Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom
AshburtonG
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la AshburtonG » 26 apr 2022, 00:23

redbull93 je napisao/la:
26 apr 2022, 00:10
Cijenom su tu negdje, ured isto. Dok npr apple dere svoje korisnike za neke gluposti. Slusalice kostaju 200-300 eura sigurno, zavisi od akcije ako uhvatis. Samsung slusalice mozes naci 150e i cak ispod na akcijama. Samsung ultra ona olovkica dodje uz telefon, na iphone kosta 124 eura. Ono sto hocu reci iphone kupuje 85% korisnika radi jabukice i qurcenja, zalosno ali tako je. Za poslovne ljude ili neki veci level koristenja iphone je bolji, za obicne korisnike android definitivno i cak jeftiniji je, a i korisniji im moze biti od obicne selfi slike sa jabukicom.
Sta je tebi obicni korisnik? Apple upravo obicnim korisnicima, koji prije biraju iOS od androida, isporucuje najveci dio svojih uredjaja. Razlozi? Jednostavnost koristenja, fluidan sistem, te mnogo bolji apple ekosistem(to najvise ima ulogu u USA, gdje niko ne koristi wapp i slicne aplikacije, nego se koristi iMessage i face time).

Totalno suprotno od toga, za naprednije korisnike, za developere, za ljude koji se zele igrat s postavkama telefona, android je way to go.
Ja sam isto tako mislio da je Mate serija od Huaweia vrhunac mobitela, dok nisam presao na iOS. Istina, ogranicen si, ali budimo realni, koliko obican korisnik iskoristava tog potencijala androida, osim par fkt korisnih aplikacija, koje ti ustede nesto para? To je poput torrenta i netflixa. Koja jos budala ceka torrente, kad za simbolicnu cifru imas na raspolaganju hiljade filmova.

Fluidnost iOS je nedostizna za svaku android verziju u ovom trenutku, a sve dok se budu takmicili ko ce bolji hardware napakovat, dok ih boli qrac za optimizaciju, tako ce i ostat.

Dao sam sansu ovom S22U, ali osim displaya i dobrih fotografija, u onim najbitnijim karakteristikama, a to su fluidnost, pouzdanost, sigurnost i baterija, definitivno kaskaju za Appleom i to debelo.

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 26 apr 2022, 00:39

Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 26 apr 2022, 00:42

Zbog cega bi to neko radio na iOS-u? Znao sam 7 dana ne zatvarat aplikacije i nije zakocio. :rol:

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 26 apr 2022, 01:01

Primjer obican, naletih na video u ovoj raspravi. Ako zelis ima ih jos.

Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 26 apr 2022, 01:06

AshburtonG je napisao/la:
26 apr 2022, 00:23
Sta je tebi obicni korisnik? Apple upravo obicnim korisnicima, koji prije biraju iOS od androida, isporucuje najveci dio svojih uredjaja.
Ne znam na osnovu čega si donio taj zaključak

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 26 apr 2022, 01:12

Koristite inst tik tok eventualno fb i ovaj forum. Isto rade na oba sistema. iOS radi na sistemu jednostavno legalno i opusteno, dok na androidu mozes sverat. Kome je sta draze uzme. Vani se mnogo vise koristi iPhone jer raja ima i moze da priusti sve normalno bez da razmislja o necemu slicnom besplatnom.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 26 apr 2022, 01:13

Za mene lično što se user experience-a tiče, iOS i macbook pro jednostavno se ne može porediti, ne bi se mogao prešaltat na android ili windows da me puškom natjeraš.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 26 apr 2022, 01:19

Ja ne znam odakle vama ta mantra da se vani više koristi iOS kad +-70% worldwide koristi android.

Osim ako ne mislite isključivo na USA

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 26 apr 2022, 01:21

Misli se na mobitele premium klase.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 26 apr 2022, 01:22

Blejzer10 je napisao/la:
25 apr 2022, 21:30
I meni vakat mijenjat J5, meda ne može više

Realme 9 Pro+
OnePlus Nord 2
Samsung A52S
Samsung A53

to sam zasad gledao, ima li ko kakvu preporuku
Oneplus Nord 2

i samo android :mrgreen: mada svako kupuje sta hoce, ja licno volim ove prednosti koje ima android i igranje i sa aplikacijama, i custom romovima, ali dobro ima onih kojima je IOS drazi, i nemam problem s tim, svako kupuje sta mu se vise svidja, i nekako su mi ove rasprave bespotrebne jer jedni druge ne mozemo ubijediti da je jedno bolje od drugog, to je tako, ma koliko se trudili, i btw moram samo da jos dodam, posto se spominjalo, najbolja baterija u svijetu telefona moze biti samo u srednjoj klasi androida :mrgreen: mada sto se flagship telefona tice, Iphone ih je prekucao sa 13kom strasno, i tu me i ne iznenadjuje Samsung toliko, koliko Xiaomi koji je godinama unazad imao odlicne baterije tj autonomiju, ali flagshipi su im pretanki po tom pitanju, no opet je dijelom problem Samsung napravio jer oni proizvode najjaci SD procesor zadnje dvije godine i pokazuju zasto je Exynos tanak sa baterijom svih ovih godina :mrgreen:
Pyro is not a crime !

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 26 apr 2022, 01:28

Ma ne mislim se ni ja raspravljati ni s kim, svako će sebi izabrat i smiješno mi je gatekeepat telefone

Što Nord?

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 26 apr 2022, 01:32

Blejzer10 je napisao/la:
26 apr 2022, 01:06
Sta je tebi obicni korisnik? Apple upravo obicnim korisnicima, koji prije biraju iOS od androida, isporucuje najveci dio svojih uredjaja.
Na osnovu cinjenice da 90% kompanija u kojima sam radio ili s kojim sam radio za poslovne telefone koriste iOS. Obicni korisnik je osoba koja upali telefon i koristi ga bez ikakvih podesavanja. Dakle, ne instalira novi launcher, ne bakce se sa google services kako bi izvukao vise baterije, ne ulazi u developer mode da bi promijenio default podatke, kako bi opet izvukao vise iz telefona.

Sad sto vi mijesate obicni korisnik i korisnik koji zeli za 200e imat user experience telefona od 1000e je drugi par rukava. Daj staroj iphone i daj android, pa ces nakon 10 dana shvatit o cemu se radi. Tesko je to objasnit, ako nisi koristio iOS. Isto sam pricao dok nisam probao.

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 26 apr 2022, 01:37

Znači donosiš zaključak za čitav svijet na osnovu svog nekog radnog iskustva a imaš manje od 30 godina.
Relevantno jako.

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 26 apr 2022, 01:38

Blejzer10 je napisao/la:
26 apr 2022, 01:19
Ja ne znam odakle vama ta mantra da se vani više koristi iOS kad +-70% worldwide koristi android.

Osim ako ne mislite isključivo na USA
ako ce nam ameri biti neki reper po pitanju toga a ljudi prave segregacije jel green or blue bubble :urnebes: :urnebes:

jedina stvar zbog koje necu da predjem na ios nemogucnost restore Whatsapp na iphone-u :roll: :roll: jbt treba da predjem preko toga da svi razgovori i fotografije u pet godina mi nestanu , i sto ios kao ios ima gluposti i nelogičnosti npr ultra sporo punjenje ja u 2022 moram cekat kao da idem na teraviju da se mob napuni il ko nije probao apple hotspot taj ne zna sta je pakao :roll: i sto za neke gluposti ne da meni mogucnosti da ih ja slozim kako zelim

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 26 apr 2022, 01:40

Blejzer10 je napisao/la:
26 apr 2022, 01:28
Ma ne mislim se ni ja raspravljati ni s kim, svako će sebi izabrat i smiješno mi je gatekeepat telefone

Što Nord?
pa jednostavno mi najbolje djeluje od svih koje si naveo, nisam ga koristio ali eto gledajuci recenzije a i neke forume i iskustva ljudi koji ga koriste, ne znam da sam vidio da se iko zali na taj telefon, bas ga hvale kao jedan od najboljih telefona prosle godine, naravno uzimajuci u obzir cijenu, tj value for money, sto bi rekli, a mislim da svakako hardverski gledano, ima bolji procesor a trebalo bi i kameru, u odnosu na te ostale pomenute
Pyro is not a crime !

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 26 apr 2022, 01:41

Blejzer10 je napisao/la:
26 apr 2022, 01:37
Znači donosiš zaključak za čitav svijet na osnovu svog nekog radnog iskustva a imaš manje od 30 godina.
Relevantno jako.
Pokusaj opet.

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 26 apr 2022, 01:42

Jesi primjetio da uvijek imaš isti odgovor kad nemaš više šta da napišeš

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 26 apr 2022, 01:44

Blejzer10 je napisao/la:
26 apr 2022, 01:42
Jesi primjetio da uvijek imaš isti odgovor kad nemaš više šta da napišeš
Ne mogu ja tebi brate odgovarat konstantno na glupe doskocice. Potrudi se nesto i sam, ali evo za pocetak:

https://www.macerkopf.de/2018/09/06/ios ... nsbereich/

Valjda znas koristit translate u browseru.

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 26 apr 2022, 01:48

Pa ne bi bilo doskočica da si prvo poslao ovo a ne mlatio o svom nekom iskustvu

još sam te najnormalnije pitao al haj

mada ne znam kojom si logikom prešao sa priče o običnom korisniku na enterprise
Zadnja izmjena: Blejzer10, dana/u 26 apr 2022, 01:50, ukupno mijenjano 1 put.

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 26 apr 2022, 01:49

26 apr 2022, 01:32
Blejzer10 je napisao/la:
26 apr 2022, 01:06
Na osnovu cinjenice da 90% kompanija u kojima sam radio ili s kojim sam radio za poslovne telefone koriste iOS. Obicni korisnik je osoba koja upali telefon i koristi ga bez ikakvih podesavanja. Dakle, ne instalira novi launcher, ne bakce se sa google services kako bi izvukao vise baterije, ne ulazi u developer mode da bi promijenio default podatke, kako bi opet izvukao vise iz telefona.

Sad sto vi mijesate obicni korisnik i korisnik koji zeli za 200e imat user experience telefona od 1000e je drugi par rukava. Daj staroj iphone i daj android, pa ces nakon 10 dana shvatit o cemu se radi. Tesko je to objasnit, ako nisi koristio iOS. Isto sam pricao dok nisam probao.
Jedina stvar sto koriste ti gore u USA iphone su iMessages i tjt sve ostalo je suplja priča. Zato Apple da je firma ubacio bi mogucnost iMessages na ostale platforme tj pustio bi protokol jer su u pitanju obicne sms poruke. Jednostavno ljudi su navikli da im sve bude u plavom baloncicu i samo za to znaju.

A da iphone ima mana vala ih ima poprilično
Siri - naspram google asistenta dodje kao retard naspram genijalca
mape- onaj ocaj samo u americi mogu tusnuti gmaps i waze su izmislili svijet za njihove
Thunderbolt - koliko retardirana kompanija mora biti da im svi proizvodi imaju USB-C a glavni nema i da zbog toga spojiti iphone na Macbook bez dodatka nema sanse :urnebes:
- back tipka u gornjem cosku really posebno kad koristis Max
- nemogućnost restorea Whatsapp na iphone-u

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Jabroni, Mocvara1991, TefalTava i 9 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []