Svakako, Kodro je ipak neki drugi nivo.izdzezveubrazil je napisao/la: ↑30 apr 2022, 23:08Ma nema šanse da Vinko ostvari bolju karijeru od Kodre npr. Njemu je maksimum da ode ili u jugoistočnu Aziju i napravi karijeru jednog Šešlije npr, ili da ode u Srbiju.
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- napoleon72
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
GRMI SA SJEVERA!
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
Pa i nije bila neka sansa, samo su centrirali kao i 300 puta ostalih, ali tu su bile prvo imbecilna reakcija coskaste pidrine glave a onda i genijalan pas secerovica playmakera naseg cijenjenog. Faul jeste bio, ali nije direktno doveo do gola, nego nasi mutavi igraci.
To mi je fascinantno,hajd ti to objasni i kod Sablica i Vasovskog,svaki derbi bez suta na gol izuzev Borca nevjerovatno. Ja da ih vodim imali bi vise bodova iz tih mecevaspezial je napisao/la: ↑30 apr 2022, 21:47Jedini ozbiljan igrac u ovoj ekipi je Daniel Avramovski, vidi se da decko zna igrat lopte i da je talentiran za ovaj sport. Ostalo sve taraba. Molit covjeka zasut ga suhim zlatom da ostane i iducu sezonu.
Utisak da se od prosle polusezone nista posebno nije promijenilo. Opet ne mozes nijednu ozbiljnu ekipu pobijediti, ma sta pobijediti, bod uzeti, gol zabiti...
Razlika izmedju ekipe koja se raspada i slavi sto su dobili licencu da se uopce takmice, plata je 4 stoje i to neredovna, igracki kadar kombinovan od otpadaka iz druge lige i igraca od 38 godina koji su zadnju ozbiljnu sezonu odigrali prije 5 godina, i napucane, moderne koju predvodi investitor pun love, a igraci zaradjuju stotine hiljada maraka po sezoni je JEDAN BOD.
To je sve sto trebate znati o ovoj ekipi Sarajeva i njenom dometu.
Mrtvi i raspali pred gašenje Željo sa Sabljom i igračima do 20 i preko 35 godina na bod do tebe... koliko nesposoban moraš bit da ovo uspiješ. Ne mogu da shvatim na koji način razmišljaju Kepčija Mirvić i ekipa koja se brine o sportskom segmentu. Kako je moguće da dovedeš trenera koji od svih igrača u ekipi odluči da mu Hebibović bude najstandardniji i najpouzdaniji. 

„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
I dok tvoje grane lome, još si draži srcu mome.
I dok tvoje grane lome, još si draži srcu mome.
Sta je misketu pakashu da se nije sta zavadio s vicom jaranom
Al eto kako se bacaju pare,dovedes ovog debelog zeljovca koji uzima pare za debljanje i teturanje po terenu kakav skauting sunce ti pa bolje bilo koje dijete da igraspezial je napisao/la: ↑30 apr 2022, 23:20Pa i nije bila neka sansa, samo su centrirali kao i 300 puta ostalih, ali tu su bile prvo imbecilna reakcija coskaste pidrine glave a onda i genijalan pas secerovica playmakera naseg cijenjenog. Faul jeste bio, ali nije direktno doveo do gola, nego nasi mutavi igraci.
A do koga je?izdzezveubrazil je napisao/la: ↑30 apr 2022, 23:00E hajde ti sad daj trenere koje smo promašili, koji su se vrtili u našoj ligi i koji su nakon toga napravili karijeru. Da ti olakšam, nećeš uspjeti jer ih nema. Dakle, to što ih većina nije uspjela maknuti previše daleko od BiH nije nužno do njih.Pantelija je napisao/la: ↑30 apr 2022, 22:56
E super.
Hajde te nabrojane reci mi gdje su danas?
Jarni indija neka
Husref ni tc ne moze voditi
Kodro druga svicarska max
Vinko nikoga vise i nije trenerao izgleda
Sablić![]()
Čala radi u opštini (a madju boljima je da se zna)
Dzeno u19
Plišek mislim da je vide kao agent nego trener
Dakle? Je li ikada i jefan klub van granica bih se i RASPITIVAO za nekoga od njih (sem kodre koji ima jake veze u svici)?
Dakle problem je očigledno u izboru trenera.
Ja kako vidim iz srbije i hrvatske redovno treneri prsve fine karijere. A ako hoces da znas sto je tako, sto nasi treneri ne odu van granica u iole nesto ozbiljno, pogledaj utakmice nase lige i bit ce ti jasno.
Treba biti zvijer u glavi da ulazes u sebe zarađeno, da ides po evropi na edukacije, seminare, da ides raditi godinu dvije u neki jači klub vani, steknes obrazovanje, vidis nacin rada i primjenis ovdje.
Jes, samo nas mrze pa ne daju strasnim magovima da pokazu sta znaju u ligi prvaka.
Nama je pod moranje stranac, sa nekim iskustvom, neograničenom vlašću oko sistrma i izbora igrača. Druga opcija da klub stvara trenere, saljuci ih na edukacije i "prirpemu" sirom evrope i za to fino plati (ali se to uvijek isplati).
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
-
- Kontakt:
Sablić, Vasoski, Kodro su se edukovali i stazirarali po Europi al ovdje nogu dobili nakon 5 mjeseci. I taj stranac s iskustvom i neogranicenim vlastima treba VRIJEME, svaki sistem treba vrijeme, olimpijski ciklus je 4 godine to je neko vrijeme da se uspostavi pravi sistem. Mi mjenjamo svake dvije godine vlasnika i strategiju i svaki 6 mjeseci trenera. Tu nema hljebaPantelija je napisao/la: ↑30 apr 2022, 23:33A do koga je?izdzezveubrazil je napisao/la: ↑30 apr 2022, 23:00E hajde ti sad daj trenere koje smo promašili, koji su se vrtili u našoj ligi i koji su nakon toga napravili karijeru. Da ti olakšam, nećeš uspjeti jer ih nema. Dakle, to što ih većina nije uspjela maknuti previše daleko od BiH nije nužno do njih.Pantelija je napisao/la: ↑30 apr 2022, 22:56
E super.
Hajde te nabrojane reci mi gdje su danas?
Jarni indija neka
Husref ni tc ne moze voditi
Kodro druga svicarska max
Vinko nikoga vise i nije trenerao izgleda
Sablić![]()
Čala radi u opštini (a madju boljima je da se zna)
Dzeno u19
Plišek mislim da je vide kao agent nego trener
Dakle? Je li ikada i jefan klub van granica bih se i RASPITIVAO za nekoga od njih (sem kodre koji ima jake veze u svici)?
Dakle problem je očigledno u izboru trenera.
Ja kako vidim iz srbije i hrvatske redovno treneri prsve fine karijere. A ako hoces da znas sto je tako, sto nasi treneri ne odu van granica u iole nesto ozbiljno, pogledaj utakmice nase lige i bit ce ti jasno.
Treba biti zvijer u glavi da ulazes u sebe zarađeno, da ides po evropi na edukacije, seminare, da ides raditi godinu dvije u neki jači klub vani, steknes obrazovanje, vidis nacin rada i primjenis ovdje.
Jes, samo nas mrze pa ne daju strasnim magovima da pokazu sta znaju u ligi prvaka.
Nama je pod moranje stranac, sa nekim iskustvom, neograničenom vlašću oko sistrma i izbora igrača. Druga opcija da klub stvara trenere, saljuci ih na edukacije i "prirpemu" sirom evrope i za to fino plati (ali se to uvijek isplati).
Pa ti bas ne znas citati.
Nije sablić otišao iz hr jer je bio dobar. Kao ni kodro. Kao ni... Ini.
Stvar je da moras znati sta zelis i hoces a ne da dovodis random trenere kako za kojeg cujes a da pri tome ne poglefas koju formaciju igraa, koji sistrm forsira i nacin igre, koliko je okrenut davanju sanse mladim igracima i jos 190 nekih smjernica pri odabiru.
Kod nas se odabir svodi na uvijek isti fazon.
Ili je poznanstvo, ili nema gsje drugo ili je povratnik ili je "ime" bez ikakvog rezultata u radu.
Ja sam ljetos gocorio međugorje, mamić, pitaš čovjeka fino za savjet, pa ti on kaze evo zovni tog i tog on ce vam preporuciti mladog trenera koji ima to i to za vas... Pa dovedes "jakirevića" koji nije ime ali je tipa trenirao istru i tamo nspravio fin rezulktat, imao finu igru koja je cilj nase ekipe u buducnosti.
Ili druga opcija je izvalis 50 ooo mjesecno za strucni stab nekog sa iskustvom, rezultatima, znanjem, karijerom a to nismo nikad pokusali (jednom je bio zenga u opciji cini se)
Stvar je da moras znati sta zelis i hoces a ne da dovodis random trenere kako za kojeg cujes a da pri tome ne poglefas koju formaciju igraa, koji sistrm forsira i nacin igre, koliko je okrenut davanju sanse mladim igracima i jos 190 nekih smjernica pri odabiru.
Ili je poznanstvo, ili nema gsje drugo ili je povratnik ili je "ime" bez ikakvog rezultata u radu.
Ja sam ljetos gocorio međugorje, mamić, pitaš čovjeka fino za savjet, pa ti on kaze evo zovni tog i tog on ce vam preporuciti mladog trenera koji ima to i to za vas... Pa dovedes "jakirevića" koji nije ime ali je tipa trenirao istru i tamo nspravio fin rezulktat, imao finu igru koja je cilj nase ekipe u buducnosti.
Ili druga opcija je izvalis 50 ooo mjesecno za strucni stab nekog sa iskustvom, rezultatima, znanjem, karijerom a to nismo nikad pokusali (jednom je bio zenga u opciji cini se)
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
E čuj ti ovih gore branioca za Belmina. Nije momak loš, ali nije za Nas. Kao što većina igrača nije pa se vi pušite. U jednom momentu danas pet puta lopta leti po petercu on zalijepljen za liniju. Ono što je izletio i izbio van šesnaest pogledajte bolje neodlucnost i zamalo promašaj lopte. Itd...bodi123 je napisao/la: ↑30 apr 2022, 22:36Mene ovdje zasipali drvljem i kamenjem kad sam pisao da Belmin nije ni blizu talenat kao Vladan i da neće bit ni pola onoga što je danas Kovačević. Zadnjih nekoliko utakmica užas živi, šta god ošutaju upada, ne može lik odbranit ništa. Zlatnu koku kakva je Kova nećemo više nikad imati na golmanskoj poziciji.
A dobar je momak.
Ima gorih od njega puno..
-
- Kontakt:
Kod nas bi Jakirevic izdrzao koliko i Sablić mozda koji mjesec više. Ja pricam o okruženju koje vlada u klubu i oko njeg. Jednostavno nema mira, stalno promjene i turbulencije, sad da dovedemo Jakirevica i Bibliju nakon dva poraza bi bilo tjeraj lazne mostarce sta ce oni nama ovdje se šetkat.Pantelija je napisao/la: ↑30 apr 2022, 23:47Pa ti bas ne znas citati.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
A jes' malo i to iskrenobordobijeli je napisao/la: ↑30 apr 2022, 23:57Kod nas bi Jakirevic izdrzao koliko i Sablić mozda koji mjesec više. Ja pricam o okruženju koje vlada u klubu i oko njeg. Jednostavno nema mira, stalno promjene i turbulencije, sad da dovedemo Jakirevica i Bibliju nakon dva poraza bi bilo tjeraj lazne mostarce sta ce oni nama ovdje se šetkat.Pantelija je napisao/la: ↑30 apr 2022, 23:47Pa ti bas ne znas citati.

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Svi su kiksali, od Mirvića do domara. Dobro, domar jedini možda u klubu radi nešto.
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
- BegovicRamiz
- Kontakt:
jel istina da u poslijeratnom periodu nikada nismo imali tri vezana poraza u prvenstvu?
moze li se provjeriti ovo
moze li se provjeriti ovo
-
- Kontakt:
Stvarno nemam namjeru braniti Vasoskog al stavimo se u njegov polozaj dodjes u nepoznato imas ugovor 6 mjeseci moras izboriti Europu. On je samo Avramovskog licno doveo sve ostalo ili je zatekao ili je Kepćija doveo. Moras snimiti svlacionicu, upoznati ko kako reaguje, uspostavit sistem treniranje i načina igre, tek si došao i kako da odma tjera Hebiba, Velkoskog, Ahmetovica, Bodula itd itd a oni glavni u svlačionici. I mislim da se Vasoski pogubio u svemu ovome, treba izborit Europu, akademija prioritet a 7-8 staraca glavni u ekipi i svlačionici a katastrofa su.
Vasoski definitivno nije nista pokazao i tacka.
Ja ne vidim nijedan argument u njegovu korist, pa lik sa boljim igracima i neuporedivo boljim uslovima je uzeo manje bodova od ublehe Sabica!
Tesko da nam moze donijeti trofej KUP-a.
Ja ne vidim nijedan argument u njegovu korist, pa lik sa boljim igracima i neuporedivo boljim uslovima je uzeo manje bodova od ublehe Sabica!
Tesko da nam moze donijeti trofej KUP-a.
11 poraza. Nevjerovatno. Najgora poslijeratna sezona. Jos ako ostanemo bez kupa sto i ocekujem, katastrofa. Sta nam uradise Sabra i ekipa.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
-
- Kontakt:
Mislim da je jednim dijelom na loše rezultate u ovom mjesecu uticalo i to što nam većina igrača posti. I Kepčija je to spominjao u podcastu, da li je do toga vidjet ćemo u narednih 20-ak dana.
Volim te Saraj'vo!
24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.
24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.
Ko sve posti?umrobihzbogtebe1946 je napisao/la: ↑01 maj 2022, 00:44Mislim da je jednim dijelom na loše rezultate u ovom mjesecu uticalo i to što nam većina igrača posti. I Kepčija je to spominjao u podcastu, da li je do toga vidjet ćemo u narednih 20-ak dana.
- FKS -
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.