Pola klubova ce bankrotirat.Bacat pare za fudbalere koji toliko dugo loptu sutnut nece nema smisla.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑18 apr 2022, 10:43Sljedece sezone zimska pauza od 19.11.Puna 3.5 mjeseca..
Pola novembra,citav decembar,citav januar,citav februar...
Premijer liga BiH - aktuelno
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Notorna glupost, 2022. godina a još se niko nije sjetio da uradi nešto po tom pitanju.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑18 apr 2022, 10:43Sljedece sezone zimska pauza od 19.11.Puna 3.5 mjeseca..
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- Tristan
- Kontakt:
Obzirom da iz PL ni jedan igrac nece igrati na SP, nema potrebe da se sezona drugacije organizuje od dosadasnjih.
Java, dobio sam vizu,
java, pobjede u nizu,
java, igramo sa stilom,
java, na Gradskom sa Aston Vilom.
java, pobjede u nizu,
java, igramo sa stilom,
java, na Gradskom sa Aston Vilom.
Zar se ne može organizovati odigravanje utakmica u jednom, dva grada, npr Bilino polje i Grbavica, da se ne čeka mart?
Npr. 17 kolo.
Grbavica: 3 utakmice : pon-srij-pet
Bilino polje: 3 utakmice: utor-čet-sub
Onda sedmica pauze pa opet 18 kolo po istom rasporedu. Žrijebom bi se odredilo gdje bi ko igrao.
Održavanje terena ne bi trebao biti problem jer bi sva pažnja bila usmjerena ka održavanju ova dva terena.
Ukoliko se urade još neki tereni, i te terene uključiti u odigravanje utakmica. Mogla bi se barem dva kola odigrati i tako skratiti pauzu.
Nema smisla da zbog ovog igrači imaju pauzu 3.mjeseca.
Npr. 17 kolo.
Grbavica: 3 utakmice : pon-srij-pet
Bilino polje: 3 utakmice: utor-čet-sub
Onda sedmica pauze pa opet 18 kolo po istom rasporedu. Žrijebom bi se odredilo gdje bi ko igrao.
Održavanje terena ne bi trebao biti problem jer bi sva pažnja bila usmjerena ka održavanju ova dva terena.
Ukoliko se urade još neki tereni, i te terene uključiti u odigravanje utakmica. Mogla bi se barem dva kola odigrati i tako skratiti pauzu.
Nema smisla da zbog ovog igrači imaju pauzu 3.mjeseca.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...
-
- Kontakt:
Tako je...miky_hz je napisao/la: ↑18 apr 2022, 10:46Pola klubova ce bankrotirat.Bacat pare za fudbalere koji toliko dugo loptu sutnut nece nema smisla.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑18 apr 2022, 10:43Sljedece sezone zimska pauza od 19.11.Puna 3.5 mjeseca..
Za sve je kriva FIFA.Cuj SP u decembru...Pa to je nezapamceno.Svako Svjetsko i Evropsko zna se da se uvijek igra ljeti.U Africi se igralo u po jula Bogte...Ako ne moze ljeti da se igra sto ste im uopste dali domacinstvo?
Nazalost druge nema...Nasi tereni kao sto vidis nisu kako treba u po aprila,ne mogu ni zamisliti na sta bi to licilo u februaru a da ne pricam januaru. 3.5 mjeseca to je haman 1/3 godine,ima da pocrkamo i mi i klubovi...
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Znaju pisati o La Ligi ali zato ne smiju zucnuti kada je u pitanju vicina liga,
gvnagvna.ba bili i ostali.
https://sportsport.ba/fudbal/eduardo-ca ... lla/423412
https://sportsport.ba/fudbal/karim-benz ... rid/423417
gvnagvna.ba bili i ostali.

- SedrenikHz
- Kontakt:
A dobro braco je li mislis da je zimski prijelazni losa transfer politika? Svi su donekle opravdali epitet pojacanja osim Mujakica koji vjerujem da ce uletit u fazon samo da batali igrice (lik ala Dembele). Pod Mirvicem se ne sekiram, jedino sta ako on ode, prokockali smo sve sanse, onda nek nas hebu.MrkiMedo je napisao/la: ↑17 apr 2022, 15:54Dok investitor ne dovede strance u klub na sve pozicije, dzaba sve. Vi cete ove sezone zavrsiti treci ili cetvrti, vjerovatno uzeti kup jer ste kvalitetniji od Veleza i sve ce biti okej. Svi ce zaboraviti na probleme, na losu transfer politiku i promasaje, na nikakvu igru i za par mjeseci ce biti da se otjera makedonac, daj nekog novog, taj novi dovede novih 4-5 igraca i tako u krug. StandardnoSedrenikHz je napisao/la: ↑17 apr 2022, 14:49Brate upravu si za sve, ali sto daljni pad Sarajeva?
Sta nam je prosla uprava uradila, mnogi klubovi bi se godinama oporavljali, dok je nas Mirvic uzeo i tek od slj sezone siguran sam da cemo biti prvi ili drugi.
Ako iko zna sta je to kad ti se syebe u klubu sve zivo sigurno ste vi, tako da samo s tim se ne bih slozio. Sve najbolje drug![]()
Trener je 70 posto posla sto je Zrinjski dokazao, mada sam misljenja da bi ona ekipa FKS sa Rahmanom, Tatarom razbila ovaj zrinjski, ali sta ces ljudi prekucali i postavili standarde.
Iskr bez provokacije, sta mislite vi oko investitora i otpr bil znali sudbinu kluba, ako ne dodje isti? Nemoj misliti ni da su kod vas u upravi sad duse, vecinom bosnjo gleda da ti oguli gace ako moze

Živ bio

železničar RS !!!
"Sve laže onaj mali sa Sedrenika"
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
@SedrenikHz jesi to fakat se upustio u raspravu s likovima iz kantonalne ? Samo njihov put je ispravan, nijedan drugi ! 

Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
- grbavicka1921
- Kontakt:
Vala ima istine debeloSjevernokorejskipas je napisao/la: ↑17 apr 2022, 15:341. Nizak nivo kvaliteta, niži od nekadašnje republičke lige.
2. Prvak najmanje slab među užasno lošima, nivo nekadašnjih Famosa, Pofaličkog,Bosne Visoko
3. Savez i klubove vode mafijaši
4. Infrastruktura, sudije, posjeta - KATASTROFA
5. Mediji koji ovo prate pumpaju zaradi čitanosti pa je recimo izvjesni Bilbija bolji od Levandovskog
6. Koliko ovo sve skupa vrijedi vidi se gdje se mogu ovi igrači uhljebiti i dokle timovi mogu u Europi. Nula bodova.
7. Previše je politike u svemu, izmišljaju se neke tradicije, istorije i povijesti, titule. Trenutni lider nije niti do koljenja jednoj Škendiji po trofejima slijedeći takvu logiku.
8. Pohvale igračima da i pored svega nenogometnog oko njih igraju fer po njivama.
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."
- SedrenikHz
- Kontakt:
Normala mi je donekle odgovorio, tako da je jedan od rijetkih s one anamo strane s kojim se moze razgovarati normalno.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑18 apr 2022, 11:16@SedrenikHz jesi to fakat se upustio u raspravu s likovima iz kantonalne ? Samo njihov put je ispravan, nijedan drugi !![]()
Ja opet kazem koliko mi njih prcamo u kakvoj su situaciji, mi ne bi opstali od kupusara, al nema veze, gospoda

železničar RS !!!
-
- Kontakt:
Ako ce se uradit bar tri terena ovo ljeto mozda se i moze skratit ta pauza,npr ako ce Tuzla dobit teren,BL ,i Mostar,imali bi dosta pokrivenih ekipa za igranje,dao bi se i pretrpit 1-2 terena losija.
Imali bi znaci Borac,Zeljo,Tc,Sloboda nove terene,u Hercegovini se nekako i moze igrat SB,Pos,Zri,Vel.
Od ovih losijih ako bas bude katastrofa Krupa/Rudar mogli bi igrat u BL,Leotar bi mogo u Mostaru igrat,ili Gosk/Igman ko vec bude za muku mogu odigrat kolo -dva.
Imali bi znaci Borac,Zeljo,Tc,Sloboda nove terene,u Hercegovini se nekako i moze igrat SB,Pos,Zri,Vel.
Od ovih losijih ako bas bude katastrofa Krupa/Rudar mogli bi igrat u BL,Leotar bi mogo u Mostaru igrat,ili Gosk/Igman ko vec bude za muku mogu odigrat kolo -dva.
Zadnja izmjena: GradKamena2, dana/u 18 apr 2022, 12:42, ukupno mijenjano 1 put.
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)
U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Mrki je dobar forumas, realan je vecinom, govorio sam za aveniju kantonalca, on se nasao nekog komentarisati, u kantonalnoj nisu prvi na tabeliSedrenikHz je napisao/la: ↑18 apr 2022, 12:38Normala mi je donekle odgovorio, tako da je jedan od rijetkih s one anamo strane s kojim se moze razgovarati normalno.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑18 apr 2022, 11:16@SedrenikHz jesi to fakat se upustio u raspravu s likovima iz kantonalne ? Samo njihov put je ispravan, nijedan drugi !![]()
Ja opet kazem koliko mi njih prcamo u kakvoj su situaciji, mi ne bi opstali od kupusara, al nema veze, gospoda![]()

Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
Uefa Cup 1/4
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
-
- Kontakt:
- NisamInSajder
- Kontakt:
Ozbiljno ne kontam što mi imamo toliku pauzu. Kao da sj tereni nešto bolji u martu nego u januaru. Pa evo zadnjih par godina češći je snijeg u martu i aprilu nego u januaru. Tereni su takvi kakvi jesu i isto je ili snijeg pao u januaru ili u martu on će biti loš.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑18 apr 2022, 10:43Sljedece sezone zimska pauza od 19.11.Puna 3.5 mjeseca..
Plus što sezona počinje ranije, pa igraš veliki broj utakmica u trenutku kad se igraju kvalifikacije za Europska takmičenja, pa tim klubovima dodatno zagorcavaš život, jer igraju konstantno srijeda - subota, a naši igrači zbog manjka kvaliteta to ne mogu izdržati i automatski rezultat pati ili u Europi nije maksimalan ili u ligi gubiš jer odmaraš. Također, zbog ranog početka sszone ljetne pripreme su svedene na 4 sedmice što je nedovoljno, a za par sedmica ga već čeka ritam srijeda - subota. I još velike vrućine koje su prisutne u julu i augustu. Daleko više minusa nego pluseva u trenutnom kalendaru.
Pomjeriti početak lige na početak/sredinu augusta igraš do polovine decembra, a drugi dio sezone početak februara i to je to.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
1903 donesena prva lopta..navodno.
1905 osnivanje đačkog kluba Hrvoje
1912 ili 1914 Gimnazijalci predjevaju ime u Zrinjski
1914-1918 zabranjen rad svim klubovima
1918 Zrinjski i Hrošk formiraju Hercegovac
1922 Obnovljen rad Zrinjskog
1945- 1994 zabranjen rad
1994- u Međugorju obnovljen rad Zrinjskog.
Čak se nekad u ranim godinama navodi dolazak navijača Zrinjskog iz Širokog, u Mostar na utakmicu. Vrlo zanimljivo.
Dakle, kad zbrojimo sve godine od kad se prvi put spominje ime Zrinjski, taj klub je bio aktivan otprilike 55 godina.
Vrlo licemjerno je slaviti 100 godina postojanja, kada se zna da pola tog vremena taj klub nije egzistirao.
Novija istorija naseljavanja tuđeg stadiona je priča za sebe.
1905 osnivanje đačkog kluba Hrvoje
1912 ili 1914 Gimnazijalci predjevaju ime u Zrinjski
1914-1918 zabranjen rad svim klubovima
1918 Zrinjski i Hrošk formiraju Hercegovac
1922 Obnovljen rad Zrinjskog
1945- 1994 zabranjen rad
1994- u Međugorju obnovljen rad Zrinjskog.
Čak se nekad u ranim godinama navodi dolazak navijača Zrinjskog iz Širokog, u Mostar na utakmicu. Vrlo zanimljivo.
Dakle, kad zbrojimo sve godine od kad se prvi put spominje ime Zrinjski, taj klub je bio aktivan otprilike 55 godina.
Vrlo licemjerno je slaviti 100 godina postojanja, kada se zna da pola tog vremena taj klub nije egzistirao.
Novija istorija naseljavanja tuđeg stadiona je priča za sebe.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...
- BegovicRamiz
- Kontakt:
-
- Kontakt:
A ima brate portala i medija koji pišu o tome, ali ne kontam zašto dolaziti na sportsport i čitati njih, ako oni ne pišu o tome.Cokituki je napisao/la: ↑18 apr 2022, 11:11Znaju pisati o La Ligi ali zato ne smiju zucnuti kada je u pitanju vicina liga,
gvnagvna.ba bili i ostali.![]()
Trenutno korisnika/ca: ErosViverosViv, fks74, Google [Bot], Lik i 28 gostiju.