnih odnosa si irelevantan sagovornik.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 04 apr 2022, 10:08

Za ovaj sveti mjesec Ramazana, pomoliti se totalnom raspadu Rusije. Amin.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 04 apr 2022, 11:23

Pa naravno da su amerikanci u NATO krivi jer su rusi pobili ukrajince u buchi

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 04 apr 2022, 11:43

gruezi je napisao/la:
04 apr 2022, 05:58
Znaci neces vjerovati vlastitim ocima ali ces vjerovati sizofreniji koja dolazi iz smrdljivih usta pedofila spc?

Danas je poglavar rpc dao blagoslov da se ovaj genocid nastavi sto dovoljno govori da je ovo rat pravoslavnog talibanstva protiv slobodnog I demokratskog svijeta ... ukoliko pravoslavno talibanstvo ne bude u potpunosti slomljeno I porazeno u ukrajini samo je pitanje vremena kad ce ponovo krenuti konflikt tj talibanske invazije koji ce ustvari biti ww3... a bice na kavkazu Baltiku balkanu pa ce kao takav automatski uvuci ostatak evrope u konflikt....

Sto se tice predavanja onog Finca o rusima apsolutno svaka rijec se moze pripisati I na srbe.... najveca greska bosnjaka kao i drugih balkanskih naroda je da pomisle da medzu njima postoji kriticna masa ljudi koji nisu zaludzeni svetosavskom sizofrenijom... te mase nema niti ce je ikada biti ... bogu hvala pa sad imamo internet I drustvene mreze pa oni svoje talibanstvo vise nemogu sakriti tako da je I najnaivnijem medzu bosnjacima jasno ono sto mu nikad nebi bilo jasno 92ge....

Druze mrsko mi citat taj post al da ti odgovorim na prvu recenicu, posalji mi kakav video hoces kakve granate i sve ti mogu montirat

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 04 apr 2022, 11:45

Marley je napisao/la:
04 apr 2022, 04:12
Druze ja sam apsolutno na strani Ukrajine, al ne vjerujem ko dijete iz 4 razreda osnovne, na svaki članak koji nađem na netu. Ne znam čemu ta smijanja.

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 04 apr 2022, 11:47

Soldat je napisao/la:
04 apr 2022, 03:33
Evo predloži im ti na neki drugi način da prikupljaju dokaze sta... Ne budi smiješan.

Ovo sto se već postavljaju kako čovjek "pomjera" ruku nije ni bitno sad jer rusofili već likuju kako ih je majčica Rusija razotkrila
Ma rusofili (čitaj Srbi) su malo bolestan narod. Pozdrav normalnoj raji koja ne podržava agresiju i genocide.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.