ASD je napisao/la: ↑18 maj 2022, 21:35
Lako je pridobiti igrača kad on hoće da igra.
Hajde nek pridobe igrača kiji kaže da je ponosni Švicarac i da ne postoji šansa da igra za drugu reprezentaciju.
Nisi skontao sta sam zelio reci s ovim postom, znam da je nepotrebno i glupo i mozda djeluje da nema nikakve veze s nama. Ali stavio sam te slike namjerno da bih docarao gdje mi grijesimo.
Pa evo i ovaj mali se predomisljao i vidiimo koliko su titrali oko njega, nagovarali ga cak do toga da je isao Dalic da prelomi to...znaci obecao mu je nesto.
E sad dolazimo do onog sto ja stalno potenciram a to je da nama prije svega mladji i energicniji covjek i prvo i osnovno veliki patriota koji voli repku i kojeg publika voli jer je takav covjek u ovom momentu jedini soas i neka nada za nas fudbal. E taj covjek mora napravit projekat na cijem ce celu biti on(kao u ovom slucaju Dalic) s jasnim ciljem intezivni razgovori sa svim ovim momcima koji obecacavaju bar nesto po Evropi, jer ovo sto imamo u drzavi nista ne valja niti ima kvalitet. I takav covjek bi trebao isto ovako sa svojim timom ljudi obaljati razgovore sa tim momcima i njihovim roditeljima na kojim bi im jasno predstavili taj plan i projekat i krajnji cilj toga sto rade i vidjecemo svi kako bi ti momci bar 90%ih pristali za nas.
Dakle, ta djeca hoce neki plan i cilj da se ima, tako su naucili u uredjenim savezima i drzavama i ne mogu odmah razumiti ovaj nas krkanluk.
Pa zamisli ti sad rodjen si u Austriji i tu imas neki status vec izgradjen i prijazelje, u Bosni mozda bio 2x i to u svome selu, i sad dodje neko te zove tek onako putem prijatelja ili telefonom da ti to sve ostavis i dolazis u neizvjesno i nepoznato i jos na sve to znas kakav je ovdje krkanluk i lopovluk. Pitam se bi li neko od nas kao velikih patriota pristao to sve ostavit i doci?????
Prije svega trebamo malo stavit sebe u poziciju drugog i biti realni najlakse je palamudiiti kako bi trebao drugi.
Sta su Hrvati npr trebali reci 'cuj mi smo viceprvaci svijeta ako hoces hoces ako neces ne moras'??? Ne nego cak stavise su se timski borili.
E sad da se zamislimo sta bi mi tek trebali raditi i trudiit se kao totalni luzeri izgubljeni i zaglavljeni u ovom blatu.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz