FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

tuzlac
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la tuzlac » 28 apr 2022, 19:51

h1a2s3o4 je napisao/la:
28 apr 2022, 17:44
tuzlac je napisao/la:
28 apr 2022, 16:58
h1a2s3o4 je napisao/la:
28 apr 2022, 15:01

Ono sto mene zanima jeste zašto se vlasnik TC gospodin Husić ne ponaša kao biznismen u vođenju kluba? Ostvario kao poslovan covjek, vođenje kluba nije nista drugacije od vođenje bilo koje druge firme.

Posmatraj klub kao fabriku u koju moras dovesti materijale i mašine i ljude koji obrađuju te materijale. Na kraju ce te masine i ti ljudi koje si doveo materijalima dati u ekonomskom smislu "dodanu vrijednost" od koje i profitiras.
Materijali bi u ovom slucaju bili mladi igraci, a nije da ih kod nas nema. Ili da je bazen tj broj stanovnika mali. Pa samo Tuzlanski kanton sa blizom okolinom Vlasenica, Doboj, Brcko, Bijeljina ima isto ako ne i više stanovnika od jedne Crne Gore. A ni jedan klub na tom podrucju ne exploatise rudu zvanu mladi fudbaleri koje ce oblikovati i prodavati niti ima sredstva da to do kraja radi. Pojedini klubovi se bave mladim igracima, ali ne mogu ih do kraja afrimisati jer neki i ne igraju PL BiH ili jednostavno nemaju sredstva.
TC ima sve preduslove, ali izgleda da ne zeli da profitira od toga.

Nacin vođenja kluba gdje samo placas istrosene igrace iz komsiluka ne vodi nigdje, jer kao sto sam i rekao ne moze ni jedan klub iz BiH dovesti one kvalitetne i igrace koji su u formi a da igraju u Srbiji ili Hrvatskoj. Oni odose u bolje lige, mi se zadovoljavamo njihovim viskom kojeg preskupo placamo. A bolje je za te pare sam za sebe razviti igraca.
Sarajevo je pokusavalo sa tim dovođenjima, pa ih nije nigdje odvelo. Ovo sto sada radi Kepcija je prava i vrhunska stvar. Dovesti par kvalitetnih igraca, a ostalo popuni sa akedemijom. To je pravi put ka napretku. A tuzlanska regija(znaci ne kanton, nego sira regija) je veca od KS.

- Bivši su igrači Gorkog ,Mithat Memišević i Nail Beširović odveli su sinove u Bijeljinu kod Krstajića.U to vrijeme Gorkog su vodili Husić i Musemić i pucao je prema vrhu. Ali, nema ljubavi ,oni su ocijenili da će Petrović pružiti šansu djeci a da će Krstajić naći mušteriju preko svojih veza.Musemić je davao šansu tada mladom Todoroviću pokušao je i Mehi Ćosiću ali mali je bio još fizički slabo razvijen i trebalo je vremena . Menađer je njega odveo u Velež u Federalnu ligu.Sad su i ovi oko grada Tuzle omudrali.Vide Gorki tanak a TuzlaCity "im ne uljeva povjerenje ,nije veliko ime ",nađu menađera i ode dijete. - Pa onda slučaj Pirić ,koji je iz Gorkog prešao u Gradinu (PL)da ne brani u Gorkom u 1.Federalnoj.Kad je Gorki vratio status eto Husare vodi Piriju.Husić ga primi ali napravi Ugovor da igrač pripada klubu a ne menađeru.Pirija ode na probu u Belgiju ,Husara donese ponudu, Husić pogleda i kaže ni govora.Za te pare ga nedam.Kad je Husić otjeran iz Gorkog oni koji su ga naslijedili pustiše Piriju đabe što se tiče kluba ali oni napuniše džepove.Da pojednostavim ,sad se i seljaci razumiju u fudbal i "ne treba njima onaj Husić" koji štiti klub nego Husara i slični koji će njihovo talentovano dijete odmah plasirat na Evropsko tržište ili klub gdje će menadžer srediti da igra u prvoj ostavi.
- Mi smo Nukića vidjeli i begenisali na proslavi ulaska u PL u Živinicama. Brz ko munja, daj ga ,potencijal je mlad i može se naučiti ono što ne zna.I gledaj sad Nukića nakon što je poguran kapitenskom trakom i nakon što je obukao reprezentativni dres......Uzeo menađera i namjerno neće da igra da bi dobio slobodne papire, jer ga Husić ne da za male pare.On je naime, nakon 2 godine igranja za nas potpisao novi 4-godišnji ugovor do 2024.Sad bi da ide ali ,pita se klub.On je vjerovatno nezadovoljan što klub ne spušta oštetni zahtjev i ne pušta ga u inostranstvo, pretpostavljam.
- Pa onda Mešinović......
- Šta im zamjerim ?Što su otpustili Kovčića a doveli onoga bugojanca Durakovića iz Bratstva.Prije toga Kovčić zajedno sa Hasanbegovićem doveden iz Gorkog.Školovan igrač.Nikad neću shvatiti da su ga otpustili.Eno ga u Zvijezdi Gradačac brljira.Malo ,malo, pa u timu kola.
- I tako eto ,šta da ti kažem moj prijatelju .Jad i čemer.
Neke stvari oko desavanja u klubu nisam znao. Hvala ti na informacijama i detaljnim objasnjenjima. Znaci Samir Memisevic je nekad bio u igri za Slabodu? Pa nije on napravio losu karijeru. Ja sam ga jedno vrijeme prizeljkivao i u reprezentaciji.

Ja sam više mislio na to da TC sama sebi školuje igrače, da osnuje sebi akademiju. Jedna Bačka Topola u Srbiji ima akademiju i to vrhunsku, a nemaju ni 20 hiljada stanovnika. Odlicno se drze u Srbiji. Istini za volju jeste im Orban dao 10-ak miliona da je naprave.

Ali razumijem sta si ti zelio da kazes, da je klub imao na radaru puno mladih igrača i da je pokusavao sa njima. To je tacno, TC je pronasao puno kvalitetnih igrača. Pored Nukica tu je i Karjasevic sigurno koji igra odlicno, sada i mladi Sukilovic. Ali opet je drugacije kada ti sebi sistemski skolujes igrače, hajmo reci znas sta pravis, pa samim tim mozes ih vezati raznim ugovorima u mlađim uzrastima. Bolji rad sa omladincima garantuje uspjeh to je dokazano na mnogim primjerima i u to vise nema sumnje.
Pa Sloboda ili kako ih ti zoves Gorki :D ima, a bez da se uvrijedis, bolji rad sa mlađim uzrastima od TC, ili je to bar ono sto ja vidim. Uvijek su tu negdje pri vrhu u omladinskim ligama.

Ali vidis svi ti slucajevi kao Memisevic ili Besirovic i mnogo drugi se nece desavati u buducnosti kada TC ako Bog da bude stabilan klub koji izlazi u Evropu. Bitno je kreirati vrijednost, a onda svi nastoje da budu dio toga. Zato klub treba okruziti dobrim sportskim radnicima, a mlađe i perspektivne trenere mozda stipendirati da se dalje usavrsavaju.

Kovcica mozda nije kasno ni sada vratiti?

Nisam znao da Nukic bojkotuje radi odlaska u inostranstvo. Ja vjerujem da klub moze dobro zaraditi na njemu, jer je on odlican igrac ali bi i on nesto trebao vratiti klubu koji ga je afirmisao. Mozda da se napravi dogovor sa njim da odigra Evropu sa TC pa dokle se dogura, a onda mu klub nece praviti problem da ide, ali naravno i da klub zeli da zaradi tako da nece ici besplatno. A istovremeno ces kasirati pare od Evrope.

Ja TC-u zelim sve najbolje i vjerujem i nadam se da ce se dalje razvijati i postati dominantan klub na tuzlanskoj regiji kakav taj dio Bosne i zasluzuje.
Naravno bez da ne umanjujem tradiciju i velicinu Slobode, ali ne vidim kako bi oni mogli parirati TC-u kada bi Azmir krenuo u investicije ka širenju kluba. Misim da njemu ne bi bilo tesko ni da nađe partnera u tom poslu i ulaganjima, cak mozda nekoga ko je vec u svijetu fudbala.
Pošto se bliži iftar samo kratko.Memišević je igrao za Gorki u 1.federalnoj

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 28 apr 2022, 20:41

- Prisjeti se, nedavno ,misim jesenas ,Nukića su posmatrali strani skauti.
- Naili Beširević mi je pričao kad je prije sina Dinu vodio u Portugal u svoj bivši klub.I oni njega odmah u Akademiju.Kaže mi to je kampus gdje je i svjetovna škola,gimnazija i tereni ,paviljoni za boravak restorani itd.Pola dana svjetovna škola, a onda malo odmora pa opleti treninge.Navečer ko u kasarni povečerje u 10. Vikendom utakmice.Najteže mu je bilo kad je malog doveo na kapiju tog kampusa i kada nije ni slutio da će čuvar njema reći :"eto ,sad se pozdravte jer vi gospodine ne možete unutra".Kaže isplakao sam se kasnije ko dijete.To je bilo prije otprilike 12 godina.Eto kao to rade u Portugalu.Nema nas na toj fudbalskoj mapi Europe.
-U Srbiji ,SVAKO SELO ŠKOLA FUDBALA.Kakav je kompleks izgradio Nemanja Matić na Ubu.Meni je voda curila niz usta.Mimo postojećeg stadiona FK "Jedinstvo" u kojem je ponikao,on je kupio 100 dunuma zemlje.Hoće sve po Europskim standardima.Pravu Akademiju u sopstvenom vlasništvu.
Mene duša moja boli što ovaj grad Tuzla, ne pusti Husića da radi za dobrobit fudbala i grada.Ne daju plac hebo ih plac.Ali neka ,ako iko u Bosni progura i digne standard prema Europskim onda će to biti Azmir Husić.Da mu Bog Dragi da zdravlja i života.To su oni koji pomijeraju granice.Naravno u ovoj našoj kasabi je to jako teško. Pardon ,za sada, nemoguće.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 28 apr 2022, 21:23

Željezničar je jedan od tri kluba pl od kojeg smo poraženi do sada.(Željezničar,Široki i Zrinjski 2X)
Naravno ,treba se sjetiti i njihovog 12 igrača Sabrije Topalovića.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 28 apr 2022, 22:22

tuzlac je napisao/la:
28 apr 2022, 20:41
- Naili Beširević mi je pričao kad je prije sina Dinu vodio u Portugal u svoj bivši klub.I oni njega odmah u Akademiju.Kaže mi to je kampus gdje je i svjetovna škola,gimnazija i tereni ,paviljoni za boravak restorani itd.Pola dana svjetovna škola, a onda malo odmora pa opleti treninge.Navečer ko u kasarni povečerje u 10. Vikendom utakmice.Najteže mu je bilo kad je malog doveo na kapiju tog kampusa i kada nije ni slutio da će čuvar njema reći :"eto ,sad se pozdravte jer vi gospodine ne možete unutra".Kaže isplakao sam se kasnije ko dijete.To je bilo prije otprilike 12 godina.Eto kao to rade u Portugalu.Nema nas na toj fudbalskoj mapi Europe.
-U Srbiji ,SVAKO SELO ŠKOLA FUDBALA.Kakav je kompleks izgradio Nemanja Matić na Ubu.Meni je voda curila niz usta.Mimo postojećeg stadiona FK "Jedinstvo" u kojem je ponikao,on je kupio 100 dunuma zemlje.Hoće sve po Europskim standardima.Pravu Akademiju u sopstvenom vlasništvu.
Mene duša moja boli što ovaj grad Tuzla, ne pusti Husića da radi za dobrobit fudbala i grada.Ne daju plac hebo ih plac.Ali neka ,ako iko u Bosni progura i digne standard prema Europskim onda će to biti Azmir Husić.Da mu Bog Dragi da zdravlja i života.To su oni koji pomijeraju granice.Naravno u ovoj našoj kasabi je to jako teško. Pardon ,za sada, nemoguće.
Mene uopste ne iznenađuje interes sranih klubova za Nukića. I kad je dobio poziv za reprezentaciju meni je bio opravdan jer ga je zasluzio. Momak je brz, a uz to i zna sa loptom. Vrijedan u napadau, a igra i odbranu. Idealan wingback kada bi se igrala 3-5-2 formacija. Meni jedan od najboljih bekova u nasoj ligi vec mozda dvije sezone uz Beganovica koje je otisao i Ovčinu koji je također odlican u oba pravca. Tako da nadam se da ce klub rješiti problem sa njim na obostrano zadovoljstvo i da ce profitirati na njemu.

A što se tiče akademiju tj. placa za akademiju za TC mislim da to ne bi trebao biti problem. Ako Grad Tuzla ne da zemljište nije belaj, akademija ne mora biti u Tuzli. Nije stadion pa da ti moraju dati plac u blizini populaciono velikog grada. Akademija moze biti smjestena i u okolnim gradovima. Mislim da bi Živinice sa zadovoljstvom dale plac za takvo nesto, naravno ne u centru ali akademija se i prave izolovanije od grada. Cak mislim da bi i pomogle u izgradnji. A pomogli bi svi sa svih nivoa u TK jer bi bilo od velikog znacaja, a posebno i to sto je Azmir sada u SDA, a dobre veze sa Živinicama i Hodžom će puno znaciti. :)

Što se tiče samog Tušnja to je gradsko javno preduzece i naravno da treba vidjeti koga za direktora ako dođe do eventualno smjene gradske vecine if you know what I mean. :D

tuzlanumero1
Kontakt:

Post Postao/la tuzlanumero1 » 28 apr 2022, 23:12

Infrastruktura glavni problem, sramotno.. Azmir 5 godina najavljuje neke projekete, a na kraju ništa...

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 29 apr 2022, 00:24

h1a2s3o4 je napisao/la:
28 apr 2022, 22:22
tuzlac je napisao/la:
28 apr 2022, 20:41
Mene uopste ne iznenađuje interes sranih klubova za Nukića. I kad je dobio poziv za reprezentaciju meni je bio opravdan jer ga je zasluzio. Momak je brz, a uz to i zna sa loptom. Vrijedan u napadau, a igra i odbranu. Idealan wingback kada bi se igrala 3-5-2 formacija. Meni jedan od najboljih bekova u nasoj ligi vec mozda dvije sezone uz Beganovica koje je otisao i Ovčinu koji je također odlican u oba pravca. Tako da nadam se da ce klub rješiti problem sa njim na obostrano zadovoljstvo i da ce profitirati na njemu.

A što se tiče akademiju tj. placa za akademiju za TC mislim da to ne bi trebao biti problem. Ako Grad Tuzla ne da zemljište nije belaj, akademija ne mora biti u Tuzli. Nije stadion pa da ti moraju dati plac u blizini populaciono velikog grada. Akademija moze biti smjestena i u okolnim gradovima. Mislim da bi Živinice sa zadovoljstvom dale plac za takvo nesto, naravno ne u centru ali akademija se i prave izolovanije od grada. Cak mislim da bi i pomogle u izgradnji. A pomogli bi svi sa svih nivoa u TK jer bi bilo od velikog znacaja, a posebno i to sto je Azmir sada u SDA, a dobre veze sa Živinicama i Hodžom će puno znaciti. :)

Što se tiče samog Tušnja to je gradsko javno preduzece i naravno da treba vidjeti koga za direktora ako dođe do eventualno smjene gradske vecine if you know what I mean. :D
- Ako se postavi hibridni teren koji je u naravi kao malo postrojenje koje traži ljude i pare, onda će ovo gradsko vijeće tražiti pare i od nas .U toj situaciji ako damo a morat ćemo , tražit ćemo i da uđemo u Upravni odbor JU Stadion Tušanj.Dobit ćemo mi od izvođaća radova uputu za rukovanje tom "igračkom".Ako ga spoje na grijanje sa vrelovoda tu je odmah i podstanica i s tim se nije šaliti.Ne može se time rukovati desnom a flašu držati u lijevoj ruci.
- I naravno treba odrediti ravnopravan status i nama i Gorkom kad je u pitanju eventualno treniranje na tom terenu.Ako se uopšte smije trenirati. Moguće je da je on samo za utakmice.Vidjet ćemo.Ne vjerujem dok ne vidim.Inače, sad bih tražio po guglu informacije kako se održava taj sistem.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 29 apr 2022, 00:40

tuzlanumero1 je napisao/la:
28 apr 2022, 23:12
Infrastruktura glavni problem, sramotno.. Azmir 5 godina najavljuje neke projekete, a na kraju ništa...
Stadion Tušanj mora pod koncesiju.Po pola ,vama i nama.U suprotnom će izgledati kao i sjeverna tribina o kojoj JU ne vodi nikakvu brigu.Sjeverna tribina se njih ne tiče.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 29 apr 2022, 00:51

Pa vjerujem da tereni, koje jesu skupe igračke, dolaze sa upustvom za upotrebu. :D

Evo zanimljiv video koje moze biti relevantan za temu. Npr. jedna od zanimljivih cinjenica koju ja nisam znao jeste da kada se kosi trava i priprema za utakmicu da se ne kosi sve na jednom, nego da se skida po 2 mm nekoliko dana, a da zadnja dva skines na dan utakmice. Inace kvalitet trave moze oslabiti i neki dijelovi pozutjeti.

A sto se tiče samog Tusnja pitanje je da li i kad ode pod koncesiju da li ce biti osposobljen do dovoljne kategorije?

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 29 apr 2022, 01:00

Sve vi to lijepo opisaste kako treba, sta treba, kojim bi putem klub trebao ici. Necu reci da nije Tacno, da, treba se usmjeriti na rad i angazovanje mladih fudbalera. Medjutim nije u stvarnosti bas tako Lahko kako se "pise" na forumu dovesti mladog i perspektivnog igraca. Mi smo klub, koji mora nesto da osvoji, ostvari, da bi ljudi obratili paznju na nas. U klub se ulazu pare, neophodno je potrebnoda se plasiras visoko, izadjes u evropu da bi nesto i zaradili, jer sve se svodi na finansiranje A. H. Dovesti mladog igraca je naj lakse, evo primjera Nukica i Mesinovica, momci sa strasnim potencijalom da urade nesto od svojih karijera, ali tek sad vidis da mladi fudbaler ima oscilacije u igri, da snjima nisi na cisto, i ne mozes bazirati igru na mladim igracima.Koliko ga moras cekati, istrpiti da bi ga prodao i zaradio. Cist primjer Slobode, svake godine izbace par mladih igraca, koji se izgube, dvije utakmice odlicne, tri Lose i tako u krug. Sad u trenutno situaciji imas Problem, kad pokusas dovesti igraca bez obzira mlad ili star, automatski cijena za dolazak nama, nije ista kao npr. za dolazak u Slobodu, zasto, zato sto smo na glasu da mozemo daplatimo, automatski nama se trazi 30/40 % vise nego drugim. Neko je spomenuo gore Cosica iz Veleza, on je bio kod nas, odradio par treninga, dobio ugovor da potpise, razvukao jos par treninga i "zgulio" za Mostar. To se desavalo u prvoj federalnoj, tad nismo bili privlacni igracima, radije su birali neke druge klubove. Ima tu million stvari, na koje naidjes u praksi. Ono sto je klub uradio to je da je "pokrio" Srebrenik, Kalesijiu, Gracanicu i manja lokalna mjesta na TK, te u dogovuru sa klubovima koje direktno finansiramo, imamo prioritet u dovodjenju igraca. Svaki mladi i perspektivni igrac iz tih klubova ide prvo nama, pa ako nije interesantana nama, moze dalje. Nije sve u stvarnosti Lahko kako se pise na forumu, ne kazem da se radi perfektno, uvjek moze bolje ali vjerujte, pokusava se uraditi ono sto je najbolje za klub..Moj licni stav, je da mi moramo nesto osvojiti, izaci u evropu, privuci igrace na taj nacin da dodju nama, jer kroz ta takmicenja otvaraju vrata za evropu i jace klubove. Takodje svi mi navijaci moramo biti "realni" zivimo i radimo na prostoru koji nije uredan, savez koji nije uredjen kako bog zapovjeda, sudije koje kroje ligu, nije ovo mala stvar koja se radi sa TC, ostavila smo iza ledja klubove koji su godinama vazili za nesto u BiH. Da bi uspjeli, digli kvalitet, moramo dvije tri sezone ostvariti u PL BiH nesto, pa onda mozemo ocekivati i dolazak bolji i mladjih igraca. Usput dotakao bih se Nsua, covjek totalno iz drugog sistema i nacina funkcionisanja. Nije zelio dalje zadrzavati se u BiH, izrazito Njegova zelja da napusti klub. Prvo se nije slagao sa Musemicem, nije mu bilo jasno zasto galami, zasto psuje, jednostavno prvi dojmovi nisu bili dobri, sve ostalo je bilo pitanje dana kada ce otici.
Tuzla City / Sloga Simin Han

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 29 apr 2022, 04:24

elvirbaljic je napisao/la:
29 apr 2022, 01:00
Sve vi to lijepo opisaste kako treba, sta treba, kojim bi putem klub trebao ici. Necu reci da nije Tacno, da, treba se usmjeriti na rad i angazovanje mladih fudbalera. Medjutim nije u stvarnosti bas tako Lahko kako se "pise" na forumu dovesti mladog i perspektivnog igraca. Mi smo klub, koji mora nesto da osvoji, ostvari, da bi ljudi obratili paznju na nas. U klub se ulazu pare, neophodno je potrebnoda se plasiras visoko, izadjes u evropu da bi nesto i zaradili, jer sve se svodi na finansiranje A. H. Dovesti mladog igraca je naj lakse, evo primjera Nukica i Mesinovica, momci sa strasnim potencijalom da urade nesto od svojih karijera, ali tek sad vidis da mladi fudbaler ima oscilacije u igri, da snjima nisi na cisto, i ne mozes bazirati igru na mladim igracima.Koliko ga moras cekati, istrpiti da bi ga prodao i zaradio. Cist primjer Slobode, svake godine izbace par mladih igraca, koji se izgube, dvije utakmice odlicne, tri Lose i tako u krug. Sad u trenutno situaciji imas Problem, kad pokusas dovesti igraca bez obzira mlad ili star, automatski cijena za dolazak nama, nije ista kao npr. za dolazak u Slobodu, zasto, zato sto smo na glasu da mozemo daplatimo, automatski nama se trazi 30/40 % vise nego drugim. Neko je spomenuo gore Cosica iz Veleza, on je bio kod nas, odradio par treninga, dobio ugovor da potpise, razvukao jos par treninga i "zgulio" za Mostar. To se desavalo u prvoj federalnoj, tad nismo bili privlacni igracima, radije su birali neke druge klubove. Ima tu million stvari, na koje naidjes u praksi. Ono sto je klub uradio to je da je "pokrio" Srebrenik, Kalesijiu, Gracanicu i manja lokalna mjesta na TK, te u dogovuru sa klubovima koje direktno finansiramo, imamo prioritet u dovodjenju igraca. Svaki mladi i perspektivni igrac iz tih klubova ide prvo nama, pa ako nije interesantana nama, moze dalje. Nije sve u stvarnosti Lahko kako se pise na forumu, ne kazem da se radi perfektno, uvjek moze bolje ali vjerujte, pokusava se uraditi ono sto je najbolje za klub..Moj licni stav, je da mi moramo nesto osvojiti, izaci u evropu, privuci igrace na taj nacin da dodju nama, jer kroz ta takmicenja otvaraju vrata za evropu i jace klubove. Takodje svi mi navijaci moramo biti "realni" zivimo i radimo na prostoru koji nije uredan, savez koji nije uredjen kako bog zapovjeda, sudije koje kroje ligu, nije ovo mala stvar koja se radi sa TC, ostavila smo iza ledja klubove koji su godinama vazili za nesto u BiH. Da bi uspjeli, digli kvalitet, moramo dvije tri sezone ostvariti u PL BiH nesto, pa onda mozemo ocekivati i dolazak bolji i mladjih igraca. Usput dotakao bih se Nsua, covjek totalno iz drugog sistema i nacina funkcionisanja. Nije zelio dalje zadrzavati se u BiH, izrazito Njegova zelja da napusti klub. Prvo se nije slagao sa Musemicem, nije mu bilo jasno zasto galami, zasto psuje, jednostavno prvi dojmovi nisu bili dobri, sve ostalo je bilo pitanje dana kada ce otici.
Ja se slažem sa tobom da je najlakše na forumu pisati, a da je to implementirati na terenu sasvim drugi svijet. Ali za to i sluzi nekako forum, za razmjenu misljenja i ideja.

City naravno radi odlican posao i poboljsava se iz sezone u sezonu. O tome svjedoce i rezultati. Klub raste, a i uslo se u strukture Saveza. Uspjeh je vec ostvaren, a to je plasman u Evropu ove sezone. Ali da bi se taj nivo zadrzao treba unaprijediti jos mnogo stvari. Npr neke stvari su se i poslozile TC kao sto je šok sa Sarajevo na pocetku sezonu i odlazak investitora, problemi i okrsaj Veleza sa Savezom, Zeljo u extremno teskoj finansijskoj situaciji...
Pitanje je da li ce to bas tako biti i naredne sezone. Sarajevo, nevezano za to da li ce izaci u Evropu ili ne, sledece sezone ce se stabilizovati i bice sigurno jak konkurent ako ne za titulu onda za prva 3 mjesta sigurno. Željo čeka tog investitora, ali tesko da mogu gore nego ove sezone. Tako da TC mora razmisljati vec sta za sledecu sezonu. Pazljivo odabrati trenera i pametno odraditi prelazni rok. To je put do uspjeha i sledece sezone.

Sto se tiče mladih igrača shvatam ja šta želiš da kažeš sa tom saradnjom sa drugim klubovima iz TK i pravom jel preče kupnje. To je super i odličan korak ka umrežavanju i pronalaženju talenata. Ali, ako dozvolis ja mislim da je to pogrešan pravac. Objasnicu i zašto.
Klubovi iz Srebrenika, Gracanice i Gradačca jesu stabilni u Federalnoj i to je pohvalno, ali to nisu klubovi koji mogu redovno izbacivati igrace za TC. Jednostavno oni nemaju te resurse za rad sa mladim igračima. Nemaju oni novce da ulože u trenere i za izgradnju plana rada sa mlađim kategorijama. Naravno da se mogu desavati izuzuci i da ce sa vremena na vrijeme neko iskociti, ali to nije nešto na što se možeš osloniti.

Način na koji bi ta saradnja sa stabilnim niželigašima mogla funkcionisati jeste da TC školuje igrače kroz rad sopstvenih omladinskih pogona i onda nakon što prođu sve selekcije od U-8 do U-19 onda ih posalju na kaljenje u te klubove da okuse seniorski fudbal. Jer TC je klub koji za razliku od Gradine i Zvijezde u OP može priuštiti analitičare, psihologe, trenere za individualni rad, kvalitetne kondicione trenere.
Takvim načinom saradnje sa pomenutim klubovima bi i dijelom riješio problem oscijlacija mladih igrača kada se vrate sa posudbi. Jer ce vec iskusiti seniorski fudbal i vec ce napraviti dovoljno početničkih grešaka da ih ne moraju praviti ponovo.
Također se iz tih klubova mogu uzimati pioniri sa kojima ce se raditi u skoli TC-a.

Istina Sloboda se oslanja u zadnje vrijeme puno na mlađe igrače, ali više silom prilika nego sto to želi. A ipak im se pokazuje korisno. Zaradili su fine novce na prodaju mlađih igrača tipa Todorovic, Beganović, pa i Hodzic, a koliko su zaradili na polovnjacima?
Mladost je igrala odlican fudbal i lagano ostajala u PL sa mladim igračima. Bilo ih je uzivanje gledati.
Pa i Široki radi odlicno sa mladima i zaradili su odlično na Lončaru i Menalu.

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 29 apr 2022, 11:47

h1a2s3o4 je napisao/la:
29 apr 2022, 04:24
29 apr 2022, 01:00
Ja se slažem sa tobom da je najlakše na forumu pisati, a da je to implementirati na terenu sasvim drugi svijet. Ali za to i sluzi nekako forum, za razmjenu misljenja i ideja.

City naravno radi odlican posao i poboljsava se iz sezone u sezonu. O tome svjedoce i rezultati. Klub raste, a i uslo se u strukture Saveza. Uspjeh je vec ostvaren, a to je plasman u Evropu ove sezone. Ali da bi se taj nivo zadrzao treba unaprijediti jos mnogo stvari. Npr neke stvari su se i poslozile TC kao sto je šok sa Sarajevo na pocetku sezonu i odlazak investitora, problemi i okrsaj Veleza sa Savezom, Zeljo u extremno teskoj finansijskoj situaciji...
Pitanje je da li ce to bas tako biti i naredne sezone. Sarajevo, nevezano za to da li ce izaci u Evropu ili ne, sledece sezone ce se stabilizovati i bice sigurno jak konkurent ako ne za titulu onda za prva 3 mjesta sigurno. Željo čeka tog investitora, ali tesko da mogu gore nego ove sezone. Tako da TC mora razmisljati vec sta za sledecu sezonu. Pazljivo odabrati trenera i pametno odraditi prelazni rok. To je put do uspjeha i sledece sezone.

Sto se tiče mladih igrača shvatam ja šta želiš da kažeš sa tom saradnjom sa drugim klubovima iz TK i pravom jel preče kupnje. To je super i odličan korak ka umrežavanju i pronalaženju talenata. Ali, ako dozvolis ja mislim da je to pogrešan pravac. Objasnicu i zašto.
Klubovi iz Srebrenika, Gracanice i Gradačca jesu stabilni u Federalnoj i to je pohvalno, ali to nisu klubovi koji mogu redovno izbacivati igrace za TC. Jednostavno oni nemaju te resurse za rad sa mladim igračima. Nemaju oni novce da ulože u trenere i za izgradnju plana rada sa mlađim kategorijama. Naravno da se mogu desavati izuzuci i da ce sa vremena na vrijeme neko iskociti, ali to nije nešto na što se možeš osloniti.

Način na koji bi ta saradnja sa stabilnim niželigašima mogla funkcionisati jeste da TC školuje igrače kroz rad sopstvenih omladinskih pogona i onda nakon što prođu sve selekcije od U-8 do U-19 onda ih posalju na kaljenje u te klubove da okuse seniorski fudbal. Jer TC je klub koji za razliku od Gradine i Zvijezde u OP može priuštiti analitičare, psihologe, trenere za individualni rad, kvalitetne kondicione trenere.
Takvim načinom saradnje sa pomenutim klubovima bi i dijelom riješio problem oscijlacija mladih igrača kada se vrate sa posudbi. Jer ce vec iskusiti seniorski fudbal i vec ce napraviti dovoljno početničkih grešaka da ih ne moraju praviti ponovo.
Također se iz tih klubova mogu uzimati pioniri sa kojima ce se raditi u skoli TC-a.

Istina Sloboda se oslanja u zadnje vrijeme puno na mlađe igrače, ali više silom prilika nego sto to želi. A ipak im se pokazuje korisno. Zaradili su fine novce na prodaju mlađih igrača tipa Todorovic, Beganović, pa i Hodzic, a koliko su zaradili na polovnjacima?
Mladost je igrala odlican fudbal i lagano ostajala u PL sa mladim igračima. Bilo ih je uzivanje gledati.
Sve Ok, slazem se tvojim zapazanjima i odredjenim prjedlozima. Samo da te podsjetim, Sloboda Siroki pa ni mladost nemaju te skole i Akademije o kojima pises. Loncar i Menalo isto tako igraci koji nisu prosli odredjene skole fudbala ili Akademije. Sloboda sto je zaradila prodajem svojih omladinaca, TC moze zaraditi prolaskom prvog kruga konferencijske lige. Razumijem ja tebe u potpunosti o cemu pises, ali nasi igraci ne mogu dobiti na cijeni dok se ne podigne kvalitet kompletne lige, dok jedan klub ne udje u grupnu fazu nekog Euro takmicenja. Jednostavno nasa Liga nema kvalitet da igraca prodas za 2/3 miliona, a prolaskom u Euro takmicenja igraci su ti na ocima jacih klubova. Ono sto se posebno sa tobom slazem je to da vec treba poceti sa sklapanjem tima i trenera za sledecu sezonu. Vec se trebaju poduzeti odredjene stvar kako bi sledecu sezonu docekali spremni. Pogotovo zato so nas InsAllah ceka takmicenje na dva fronta, euro i PL.

Beledija
Kontakt:

Post Postao/la Beledija » 29 apr 2022, 13:12

Lijepo je to razmišljanje o akademiji i proizvodnji mladih igrača. Međutim ne treba zaboraviti da mi ne živimo u Austriji gdje vladaju zakoni a ne ljudi. Tamo ljudi samo striktno provode zakon dok kod nas zakon štiti pojedince.Dovoljno je reći da sudije mogu uništiti M. City a kamoli Tc. Balja je u pravu, daj Evropu i bori se za kakav takav profit a usput uređivati klub pa ako nekad sunce obasja BiH da bude lakše.

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 29 apr 2022, 14:09

Beledija je napisao/la:
29 apr 2022, 13:12
Lijepo je to razmišljanje o akademiji i proizvodnji mladih igrača. Međutim ne treba zaboraviti da mi ne živimo u Austriji gdje vladaju zakoni a ne ljudi. Tamo ljudi samo striktno provode zakon dok kod nas zakon štiti pojedince.Dovoljno je reći da sudije mogu uništiti M. City a kamoli Tc. Balja je u pravu, daj Evropu i bori se za kakav takav profit a usput uređivati klub pa ako nekad sunce obasja BiH da bude lakše.
Sve je ok, neophodna je proizvodnja mladih igraca, sto zbog prodaje sto zbog "popunjavanja" tima. Ali mi zivimo u gradu, drzavi gdje politika i mocnici ne haju za Sport i sklanjanje djece sa ulice. Da bih organizovali akademiju, sa zgradom, pratecim objektima, neophodnom Infrastrukturom i radnicima ja vjerujem da bi trebalo iskesirati 5-7 miliona, onako laicki proracun. Moje licno misljenje da je Akademije korisna stvar, ali ako se napravi u pravo smislu rjeci akademije i zaposle adekvatne osobe. Ako ce to biti reda radi, onda bolje ne pocinji i ne bacaj pare. Moj licno stav, daj nekako da se zarade nek pare, izlaskom u europu, pa da se pravi nesto. Opet podvlacim, sve se svodi na ulaganje Azmira, ljudi hajde budite realni, treba izvaliti par miliona za takvu stvar. Jos smo mi mali, da tako kazem, mi moramo stvoriti jako ime, par godina u ovoj nasoj ligi napraviti ozbiljne rezultate, da bi pucali na vise.

mirza24
Kontakt:

Post Postao/la mirza24 » 29 apr 2022, 14:45

[/quote]
Po tvom pisanju se vidi da slabo pratis TC OP jer U15 sa Emirom su u elitnoj grupi premijer lige isto tako U17 sa Dzekom su u elitnoj grupi dok U19 je prva godina u premijer ligi i ide im malo teze a imali su i par povreda kod vaznih igraca . TC radi sad bolje trenutno sa OP nego Sloboda jer djeca se odlucuju prije za TC nego za Slobodu a zato ima desetak razloga . Sad u juniorima TC ima 2/3 igraca koji ce ubrzo biti ubacena u seniorski tim . Sto se tice trenera [moje misljenje] u seniorima to mora doci stranac koji ce klub dici na jos veci nivo i ove trenere u OP nauciti nekim vaznim stvarima u profesionalnim nogometu . Puno uspjeha sutra protiv Zelje . LP i sretno u KL :bih:

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 29 apr 2022, 14:56

29 apr 2022, 11:47
Sve Ok, slazem se tvojim zapazanjima i odredjenim prjedlozima. Samo da te podsjetim, Sloboda Siroki pa ni mladost nemaju te skole i Akademije o kojima pises. Loncar i Menalo isto tako igraci koji nisu prosli odredjene skole fudbala ili Akademije. Sloboda sto je zaradila prodajem svojih omladinaca, TC moze zaraditi prolaskom prvog kruga konferencijske lige. Razumijem ja tebe u potpunosti o cemu pises, ali nasi igraci ne mogu dobiti na cijeni dok se ne podigne kvalitet kompletne lige, dok jedan klub ne udje u grupnu fazu nekog Euro takmicenja. Jednostavno nasa Liga nema kvalitet da igraca prodas za 2/3 miliona, a prolaskom u Euro takmicenja igraci su ti na ocima jacih klubova. Ono sto se posebno sa tobom slazem je to da vec treba poceti sa sklapanjem tima i trenera za sledecu sezonu. Vec se trebaju poduzeti odredjene stvar kako bi sledecu sezonu docekali spremni. Pogotovo zato so nas InsAllah ceka takmicenje na dva fronta, euro i PL.
Široki ima trening kamp, čak ako se ne varam po informacijama iz medija oni su prvi i imali trening kamp u PL BiH. Uglavnom sadržava sve osim internata na omladince. Naravno da moze bolje, ali oni su uradili spram svojim mogucnosti. Čak ni takav ne postoji u citavom TK, tako da je to mozda zadaca i za kantonalni savez da probaju i preko projekata sa UEFA-om. To je naravno jedna od opcija.
Loncara i Menala sam spomenuo iz razloga sto ih je Široki "istrpio" ili bolje rečeno sačekao ih je kao mlade igrače, da bi im to kasnije doslo na naplatu.
Sloboda nema akademiju, ali ima zapažene rezultate zadnjih godina sa omladincima. Stalno ili bolje receno često su u vrhu tih takmicenja, zato se i mogu osloniti da pune prvi tim sa mladim igračima iz svoje škole.

Kvalitet lige ce se znacajno popraviti sa pravljenjem novih terena, igrači neće morati plivati i hrvati se u blatu, neguomogu pokazati sta znaju ili ne znaju. A to je skautima bitno. Da li znaju ili ne. Nasi se klubovi zavaravaju ako misle da ce neki klub kupiti njihovog igrača samo zato sto je na vecem izlogu. To nije tacno.
Danas skauti prate sve lige i sve klubove, bez obzira da li igraju u europska takmicenja ili ne. O tome je govorio i Vladan Grujic koji je i sam skaut. Za kvalitet se sazna brzo i lako je čak i izmjeriti da li je igrač kvalitetan ili ne.
Dzaba utakmice u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu ako on nije explozivan, nema kondiciju, pristojnu brinu, pa kasnije jel i ostale karakteristike ,a među najvaznijima je da li donosi dobre odluke. Znaci da bi ga neko primjetio prvenstveno mora biti izgrađen, a ako je dobar primjetice ga igrao evropska takmicenja ili ne.
Primjer je i Sarajevo koje je zadnjih godina stalno igralo kvalifikacije za Evropu, pa koga to oni prodadose za velike novce? Cimirot je prodat davno za pristojne pare, ali on je i imao kvalitet. Hocu rec da to nije presudan faktor. Sledeci "jak" za nase uslove transfer je Mujakic i to je to sto se ja mogu sjetiti.
Uz to niko ti ne garantuje da ces igrati Evropu svake godine, a kvalitetnu proizvodnju igrača ti niko ne može oduzet.
Tipa Radnik je prodao Bradonjica, Krupa Koljica, pa i Sloboda Beganovica bez igranja kvalifikacija za Evropu. Hiroš je otisao u Osijek iz Mladosti. Primjera je mnogo.
A opet naglašavam da naš ni jedan klub ne može dovesti kvalitetne igrače na kojima mogu zaraditi iz komšiluka, a da ih veci i bolji klubovi nisu vec "namirisali".

Sto se tice sledece sezone ako ostane kostur ekipe ima se TC cemu nadati. Tu mislim na Fejzica, Celikovica, Nukica, Doffa, Karjasevica, Mirzada M, Džafic i jednog od dvojice Vukusic i Krpic. Tu su i U21 igrači koji su igrali vaznu ulogu ove sezone i "isklesali" se tako da se na njih naredne sezone moze vise osloniti, a mislim da ce i naredne sezone obojica potpadati pod U21 pravilo. Sukilovic sigurno hoce, a mislim da hoce i Mesinovic ali nisam siguran precizno kako se racuna. To je opet veliku plus za klub. Vecina drugih će morati afirmisati nove mlade igrače ispod 21 godine.
Ta osnova je jako dobra, moze se nadograđivati i biti samo jos bolja. :bih:

@mirza24
Ja nisam rekao da ljudi nista ne rade, cak naprotiv. Napisao sam da klub raste u svakom smislu. Ja vise potenciram to da TC moze biti izrazito dominantan u tom segmentu u tuzlanskoj regiji jer imaju sve preduslove za to. A i regija zasluzuje jedan vrhunski klub.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 29 apr 2022, 15:32

tuzlanumero1
Kontakt:

Post Postao/la tuzlanumero1 » 29 apr 2022, 18:59

tuzlac je napisao/la:
29 apr 2022, 00:40
Stadion Tušanj mora pod koncesiju.Po pola ,vama i nama.U suprotnom će izgledati kao i sjeverna tribina o kojoj JU ne vodi nikakvu brigu.Sjeverna tribina se njih ne tiče.
[/quote

Ma da i dozvoli grad da Azmir gradi na Tušnju i naravno da zaštiti svoja ulaganja, bila bi pobuna ovih iz Slobode, Fukare..znaš već kakvo raspoloženje vlada medju navijačima Slobode glede i igranja TC na Tušnju.. umjesto da gledamo evropske mečeve u Tuzli, ono kao rješenje Grbavica ili Bilino, žalosno i sramota, a najveći smo kanton..TC ni stadiončića kako treba ni nekog pristojnog kampa..treniraju tamo negdje po Tojšićima, Mramoru..Ja znam ljude koji su iz Gradačca dolazili redovno da gledaju tekme TC, jer su vjerovali u Azmirova obećanja da će napraviti nešto glede infrastrukture, medjutim ništa, a 5 godina je već prošlo od ulaska u Premijer ligu..

admirrx
Kontakt:

Post Postao/la admirrx » 29 apr 2022, 19:08

29 apr 2022, 18:59
tuzlac je napisao/la:
29 apr 2022, 00:40
[/quote

Ma da i dozvoli grad da Azmir gradi na Tušnju i naravno da zaštiti svoja ulaganja, bila bi pobuna ovih iz Slobode, Fukare..znaš već kakvo raspoloženje vlada medju navijačima Slobode glede i igranja TC na Tušnju.. umjesto da gledamo evropske mečeve u Tuzli, ono kao rješenje Grbavica ili Bilino, žalosno i sramota, a najveći smo kanton..TC ni stadiončića kako treba ni nekog pristojnog kampa..treniraju tamo negdje po Tojšićima, Mramoru..Ja znam ljude koji su iz Gradačca dolazili redovno da gledaju tekme TC, jer su vjerovali u Azmirova obećanja da će napraviti nešto glede infrastrukture, medjutim ništa, a 5 godina je već prošlo od ulaska u Premijer ligu..
nes igrat mrs u simin han pa igraj evropu

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 29 apr 2022, 19:43

admirrx je napisao/la:
29 apr 2022, 19:08
nes igrat mrs u simin han pa igraj evropu
Pucaju čirevi? :mrgreen:
Bruno Akrapović govori za Reprezent.acija.ba o ponudi Tuzla Citya

Bruno Akrapović, ipak, neće sjesti na klupu Tuzla Cityja.

Nakon što je poslije serije loših rezultata kormilo napustio Husref Musemić, spominjalo se da bi na njegovo mjesto mogao doći upravo ovaj nekadašnji “A” reprezentativac BiH s kojim su i obavljeni razgovori.

Iako je ponuda za bh. uslove bila i više nego dobra, na kraju do saradnje neće doći. To je za **** portal potvrdio i sam Akrapović koji se trenutno odmara u Hrvatskoj nakon epizode u Shkendiji.

– Imao sam ugodan razgovor sa čelnicima Tuzla Cityja, našli smo se, pričali o svemu, ali u ovom trenutku nije za mene najbolji momenat da donosim neke odluke. Zahvalio sam im se na ponudi, rekao nam je Akrapović.

– Klub ima mogućnost da plaća više od ostalih, više je nego dobar za bh. uslove, a i ljudi su dobri. Sve informacije koje su došle do mene pokazale su se tačnim. Kažem, razgovor je protekao u veoma ugodnoj atmosferi, stavili su ponudu na stol, ali meni je potrebno da se slegnu stvari i poslože u glavi. Želim da se najprije dobro odmorim.
Lijepo je govorio o TC-u.

theKuPuS
Kontakt:

Post Postao/la theKuPuS » 29 apr 2022, 22:23

Koji je crnac sa dredovima danas sletio u Sarajevo iz Pariza, na kontroli rekao da igra fudbal u Tuzli

Jel neko iz Slobode ili TC, ne pratim

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.