merdanovic je napisao/la: ↑04 apr 2022, 01:20
Problem Ukrajine i Rusije nije sportski problem. Kao što nije Izraela i Palestine. Da , živimo u svijetu duplih standarda , ali ne trebamo njima težiti .
Kakva je odluka EL pokazaće vrijeme . Ja mislim da će obje strane imati štetu i dalje smatram CSKA bitnom komponentnom (dosta su puta osvojili) .Također prosječnog navijača Reala pretpostavljam da će prije privući Cedevita koja će izgubiti 20ak razlike ? Mislim , da im sa sportskog segmenta to ne može biti privlačno .Nije ovdje samo bitan CSKA , često su se slične stvari na Olimpijadama dešavale.
Sa druge strane , evo baš danas BHT1 ili FTV priča čovjek o bitnosti ruske umjetnosti za Europu i suprotnosti iste sa politikom. Uglavnom , smatram da političke odluke koje se tiču sporta , jedne od njih diskvalifikacikom klubova donijeće dugoročno štetne posljedice za sve strane. Ako ništa , umjetnost i sport ne bi trebalo biti sredstvo sankcija , jer već imaš mehanizme ekonomske . Očigledno , da iste nisu dovoljne.
Treba sve da bude pod sankcijama.
Dok ne obustave agresiju na drugu zemlju, nema ništa. Sve zavrnuto i zatvoreno.
Trebali bi i oni malo brinuti o posljedicama, ne samo Evropa i ne ostatak svijeta.
Ako neće i ne žele, za par godina svi će pričati bio jednom jedan CSKA...
Kad nema para, onda nema ni dobrih igrača, nema ni dobrog CSKA.
Neukusna je generalizacija - kako Izrael može i ne sankcionišu ih, a Rusija ne može.
Ili što nije svijet reagovao na Siriju, Afganistan, Libiju...
Činjenica je da Rusi ubijaju Ukrajince, da im ravnaju gradove sa zemljom, nema izgovora, nema poređenja.
Stiče se dojam da ti je bitniji CSKA ili recimo neka ruska tekovina, npr. književnost, muzičko stvaralaštvo od ljudskog stradanja.
Da stavljaš to u kontekst kao eto što da trpi evropska i ruska košarka zbog nekog sukoba koji se ni ne dešava na tlu Rusije.
Nije realno da si ozbiljna odrasla osoba i da tako postavljaš teze.