Ljetovanje/Putovanja

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Vaša destinacija ovog ljeta 2020: ?

Neum
28
16%
Blagaj
3
2%
Zapadna Hercegovina
17
9%
Planine u BiH
19
11%
Turska
33
18%
Ništa, sjedim kući čuvam se od korone
28
16%
nešto drugo ?
52
29%

Ukupno glasova: 180

kraljttbvb
Kontakt:

Re: Ljetovanje/Putovanja

Post Postao/la kraljttbvb » 09 apr 2022, 07:56

bombaysaphire je napisao/la:
09 apr 2022, 02:09
Međutua evo da te obradujem , Mostar će letjeti za Amman i neće biti FlyBosnia Nego FlyJordan :thumbup:
Aferim mlado momce :thumbup:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 15 apr 2022, 19:54

Je li ova Fly Bosnia jedna od rijetkih aviokompanija, koja nema nijedan svoj avion ili je to ucestala praksa?

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 16 apr 2022, 11:30

AshburtonG je napisao/la:
15 apr 2022, 19:54
Je li ova Fly Bosnia jedna od rijetkih aviokompanija, koja nema nijedan svoj avion ili je to ucestala praksa?
Dosta kompanija renta avione ili kupuje na lizing .

FlyBosnia je uzela u lizing i drugih avion, Airbus A321 portugalskog ACMI specijaliste Hi Fly (CS-TRJ). Avion ima 22 godine, te ima 153 sjedala, od četa 4 u prvoj klasi, 12 u business klasi i 137 u ekonomskoj klasi. FlyBosnia već ima A320 unajmljen od Hi Flya.
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 16 apr 2022, 11:31

kraljttbvb je napisao/la:
09 apr 2022, 07:56
09 apr 2022, 02:09
Međutua evo da te obradujem , Mostar će letjeti za Amman i neće biti FlyBosnia Nego FlyJordan :thumbup:
Aferim mlado momce :thumbup:
Još jednom da te obradujem :

Jordanski nacionalni prijevoznik Royal Jordanian uvest će ovog ljeta novu sezonsku liniju između Amana i Sarajeva.
Letovi će započeti 17. juna i odvijati se dva puta sedmično, svakog utorka i petka, s prijevoznikovim avionom Airbus A320 sa 150 sjedala, s dvanaest sjedala u poslovnoj klasi i preostalih 138 u ekonomskoj.
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 16 apr 2022, 14:53

16 apr 2022, 11:30

FlyBosnia je uzela u lizing i drugih avion, Airbus A321 portugalskog ACMI specijaliste Hi Fly (CS-TRJ). Avion ima 22 godine, te ima 153 sjedala, od četa 4 u prvoj klasi, 12 u business klasi i 137 u ekonomskoj klasi. FlyBosnia već ima A320 unajmljen od Hi Flya.
Uzeli jer nemaju dozvolu za prvi. :urnebes:
https://www.klix.ba/biznis/privreda/fly ... /210623074

Smijurija. Ne znam zasto se ne shvati ozbiljno ovo i napravi normalna kompanija. :facepalm:

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 19 apr 2022, 17:40

Juce doso iz barcelone

Prelijep grad ali pun qrac turista
naprijed rejal

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 20 apr 2022, 16:47

16 apr 2022, 14:53
16 apr 2022, 11:30

Uzeli jer nemaju dozvolu za prvi. :urnebes:
https://www.klix.ba/biznis/privreda/fly ... /210623074

Smijurija. Ne znam zasto se ne shvati ozbiljno ovo i napravi normalna kompanija. :facepalm:
Ma kakva fly bosnia, nemaju ni jedan "svoj" avion(s njihovim bojama i naljepnicama), ja prosle godine iz egipta cekao 6h da se smiluju da posalju neki avion...trebali u 18-19h biti kuci, bili u 1 ujutro :crazy: I to sto rentaju izgleda rentaju na dan leta, pa ako se posreci doci ce...

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 20 apr 2022, 21:38

Stvarno sramota. Ne znam, je li to privatna ili drzavna kompanija? Ako je privatna, ko im je uopce dozvolio da koriste ime drzave u nazivu, a da pri tome imaju ovakvu seosku politiku vodjenja?

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 21 apr 2022, 08:52

20 apr 2022, 21:38
Stvarno sramota. Ne znam, je li to privatna ili drzavna kompanija? Ako je privatna, ko im je uopce dozvolio da koriste ime drzave u nazivu, a da pri tome imaju ovakvu seosku politiku vodjenja?
prilicno sam siguran da je privatna
naprijed rejal

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 21 apr 2022, 08:58

Sveti je napisao/la:
21 apr 2022, 08:52
Arapi ja mislim
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 21 apr 2022, 10:22

redbull93 je napisao/la:
21 apr 2022, 08:58
Sveti je napisao/la:
Arapi ja mislim
jap iz rijada
naprijed rejal

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 21 apr 2022, 10:36

Sveti je napisao/la:
21 apr 2022, 10:22
redbull93 je napisao/la:
Sveti je napisao/la:

Arapi ja mislim
jap iz rijada
Privatna , Al Shidi ( SCC ) je vlasnik , pisalo se da tako pere pare ...

@AsburtonG , Bakir mu je dozvolio on mu je "najbolji" haver .

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 21 apr 2022, 10:40

21 apr 2022, 10:36
Sveti je napisao/la:
21 apr 2022, 10:22
redbull93 je napisao/la:

Arapi ja mislim
jap iz rijada
Privatna , Al Shidi ( SCC ) je vlasnik , pisalo se da tako pere pare ...

@AsburtonG , Bakir mu je dozvolio on mu je "najbolji" haver .
Zasto me to ne cudi
naprijed rejal

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 21 apr 2022, 10:50

Sveti je napisao/la:
Ma ja, tako sam i mislio. Sramota je stvarno da jedna privatna kompanija, prije svega nosi ime drzave, a pored toga ima i ovako nestabilan poslovni plan. :damn:

btw.
Imas li kakvih tippova za Barcelonu? Idem i ja za 2 sedmice.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 21 apr 2022, 19:06

21 apr 2022, 10:50
Sveti je napisao/la:
Ma ja, tako sam i mislio. Sramota je stvarno da jedna privatna kompanija, prije svega nosi ime drzave, a pored toga ima i ovako nestabilan poslovni plan. :damn:

btw.
Imas li kakvih tippova za Barcelonu? Idem i ja za 2 sedmice.
Kolko ostajes?

U biti ako zelis da vidis ove poznate atrakcije tipa sagrada familia, park guell, camp nou itd obavezno kupi karte unaprijed jer su redovi i po par sati, cak mislim da se za sagradu i moraju kupit online karte. Ja sam uzimo preko tiqets.com nije bilo problema.

Sto se prevoza tice, ja sam na tiqetsu kupio hola barcelona kartu koja vazi za sav javni prevoz i nema ogranicen broj voznji. Za 4 dana je bila 36 eura.

Ukoliko ti mnogo turista na jednom mjestu ide na qrac, probaj da poranis, dosta je manje ljudi.

La ramblu neces moci preskocit jer spaja neke zanimljive lokacije poput goticke cetvrti i la boquerie, ali ne idi na nju samo radi nje jer se ne isplati. Ne nudi apsolutno nista i nije mi jasno zasto je strpana na svaku „must see“ listu.

Barcelonetu isto preskoci. Ogroman tourist trap, ogromna guzva u popodnevnim satima i ispodprosjecna plaza sa dzeparosima i indijcima sto prodaju nekakve samije.

Sto se hrane tice, jako je tesko naci nesto dobro. Imas nekih generalnih tipova na netu, ja sam se malo vodio trip advisorom ali nisam nasao ni jedan koji me je odusevio. Jedino jelo koje mi je bas sjelo je grilovano pile sa krompirom u gaudi restoranu blizu sagrade. Ostalo je bilo mnjah. Jeo sam paellu i nekom ekskluzivnom restoranu na barceloneti koja navodno pravi neke od najboljih, i pola vratio. Ili mi nije sjela paella, prvi put je jedem, ili je njihova bila za qrac ne znam. Tu ces morat malo na srecu igrat.

Cuvaj stvari. Nece te niko napastvovat, ali vidio sam dosta ciganije koja na rambli svera gore dole i gleda gdje se moze neprimjetno sta izvuc. Ja sam nosio bubreg preko ramena na prsima nonstop.

Ponesi ljetnu i malo topliju odjecu. Dani su, barem sad kad smo mi bili, bili jako topli a noci poprilicno hladne.

I to je u biti to. Ne znam ako te jos nesto interesuje priupitaj.
naprijed rejal

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 21 apr 2022, 19:27

Hvala na tipovima.
Ma ostajem 5 dana, produzeni vikend s drugarom. Nama je bitna dobra hrana, cuga i eventualno neki klub da se zalomi jednu noc. Od ovih monumentalnih gradjevina i ostalih znamenitosti, uglavnom rijetko kad planiram. Spakujem ruksak i istrazujem sam grad. Nekako mi glupo bude doci na mjesto, koje sam par dana prije pola sata gledao po youtube. :mrgreen:
Inace ni meni nije sjela spanska kuhinja kad sam bio prije par godina na Mallorci. Jedino sto ne mogu fulat je onaj njihov poznati prsut, a ostalo je i meni bas bilo sve ispodprosjecno. Njihove verzije pizze pogotovo, a paella isto tako. Ja i nisam neki fan morske hrane, osim ribe i rakova. Ovo ostalo mi ne godi.
Citajuci vase komentare, izgleda da ce Barcelona bit jedina lokacija gdje cu morat fkt bit ozbiljan sto se tice privatnih stvari. Ja inace ostavim sve i vratim se nakon par sati, a do sad mi jedino ukrali bajs u Rovinju, ali nije ni bio moj. :urnebes:
Mogao bih i ja nabavit neku torbicu ili bubreg, pogotovo jer sam uzeo sad S22 ultra, a telefon je fakat ogroman. Iz svakog dzepa viri, a cini mi se da u Barci ne bi prezivio da dodje ni do hotela prvi dan. :rol:

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 21 apr 2022, 21:28

21 apr 2022, 19:27
Hvala na tipovima.
Ma ostajem 5 dana, produzeni vikend s drugarom. Nama je bitna dobra hrana, cuga i eventualno neki klub da se zalomi jednu noc. Od ovih monumentalnih gradjevina i ostalih znamenitosti, uglavnom rijetko kad planiram. Spakujem ruksak i istrazujem sam grad. Nekako mi glupo bude doci na mjesto, koje sam par dana prije pola sata gledao po youtube. :mrgreen:
Inace ni meni nije sjela spanska kuhinja kad sam bio prije par godina na Mallorci. Jedino sto ne mogu fulat je onaj njihov poznati prsut, a ostalo je i meni bas bilo sve ispodprosjecno. Njihove verzije pizze pogotovo, a paella isto tako. Ja i nisam neki fan morske hrane, osim ribe i rakova. Ovo ostalo mi ne godi.
Citajuci vase komentare, izgleda da ce Barcelona bit jedina lokacija gdje cu morat fkt bit ozbiljan sto se tice privatnih stvari. Ja inace ostavim sve i vratim se nakon par sati, a do sad mi jedino ukrali bajs u Rovinju, ali nije ni bio moj. :urnebes:
Mogao bih i ja nabavit neku torbicu ili bubreg, pogotovo jer sam uzeo sad S22 ultra, a telefon je fakat ogroman. Iz svakog dzepa viri, a cini mi se da u Barci ne bi prezivio da dodje ni do hotela prvi dan. :rol:
Kao sto rekoh, kicosi tamo ne zele probleme pa nece nikog direktno napastvovat, ali vrebaju ako mogu sta lako da izvuku.

Oko klubova ti ne mogu pomoc, nisam obilazio :mrgreen: ali sam cuo da ih ima pun qrac i da je nocni zivot generalno cool. Jedino sto ima puno balavurdije na tim partijama, mada navodno ima i nekoliko mjesta za ozbiljnu raju, proguglaj :mrgreen:

Ja nazalost nisam naletio na neki cool restoran. Na barceloninom subredditu mahom svi govore da se ide u tapase i restorane van turistickih zona tj gdje objeduju lokalci, ali se jako tesko s njima sporazumit jer ne pricaju engleski, a i poprilicno je tesko naci neki autentican lokal ukoliko ne poznajes nekoga ko tamo zivi ko moze da te odvede.
naprijed rejal

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 26 apr 2022, 20:40

Koja agencija je najeftinija za ljetovanje Turska/Egipat?
Centrotrans?

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 27 apr 2022, 22:25

Zna li neko moze li se avionom za Njemacku uz PCR/Antigen bez vakcinacije?

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 27 apr 2022, 23:14

RollingPaper je napisao/la:
27 apr 2022, 22:25
Zna li neko moze li se avionom za Njemacku uz PCR/Antigen bez vakcinacije?
https://covid19.msb.gov.ba/bs-Latn-BA/t ... structions

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, JackW, Majestic-12 [Bot] i 14 gostiju.