FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

tuzlac
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la tuzlac » 12 apr 2022, 21:06

Ponosnipodrinjac je napisao/la:
12 apr 2022, 20:55
husrefbeg je napisao/la:
12 apr 2022, 20:39
12 apr 2022, 20:28
Možemo mi do prekosutra licitirati sa imenima novog trenera, ali pitanje je sta je trenutno dostupno na tržistu. Ko je od tih dostupnih voljan preuzeti ekipu u finišu i nositi ili slavu ili breme neuspjeha.
Težak zadatak je pred Almirom i Azmirom, pa se nadam da će ipak izvući maksimum iz ponude.
Ja mislim da ovaj Mensur Dedic ima licencu za PL, on zajedno sa Taranom i Dedom može voditi klub jedan kraći period. Jer zaista je teško brzo naći rješenje. Naravno tu je i Murat.
Nekad je klub objavljivao da skoro svi naši treneri imaju neke licence, sad se ne mogu da sjetim za koji nivo a mrsko mi i tražiti.

Ja sam odmah napisao da sam za Mensura, nekako uz njeg idu svi naši iskoraci. Ali ovo je potpuno subjektivno jer mozda se i radilo samo o pukoj slučajnosti.
Ma Mensur Dedić je u 1.Federalnoj samo formalno sjedio na klupi dio proljetnog dijela lige ,poslije Ninkovića i Vojvodića.Trener je bio Azmir Husić da ti sad ne objašnjavam.
Gdje ćeš sad sa trenerima debitantima izboriti Europu.

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 12 apr 2022, 21:11

tuzlac je napisao/la:
12 apr 2022, 21:06
12 apr 2022, 20:55
husrefbeg je napisao/la:
12 apr 2022, 20:39

Ja mislim da ovaj Mensur Dedic ima licencu za PL, on zajedno sa Taranom i Dedom može voditi klub jedan kraći period. Jer zaista je teško brzo naći rješenje. Naravno tu je i Murat.
Nekad je klub objavljivao da skoro svi naši treneri imaju neke licence, sad se ne mogu da sjetim za koji nivo a mrsko mi i tražiti.

Ja sam odmah napisao da sam za Mensura, nekako uz njeg idu svi naši iskoraci. Ali ovo je potpuno subjektivno jer mozda se i radilo samo o pukoj slučajnosti.
Ma Mensur je u 1.Federalnoj samo formalno sjedio na klupi poslije Ninkovića i Vojvodića.Trener je bio Azmir Husić da ti sad ne objašnjavam.
Gdje ćeš sad sa trenerima debitantima izboriti Europu.
Nemoj mi ti, molim te, nista ni objašnjavati.
Potpuno poznajem i razumijem situaciju jer pratim ovaj klub puno duže i od federalne. Znam kad je čak Mensur i igrao za klub.
Ali otom potom, tvoj je problem sto samo Husref valja a ostali su eto figure i podmetači nogu Husrefu.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 12 apr 2022, 21:46

Ko će naslijediti Musemića: Dva trenera nameću se kao logično rješenje, ali...
Autor: S. S.
11.04.2022. / 10:34

Dva poraza u Mostaru, jedan premijerligaški od Zrinjskog (5:0), drugi od Veleža u Kupu Bosne i Hercegovine (4:0), sa ukupno devet primljenih golova, te remi protiv Radnika (3:3) presudili su Husrefu Musemiću na klupi Tuzla Cityja.

U sezoni kada je cilj kluba historijski plasman u Evropu, Musemić ostavlja Tuzla City na drugoj poziciji sa 45 bodova, što je tri više od Borca na trećem i šest bodova više od Sarajeva na četvrtom mjestu.

Musemić je na klupi Tuzlaka U PL UTAKMICAMA sjedio 39 puta(14utakm. - 20/21) i (25 utakm. - 21/22), s učinkom od 17 pobjeda, 15 remija i 7 poraza.

Tuzla City u narednom kolu dočekuje Borac i do tada će novi trener biti i imenovan.

Ekipi je potreban pozitivni šok, jer očigledno je poslije blijedih partija u ključnom dijelu sezone i atmosfera u svlačionici znatno poljuljana.

- Kada je u pitanju novi trener, još uvijek nismo ništa odlučili. To je sve što vam u ovom momentu mogu reći - kaže Almir Husić, predsjednik Tuzla Cityja.

Pred menadžmentom Tuzla Cityja i sportskim direktorom Samirom Muratovićem je izazovan i zahtjevan posao.

Kada su u pitanju treneri, koji imaju zapažene rezultate u domaćem fudbalu i pomno prate zbivanja, malo ih je "na birou".

Amar Osim je bez posla, ranije se dovodio u vezu s ovim klubom. Čvrsta ruka i veliko iskustvo šarmantnog stratega moglo bi pomoći klubu da ostvari zacrtane ciljeve. Osim je jedno od dva logična rješenja koja se u ovom momentu nameću.

Drugo je Vinko Marinović, nekadašnji selektor U-21 reprezentacije BiH i bivši trener Sarajeva. Bez angažmana je nakon odlaska s Koševa i šokantno prokockane titule s Bordo timom u prošloj sezoni.

Iz Tuzla Cityja smo naviknuti na iznenađenja pa ne bi bilo čudo da neko od trenera iz susjednih zemalja preuzme komandnu palicu nad ekipom.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 13 apr 2022, 03:54

Šta je sa Nemanjom Stjepanovićem?

slika

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 13 apr 2022, 08:22

tuzlac je napisao/la:
13 apr 2022, 03:54
Šta je sa Nemanjom Stjepanovićem?

slika

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 13 apr 2022, 08:35

Možda je vrijeme mladog trenera kojeg bi se vezalo nekim ugovorom poslati na specijalizaciju u neku od jačih liga( HNL, Austrijska bundes liga ili nešto sl.)Kad dobro ispeče zanat baciti ga u vatru naše lige na duže staze.Nije nužno da trener mora imati vrhunsku igračku karijeru. Miljanić, Blažević,Višnjevac,Zec, Ribar i mnogi drugi su sa skromnom igračkom karijerom postali dobri treneri.Zašto i Nemanja nebi bio.

husrefbeg
Kontakt:

Post Postao/la husrefbeg » 13 apr 2022, 08:49

Mi bi trebali u Evropu ove sezone. Naredne, ako je suditi po nekom pravilu titula pripada Bošnjacima. Ako se tu vidimo onda nam treba trener za klasu bolji od ovih što kruže po PL. Sam odabir imena će nam dati odgovor kakve su ambicije kluba. Mada se i tu može fulati. Prodefiliralo je mnogo trenera kroz PL iz Srbije, Slovenije i Hrvatske bez uspjeha. Sopstvene trenere treba proizvoditi svakako ali one koji imaju talenata. Uz svo uvažavanje pitanje je koliko treneri kojima je klub plaćao školovanje uistinu mogu postati treneri visokog ranga.

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 13 apr 2022, 09:09

Nisam ja baš siguran @Husrerefbeg da se titule osvajaju po nekom redu. Dovoljno je pogledati dosadašnje osvajače pa da se zaključi da to i nije tako.
Ne mora klub školovati trenera, recimo trener radi u klubu a ide u jače lige na seminare koji su uglavnom besplatni a troškove boravka plaća polaznik u saradnji sa klubom. Ja sam skoro siguran da će Zrinjski i sledeće godine biti u samom vrhu
zbog kvalitete u svim linijama bez obzira ko ih bude trenirao. Za nas nisam siguran najviše zbog velikog broja igrača kojima ističe ugovor a dali će se naći drugi iste ili bolje kvalitete nikad se ne zna. A odbrambena linija kao i zaštićena god. svakako moraju na remont. Bilo to nama drago ili ne.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 13 apr 2022, 16:21

Pisao sam prije par mjeseci ovo ako se desi (smjena Husrefa) Vinko je pravi izbor za vas klub po mom misljenju.

Nemoj te bit u zabludi da Asmir H ima toliko love da placa igrace trenere po milion km godisnje (to bi znacilo 1.7 m km sa penzionim itd)

Asmirova firma u Americi nije uopste jaka da moze finansirat (svav profit koji Asmiru pripada godisnje) budzet koji trosi velez 2.5 do 3 m km..

Ima firmu u bosni koja takodje nije firma koja razvaljuje al u odnosu sa firmom u americi tu je 100% vlasnik i vjerovatno ima priblizan profit (neznam predpostavljam) ko firma u americi.

Covjek je tu radi politike, za 12-13 godina uspio je dogurat do saveza i ima svoju stranku(PDA) i on kad dodje na mjesto koje cilja (gdje se lova obrce) u politici i vas ce zatvorit.

Pogledajte snimke slike kad se Husic vratio u BIH 20011-2012 vidjecete da je sa Bakirom izetbegivicem i rejzom hodao po BG otvaro dzamiju itd..

Cinjenica da su vam igraci prijavljeni na 480 km mjescnog primanja dovoljno govorim..

Zelim da kazem nemoj te ocekivat igrace trenere evropski kvaliteta ni neku grupnu ligu lige evrope, vec gledajte ako mognete izborit se da budete prvaci ili pobjednici kupa u sledecih 5-6 godina jer posle toga ide promjena imena u simin han..

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 13 apr 2022, 17:10

Pitar6785 je napisao/la:
13 apr 2022, 16:21
Pisao sam prije par mjeseci ovo ako se desi (smjena Husrefa) Vinko je pravi izbor za vas klub po mom misljenju.

Nemoj te bit u zabludi da Asmir H ima toliko love da placa igrace trenere po milion km godisnje (to bi znacilo 1.7 m km sa penzionim itd)

Asmirova firma u Americi nije uopste jaka da moze finansirat (svav profit koji Asmiru pripada godisnje) budzet koji trosi velez 2.5 do 3 m km..

Ima firmu u bosni koja takodje nije firma koja razvaljuje al u odnosu sa firmom u americi tu je 100% vlasnik i vjerovatno ima priblizan profit (neznam predpostavljam) ko firma u americi.

Covjek je tu radi politike, za 12-13 godina uspio je dogurat do saveza i ima svoju stranku(PDA) i on kad dodje na mjesto koje cilja (gdje se lova obrce) u politici i vas ce zatvorit.

Pogledajte snimke slike kad se Husic vratio u BIH 20011-2012 vidjecete da je sa Bakirom izetbegivicem i rejzom hodao po BG otvaro dzamiju itd..

Cinjenica da su vam igraci prijavljeni na 480 km mjescnog primanja dovoljno govorim..

Zelim da kazem nemoj te ocekivat igrace trenere evropski kvaliteta ni neku grupnu ligu lige evrope, vec gledajte ako mognete izborit se da budete prvaci ili pobjednici kupa u sledecih 5-6 godina jer posle toga ide promjena imena u simin han..
Mene bi bilo sramota pojaviti se uopće na forumu, a kamo li upasti na tuđu temu sa ovolikom količinom dezinformacija, nepismenosti i sto da ne gluposti.

Prvo ne piše se "nemoj te" jer onda neće mo.
Drugo ne znaš ni kako se čovjek zove. Nije Asmir nego Azmir.
Treće kako ti znas koliko čovjek ima love? Jesi li ti to njegov računovođa?
Sta ti znaš o firmi u Americi?
Dalje, ne piše se neznam
Zatim nisi informisan da nema vise svoju stranku PDA (nije nikad ni bila njegova) već je neko vrijeme u SDA.
Zatim nije "rejz"
Dalje, igrači ne mogu biti prijavljeni na 480 kad je zakonski minimum 543 KM
Nemamo sta da očekujemo, već imamo najveće ime koje je došlo u PL i prevazilazi Evropu. Kapiten reprezentacije koja je igrala polufinale Afričkog kupa nacija. Koji je davao golove Realu i Barci na njihovom terenu.
I jos mnogo mnogo toga mrsko mi da sve ispravljam.
Toliko količinu gluposti koju si ispisao nije uspio niko od otvaranja teme. Kako te bolan nije sramota da u današnje vrijeme budes tako nepismen i glup?

mirza24
Kontakt:

Post Postao/la mirza24 » 13 apr 2022, 17:17

13 apr 2022, 17:10
Pitar6785 je napisao/la:

Mene bi bilo sramota pojaviti se uopće na forumu, a kamo li upasti na tuđu temu sa ovolikom količinom dezinformacija, nepismenosti i sto da ne gluposti.

Dalje, ne piše se neznam
Zatim nisi informisan da nema vise svoju stranku PDA (nije nikad ni bila njegova) već je neko vrijeme u SDA.
Zatim nije "rejz"
Nemamo sta da očekujemo, već imamo najveće ime koje je došlo u PL i prevazilazi Evropu. Kapiten reprezentacije koja je igrala polufinale Afričkog kupa nacija. Koji je davao golove Realu i Barci na njihovom terenu.
Toliko količinu gluposti koju si ispisao nije uspio niko od otvaranja teme. Kako te bolan nije sramota da u današnje vrijeme budes tako nepismen i glup?
Svaka cast na odgovoru ovom pitaru jer sve sto je napisao su gluposi i jos hvali Vinka M. kao trenera a covjek izgubio titulu imao 11 bodova prednosti

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 13 apr 2022, 17:22

Nalupao je gluposti, ima tu istine, da mu firme nisu likvidne, da je u milionskim dugovima, ali sve je to zbog rupa u zakonu i lakseg poslovanja.

Bogat je covjek nenormalno.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 13 apr 2022, 17:24

13 apr 2022, 17:10
Pitar6785 je napisao/la:

Dalje, ne piše se neznam
Zatim nije "rejz"
Provjeri, i vidjeces da Nele amidzic Azmirov ima itekako veliki dio kompanije.

70-75 kamiona ukupno i to oko 50 tak privatnika koji samo koriste ime Azmirove firme i placaju (10%) istoj.. dovoljno govori koliko je Husic bogat.. u americi je poznato da husic sve sto zaradi daje Neketu i trosak kompanije a da uzme svu zaradu od UPS(1.5-2 m$)

Ovo sve mozes provjerit ako imas famelije da ti zivi u BG KY USA..Vecina ljudi to zna..

Oprostite za ometanje i pravopismene greske..

Ovo mozete provjerit sve sto sam napisao

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 13 apr 2022, 17:35

Wanderson je napisao/la:
13 apr 2022, 17:22
Nalupao je gluposti, ima tu istine, da mu firme nisu likvidne, da je u milionskim dugovima, ali sve je to zbog rupa u zakonu i lakseg poslovanja.

Vjerujem da znaš šta znači likvidnost.

Kako onda nema niti jednog radnika HEZZ-a da se žali na plate, niti jednog igrača TC, niti iko od dobavljaca s kojim posluje.

Nema neke logike.

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 13 apr 2022, 17:36

13 apr 2022, 17:35
Wanderson je napisao/la:
13 apr 2022, 17:22

Vjerujem da znaš šta znači likvidnost.

Kako onda nema niti jednog radnika HEZZ-a da se žali na plate, niti jednog igrača TC, niti iko od dobavljaca s kojim posluje.

Nema neke logike.
Ima itekako.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 13 apr 2022, 18:02

Ja nisam protiv Husica, daj boze da mi imamo svake godine po 100 husica Bosna bi za 5 godina bila svicarska, Husic jeste bogat (fala bogu neka je i davogada imo jos 100 toliko)

Al daleko je od tog da moze da trosi po 10 m$ godisnje na TC. A toliko love treba da bi se dovodili igraci sa platom 1 m i gore.

Jasmin glupan je napravio najvecu gresku sto nije htio podrzat Husica i dat mu slobodu na vodjenje jer sigurno bi sloboda dosad bila bar 2 puta prvak

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 13 apr 2022, 18:34

Pitar6785 je napisao/la:

Napisao si par "ne tacnih" informacija, tako da vjerovatno nesto malo znas, a nesto nagadjas. Pogrjesio si kod vlasnistva firme-procentualno, pogrjesio si kod zarade, Pogrjesio si kod firma u BiH, u pitaju su tri firme, a ne jedna. Nasjeo si na foru kao i vecina "prijava na 480 km". Ono sto si naj vise promasio "CILJ" Azmira Husica. Ali hajde nek se nesto pise.
Tuzla City / Sloga Simin Han

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 13 apr 2022, 20:28

Ja sam samo napisao da Azmir nema toliko bogastvo da moze trosit po 1 m km plus porezi na igrace trenere, i da je Vinko Marinovic najbolji trener trenutno u bh osim Jakirovica.. jer za bolji kvalitet od Vinka vani u srbi hrvaskoj moraces izdvoit 1 m km godisnje minimum..

Daj boze da Husic sad izvali 20 m$ i razvali ligu i plasira se u grupu lp jer to je minimum koji je potreban za tako nesto..

Btw: Vinko je poderao ligu i do gubljenja titule je doslo prvo radi finasija odlazaka dva igraca i VICE ZELJKOVICA, dok je sve uredno bilo niko mu nije mogao nista

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 14 apr 2022, 00:24

Pitar6785 je napisao/la:

U bih fudbal ne vrijedi ulagati neke velike pare jer je on na niskim granama.Nikad nižim.Nikad niko ovdje nije spominjao Europske okvire ili LP .Mi smo novi kolač u ovoj truljavoj ligi i ponašamo se u skladu sa navedenim.Svjesni smo da treba vremena da naš klub pusti korijene i grane razvije visoko prema nebu.Ti ne poznaješ Husića i zato ga trpaš u svoj kalup.Sad se daju pare u bure bez dna.Doći će vrijeme da ćemo nešto i zaradititj da će se uloženo polahko početi vraćati i sve tako dok ne postanemo samoodrživ klub.(prodaja igrača ,plasman u Evropu i onih par predkola koja Uefa dobro plaća).Kad spominješ minimalac ,mislim da svaki fudbalski klub kod nas treba da prijavi igrača na minimalac.Zašto bi državi jedan sportski klub davao veće doprinose ili poreze.Igrači tu nisu na šteti jer im ide staž i imaju zdravstvenu knjižicu za sebe i porodicu.Tu se radi o prvim godinama staža ,tako da će igrači imati vremena da nakon kraja karijere oni unarednih 30-tak godina do penzije pronađu posao gdje će imati veću osnovicu.O tvojim ostalim analizama i predviđanjima ne bih da diskutujem.Ne znamo mi ni šta će se desiti sutra ili za mjesec dana ili za godinu a kamoli za pet ili deset.To je na dugu štapu.Primjećujem da kroz tvoje pisanje provejava omalovažavanje i gledanje na nas onako sa visoka ,tipično za vas serajlije.Preporučujem ti da pratiš svoj klub i da tvoju analitičku nadarenost staviš njemu na raspolaganje.Mi tuzlaci ne volimo vaš nam i napuhanost i ne samo tuzlaci nego zeničani,bišćani ,mostarci ,goraždani,travničani,itd.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 14 apr 2022, 11:05

FK TUZLA CITY - FK BORAC 16.04.2022. 15:00 TV prenos ARENA

Sudija: Bandić Antoni
A 1 Lazić Damir
A 2 Kadić Amir
4. Musić Admir
Posmatrač:(valjda kontrolor)suđenja: Stankić Predrag
Delegat:Mikanović Goran

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.