Sta je tebi obicni korisnik? Apple upravo obicnim korisnicima, koji prije biraju iOS od androida, isporucuje najveci dio svojih uredjaja. Razlozi? Jednostavnost koristenja, fluidan sistem, te mnogo bolji apple ekosistem(to najvise ima ulogu u USA, gdje niko ne koristi wapp i slicne aplikacije, nego se koristi iMessage i face time).redbull93 je napisao/la: ↑26 apr 2022, 00:10Cijenom su tu negdje, ured isto. Dok npr apple dere svoje korisnike za neke gluposti. Slusalice kostaju 200-300 eura sigurno, zavisi od akcije ako uhvatis. Samsung slusalice mozes naci 150e i cak ispod na akcijama. Samsung ultra ona olovkica dodje uz telefon, na iphone kosta 124 eura. Ono sto hocu reci iphone kupuje 85% korisnika radi jabukice i qurcenja, zalosno ali tako je. Za poslovne ljude ili neki veci level koristenja iphone je bolji, za obicne korisnike android definitivno i cak jeftiniji je, a i korisniji im moze biti od obicne selfi slike sa jabukicom.
Totalno suprotno od toga, za naprednije korisnike, za developere, za ljude koji se zele igrat s postavkama telefona, android je way to go.
Ja sam isto tako mislio da je Mate serija od Huaweia vrhunac mobitela, dok nisam presao na iOS. Istina, ogranicen si, ali budimo realni, koliko obican korisnik iskoristava tog potencijala androida, osim par fkt korisnih aplikacija, koje ti ustede nesto para? To je poput torrenta i netflixa. Koja jos budala ceka torrente, kad za simbolicnu cifru imas na raspolaganju hiljade filmova.
Fluidnost iOS je nedostizna za svaku android verziju u ovom trenutku, a sve dok se budu takmicili ko ce bolji hardware napakovat, dok ih boli qrac za optimizaciju, tako ce i ostat.
Dao sam sansu ovom S22U, ali osim displaya i dobrih fotografija, u onim najbitnijim karakteristikama, a to su fluidnost, pouzdanost, sigurnost i baterija, definitivno kaskaju za Appleom i to debelo.