meepo je napisao/la: ↑09 maj 2022, 13:39
hurem je napisao/la: ↑09 maj 2022, 09:18
E nek sam pročitao jednom od navijača Milana da je Krunic dobro odigrao i to u superbitnom momentu za klub.
Znaci Diaz je igrac manje tako i kad Krunic igra to izgleda odlicno.
Atalanta je u krizi ali kad znaš da brzom igrom i posjedom vrlo lahko mogu utrpati 3 komada onda treba biti 120% obazriv.
Siguran sam da bi bilo lakše igrati s Juveom ili Interom nego s Atalantom. Totalno čudna, nepredvidiva ekipa. Bar je ja tako doživljavam. Sve je moguće u narednoj utakmici i Milan će teško do pobjede.
Atalanta se raspala. Malinovsky je u kanalu zbog rata u Ukrajini. Ilicic depresija ponovo. Gosens otisao. Vezni red im je prosjecan mozda ispodprosjecan. Uz to i Zapata ima problema s povredama. Da Atalanta na krcatom San Siru uzme i bod tesko i to jako tesko.
Piolija upisati kao jednog od najboljih trenera Milana u povijesti.
On nije izvukao maksimum iz ekipe ove i prošle sezone nego mnogo vise od toga. Svaka mu čast!!!
U LP je falilo malo sreće i korektne sudije.
Pioli je "igrac" broj 1 ovog Milana, potom praznih 10 mjesta pa onda golman i ostali.
Ibrahimovic .... Leao, Maignan pa onda mozda Pioli. Pioli moze biti upisan kao jedan od najboljih trenera Milana tek nakon sto ostvari dobre rezultate u Europi do tad okaci to macku o rep
Rade je odlican igrac kada treba ispostovati trenerove zadatke, a to mu je ubilo ofanzivnu orijentiranost i svu slobodo. Nece bh repka imati neke aman koristi od Radete vizavi minuta koje dobija u Milanu. (A smatram da je Rade dobar igrac, ali jbg prihvatio je ovakvu ulogu).
Svi imaju svoje zasluge i sigurno je to tesko izvagati. Treba reci da su Piolijeve najvece, a naravno da imaju i igraci prvenstveno Ibra jer ih je resetovao psihicki skroz i nafurao ko niko.
Kjaer je donio smirenost i stabilnost. Zategao odbranu, cinio igrace 100% boljim i pokazao se kao pravi lider. (Calabria, Kalulu, Gabbia, Theo su napredovali defanzivno nevjerovatno zaslugama Kjera).
Necu dalje da imenujem, ali doslovno svi igraci su bukvalno ginuli ove dvije godine. Skuplajli su se svakog vikenda do te mjere da Calabria igra veznCom igraca. Toga u danasnjem fudbalu vise nema.
Vjerujem da su i odlasci golmana i ofanzivnog veznog, pogurali ovu ekipu naprijed.