FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
41
21%
2. Borbu za Evropu
93
47%
3. Sredinu tabele
37
19%
4. Borbu za opstanak
27
14%

Ukupno glasova: 198

UBIPITAR
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la UBIPITAR » 24 apr 2022, 15:21

Mamba21 je napisao/la:
23 apr 2022, 15:10
Amir za 7mil€, Želji bi pripalo 1.4mil€
Nije došla nikakva ponuda,medijsko naglabanje.
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 24 apr 2022, 15:23

Tristan10 je napisao/la:
24 apr 2022, 14:47
Hulahopka je napisao/la:
24 apr 2022, 14:21
Tristan10 je napisao/la:
24 apr 2022, 13:27
Po tvom je rijesenje ne davati prilike mladim igracima, uz to podrzavati korumpirane osobe u omladinskom pogonu, i neka oni izmedju sebe forsiraju igrace s kojim imaju dobre odnose ili neke druge privatne veze. Bravo.
Priliku ćeš davati naravno stvarno talentovanim igracima, a ne da prijatelji,rodbina nameću neke kvazi talente s ponudama.
Korumpirane osobe u nasem omladinskom klubu ne postoje ako postoje daj konkretan primjer šta i kako ali ne rekla kazala i mahalske price.
Evo ti konkretan primjer. Sin od mog rodjaka koji je godinama trenirao u Akademiji bio je na probi u nasem klubu. Zadovoljio, medjutim u zadnji momenat mu trener kadeta saopsti da se iz nekih razloga ipak ne racuna na njega, vjerovatno imao rezervisano mjesto za nekog drugog igraca. Posto ja zivim vani, i nisam tek tako bezveze osoba, kontakiram ljude u klubu da razumim sta se desava, i eto moze se ipak naci mjesto za njega. Medjutim mali je bio razocaran, tako da kasnije i nije bio toliko zainteresovan, i odlucio se za neku drugu opciju. Ovo ti je samo primjer, kad imas nekog da ti stiti ledja, onda se drugacije gleda. Znaci nisu isti kriteriji za sve igrace, a vjerujem da ima vise ovakvih slucajeva. Ovo stanje u omladinskom pogonu je i prijasnja uprava uvidila, tako da nije to nesto novo. I oni su imali planove da dodje 50% novih trenera i da promjene upravu omladinskog pogona. Tako se samo nadam da ce sadasnja uprava nesto poduzeti. Ne moze se ovako vise.
A ja imam isto rodbine čija djeca treniraju u Zelji i nikad niko se nije požalio na to. Jedan mali igra, drugog nema nigdje pa Boze moj. I to su licna mišljenja da je njegovo.dijete najbolje i da treba igrati prije nekog..isto tako trener ima pravo da favorizuje nekoga a to ne mora nuzno značiti da je korumpiran,nego čisto da on misli tako,nije dzaba trener.
To što ti radiš su teške optužbe a bez ikakvih dokaza. Rekla meni moja tetka, od nane komsinica pa njeno dijete kažu dobro pravo.Mahalanje čisto Al dobro svako ima na svoje mišljenje.

Plakalo se za Kulasinom, plakalo se za Gasalom, a mali ne može odigrati dva pasa i proći jednog igrača u Premijer ligi,a te ostao je daješ mu pare za ucinak 0. Pusti Boga ti... nikad Zeljo neće plakati za pojedincem,niti nama klub ovisi o Gasalu Subasicu ili Kocevicu.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 24 apr 2022, 15:29

Hulahopka je napisao/la:
24 apr 2022, 15:23
Tristan10 je napisao/la:
Hulahopka je napisao/la:
24 apr 2022, 14:21

Priliku ćeš davati naravno stvarno talentovanim igracima, a ne da prijatelji,rodbina nameću neke kvazi talente s ponudama.
Korumpirane osobe u nasem omladinskom klubu ne postoje ako postoje daj konkretan primjer šta i kako ali ne rekla kazala i mahalske price.
Evo ti konkretan primjer. Sin od mog rodjaka koji je godinama trenirao u Akademiji bio je na probi u nasem klubu. Zadovoljio, medjutim u zadnji momenat mu trener kadeta saopsti da se iz nekih razloga ipak ne racuna na njega, vjerovatno imao rezervisano mjesto za nekog drugog igraca. Posto ja zivim vani, i nisam tek tako bezveze osoba, kontakiram ljude u klubu da razumim sta se desava, i eto moze se ipak naci mjesto za njega. Medjutim mali je bio razocaran, tako da kasnije i nije bio toliko zainteresovan, i odlucio se za neku drugu opciju. Ovo ti je samo primjer, kad imas nekog da ti stiti ledja, onda se drugacije gleda. Znaci nisu isti kriteriji za sve igrace, a vjerujem da ima vise ovakvih slucajeva. Ovo stanje u omladinskom pogonu je i prijasnja uprava uvidila, tako da nije to nesto novo. I oni su imali planove da dodje 50% novih trenera i da promjene upravu omladinskog pogona. Tako se samo nadam da ce sadasnja uprava nesto poduzeti. Ne moze se ovako vise.
A ja imam isto rodbine čija djeca treniraju u Zelji i nikad niko se nije požalio na to. Jedan mali igra, drugog nema nigdje pa Boze moj. I to su licna mišljenja da je njegovo.dijete najbolje i da treba igrati prije nekog..isto tako trener ima pravo da favorizuje nekoga a to ne mora nuzno značiti da je korumpiran,nego čisto da on misli tako,nije dzaba trener.
To što ti radiš su teške optužbe a bez ikakvih dokaza. Rekla meni moja tetka, od nane kombinira njeno dijete. Mahalanje čisto Al dobro svako ima na svoje mišljenje.

Plakalo se za Kulasinom, plakalo se za Gasalom, a mali ne može odigrati dva pasa i proći jednog igrača u Premijer ligi.
Hajde ne rise vise covjece. Smrdis mi na onog Bendera sto je ovde pisao. Trazio si od mene da ti navedem primjer nepotizma ili drugih veza, ja sam ti kristalno jasan primjer naveo, da cim imas nekog ko ti cuva ledja, onda se lakse moze dogovoriti. A samo si to trazio od mene, jer si se nadao da nemam primjer. Kao u svemu drugom u BiH drustvu vlada veliki nivo nepotizma, pa nije ni iznenadjenje da je tako i u nasem omladinskom fudbalu. Ne treba se tog stiditi, vec jasno pisati o tome i nadati se da ce doci do nekih promjena.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 24 apr 2022, 15:37

ReX je napisao/la:
24 apr 2022, 15:01
MrkiMedo je napisao/la:
24 apr 2022, 14:57
Kocevic ako ne zaigra do kraja sezone, on ode iz Zelje pa cemo kroz godinu, dvije plakati za njim. Zivi bili pa vidjeli
Pa kako ce igrati Kocevic, Drina, Beca i ostali kada tu imamo talente poput Bekrica, Kosorica, Stilica, Vucenovica, itd itd itd.. Koliko penzionera na jednom mjestu u 2022 godini grob te... :oops:
On 31 January 2022, Vucenovic signed a six-month contract with Bosnian Premier League club Željezničar, with an option to stay at the club until at least 2023.[3] He made his debut for the club on 5 March 2022, coming on as a substitute in the second half of a 2–0 home win in the Sarajevo derby against Sarajevo.[4]

Najvece dostignuce u karijeri sto je usao u pobjedi protiv Sarajeva na derbiju. Kako je on zavrsio kod nas stvarno ne znam. Zvao sam ga novim Pozderom tokom onih priprema, a on gori od Pozdera. Ne treba njega stavljati u istu recenicu sa ovim drugim igracima.
Zadnja izmjena: Tristan10, dana/u 24 apr 2022, 15:41, ukupno mijenjano 1 put.

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 24 apr 2022, 15:37

Tristan10 je napisao/la:
24 apr 2022, 15:29
Hulahopka je napisao/la:
24 apr 2022, 15:23
Tristan10 je napisao/la:

To što ti radiš su teške optužbe a bez ikakvih dokaza. Rekla meni moja tetka, od nane kombinira njeno dijete. Mahalanje čisto Al dobro svako ima na svoje mišljenje.

Plakalo se za Kulasinom, plakalo se za Gasalom, a mali ne može odigrati dva pasa i proći jednog igrača u Premijer ligi.
Hajde ne rise vise covjece. Smrdis mi na onog Bendera sto je ovde pisao. Trazio si od mene da ti navedem primjer nepotizma ili drugih veza, ja sam ti kristalno jasan primjer naveo, da cim imas nekog ko ti cuva ledja, onda se lakse moze dogovoriti. A samo si to trazio od mene, jer si se nadao da nemam primjer. Kao u svemu drugom u BiH drustvu vlada veliki nivo nepotizma, pa nije ni iznenadjenje da je tako i u nasem omladinskom fudbalu. Ne treba se tog stiditi, vec jasno pisati o tome i nadati se da ce doci do nekih promjena.
Prvo se nauči komunicirati,čuj da ne serem. Zaboli mene patka šta tebi smrdi i na koga,a drugo nemoj pisati bez dokaza da je neko korumpiran,kakve veze imaju ledja s korupcijom Bog ti dao pamet. Ti meni da pricas o nekim stvarima a živiš u pm,meni koji sam stalno na treninzima djece.

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 24 apr 2022, 15:58

Tristan10 je napisao/la:
24 apr 2022, 15:37
ReX je napisao/la:
MrkiMedo je napisao/la:
Kocevic ako ne zaigra do kraja sezone, on ode iz Zelje pa cemo kroz godinu, dvije plakati za njim. Zivi bili pa vidjeli
Pa kako ce igrati Kocevic, Drina, Beca i ostali kada tu imamo talente poput Bekrica, Kosorica, Stilica, Vucenovica, itd itd itd.. Koliko penzionera na jednom mjestu u 2022 godini grob te... :oops:
On 31 January 2022, Vucenovic signed a six-month contract with Bosnian Premier League club Željezničar, with an option to stay at the club until at least 2023.[3] He made his debut for the club on 5 March 2022, coming on as a substitute in the second half of a 2–0 home win in the Sarajevo derby against Sarajevo.[4]

Najvece dostignuce u karijeri sto je usao u pobjedi protiv Sarajeva na derbiju. Kako je on zavrsio kod nas stvarno ne znam. Zvao sam ga novim Pozderom tokom onih priprema, a on gori od Pozdera. Ne treba njega stavljati u istu recenicu sa ovim drugim igracima.
Ista situacija kao i sa Kovacevicem. Ako nije to, onda je Edis rijetko glup trener kad je potpisao ovakvog igraca

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 24 apr 2022, 16:01

ReX je napisao/la:
MrkiMedo je napisao/la:
Pa ovi stariji su došli da bi mladi učili od njih. Tako Aco uci od Coce i Stila od Bekrije ili obratno.
moSa ljoŽe

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 24 apr 2022, 16:09

@Tristan10a i ostali, ne znam zašto ulazite u rasprave s ovim idiotom. To je famozni bender, bezideja, prolab, višegodišnji troll koji ima zadatak da sjebaje svaku normalnu komunikaciju i potpaljuje raju. Samo na ignore listu jer ga ovi plaćenici sa portala nikada, ni za 2 života neće skloniti.

Ako se ikada realizuje dolazak investitora u klub, vidjet' ćete u prvih 5 dana koliko nam je omladinski pogon truho iznutra. I to mahom zbog ljudi u koje smo se nekada kleli. Da su to bogdo neke pare, nego se djeci snovi i karijere uništavaju zbog akšamluka ili 50km.
Željezničar za život cijeli!

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 24 apr 2022, 17:27

SudoHusika je napisao/la:
24 apr 2022, 16:09
@Tristan10a i ostali, ne znam zašto ulazite u rasprave s ovim idiotom. To je famozni bender, bezideja, prolab, višegodišnji troll koji ima zadatak da sjebaje svaku normalnu komunikaciju i potpaljuje raju. Samo na ignore listu jer ga ovi plaćenici sa portala nikada, ni za 2 života neće skloniti.

Ako se ikada realizuje dolazak investitora u klub, vidjet' ćete u prvih 5 dana koliko nam je omladinski pogon truho iznutra. I to mahom zbog ljudi u koje smo se nekada kleli. Da su to bogdo neke pare, nego se djeci snovi i karijere uništavaju zbog akšamluka ili 50km.
O čemu tu pišeš Bog ti dao lijepu pamet,u kojem si ti filmu? Čuj ima zadatak hahaha, zamisli koliko ti nemaš pametnija posla nego da izmisljas,svaka čast. :guz: :guz:

Vidio sam da svako malo pišeš isto nisam se osvrtao Al me podsjećas na jednu nanu mahalusu iz mahale koja ponavlja jedno te isto nisi daleko od nje,ko kakva tetkica. Inače se ne bavim vama Al sam ti sad ušao na postove pa ti samo haluciniras,predlažem ti da uzmeš malo vazdaha lijep dan Boga mi.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 24 apr 2022, 18:41

Glupander si muflone, dosadan si golemo.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 24 apr 2022, 19:23

MocMahale444 je napisao/la:
24 apr 2022, 18:41
Ko je tebe pitao za bilo sta dijete drago?

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 24 apr 2022, 20:22

Ovo sto Tristan pise o nepotizmu i slicnim stvarima u nasem OP,to je nesto sto je uobicajeno godinama.
Morate biti svjesni cinjenice da nas OP,je od rata pa na ovamo na istim temeljima i principima rada,uz pokoji izuzetak.
Nacin treninga,nacin selektiranja,nista se to nije promijenilo 25 godina.Jedini upgrejd je sto se vise ne igra 5 2 3 formacija nego 4 2 3 1.
Omladinski pogon sluzi kao poligon starim igracima da ne umru od gladi,pogotovo ako nisu Bog zna sta zaradili u karijeri.
Onako kako su sa nama radili prije 25 godina,i kako su Babe odredjivali ekipe,tako i sad rade.
Sve igrace koje smo izbacili u prvi tim,je produkt njihovog talenta i velike srece.To mozemo smatrati incidentima. Nista oni specijalno nisu naucili,osim ustaljenih par akcija i finti i to je to. Ono sto muci djecu prije,muci i ovu sad.
Ja sam nekoliko puta pricao opsirnije u vezi toga i sta nama nedostaje u svom tom radu i koji su ljudi mogli nas OP dovesti u red,ali sigurno da moze i puno vise od toga i da ima ljudi koji su i bolji. Ali nemojte samo price kako nema nepotizma i unistavanja djece.
Najvaznija stvar kod mladog sportiste je da mu ne ubijes samopouzdanje,vec da ga jacas do granica egoizma,i da ga oblikujes i pripremas za senioraki fudbal. Kod nas djeci ubiju volju za zivotom,ili im puste da zive u zabludi,pa onda kad ih spuca realnost jos se vise ucrnjace i izgube samopouzdanje.
Ja sam se u jednom trenutku u mladjim uzrastima doveo u situaciju,da zbog odnosa trenera i pojedinih klanova,Boga molim da mi ne dodaju loptu i da je lopta sto dalje od mene na tekmama.
Pricam o saigracima koje sam u tom trenutku budalama pravio na skolskim,gradskim turnirima,ili trenizima.
Ali kad te 8 igraca izniste mahale ukopava namjerno,jer im izbacis havera iz ulice,i kad trener laze i ne ispunjava neke stvari,pod pritiskom nekoga. A onda ti na istom treningu,jedan malo veci strucnjak kaze da si odlican,a tvoj trener da si ocajan,pa te taj strucnjak zove da predjes u stariju grupu,jer vidi sta se desava,onda ti dodje da im svima **** mater supacku.
Pa dobijem ponudu od Janjosa da predjem u Sarajevo,jer covjek je znao kako igram,znali su me i igraci Sarajeva,ali meni to nije palo na pamet. Ja sam radije prestao igrati,nego presao kod njih. Mozda sam se i zajebao i to zestoko,ali srece je tako odlucilo.
Ali nemoj pricati kako toga nema kod nas.
Hajde navedi mi ko je to u nasem OP strucan.
Braca Zeric,Nermin Sehovic ,Sanjin Mesic,Haris Alihodzic,Munib Agovic,Usanovic,Omer Joldic,Sanel Jahic....

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 24 apr 2022, 20:37

Kakva ti je država takav ti je sport. Nikakve razlike.
Zavisnosti šta je za tebe stručan i po kojim ti osnovima.pravis selekciju. Eto,neka nisu svi nabrojani stručni, ko to ima u državi stručniji? Ko će ti biti trener ako ne neko koje bio dio kluba decenijama.
VELIKI Aproblem je u nasem društvu jer nama niko ne valja. Žujo, Kozaric,Brkovic,Misimovic,Amar,Beslija,ko to nama valja?

Mi smo popljuvali i otjerali sve što se moglo otjerati. Kad nisu gore navedeni valjali pa sta drugo očekivati onda ? nema trenera,osobe, da nije napljuvana pa čak i pokojni Oda a sve to jer nam je društvo u kur.cu. svi sve znamo,od vakcina, 5g mreže do Alihodzica. Jbg a jarane

Ko to nama vodi klub godinama i ko su sve direktori,kurci palci. Sin ovog,sin onog niko o sportu nema blage. Rodica od ovog, onaj dobar s ovim haj mogao bi ti u skupštinu. I takvi onda pišu,pričaju o ljudima koji su po 30 godina u sportu a ovi nisu gledali fudbal do prije godinu.

Posložiti klub od glave a onda o trenerima,stručnosti i ostalom.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 24 apr 2022, 21:04

Hulahopka je napisao/la:
24 apr 2022, 19:23
MocMahale444 je napisao/la:
24 apr 2022, 18:41
Ko je tebe pitao za bilo sta dijete drago?
🎻
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Azzuri
Kontakt:

Post Postao/la Azzuri » 24 apr 2022, 23:33

Nek se cuju sve sirene kad masina tvoja krene..jos samo malo :opaopa: :lol:

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 25 apr 2022, 00:26

A kad pukne ...
još malo raja.
mosa lošmi stićko tit-ula!

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 25 apr 2022, 08:24

Jel puklo? :mrgreen:
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 25 apr 2022, 11:14

Najvise bi mi bilo drago zbog ovog 1921 da sta pukne covjek se slomi najavljujuci
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 25 apr 2022, 11:18

dubioza144 je napisao/la:
25 apr 2022, 11:14
Najvise bi mi bilo drago zbog ovog 1921 da sta pukne covjek se slomi najavljujuci
:rol:

UBIPITAR
Kontakt:

Post Postao/la UBIPITAR » 25 apr 2022, 11:32

Tristan10 je napisao/la:
25 apr 2022, 11:18
dubioza144 je napisao/la:
25 apr 2022, 11:14
:rol:
Pući će,mora.
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, Bing [Bot], TefalTava i 73 gosta.