Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Svi igraci koji su porijeklom iz BiH i igraju ili su igrali za druge omladinske selekcije ako do svoje 21 godine ne budu imali nas pasos nece moci ni igrati za BiH jer su sad takva pravila.Ovo pravilo npr ne vrijedi za Medica iako ima vise od 21 godine jer on nije igrao za mlađe selekcije hrvatske
Zbog takvih igrača kao što je taj Mašović 30 godina se nije ništa ulagalo u našu ligu jer se uvijek vani nadje poneki igrač da zakrpi naše rupe i nerad. Kad kažem nerad mislim na NSBiH a ne na klubove. Inače ako su to dva odvojena entiteta neka NSBiH pusti domaći ligaški fudbal da sam sebe organizuje i napravi udruženje a on neka se bavi samo reprezentativnim fudbalom.
Razumljivo mi je da se Poljaci otimaju za supertalenta i mi trebamo. Za Alena Halilovića ili Bećira Omeragića se treba potruditi ali nije svaki igrač koji nije rodjen u Bosni supertalenat.
Mi nemamo trenutno dobru reprezentaciju jer nam se poklopilo da nam druge države nisu napravile dovoljno dobrih fudbalera a mi nismo ništa ulagali u razvoj vlastitih i imamo šta imamo.
Meni je recimo mjera da li nekog treba ganjati ili ne treba odgovor na pitanje da li se sa takvim igračima možemo plasirati na europsko ili svjetsko takmičenje. Ako ne možemo bezveze je trošiti energiju na te igrače. Većina igrača koje smo ovde pobrojali nema kvalitet da zaigraju na EP/SP u ekipi koja bi zaslugom došla na to takmičenje i bila ravnopravan protivnik. Sve što je manje od toga treba zanemariti i treba raditi sa domaćim igračima da imamo takvu reprezentaciju jer je valjda cilj igrati redovno EP/SP a ne imati bolju reprezentaciju.
Razumljivo mi je da se Poljaci otimaju za supertalenta i mi trebamo. Za Alena Halilovića ili Bećira Omeragića se treba potruditi ali nije svaki igrač koji nije rodjen u Bosni supertalenat.
Mi nemamo trenutno dobru reprezentaciju jer nam se poklopilo da nam druge države nisu napravile dovoljno dobrih fudbalera a mi nismo ništa ulagali u razvoj vlastitih i imamo šta imamo.
Meni je recimo mjera da li nekog treba ganjati ili ne treba odgovor na pitanje da li se sa takvim igračima možemo plasirati na europsko ili svjetsko takmičenje. Ako ne možemo bezveze je trošiti energiju na te igrače. Većina igrača koje smo ovde pobrojali nema kvalitet da zaigraju na EP/SP u ekipi koja bi zaslugom došla na to takmičenje i bila ravnopravan protivnik. Sve što je manje od toga treba zanemariti i treba raditi sa domaćim igračima da imamo takvu reprezentaciju jer je valjda cilj igrati redovno EP/SP a ne imati bolju reprezentaciju.
Da smo se koristile takve logike u proslosti onda bi nam dosta igraca bili "slabi" na papiru u momentu kad su bili pozvani u reprezentaciju, a kasnije su napravili dobre ili odlicne karijere, i odveli nas na veliko takmicenje. Ali se manje kukalo, i bila je atmosfera oko reprezentacije na vecem nivou, islo se na utakmice sirom Evrope, i svi su bili zeljni uspjeha da konacno i nasa BiH nesto napravi.
Koji je Bičakčić 
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
- ASD
- Kontakt:
Hasic koji u kaficu u Banovicima prati utakmice na TV novi Dejo Savicevic.
Hadzikadunic proslu sezonu najbolji mladi stoper lige, to su fakti i cinjenice koje se provjere kroz statistiku, sto Vidic nije bio ni blizu u premijernoj sezoni u Spartaku.
Zadnja izmjena: Wanderson, dana/u 02 maj 2022, 22:52, ukupno mijenjano 1 put.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Za Hasića su mnogi bili skeptični i predviđali propadanje.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Jbg i Maminjo je mislio da je novi Savicevic, nebi licno isao po njega u Banovice.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Dennis btw dominira u Malmo-u. Odlazak Ahmedhodzica se nije ni osjetio.
⚜️~⚜️~⚜️
Cim je otisao u Besiktas pukla mu je crna pogibija, ali bilo je mogucnosti pozvati ga nakon onih par partija i pogurati ga i tako pokazati i ljudima u Besiktasu da je i reprezentacija spremna pogurati mladog igraca, kapitena omladinskih selekcija koji dobija minute u solidnom Besiktasu.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑02 maj 2022, 22:51Za Hasića su mnogi bili skeptični i predviđali propadanje.
Ovako je propao bez ispaljenog metka.
Takva greska se pravi i sa Dedicem i Gazibegovicem, mladi igraci igraju u solidnim klubovima koji se vrte oko Euro natjecanja i reprezentacija ih mora pogurati i isporuciti ih na veliku scenu kako bi se sto bolje prodali i u buducnosti postali jos bolji.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Gurali smo Ahmedhodzica, Hadziahmetovica i Hadzikadunica. Treba sada malo i Vladana pogurati.Wanderson je napisao/la: ↑02 maj 2022, 22:59Cim je otisao u Besiktas pukla mu je crna pogibija, ali bilo je mogucnosti pozvati ga nakon onih par partija i pogurati ga i tako pokazati i ljudima u Besiktasu da je i reprezentacija spremna pogurati mladog igraca, kapitena omladinskih selekcija koji dobija minute u solidnom Besiktasu.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑02 maj 2022, 22:51Za Hasića su mnogi bili skeptični i predviđali propadanje.
Takva greska se pravi i sa Dedicem i Gazibegovicem, mladi igraci igraju u solidnim klubovima koji se vrte oko Euro natjecanja i reprezentacija ih mora pogurati i isporuciti ih na veliku scenu kako bi se sto bolje prodali i u buducnosti postali jos bolji.
Dedić i Gazibegović su bili na proslom spisku i igralu tako da ce i oni biti pogurani.
Cvajtaša Demirovića smo isto gurali kada je bio prikovan za klupu.
⚜️~⚜️~⚜️
Onaj Karpin prije mjesec preuzeo opet Rostov. Kod njega je Dennis bio redovan a i Gigovic je imao minute.
Jel im vracanje na ljeto ili sta ce tu biti?
Jel im vracanje na ljeto ili sta ce tu biti?
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Sta znaci gurali? Po toj logici onda smo gurali i Sanicanina, guramo A Kovacevica, pa onog iz Gorice. Ako smo gurali te nabrojane igrace, kako cemo objasniti Danilovica i Djokanovica u prvih 11 protiv Danske. Demirovica uopste nisi gurao, kad momak nije ni dobio poziv u A reprezentaciji kad je bio top u Svicarskoj ligi, nego ga poslali da igra nebitne utakmice u21 reprezentacije. Vladan Kovacevic je zasluzio svoju minutazu u nekim narednim utakmicama umjesto Vasilja, da dobije svoju priliku, iako nije jednostavno kad imas samo jednu opciju na golu, a jedan golman brani dobro u dobroj ekipi u Turskoj, a drugi standardan u solidnom klubu u 2. Bundesligi.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑02 maj 2022, 23:01Gurali smo Ahmedhodzica, Hadziahmetovica i Hadzikadunica. Treba sada malo i Vladana pogurati.Wanderson je napisao/la: ↑02 maj 2022, 22:59Cim je otisao u Besiktas pukla mu je crna pogibija, ali bilo je mogucnosti pozvati ga nakon onih par partija i pogurati ga i tako pokazati i ljudima u Besiktasu da je i reprezentacija spremna pogurati mladog igraca, kapitena omladinskih selekcija koji dobija minute u solidnom Besiktasu.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑02 maj 2022, 22:51Za Hasića su mnogi bili skeptični i predviđali propadanje.
Dedić i Gazibegović su bili na proslom spisku i igralu tako da ce i oni biti pogurani.
Cvajtaša Demirovića smo isto gurali kada je bio prikovan za klupu.
- ASD
- Kontakt:
Hasić je propao jer je neinteligentan i nema fizičke predispozicije za krila. Džaba guranje kad ne ide. Ja ga već neko vrijeme poredim sa Hajrovićem.Wanderson je napisao/la: ↑02 maj 2022, 22:59Cim je otisao u Besiktas pukla mu je crna pogibija, ali bilo je mogucnosti pozvati ga nakon onih par partija i pogurati ga i tako pokazati i ljudima u Besiktasu da je i reprezentacija spremna pogurati mladog igraca, kapitena omladinskih selekcija koji dobija minute u solidnom Besiktasu.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑02 maj 2022, 22:51Za Hasića su mnogi bili skeptični i predviđali propadanje.
Žali bože talenta.
Što se tiče Dennisa, ima jako loše fizičke predispozicije i u iole jačoj ligi neće proći.
Treba dodati da je i Eman Marković, koji nije minuta imao u Zrinjskom pojačanje u Norrkopingu.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑02 maj 2022, 22:55Dennis btw dominira u Malmo-u. Odlazak Ahmedhodzica se nije ni osjetio.
Bas bih volio da ovaj Eman Markovic uspije. Nije ni Vasilj dobio priliku u Zrinjskom, kao sto nije Zukanovic u Zelji i Velezu.
Ma nismo mi nikada znali prepoznati trenutak kada treba gurati nekog igrača, osim ako nije baš sila prilika kao što se desilo sa Ahmedhodžićem i Hadžikadunićem gdje se Zukanović oprostio, Šunjić i Memišević otišli u Kinu, Bičakčić se povrijedio (evo nema lika haman dvije godine), skoro da nije ni imao ko drugi igrati osim njih.
Prcić se trebao gurati odmah nakon što je izašao iz mlade repke, a realnost je da dečko ni dan danas nije standardni član ne prvih 11, nego reprezentacije općenito.
Da ne idem sad u detalje, ima tih primjera dosta.
Uglavnom, ova Liga nacija na ljeto je odličan momenat da se isforsiraju Kovačević, Dedić i Gazibegović, da dobijemo igrače za budućnost plus još da ih poguramo sa eventualnim transferom.
Tako bi to trebale raditi reprezentacije koje imaju sistem i gledaju u budućnost, ali svi mi znamo da će Petev na gol opet staviti Šehića i na desnog bočnog Miru Stevanovića.
Svaka čast Šehi i Miri, naravno da nemam ništa protiv njih, ali igrači od 33-34 godine koji igraju daleko od top nivoa apsolutno ne moraju biti prvi izbor, u reprezentaciji koja se suštinski ne bori za bilo šta, kada imaš priliku gurnuti mlađe igrače koji možda mogu dostići taj top nivo koji oni nisu mogli.
Prcić se trebao gurati odmah nakon što je izašao iz mlade repke, a realnost je da dečko ni dan danas nije standardni član ne prvih 11, nego reprezentacije općenito.
Uglavnom, ova Liga nacija na ljeto je odličan momenat da se isforsiraju Kovačević, Dedić i Gazibegović, da dobijemo igrače za budućnost plus još da ih poguramo sa eventualnim transferom.
Tako bi to trebale raditi reprezentacije koje imaju sistem i gledaju u budućnost, ali svi mi znamo da će Petev na gol opet staviti Šehića i na desnog bočnog Miru Stevanovića.
Svaka čast Šehi i Miri, naravno da nemam ništa protiv njih, ali igrači od 33-34 godine koji igraju daleko od top nivoa apsolutno ne moraju biti prvi izbor, u reprezentaciji koja se suštinski ne bori za bilo šta, kada imaš priliku gurnuti mlađe igrače koji možda mogu dostići taj top nivo koji oni nisu mogli.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Nama je prije problem sto smo kao ljudi otpisali igrace koji su realno jos mogli nesto dati; Ibisevic, Lulic, Zukanovic, Visca. Svi su oni mogli jos nesto ponuditi reprezentaciji na ovaj ili onaj nacin, i nisam siguran da bi se oni tek tako oprostili da nije takva klima bila prisutna.
Slažem se sa svime sto si napisao, samo što će Petev 99% opet staviti Šehu i Miru. Zašto?Raonffa je napisao/la: ↑03 maj 2022, 00:05Ma nismo mi nikada znali prepoznati trenutak kada treba gurati nekog igrača, osim ako nije baš sila prilika kao što se desilo sa Ahmedhodžićem i Hadžikadunićem gdje se Zukanović oprostio, Šunjić i Memišević otišli u Kinu, Bičakčić se povrijedio (evo nema lika haman dvije godine), skoro da nije ni imao ko drugi igrati osim njih.
Dobro si rekao reprezentacija se ne bori za bilo šta, ali bori se Petev za stolicu.
To je problem kada nemas dobrog i stabilnog trenera kojem navijaci vjeruju, a treba da gradi reprezentaciju. Plasi se rezulteta radi licnog opstanka i normalno da ce prije gledati licni interes nego opci.
- ASD
- Kontakt:
Na boljem nivou Šehić brani nego što Pjanić igra.
Mislim da je on objektivno naš najbolji golman i dalje, ali sam opet za to da ga neko mijenja od dvojca Vasilj/Kovačević
Ne bih imao ništa protiv da se oproste Džeko, Pjanić i Šehić. Jer nećemo sigurno ništa uraditi ni u idućem ciklusu.
Mislim da je on objektivno naš najbolji golman i dalje, ali sam opet za to da ga neko mijenja od dvojca Vasilj/Kovačević
Ne bih imao ništa protiv da se oproste Džeko, Pjanić i Šehić. Jer nećemo sigurno ništa uraditi ni u idućem ciklusu.