FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
109
35%
Darko Milanič
35
11%
Miodrag Božović
7
2%
Fedja Dudić
52
17%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
31
10%
Samo stranac
75
24%

Ukupno glasova: 309

napoleon72
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la napoleon72 » 30 apr 2022, 22:42

Od svih nabrojanih jedini je neku viziju i rukopis imao Kodro. Cala je bio nas Guus Hiddink, vatrogasac, i sam je rekao da ce napustit cim ga tribina prozove da ide. Dzeno takodje, dobar da uskoci zadnjih par tekmi i spasi sezonu, kad god je od nule ulazio u sezonu ocajan je bio. Husref je dobar na krace staze, sve preko sezone je mnogo za njega jer ce se posvadjat sa 70% ekipe. Vinko po meni odlican i morao je ostat trener, letio je kao kolateralna steta a realno je bio zadnja osoba u lancu odgovornosti za fijasko te sezone. Sablic horor, ne ponovilo se. Jarni takodje. Plisek sam napustio radi privatnih problema, niko ga nije tjerao, a i davno je to bilo da se spominje u ovom kontekstu.
Samo da je onda u klubu bio neko s mudima da stane iza Kodre, danas smo fkt mogli bit evropski klub. Nikad se ljepsi fudbal nije igrao nego tu jesen i onaj period do aprila, kad su pichke pocele fulat prazne golove da smijene covjeka koji je trazio samo profesionalizam.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 30 apr 2022, 22:44

E ako je Belmin za danas krivac, ja ne znam onda.

Danas je bila dobro odigrana utakmica, u kojoj bi mi da se sreća drugačije okrenula ili da je sudija drugačije sudio uzeli puni plijen u Banjaluci.

Ja sam prvi kritičar Vasoskog ovdje bio kad ste svi govorili da se vidi veliki napredak, ali za danas je njegova krivica minimalna.

Svejedno, ima on puno većih problema od današnje utakmice. Definitivno je za klasu lošiji trener od Sablića, a vrijeme će to pokazati samo još više.

Ne znam ko je dovodio pojačanja, ali postoji ozbiljan problem sa idejom kako Sarajevo treba igrati. Doveli smo igrače koji su izuzetno jednodimenzionalni, uz izuzetak Avramovskog. Svejedno bi trebali bilježiti bolje rezultate, nije to nikakav izgovor treneru, ali Suljić i Čataković definitivno nemaju vrhunsku motoriku.

Pogrešno je misliti da ne žele, meni je to smiješno. Ali ne mogu drugačije i bolje. To je neko trebao prepoznati i ranije.

Ja i dalje mislim da bi kontraproduktivno bilo "tjerati" komplet ekipu kako se ovdje priziva. Sa 3-4 kvalitetnija rješenja, možda čak i mlađa igrača, ovo je totalno novi tim.

Benkara21
Kontakt:

Post Postao/la Benkara21 » 30 apr 2022, 22:45

Dizdarević je klasa golman.
Avramovski klasa veznjak.
Fali nam po jedna klasa u odbrani i napadu.
Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 30 apr 2022, 22:50

Dal ne igra protiv Radnik. mozda bude Budul ziv tada. kako prije uvijek se kaze kada neki igrac ima povredu. sada cekas vidis prvi 11 + klupi i vidis da igrac fali. ali klub suti sto nije tu.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 30 apr 2022, 22:52

napoleon72 je napisao/la:
30 apr 2022, 22:42
Od svih nabrojanih jedini je neku viziju i rukopis imao Kodro. Cala je bio nas Guus Hiddink, vatrogasac, i sam je rekao da ce napustit cim ga tribina prozove da ide. Dzeno takodje, dobar da uskoci zadnjih par tekmi i spasi sezonu, kad god je od nule ulazio u sezonu ocajan je bio. Husref je dobar na krace staze, sve preko sezone je mnogo za njega jer ce se posvadjat sa 70% ekipe. Vinko po meni odlican i morao je ostat trener, letio je kao kolateralna steta a realno je bio zadnja osoba u lancu odgovornosti za fijasko te sezone. Sablic horor, ne ponovilo se. Jarni takodje. Plisek sam napustio radi privatnih problema, niko ga nije tjerao, a i davno je to bilo da se spominje u ovom kontekstu.
Samo da je onda u klubu bio neko s mudima da stane iza Kodre, danas smo fkt mogli bit evropski klub. Nikad se ljepsi fudbal nije igrao nego tu jesen i onaj period do aprila, kad su pichke pocele fulat prazne golove da smijene covjeka koji je trazio samo profesionalizam.
Evo slozit cu se, al jel moguce da ne mozemo naci trenera koji ce ostati duze od jedne godine. Mozda je baš problem sto tjeramo trenere, mozda da smo stali iza Vinka, Kodre ili Čale nebi gledali ovo sto sad gledamo. Lutamo a sve gora i gora rijesenje dolaze.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 30 apr 2022, 22:55

Šta smo bolan danas dobro odigrali :mrgreen:

Ljudi nam pustili da se igramo lopte i sve što smo napravili smo napravili na individualni kvalitet makedonca. Nikakvih naznaka sistemske akcije, običnog duplog pasa, da ne pričam o nekim kompleksnijim stvarima... Presing nam igra 4-5 ljudi ostali ne znaju ispratit pa ispadaju. Vasoski smiješan, i s izborom igrača i sa taktikama, nikakvog rukopisa još ne vidim.

Belmin je ok golman i nije krivac za danas, al ima i previše mana da bi uspio šta van zemlje. Ni blizu Kovačevića.
Zadnja izmjena: bodi123, dana/u 30 apr 2022, 22:56, ukupno mijenjano 1 put.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

SviUNapad1jeAFH
Kontakt:

Post Postao/la SviUNapad1jeAFH » 30 apr 2022, 22:56

Koliko smo šansi stvorili danas tek sam shvatio nakon gledanja highlightsa opet... Da je realizacija na nivou imali bi bar još 6 bodova ako nista, u 75% utakmica smo bi bili dosta bolji od protivnika.

PS

Forsirat Kobiljara do kraja sezone, steta sto je Hebib ikad igrao a on nije
Zadnja izmjena: SviUNapad1jeAFH, dana/u 30 apr 2022, 22:57, ukupno mijenjano 1 put.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 30 apr 2022, 22:56

bordobijeli je napisao/la:
30 apr 2022, 22:34
Pantelija je napisao/la:
30 apr 2022, 22:29
Joj ovog genijalca bordobijelog sa puštanjem trenera hahhahah
Ja sve kontam da on trola. Nema druge.
Puštaš nekoga ko nema rezultat onda kada vidiš da čovjek ima ideju, da ima viziju, da to lici na nesto, da ima napretka sli da nema pobjeda i bodova.
Ne puštaš nekoga ko ima jedan gol u 5 derbi utakmica i ko ima isti otpr omjer pobjeda iporaza i remija kao sablić koji je došao i preuzeo ekipu koja se jedva dogovorila da igra fudbal. Dovedi ovog, dovedi onog i onda na terenu raspad sistema.
Da ja vidim na terenu neki sistem, uigranost, da vidim da on trazi idealno rjesenje na pozicijama, da škartira otpad tips hebibović, pa hajde, ali ovaj nista apsolutno nista ne radi. Kraj priče.
Pa problem je sto nama niko ne valja i ni jedan trener ne moze svezati 2 sezone. Jel moguce da ni jedan trener nije dovoljno dobar za nas. Jarni, Husref, Kodro, Vinko, Sablić, Čala, Dzeno, Plisek niko nije uspio svezsati kako treba dvije sezone.
E super.
Hajde te nabrojane reci mi gdje su danas?
Jarni indija neka
Husref ni tc ne moze voditi
Kodro druga svicarska max
Vinko nikoga vise i nije trenerao izgleda
Sablić :rol:
Čala radi u opštini (a madju boljima je da se zna)
Dzeno u19
Plišek mislim da je vide kao agent nego trener

Dakle? Je li ikada i jefan klub van granica bih se i RASPITIVAO za nekoga od njih (sem kodre koji ima jake veze u svici)?
Dakle problem je očigledno u izboru trenera.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 30 apr 2022, 23:00

Pantelija je napisao/la:
30 apr 2022, 22:56

E super.
Jarni indija neka
Dzeno u19

Dakle? Je li ikada i jefan klub van granica bih se i RASPITIVAO za nekoga od njih (sem kodre koji ima jake veze u svici)?
E hajde ti sad daj trenere koje smo promašili, koji su se vrtili u našoj ligi i koji su nakon toga napravili karijeru. Da ti olakšam, nećeš uspjeti jer ih nema. Dakle, to što ih većina nije uspjela maknuti previše daleko od BiH nije nužno do njih.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 30 apr 2022, 23:04

Pantelija je napisao/la:
Pantelija je napisao/la:
Puštaš nekoga ko nema rezultat onda kada vidiš da čovjek ima ideju, da ima viziju, da to lici na nesto, da ima napretka sli da nema pobjeda i bodova.
Ne puštaš nekoga ko ima jedan gol u 5 derbi utakmica i ko ima isti otpr omjer pobjeda iporaza i remija kao sablić koji je došao i preuzeo ekipu koja se jedva dogovorila da igra fudbal. Dovedi ovog, dovedi onog i onda na terenu raspad sistema.
Da ja vidim na terenu neki sistem, uigranost, da vidim da on trazi idealno rjesenje na pozicijama, da škartira otpad tips hebibović, pa hajde, ali ovaj nista apsolutno nista ne radi. Kraj priče.
Pa problem je sto nama niko ne valja i ni jedan trener ne moze svezati 2 sezone. Jel moguce da ni jedan trener nije dovoljno dobar za nas. Jarni, Husref, Kodro, Vinko, Sablić, Čala, Dzeno, Plisek niko nije uspio svezsati kako treba dvije sezone.
E super.
Jarni indija neka
Dzeno u19

Ja bi vratio Kodru istog momenta.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 30 apr 2022, 23:06

Ne znam kakva je situacija al 99% sam siguran da Vinko ne zeli vise da trenira nikog u BiH. Kao da nije mogao preuzet Borac vec ove sezone, ili sad da nije prvi pik za trenera Tuzle. Ako su tacne price o psiholoskom ratu vodjenom protiv njega u manjem entitetu prosle sezone (prijetnje porodici gubitkom radnog mjesta itd), i ne cudi me to. Tako da nije bas referentno "koga on vodi". Vodit ce ako Bog da, mlad je jos, al ne u Bosni sigurno.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

guadalupe
Kontakt:

Post Postao/la guadalupe » 30 apr 2022, 23:07

Ma ja bi Dzenu iskreno do kraja sezone da osvoji kup, pa nek se onda vrati juniorima i uzivanju u prirodi :D Dzeno je nafakali sve osvoji sta mu se da , a za ljeto vec naci nekoga da upozna ekipu i slaze sebi u glavi postavu sa pojacanjima.
Zadnja izmjena: guadalupe, dana/u 30 apr 2022, 23:08, ukupno mijenjano 1 put.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 30 apr 2022, 23:08

Ma nema šanse da Vinko ostvari bolju karijeru od Kodre npr. Njemu je maksimum da ode ili u jugoistočnu Aziju i napravi karijeru jednog Šešlije npr, ili da ode u Srbiju.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 30 apr 2022, 23:08

Igracima treba zabraniti vracanje lopte nazad stoperima/golmanu kad smo na protivnickoj polovini.Toliko to izgleda iritantno a svaku utakmicu bar 3-4 takve situacije.Umjesto da povuce loptu,neki dribling,pas,sut on je vrati nazad i ovi ne znaju sta ce pa nabiju samo.

Bagaricu jel te sramota sto je covjek od 37 godina vise pokretljiv i ima vise zelje od tebe?Sta kontas ti na ljeto poslije nas?
Mesanovic,Guzina,Melunovic,Cmiljanic,onaj nakav Makedonac i Estonac,Brazilci...Mi od 20 napadaca sa 2 pogodimo...
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 30 apr 2022, 23:09

Kako sudija ofirno vidi da je faul prije gola bio,pusta akciju hladno a mrtvi faul,vidi ljakse da je izgledna sansa

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 30 apr 2022, 23:13

Pantelija je napisao/la:
Zato što nisu neka trenerska imena. Uvijek biramo trenere koji su pretežno bili u Bosni i to je to. Da mi je dočekati dan kad ćemo dovesti dobro, provjereno ime sa iskustvom u tipa top 15 ligi. Da, više košta ali nisu to ogromne razlike.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 30 apr 2022, 23:14

NajvecaRadosti je napisao/la:
30 apr 2022, 23:08
Igracima treba zabraniti vracanje lopte nazad stoperima/golmanu kad smo na protivnickoj polovini.Toliko to izgleda iritantno a svaku utakmicu bar 3-4 takve situacije.Umjesto da povuce loptu,neki dribling,pas,sut on je vrati nazad i ovi ne znaju sta ce pa nabiju samo.

Bagaricu jel te sramota sto je covjek od 37 godina vise pokretljiv i ima vise zelje od tebe?Sta kontas ti na ljeto poslije nas?
Mesanovic,Guzina,Melunovic,Cmiljanic,onaj nakav Makedonac i Estonac,Brazilci...Mi od 20 napadaca sa 2 pogodimo...
Problem je isti, i sa napadačima i sa trenerima i dobro si ga opisao. Pogađamo, ne znamo šta hoćemo, nemamo nikakve strategije i samo pogađamo. I zato ne valja ni napadač ni trener ni niko.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 30 apr 2022, 23:14

Avramovski zalutao u ovaj klub i ovu ligu. Momak bi imao ozbiljnu minutažu u Dinamu.
Catakovic kakav god da je, ispred Bagarica mora početi uvijek, uvijek, uvijek.

I da, da ne zaboravimo

2022 godina je, nama u prvih 11 počinju Krste Velkoski i Anel Hebibović

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 30 apr 2022, 23:15

Ekipa se ne gradi preko noci,isto kao i sto trener nece dati najbolje za kratko vrijeme. Inace imal koja tekma da nismo osteceni jer vidim ostalim je dobro sudjenje,cim jednom lose odma cmizdre dok nas kolju redovno

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 30 apr 2022, 23:16

Pantelija je napisao/la:
Pantelija je napisao/la:
E super.
Jarni indija neka
Dzeno u19

Ni jedan trener iz ove lige nije napravio ozbiljan transfer.
Sablić Šerif, Osim i Slišković Japan i Kodro druga švicarska. Znaći imaš sta imaš, ne mozes dovesti Keka, Bjelicu ili Ancelotija za 5-6 hiljada eura platu.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: N3R3D i 5 gostiju.