Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

TopRemove
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la TopRemove » 17 maj 2022, 03:56

lol89 je napisao/la:
16 maj 2022, 19:52
Navedi dvojicu srba i hrvata koji bas istinski vole BiH
Zaista su rijetki, zato bih posebno volio izdvojiti ova dva momka, dva ostvarena MMA borca koji ponosno ističu da su iz Bosne i Hercegovine. Brando za sebe kaže da je Hrvat iz Bosne, a Dejan (otac Hrvat, majka Srpkinja) za sebe kaže da je Bosanac.

Posebno zanimljivo - obojica su na putu do oktagona ili ringa nosili i majice sa ljiljanima.

slika

slika

bavariapivo
Kontakt:

Post Postao/la bavariapivo » 18 maj 2022, 21:01

Marko Topić

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 18 maj 2022, 21:23

slika

slika

A kad Ivaylo ide da prelomi nekog talenta ili ...kriza je ne znam da li miske jos nudi cevape.

Ovaj mali nikakve veze nema, s Hrvatskom kao ni sa Afrikom, roditelji mu iz Kotor Varosi , rodjen u Njemackoj i oni se toliko borili da ga dovedu.

A mi se pitamo kad ce Tuta objavit spisak propaliteta iz Apoela, ferencvarosa ... igraca koji vise i ptice na grani znaju i begi pravimo neke taktike i rasporede bzveze ovdje palamudimo 🤣🤣🤣
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 18 maj 2022, 21:35

Lako je pridobiti igrača kad on hoće da igra.
Hajde nek pridobe igrača kiji kaže da je ponosni Švicarac i da ne postoji šansa da igra za drugu reprezentaciju.

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 18 maj 2022, 22:13

ASD je napisao/la:
18 maj 2022, 21:35
Hajde nek pridobe igrača kiji kaže da je ponosni Švicarac i da ne postoji šansa da igra za drugu reprezentaciju.
Nisi skontao sta sam zelio reci s ovim postom, znam da je nepotrebno i glupo i mozda djeluje da nema nikakve veze s nama. Ali stavio sam te slike namjerno da bih docarao gdje mi grijesimo.

Pa evo i ovaj mali se predomisljao i vidiimo koliko su titrali oko njega, nagovarali ga cak do toga da je isao Dalic da prelomi to...znaci obecao mu je nesto.

E sad dolazimo do onog sto ja stalno potenciram a to je da nama prije svega mladji i energicniji covjek i prvo i osnovno veliki patriota koji voli repku i kojeg publika voli jer je takav covjek u ovom momentu jedini soas i neka nada za nas fudbal. E taj covjek mora napravit projekat na cijem ce celu biti on(kao u ovom slucaju Dalic) s jasnim ciljem intezivni razgovori sa svim ovim momcima koji obecacavaju bar nesto po Evropi, jer ovo sto imamo u drzavi nista ne valja niti ima kvalitet. I takav covjek bi trebao isto ovako sa svojim timom ljudi obaljati razgovore sa tim momcima i njihovim roditeljima na kojim bi im jasno predstavili taj plan i projekat i krajnji cilj toga sto rade i vidjecemo svi kako bi ti momci bar 90%ih pristali za nas.

Dakle, ta djeca hoce neki plan i cilj da se ima, tako su naucili u uredjenim savezima i drzavama i ne mogu odmah razumiti ovaj nas krkanluk.

Pa zamisli ti sad rodjen si u Austriji i tu imas neki status vec izgradjen i prijazelje, u Bosni mozda bio 2x i to u svome selu, i sad dodje neko te zove tek onako putem prijatelja ili telefonom da ti to sve ostavis i dolazis u neizvjesno i nepoznato i jos na sve to znas kakav je ovdje krkanluk i lopovluk. Pitam se bi li neko od nas kao velikih patriota pristao to sve ostavit i doci?????

Prije svega trebamo malo stavit sebe u poziciju drugog i biti realni najlakse je palamudiiti kako bi trebao drugi.

Sta su Hrvati npr trebali reci 'cuj mi smo viceprvaci svijeta ako hoces hoces ako neces ne moras'??? Ne nego cak stavise su se timski borili.

E sad da se zamislimo sta bi mi tek trebali raditi i trudiit se kao totalni luzeri izgubljeni i zaglavljeni u ovom blatu.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 18 maj 2022, 22:21

ASD je napisao/la:
Svi ti igraci imaju svoju pripremljenu pricu..subotic je htjeo da igra (kao i marin) za njemacku i da je uspio govorio bi „ponisni sam njemac, tu odrastao, zivim, drzava mi sve dala,…“ ali posto nije uspio postao je „ponosni srbin“… i omeragic da je zaigrao za nas, govorio bi da je ponosan bosanac, a zaigrao bi 100% da su nasi dali pa makar pola truda koji du cinili hrvati na pridobivanju rakitica, matanovica i dosta njih. Znam LICNO koliko su se trudili tada oko 13-godisnjeg dzumhura i male sabine tinjic ili napr. Alena trepalovca da ih dovedu pod hrvatsku zastavu! Vadimo i tjesimo se mi i dalje da nije do nas i nasih manjka sto se tice truda i ostalih vaznih faktora u ovoj „igri“ dovodjenja talenta pod zastavu…

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 18 maj 2022, 22:36

EdinjoBos je napisao/la:
18 maj 2022, 22:21
ASD je napisao/la:
Svi ti igraci imaju svoju pripremljenu pricu..subotic je htjeo da igra (kao i marin) za njemacku i da je uspio govorio bi „ponisni sam njemac, tu odrastao, zivim, drzava mi sve dala,…“ ali posto nije uspio postao je „ponosni srbin“… i omeragic da je zaigrao za nas, govorio bi da je ponosan bosanac, a zaigrao bi 100% da su nasi dali pa makar pola truda koji du cinili hrvati na pridobivanju rakitica, matanovica i dosta njih. Znam LICNO koliko su se trudili tada oko 13-godisnjeg dzumhura i male sabine tinjic ili napr. Alena trepalovca da ih dovedu pod hrvatsku zastavu! Vadimo i tjesimo se mi i dalje da nije do nas i nasih manjka sto se tice truda i ostalih vaznih faktora u ovoj „igri“ dovodjenja talenta pod zastavu…
Pod ostale vazne faktore mislim na pare, sam ciro je rekao da ima stan na moru koji moze dati suboticu igrao bi za bosnu. Tako to ide, sta uradi srbija da zadrzi dalibora ilica da i dalje igra za njih a ne za bosnu, medju ostalom mu oca zaposlise u hidrocentrali. I nismo mi toliko siromasni financijski vec u dusi. Negovorim o onih 20% bas siromasnih, od 2007. vodim svoju humanitarnu organizaciju gdje bas takvim pomoc u ruke donosimo (hvala Allahu na tome), govorim napr. o ljudima koje ja imam u najblizoj rodbini i koji zive boljim standardom nego ja, i oni se opet vise jadaju nego ovih 20% koji bi i imali opravdanje za to. Da se vratimo na temu „vracanje talenta“ Mi Hocemo bez ulozenog da imamo dobitak, e tako to neide u modernom svijetu, mozemo imati srecu kod sake igraca koji su velike patriote, ali to nece biti dovoljno. Nemoze se igrati samo na kartu sentimentalnosti.

Sportski pozdrav!

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 18 maj 2022, 22:59

@ edinjobos bravoo

Ja i ti se nekako najbolje ovdje razumijemo i cini mi se da smo jedino mi spoznali nas stvarni problem ili bolest bolje receno i sta trebamo raditi da bi isli napred. Doduse @ asd nam je srodan u misljenju i jako blizu .Nikako da shvate ovdje neki forumasi koji stalno vise na forumu i smaraju nekim nebitnim info...da se djetetu rodjenom vani nemaa sta puno pricat o patriotizmu vec tu djecu ozbiljnim pristipom i zeljom nauciti patriotizmu. Nikako da skonraju da see vise je moze zivjeti od donacija i hedija i da se moramo sami potruditi i realizrat nesto ako zelimo neki napredak.

Sad po nama ovdje, tom nekom djecaku koji je rodjen vani i koji mozda nikad nije bio u Bosni dovoljno je pozvat telefonom i reci Bosna te zove i eto njih odma. Begi oni odmah trebaju doci jer eto patriotski je ..jer kao bosna je bosna bosnje mogu da je neki rasturaaju a neki bi trebali doci da igraju za nju. Nikako da skontamo da sve danas treba zasluziti i da tu djecu nemamo sta pokusavat uzeti na patriotizam vec ih naucit patriotizmu.

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 18 maj 2022, 23:26

Na isti taj fazon na koji mi gubimo nase talente (manjak ozbiljnog profesionalnog truda/prilaska tim igracima), turska je ostala bez özila, gündogana, kavlaka, demira,… .

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 18 maj 2022, 23:50

Nije sve do profesionalizma i moljenja igrača, ima nešto i u kvalitetu reprezentacije za koju bi taj neko trebao igrati. Možeš ti do sutra moliti i biti ažuran, ali ako nemaš šta ponuditi džaba ti je.

Ne možete porediti Hrvatsku sa BiH ni u kom kontekstu.

Matanović i Stanišić teško da bi ikada mogli zaigrati za Njemačku, za tog malog Vidovića ne znam ali nije ni bitno, a ovamo im igranje za reprezentaciju nudi Hrvatska koja skoro po pravilu igra velika takmičenja, a biće im mnogo lakše uletiti među 23 igrača u Hrvatskoj nego u Njemačkoj.

Pa tu bi samo budala odbila Hrvate, tako i u ostalim slučajevima tipa Borna Sosa iako je on možda najprije mogao zaigrati za Švabe, ali nikada ne znaš sa tako velikom fudbalskom nacijom kada će izbaciti kvalitetnog fudbalera.

A šta ćeš ti ponuditi recimo Omeragiću u "duelu" sa Švicarskom? Startno mjesto u reprezentaciji koja ne može prismrditi velikom takmičenju, pa logično je da će dečko ostati tamo gdje je gradio svoj fudbalski put.

Nekad u nekad se potrefi da jedan Ahmedhodžić izabere slabiju repku iako je (vjerovatno) mogao igrati za jaču i to je sigurno uradio zbog neke vrste patriotizma, sigurno ne zbog toga što je Misimović fino pričao sa njim ili što šanse za bolji rezultat ima sa BiH nego sa Švedskom.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 19 maj 2022, 00:11

Lajger je napisao/la:
16 maj 2022, 19:14
gruezi je napisao/la:
15 maj 2022, 00:59
Lajger je napisao/la:
14 maj 2022, 19:32

Zašto vam je tzo bitno da je što više reprezentativaca iz sandzaka ?
Da se braci u sandzaku konstsntno daje doznanje da je ovo njihova repka njihova domovina I da su neotudzivi i nerazdvojivi dio bosnjackog naroda ... kad srbi i hrvati mogu uzimati iz bosne valjda je red da I mi uzimamo iz sandzaka ...
Pa to nikako nije isto , bukvalno nije za poređenje .
Bosna nije samo bošnjačka ona je i srpska i hrvatska .
Ona je prije svega maticna drzava bosnjaka I onih bh hrvata koji je smatraju svojom autohtonom domovinom pa tek onda sve ostalo... niko nije branio srbima da bude I njihova domovina ali oni je nezele niti ce je ikad zeljeti

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 19 maj 2022, 08:21

Bezobraznik jedan, umjesto da se odrekne Australije, stane u red i saceka par godina bh.dres. Da dodje u Sarajevo na cevape na Bascarsiji i porazgovara sa savezom. :kafa:
@igrajlopte 🐦

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 19 maj 2022, 08:32

Sam je reako da ja Savez ga trazio i mislim cak je dobio poziv za U21. ali dosle je i poziv A tima Australije i ostalo je proslost.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 19 maj 2022, 08:45

Dečko nije htio da igra za nas isto kao sto to nisu htjeli, željeli Omeragic i Burnic, ili Gigovic...a vi tražite dlaku u jajetu i uvjeravajte sebe u neke stvari.
I Gigovic i Omeragic su u datom trenutku trebali da budu prva postava nase A-selekcije a odbili su poziv.
Smiješna vam je priča...odnosno neistinita u vezi s Hrusticem i gore nabrojanim.
A da treba i moze se vise posla uraditi po dijaspori, to stoji.
Da je troBarbarez na klupi reprezentacije taj Omeragic ne bi igrao za nas...jednostavno imaš momke po dijaspori koji su tako odgojeni i nema se tu sta plaho popraviti.

Nema potrebe da opravdavate te izdajice jer oni ništa drugo nisu do to...klasicni licemjeri. Jedno govorili, drugo uradili.
To je najgora sorta ljudi.
Gigovic bar nije ništa obecavao.

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 19 maj 2022, 09:23

Hrustic momak iz Srebrenika, sam se nudio da igra jos dok je bio omladinac Schalkea i dok nije bio u planu u Groningenu.

Nasi ga pozvali ko zadnje spadalo u u21, nit ga je ko zvao nit ga je neko nesto pitao, Australija odradila profesionalno, onako kako je Svica odradila s Omeragicem.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 19 maj 2022, 09:30

hurem je napisao/la:
19 maj 2022, 08:45
Dečko nije htio da igra za nas isto kao sto to nisu htjeli, željeli Omeragic i Burnic, ili Gigovic...a vi tražite dlaku u jajetu i uvjeravajte sebe u neke stvari.
I Gigovic i Omeragic su u datom trenutku trebali da budu prva postava nase A-selekcije a odbili su poziv.
Smiješna vam je priča...odnosno neistinita u vezi s Hrusticem i gore nabrojanim.
A da treba i moze se vise posla uraditi po dijaspori, to stoji.
Da je troBarbarez na klupi reprezentacije taj Omeragic ne bi igrao za nas...jednostavno imaš momke po dijaspori koji su tako odgojeni i nema se tu sta plaho popraviti.

Nema potrebe da opravdavate te izdajice jer oni ništa drugo nisu do to...klasicni licemjeri. Jedno govorili, drugo uradili.
To je najgora sorta ljudi.
Gigovic bar nije ništa obecavao.
Nema potrebe nazivati ih izdajnicima. Neka igraju za koga hoće.
Momci su mahom bili korektni prema nama. Odabrali su druge i to je to, zahvaliti im se.
Jedini koji nije bio korektan je Tanković.

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 19 maj 2022, 09:39

Wanderson je napisao/la:
19 maj 2022, 09:23

Nasi ga pozvali ko zadnje spadalo u u21, nit ga je ko zvao nit ga je neko nesto pitao, Australija odradila profesionalno, onako kako je Svica odradila s Omeragicem.
Nije ovo tacno sta pricas. sam je reako za medije da ga savez vise puta zvao. "SOCCEROOS bolter Ajdin Hrustic declared that he was faced with a tough call after Bosnia-Herzegovina made an aggressive push for his"

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 19 maj 2022, 10:13

Dobro s ovim se nije nista puno izgubilo, klupa Frankfurta teskonda moze biti pomoci repki.
Ali je cinjenica los skauting i rad Saveza inace, nezainteresiranost, nornalni ljudski razgovori, planovi.
I onda poslije nije htio ovo onoo..

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 19 maj 2022, 17:46

Zukanovic je napisao/la:
19 maj 2022, 09:39
Wanderson je napisao/la:
19 maj 2022, 09:23

Nije ovo tacno sta pricas. sam je reako za medije da ga savez vise puta zvao. "SOCCEROOS bolter Ajdin Hrustic declared that he was faced with a tough call after Bosnia-Herzegovina made an aggressive push for his"
Nikad ga niko nije pozvao osim pomocnika u21 selekcije i to nakon sto je vec bio pozivan na neki kamp A selekcije Australije.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 19 maj 2022, 21:47

Amar Catic je u ligaskom dijelu druge holandske lige imao 5 golova i 11 asistencija. Sto se asistencija tice bio je među boljim u ligi. Sada igraju playoff za ulazak u prvu ligu. Dobili su Eindhovena 2:1, pa 21. maja igraju revans o onda finale protiv vrlo vjerovatno Excelsiora.

Ako uđu gore trebalo bi obratiti paznju posto igra vise pozicija u napadu, gdje nama skripi.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: lol89, Sveti i 26 gostiju.