FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Hvala Amave
SCUDETTI 38x 🏆
COPPA ITALIA 14x 🏆
SUPER CUP 9x 🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙🤍
"No Mikey,no no Mikey that was so no right".
Super Max! 🧡
COPPA ITALIA 14x 🏆
SUPER CUP 9x 🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙🤍
"No Mikey,no no Mikey that was so no right".
Super Max! 🧡
Sam sam pisao da Omar Beca ima predispozicije da nesto napravi. Sama statistika Subasica ti samo potvrdjuje da mladim igracima treba vremena iskustva. I isto je bitno u kojim okolnostima je igrao i dobivao minutazu. Ne mozes ti ocekivati da ti igraci od 20 godina tek tako uleti i nosi igru a dosta ti u klubu i oko ekipe ne stima. I opet treba gledati koliko novaca se ulaze u pripreme, koliko kostaju suplementi koje igraci koriste pa cak i u bezveze klubovima na zapadu. Ja vjerujem da Zrinjski npr odvoji i za suplemente za igrace koje koriste prije utakmica. Nas u tom segmentu nema nigdje a sve to utice na konacni ishod.Raonffa je napisao/la: ↑23 apr 2022, 14:24Druže, Subašić će završiti kao Anel Šabanadžović, tj. neće skupiti 90 minuta fudbala van BiH, iako će vjerovatno otići u slabiji klub za razliku od Anela kojeg je otac pogurao u AEK.Tristan10 je napisao/la: ↑23 apr 2022, 10:16Brko nema pojma sta pise, a to se moze zakljuciti kroz duzi period. Godinama pise, a tjerao je trenera poput Adzema, igrace poput Sadikovica. Opisivao golmana Dujmovica kao da ima kratke ruke za golmana, a meni se cini da u Nisu nema taj problem. Sad ce neke druge naci. Sve on ovo fino upakuje da zvuci kao da ima smisla, i na kraju samo konstatujes da pojma o fudbalu nema, isto kao mi ostali sa foruma. I tako sve ide ukrug, sad ce goniti ovog trenera, i igrace poput Subasica koji ce primjera radi otici u neku Slovacku/Cesku i gdje ce se postepeno cijeniti i razvijati. Za neke ozbiljnije rezultate i igru moras imati ozbiljniji klub prije svega, da se ima novaca za energetske napitke koje npr igraci Zrinjskog koriste, da je fizicka sprema na nivou, da se dolazi na gostujuce utakmice na dan prije utakmice, a ne da izadjes na teren direkt iz autobusa. A to sve kosta. Tek onda mozes evaluirati rad strucnog staba i igrace individualno. Ona osoba sto je pisala za Cocalica i kakvo je stanje je najbolje opisao, i u takvim okolnostima ni koji igrac ne moze pruziti svoj maksimum kad nemamo osnovne stvari po nekim propisima.
Helem, Subašić sa onakvim kretanjem i tromošću može igrati samo u našoj ligi, eventualno da ga neko u inostranstvu može gurati na desetku, ali i to vjerujem da će biti kratkog vijeka, nema on fizike za ozbiljnog fudbala.
A guraju ga zadnja četiri naša trenera u prvu postavu, dečko u 50 utakmica ima 3 gola i 4 asistencije, pola od te statistike je nakupio u zadnja 2-3 kola ja mislim.
Onakvi golovi kao jučer nisu golovi, ono treba računati kao autogol al' nejse. Da me neko ne shvati pogrešno, daBogda Subašić za 5 godina u Realu igrao (isto sam i za Anela govorio) ali nema od njegove inostrane karijere ništa.
Jedini u ovoj ekipi koji može nešto napraviti je mali Beća i zato ga treba forsirati. Nije me nešto puno oduševljavao na početku seniorske karijere, ali ovo što igra u zadnje vrijeme je prilično dobro, brz, okretan, povuče loptu prema naprijed, nema straha, moglo bi nešto biti od njega.
Drugi možda može biti Hodžić, ali treba se odlučiti je li momak krilo, veznjak ili napadač.
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Šta znači 20% kada proizvedeš jednog majstora.. Amin Bože da se ostvari.
Problem kluba je što od Baje i Amira nemamo ni 30% sličnog potencijala kao što su oni bili.
Nikad se nije desilo da tako dug period ne izbacimo nekoga iz OP. Osmankovića, Šabana, Hajdara, Šehu, Osmanovića, pa sad i Beću ne računam uopšte u ozbiljne talente kao što su oni bili.. Šaban je jedini obećavao, ali daleko je od Amira bio kad je debitovao.
Šta se dešava u OP ne znam, očigledno da duboko treba iskopati i vidjeti šta ti treneri rade sa djecom pa najveća škola fudbala u BiH ne može ništa proizvesti.
-
- Kontakt:
Situacija je vrlo jednostavna. Korupcija i nepotizam. Tačno se zna ko uzima pare da igraju tatini retardirani sinovi umjesto talentovane djece.avalPacidoroP je napisao/la: ↑23 apr 2022, 15:19Šta znači 20% kada proizvedeš jednog majstora.. Amin Bože da se ostvari.
Problem kluba je što od Baje i Amira nemamo ni 30% sličnog potencijala kao što su oni bili.
Nikad se nije desilo da tako dug period ne izbacimo nekoga iz OP. Osmankovića, Šabana, Hajdara, Šehu, Osmanovića, pa sad i Beću ne računam uopšte u ozbiljne talente kao što su oni bili.. Šaban je jedini obećavao, ali daleko je od Amira bio kad je debitovao.
Šta se dešava u OP ne znam, očigledno da duboko treba iskopati i vidjeti šta ti treneri rade sa djecom pa najveća škola fudbala u BiH ne može ništa proizvesti.
Željezničar za život cijeli!
Tako je. Sama situacija sa Gutovicem prije par sedmica nam pokazuje da ima korupcije, kad nas je strucna osoba napustila zbog mjesanja u njegov posao. A isto i licno znam negativno iskustvo sa Zericem.SudoHusika je napisao/la: ↑23 apr 2022, 15:27Situacija je vrlo jednostavna. Korupcija i nepotizam. Tačno se zna ko uzima pare da igraju tatini retardirani sinovi umjesto talentovane djece.avalPacidoroP je napisao/la: ↑23 apr 2022, 15:19Šta znači 20% kada proizvedeš jednog majstora.. Amin Bože da se ostvari.
Ma ne crnjaci se samo zbog Zrinje, svi mi znamo u kakvom smo qrcu. U septembru nismo znali hocemol igrat, ocekicali opstanak. Jbg nakupi se vremenom svega. Meni je jasno, a valjda i ostalima da nasi juniori nisu u rangu Camavinge i Pedri-a, ali evo sad kad tesko mozemo u Evropu a ispast ne mozemo pa zar nije za ocekivat dat priliku nekim momcima cisto da osjete utakmicu, da i strucni stab (koliko god da su strucni) procijeni ima li sta od njih. Drag je meni Bekric i neka igra, pomogne on al kad smo vec propustili prilike u Posušju, Trebinju i Prijedoru gdje smo ocekicali da on pomogne, daj sad nekog novog.avalPacidoroP je napisao/la: ↑23 apr 2022, 14:01Eno odma crnjaci standard..
Ne znam šta je cirkus toliki, Zrinjski je ekipa koja svakoj ekipi može zabit 3-4 gola.. nije to ni do igrača, koliko je do Jakirovića, očigledno da naša liga nikad modernijeg trenera nije imala. Ja ruku u vatru mogu staviti da je npr Memija bio kod nas da ne bi imao asistencije, a tamo ih ima 7-8..
Ljudi će držati nivo dominacije i igre sve dok je Jakirović tu.. a sve su prilike da neće biti dugo, jer puno jači klubovi vide potencijal u njemu. Zato im je ovo ljeto jedina prilika da se plasiraju u grupe.. a bgm po ovome što sam gledao, sad su otprilike nivo Apollona, tako da nije nerealno očekivati plasman u grupe makar tog trećeg takmičenja.
Ono što je bitno za nas, da "milijarderi" sa lavora i Tuzle, uprkos puno jačem i širem igračkom kadru, nisu jači od nas kad odigramo na nivou. A u kakvoj smo mi situaciji.. to ipak govori da je Željo najveće ime u ovoj žabokrečini, i da odnos igrača prema klubu mora uvijek biti što kaže Edis 300%.. ja im ne zamjeram ništa, bore se koliko mogu i kad uporediš situaciju sa početkom sezone, naša pozicija na tabeli je debelo iznad očekivanja.
Ja npr Gasalu vise ne bi dao ni minute. Neke je prilike dobijao, za mene nista nije pokazao. Mozda su ti juniori stvarno losi ali zar nema niko u upravi pametan da to vidi i skontat pa da pokusa da nesto promijeni. Trenera, qrca palca.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Jednostavno, za onog koji razumije.avalPacidoroP je napisao/la: ↑23 apr 2022, 15:19Šta znači 20% kada proizvedeš jednog majstora.. Amin Bože da se ostvari.
Otjerao si Dogana, broj jedan stručnjaka za rad sa mladima.
On je bio poslozio omladinske kategorije.
- StrikeWarzone
- Kontakt:
Teško da će se dobiti odmah skoro 3 miliona KM u kešu, poznavajući ciganiju talijansku to će biti u više rata, ali u svakom slučaju bi nam značilo.
Još jedan dokaza da je samo omladinska škola siguran prihod i u sadašnjosti i u budućnosti.

Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!
Takav fudbaler bude jednom u 30 godina,ne možemo se mi nikad oslanjati na omladinski fudbal jer smo zadnja liga na dunjaluku.
Ovo nekad kad se desi u 30 godina dobro jeste.
I da imaš mlade igrače opet ih ne možeš prodati za više od 300.000e jer kao što rekoh liga 0 bodova. Ako mislimo osvajati titule,probati nešto u Evropi samo igrači s strane dolaze u obzir.
Ako nam nije to cilj,onda klub preimenovati u škola fudbala Bubamara i onda da ovdje prijatelji,komšije,rodbina guraju svoje kako su svi veliki talenti. Ostali su tu jer vole Zelju a imaju čak 5 ponuda strasnih. Onda se mi ovdje nalozimo da su talenti. Naravno,da ćeš morati što zbog pravila gurati par mladih igrača to je normalno Al da mi možemo kao Ajax na tome zasnivati klub nije baš realno.
Jedan dobar primjer Bojo koji je kod nas bio jedan od boljih, u Zrjnjskom ni na mapi. Kulasin koji je talenat aman zaman,uskoro će završiti RS druga liga. Hajdarevic ode u Tursku,prije se vratio nego otišao. Sabanadzovic ode nema ga na mapi zemaljskoj. I tako dalje,tako bliže. Od te ljubavi nema nista,jer nismo tržište koje može dobro prodati, a kvalitet budimo realno tanak.
I da imaš mlade igrače opet ih ne možeš prodati za više od 300.000e jer kao što rekoh liga 0 bodova. Ako mislimo osvajati titule,probati nešto u Evropi samo igrači s strane dolaze u obzir.
Ako nam nije to cilj,onda klub preimenovati u škola fudbala Bubamara i onda da ovdje prijatelji,komšije,rodbina guraju svoje kako su svi veliki talenti. Ostali su tu jer vole Zelju a imaju čak 5 ponuda strasnih. Onda se mi ovdje nalozimo da su talenti. Naravno,da ćeš morati što zbog pravila gurati par mladih igrača to je normalno Al da mi možemo kao Ajax na tome zasnivati klub nije baš realno.
Jedan dobar primjer Bojo koji je kod nas bio jedan od boljih, u Zrjnjskom ni na mapi. Kulasin koji je talenat aman zaman,uskoro će završiti RS druga liga. Hajdarevic ode u Tursku,prije se vratio nego otišao. Sabanadzovic ode nema ga na mapi zemaljskoj. I tako dalje,tako bliže. Od te ljubavi nema nista,jer nismo tržište koje može dobro prodati, a kvalitet budimo realno tanak.
Ne radi se o ligi, vec ustrojenju naseg kluba i omladinskog pogona. Da smo mi postavljeni kako treba, nebi bilo cudno da izbacis takvog igraca svake 3. godine, koji ce nekad preci u solidan klub u Italiji. Ali posto mi nismo ustrojeni kako bi trebali da mozemo, a mozemo, onda se vrlo rijetko desi da igrac iz nase lige zavrsi u Serie A klubu. Ne mozes ocekivati bolje rezultate kad ti dodje strucna i iskusna osoba kao Milan Gutovic, koji ima znanje i iskustvo da unese karakter i pobjednicki mentalitet kod mladih igraca, i tek tako covjek sam mora da napusti jer mu se neki drugi mjesaju u posao, da bi gurali neke svoje igrace. Da ti Zerici koriste pedagogske metode psovanja majke i tetke. Cisti indikator da nesto ne stima, i mora doci do promjena. Primjer Sabanadzovic jeste primjer da se odlican posao uradio, decko presao za 450.000 eura u AEK, dobra lova za klub. Ne postoji klub na svijetu koji ne ovisi od omladinskog pogona, mozda samo Real Madrid, PSG i City. Kad je Zeljo bio na nivou, mislim prije korone, onda je Bojo bio solidan i zahvalan igrac, nije uopste bio igrac koji je nosio igru ili pravio razliku kao npr Stilic i Sadikovic. Istinski se nadam da ce ova uprava nesto skontati sa omladinskim pogonom i vratiti gdje mu je mjesto.Hulahopka je napisao/la: ↑24 apr 2022, 10:59Takav fudbaler bude jednom u 30 godina,ne možemo se mi nikad oslanjati na omladinski fudbal jer smo zadnja liga na dunjaluku.
Ako nam nije to cilj,onda klub preimenovati u škola fudbala Bubamara i onda da onda ovdje prijatelji,komšije,rodbina guraju svoje kako su svi veliki talenti. Ostali su tu jer vole Zelju a imaju čak 5 ponuda strasnih. Onda se mi ovdje nalozimo da su talenti.
Ne slažem se s tim uopće.
Evo ti jedan primjer a to je Sarajevo. Došao čovjek ulozio 10 miliona,vratio sve dugove,napravio Akademiju,imali su stvarno stručne ljude jedan period i koga su izbacili?
Priča za malu djecu. Uvijek će neko doći pa sad kad akademija nije uspjela da kaže razloge zašto ne,zašto ovo,trla baba dlan.
To što mi hoćemo na silu od svoje djece da napravimo igrace to je lijepo,roditeljski ok.
Samo kad vidis roditelje djece na treningu i urlanje jasno ti bude sve.
Kod nas su talenti dao 10 golova iz penala,odmah ga u prvi tim zasluzio,ne ide brate to tako. To je ozbiljan posao,ozbiljni kampovi,tu roditelja nema,a prije svega morq biti ozbiljna država koja ulaze u sport s kampovima,stadionima itd,a u ovoj zabokrecini od države od te ljubavi nema nista.
Evo ti jedan primjer a to je Sarajevo. Došao čovjek ulozio 10 miliona,vratio sve dugove,napravio Akademiju,imali su stvarno stručne ljude jedan period i koga su izbacili?
Priča za malu djecu. Uvijek će neko doći pa sad kad akademija nije uspjela da kaže razloge zašto ne,zašto ovo,trla baba dlan.
To što mi hoćemo na silu od svoje djece da napravimo igrace to je lijepo,roditeljski ok.
Samo kad vidis roditelje djece na treningu i urlanje jasno ti bude sve.
Kod nas su talenti dao 10 golova iz penala,odmah ga u prvi tim zasluzio,ne ide brate to tako. To je ozbiljan posao,ozbiljni kampovi,tu roditelja nema,a prije svega morq biti ozbiljna država koja ulaze u sport s kampovima,stadionima itd,a u ovoj zabokrecini od države od te ljubavi nema nista.
Po tvom je rijesenje ne davati prilike mladim igracima, uz to podrzavati korumpirane osobe u omladinskom pogonu, i neka oni izmedju sebe forsiraju igrace s kojim imaju dobre odnose ili neke druge privatne veze. Bravo.
Ma pošteno, slažem se, ali ne ulazeći u uzroke svega samo sam konstatovao kako smo tanki sa mladim igračima i da tu baš baš slabo ima talenta. Eto hvalila je raja Durakovića, dečku nikako šansu ne daju, ali hajde on igra na poziciji gdje je konkurencija velika.Tristan10 je napisao/la: ↑23 apr 2022, 14:40Sam sam pisao da Omar Beca ima predispozicije da nesto napravi. Sama statistika Subasica ti samo potvrdjuje da mladim igracima treba vremena iskustva. I isto je bitno u kojim okolnostima je igrao i dobivao minutazu. Ne mozes ti ocekivati da ti igraci od 20 godina tek tako uleti i nosi igru a dosta ti u klubu i oko ekipe ne stima. I opet treba gledati koliko novaca se ulaze u pripreme, koliko kostaju suplementi koje igraci koriste pa cak i u bezveze klubovima na zapadu. Ja vjerujem da Zrinjski npr odvoji i za suplemente za igrace koje koriste prije utakmica. Nas u tom segmentu nema nigdje a sve to utice na konacni ishod.
Ali, sa druge strane taj mali Kočević, vidim i njega hvale, dečko je kako sam skontao lijevo krilo, a mi 5 godina kuburimo sa lijevim krilom, ma ne 5 nego od kada znam za sebe da se pozicija krpila i na njoj su prodefilovali raznorazni igrači od kojih je rijetko ko bio dobar.
Danas je tu onaj Resić i pored njega mali Kočević ne može dobiti ni minute, a što neko reče mi nikakvog rezultatskog pritiska nemamo. Eto nakon ovog kola niti ćemo ispasti niti možemo u Europu, pa daj momcima sada šansu jbt da vidimo šta mogu.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Priliku ćeš davati naravno stvarno talentovanim igracima, a ne da prijatelji,rodbina nameću neke kvazi talente s ponudama.
Korumpirane osobe u nasem omladinskom klubu ne postoje ako postoje daj konkretan primjer šta i kako ali ne rekla kazala i mahalske price.
Evo ti konkretan primjer. Sin od mog rodjaka koji je godinama trenirao u Akademiji bio je na probi u nasem klubu. Zadovoljio, medjutim u zadnji momenat mu trener kadeta saopsti da se iz nekih razloga ipak ne racuna na njega, vjerovatno imao rezervisano mjesto za nekog drugog igraca. Posto ja zivim vani, i nisam tek tako bezveze osoba, kontakiram ljude u klubu da razumim sta se desava, i eto moze se ipak naci mjesto za njega. Medjutim mali je bio razocaran, tako da kasnije i nije bio toliko zainteresovan, i odlucio se za neku drugu opciju. Ovo ti je samo primjer, kad imas nekog da ti stiti ledja, onda se drugacije gleda. Znaci nisu isti kriteriji za sve igrace, a vjerujem da ima vise ovakvih slucajeva. Ovo stanje u omladinskom pogonu je i prijasnja uprava uvidila, tako da nije to nesto novo. I oni su imali planove da dodje 50% novih trenera i da promjene upravu omladinskog pogona. Tako se samo nadam da ce sadasnja uprava nesto poduzeti. Ne moze se ovako vise.Hulahopka je napisao/la: ↑24 apr 2022, 14:21Priliku ćeš davati naravno stvarno talentovanim igracima, a ne da prijatelji,rodbina nameću neke kvazi talente s ponudama.
Korumpirane osobe u nasem omladinskom klubu ne postoje ako postoje daj konkretan primjer šta i kako ali ne rekla kazala i mahalske price.
Kocevic ako ne zaigra do kraja sezone, on ode iz Zelje pa cemo kroz godinu, dvije plakati za njim. Zivi bili pa vidjeli
Evo gore iznad sam naveo mog rodjaka koji je trenirao u Akademiji, a ista je generacija ko Kocevic. I on i njegov otac dosta hvale Kocevica kao naseg najboljeg igraca u tom uzrastu.
Pa kako ce igrati Kocevic, Drina, Beca i ostali kada tu imamo talente poput Bekrica, Kosorica, Stilica, Vucenovica, itd itd itd.. Koliko penzionera na jednom mjestu u 2022 godini grob te...

@igrajlopte 🐦
Trenutno korisnika/ca: drzgemboadislic, TefalTava i 64 gosta.