FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Zna li jedan trener u nasoj ligi dati izjavu a da u svakoj recenici bar 5 puta ne kaze:onaj,ovaj,ovi,je li i standardne floskule "Radili smo dobro,dat cemo svoj maksimum i nadamo se pobjedi"
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Znao je sablic ili blitvar ili splitska ubleha kako vecNajvecaRadosti je napisao/la: ↑21 maj 2022, 13:18Zna li jedan trener u nasoj ligi dati izjavu a da u svakoj recenici bar 5 puta ne kaze:onaj,ovaj,ovi,je li i standardne floskule "Radili smo dobro,dat cemo svoj maksimum i nadamo se pobjedi"
Do smrti odani!
Želja trenera ili? Ah, da...GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑21 maj 2022, 11:47Izgleda bi nam mogao doći spic. Crnogorac, 193cm.
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..
- NisamInSajder
- Kontakt:
Nismo ni blizu stabilnog kluba. Sutra Mirvić da odluči prestat punit budžet, mogao bi se ugasit kao i na ljeto. Ostali bi ti preveliki ugovori pojedinih igrača, ogromna administracija koja ništa ne radi, a ako ništa ne radi onda i nemaš nikakve koristi od nje. Nit imaš neke sponzorske ugovore, nit imaš ostale prihode.
Dakle, sad imamo ogroman budžet, jedan od dva najveća u državi, a puniš ga izlaskom u Europu, nekim transferom ili nekim mizernim novcem kojeg dobiješ iz državnog budžeta sa raznih nivoa, ostatak veliki dio popunjavaju investitori. Sve su to nestabilni prihodi, nisu sigurni, od danas do sutra što bi se reklo, a imaš velike troškove. Sad nemaš ni neke sponzore, ostalo je njih par i to tih par je zasluga bivših UO i ljudi u njima koji više nisu tu, a ne trenutnih ljudi u klubu.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Sarajevo u potrazi za novim sportskim direktorom, Spahić i dalje razmatra ponudu
Legendarni kapiten bh. reprezentacije Emir Spahić, još uvijek nije prihvatio ponudu FK Sarajevo da bude novi sportski direktor tima sa Koševa, javlja Dnevni avaz.
Legendarni kapiten bh. reprezentacije Emir Spahić, još uvijek nije prihvatio ponudu FK Sarajevo da bude novi sportski direktor tima sa Koševa, javlja Dnevni avaz.
“Pored Spahića, u igri za sportskog direktora je još nekoliko kvalitetnih imena. Međutim, u ovom trenutku je teško izlaziti sa bilo kakvim špekulacijama. Pregovori su u toku”, javlja izvor Dnevnog avaza iz FK Sarajevo.
Inače, Spahić je do danas trebao dostaviti konačan odgovor u sarajevsku Titovu 38b.
Upravni odbor FK Sarajevo na čelu sa Ismirom Mirvićem će naredne sedmice – možda već u ponedjeljak, predstaviti novog sportskog direktora.
S druge strane, klupi bordo tima, trenutno je najbliži Vule Trivunović.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Ma zayebavam se brate, mislim na Cmiljanićazlo87 je napisao/la: ↑21 maj 2022, 13:27Želja trenera ili? Ah, da...GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑21 maj 2022, 11:47Izgleda bi nam mogao doći spic. Crnogorac, 193cm.

Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
Treba vratiti mahalu u klub, ko zna možda Cmiljke ne bi došao da je informacija procurila...
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997
To je tacno nije sjajna situacija i potrebne su drasticne promjene ali kad uporedis sa drugim klubovima u drzavi mi smo pored Zrinjskog i Tuzle u najboljoj situaciji. Ovo ljeto cemo samo od transfera nadoknaditi gubitke zbog neizlaska u Evropu. Sabanovic, Djokanovic, Pidro, Dizdarevic mozda Dal..svi ce oni najvjerovatnije ostvariti transfere tako da nebi trebali imati finansijskih problema kao prosle godine. Najbitnije je da ponovo ne naprave gresku prilikom imenovanja trenera i sportskog direktora.NisamInSajder je napisao/la: ↑21 maj 2022, 13:31Nismo ni blizu stabilnog kluba. Sutra Mirvić da odluči prestat punit budžet, mogao bi se ugasit kao i na ljeto. Ostali bi ti preveliki ugovori pojedinih igrača, ogromna administracija koja ništa ne radi, a ako ništa ne radi onda i nemaš nikakve koristi od nje. Nit imaš neke sponzorske ugovore, nit imaš ostale prihode.
Dakle, sad imamo ogroman budžet, jedan od dva najveća u državi, a puniš ga izlaskom u Europu, nekim transferom ili nekim mizernim novcem kojeg dobiješ iz državnog budžeta sa raznih nivoa, ostatak veliki dio popunjavaju investitori. Sve su to nestabilni prihodi, nisu sigurni, od danas do sutra što bi se reklo, a imaš velike troškove. Sad nemaš ni neke sponzore, ostalo je njih par i to tih par je zasluga bivših UO i ljudi u njima koji više nisu tu, a ne trenutnih ljudi u klubu.
"Even if nobody believes me, supports me or recognizes my effort. I’ll keep on going."
Zaboli me k za njih i njihove dugove koje su sami napravili nek se sad vade jos cu i tim glavu probijat. Gledamo 2 sezone horor od fudbala,igrace bez energije,volje,emocija i kao slag bez nastupa u evropi i sad treba da brinem za njihove dugove? Sto se mene tice nek budu 10 mil duzniCYN3 je napisao/la: ↑21 maj 2022, 13:39To je tacno nije sjajna situacija i potrebne su drasticne promjene ali kad uporedis sa drugim klubovima u drzavi mi smo pored Zrinjskog i Tuzle u najboljoj situaciji. Ovo ljeto cemo samo od transfera nadoknaditi gubitke zbog neizlaska u Evropu. Sabanovic, Djokanovic, Pidro, Dizdarevic mozda Dal..svi ce oni najvjerovatnije ostvariti transfere tako da nebi trebali imati finansijskih problema kao prosle godine. Najbitnije je da ponovo ne naprave gresku prilikom imenovanja trenera i sportskog direktora.NisamInSajder je napisao/la: ↑21 maj 2022, 13:31Nismo ni blizu stabilnog kluba. Sutra Mirvić da odluči prestat punit budžet, mogao bi se ugasit kao i na ljeto. Ostali bi ti preveliki ugovori pojedinih igrača, ogromna administracija koja ništa ne radi, a ako ništa ne radi onda i nemaš nikakve koristi od nje. Nit imaš neke sponzorske ugovore, nit imaš ostale prihode.
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Pa zar nije vraćena? Potura i prodavanje informacija klixu?
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.
Tako su propali RK Bosna i KK Bosna Asa BHT bas zbog gomilanja dugova, preplacivanja igraca i sto nisu imali dugorocan plan vec su trazili instant rezultat.zagor1987 je napisao/la: ↑21 maj 2022, 13:55Zaboli me k za njih i njihove dugove koje su sami napravili nek se sad vade jos cu i tim glavu probijat. Gledamo 2 sezone horor od fudbala,igrace bez energije,volje,emocija i kao slag bez nastupa u evropi i sad treba da brinem za njihove dugove? Sto se mene tice nek budu 10 mil duzniCYN3 je napisao/la: ↑21 maj 2022, 13:39To je tacno nije sjajna situacija i potrebne su drasticne promjene ali kad uporedis sa drugim klubovima u drzavi mi smo pored Zrinjskog i Tuzle u najboljoj situaciji. Ovo ljeto cemo samo od transfera nadoknaditi gubitke zbog neizlaska u Evropu. Sabanovic, Djokanovic, Pidro, Dizdarevic mozda Dal..svi ce oni najvjerovatnije ostvariti transfere tako da nebi trebali imati finansijskih problema kao prosle godine. Najbitnije je da ponovo ne naprave gresku prilikom imenovanja trenera i sportskog direktora.NisamInSajder je napisao/la: ↑21 maj 2022, 13:31
Nismo ni blizu stabilnog kluba. Sutra Mirvić da odluči prestat punit budžet, mogao bi se ugasit kao i na ljeto. Ostali bi ti preveliki ugovori pojedinih igrača, ogromna administracija koja ništa ne radi, a ako ništa ne radi onda i nemaš nikakve koristi od nje. Nit imaš neke sponzorske ugovore, nit imaš ostale prihode.
"Even if nobody believes me, supports me or recognizes my effort. I’ll keep on going."
Ponovo rade bljak poteze i gube vrijeme. Dovođenje neiskusnog trenera i sd je gubljenje vremena.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑21 maj 2022, 13:33Sarajevo u potrazi za novim sportskim direktorom, Spahić i dalje razmatra ponudu
Legendarni kapiten bh. reprezentacije Emir Spahić, još uvijek nije prihvatio ponudu FK Sarajevo da bude novi sportski direktor tima sa Koševa, javlja Dnevni avaz.Legendarni kapiten bh. reprezentacije Emir Spahić, još uvijek nije prihvatio ponudu FK Sarajevo da bude novi sportski direktor tima sa Koševa, javlja Dnevni avaz.
“Pored Spahića, u igri za sportskog direktora je još nekoliko kvalitetnih imena. Međutim, u ovom trenutku je teško izlaziti sa bilo kakvim špekulacijama. Pregovori su u toku”, javlja izvor Dnevnog avaza iz FK Sarajevo.
Inače, Spahić je do danas trebao dostaviti konačan odgovor u sarajevsku Titovu 38b.
Upravni odbor FK Sarajevo na čelu sa Ismirom Mirvićem će naredne sedmice – možda već u ponedjeljak, predstaviti novog sportskog direktora.
S druge strane, klupi bordo tima, trenutno je najbliži Vule Trivunović.
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Da, ali "Bosne" nisu imali investitore koji su objavljivali "idemo jače, idemo bolje" i produženu ruku tog investitora koja je najavila da ćemo za dvije godine biti najbolji na Balkanu.CYN3 je napisao/la: ↑21 maj 2022, 13:58Tako su propali RK Bosna i KK Bosna Asa BHT bas zbog gomilanja dugova, preplacivanja igraca i sto nisu imali dugorocan plan vec su trazili instant rezultat.zagor1987 je napisao/la: ↑21 maj 2022, 13:55Zaboli me k za njih i njihove dugove koje su sami napravili nek se sad vade jos cu i tim glavu probijat. Gledamo 2 sezone horor od fudbala,igrace bez energije,volje,emocija i kao slag bez nastupa u evropi i sad treba da brinem za njihove dugove? Sto se mene tice nek budu 10 mil duzniCYN3 je napisao/la: ↑21 maj 2022, 13:39
To je tacno nije sjajna situacija i potrebne su drasticne promjene ali kad uporedis sa drugim klubovima u drzavi mi smo pored Zrinjskog i Tuzle u najboljoj situaciji. Ovo ljeto cemo samo od transfera nadoknaditi gubitke zbog neizlaska u Evropu. Sabanovic, Djokanovic, Pidro, Dizdarevic mozda Dal..svi ce oni najvjerovatnije ostvariti transfere tako da nebi trebali imati finansijskih problema kao prosle godine. Najbitnije je da ponovo ne naprave gresku prilikom imenovanja trenera i sportskog direktora.
Zadnja izmjena: MaroonBjelave, dana/u 21 maj 2022, 14:04, ukupno mijenjano 1 put.
- 19BordoBijeli46
Bas me zanima za koga je Marjan navijao 

A sad neka djeca mala porede se stalno s' nama
Ma nama bi on bio najpametnija opcija al nisam siguran bas u to da ce doci.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑21 maj 2022, 13:12Ma mahalskaado-hz je napisao/la: ↑21 maj 2022, 13:09Nadam se da ti je provjeren infoGospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑21 maj 2022, 13:08Kepčija je dogovarao Burekovića, nadam se da to nije propalo jer je on otišao..![]()
![]()
Da se ja pitam samo bi nase iz akademije gurao. Evo mi smo realno izgubili godinu dana u nekom praznom hodu, nismo ni jednog mladog igraca isprofilisali.
Uzimam sebi za pravo ovo da pisem jer sam i na pocetku sezone govorio da treba mlade gurati. Evo isli smo s tim iskusnijim i na kraju nista nismo dobili.
You are someone else I am still right here
To je pored europskog koeficijenta najveci gubitak ove sezone. Krenuli smo s ramicem i trakom u pocetku sezone, uveli ih potpuno u rotaciju, i onda umjesto da smo im dodali jos irfana ramica i jos jednog juniora da se profilisu kad vec igramo za qurac, mi i njih vratili u juniore. Odlaskom sablica postali smo dom penzionera pravi.fera je napisao/la: ↑21 maj 2022, 14:39Ma nama bi on bio najpametnija opcija al nisam siguran bas u to da ce doci.
Da se ja pitam samo bi nase iz akademije gurao. Evo mi smo realno izgubili godinu dana u nekom praznom hodu, nismo ni jednog mladog igraca isprofilisali.
Uzimam sebi za pravo ovo da pisem jer sam i na pocetku sezone govorio da treba mlade gurati. Evo isli smo s tim iskusnijim i na kraju nista nismo dobili.
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Nisi jedini koji je govorio da se mladi guraju, samo za razliku od tebe taj koji je govorio navedeno, hop, pa ubaci Hebiba, pa malo-malo pa ubaci Krleta. E yebo mu ja mater, koliko god ja bio skeptičan prema akademiji, nemoguće da se niko, ama baš niko, nije mogao ubaciti umjesto ta dva hadalja.fera je napisao/la: ↑21 maj 2022, 14:39Ma nama bi on bio najpametnija opcija al nisam siguran bas u to da ce doci.
Mi ove sezone da smo imali dobro krilo umjesto hebiba bili bi 2. ili 3.u ligi i imali naslov kupa, ne moze me niko ubijedit u suprotno.MaroonBjelave je napisao/la: ↑21 maj 2022, 15:04Nisi jedini koji je govorio da se mladi guraju, samo za razliku od tebe taj koji je govorio navedeno, hop, pa ubaci Hebiba, pa malo-malo pa ubaci Krleta. E yebo mu ja mater, koliko god ja bio skeptičan prema akademiji, nemoguće da se niko, ama baš niko, nije mogao ubaciti umjesto ta dva hadalja.fera je napisao/la: ↑21 maj 2022, 14:39Ma nama bi on bio najpametnija opcija al nisam siguran bas u to da ce doci.
Bukvalno jedan igrac je mogao spasiti sezonu. Da smo ostavili fanima ili doveli jedno jako krilo koje zna zabit gol. Lik je u svakoj utakmici fulio bar jednu stopostotnu sansu.
Fanimo bi u raslje zakucao loptu koju je hebib dodao pored gola u prvim minutama kupa. Zabio bi i zelji iz one sanse gdje je hebib pogodio stativu traljavim sutem. Na kosevu bi poderali borac umjesto sto se heba valjao i zadrzavao dok smo trebali napadati. O ostalim utakmicama necu ni govoriti, jer ima jos sto situacija ali eto ovih par mi je palo na pamet. Takodjer, o dodatnom ucinku defanzivnom i potencijalnim asistencijama necu ni govoriti.
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Živim za taj dan kad će taj pokušaj od igrača biti proglašen bivšim. Yebo sve svoje ono pendavo, pa ni Melunović mi nije bio toliko mrzak.spezial je napisao/la: ↑21 maj 2022, 15:10Mi ove sezone da smo imali dobro krilo umjesto hebiba bili bi 2. ili 3.u ligi i imali naslov kupa, ne moze me niko ubijedit u supeotno.MaroonBjelave je napisao/la: ↑21 maj 2022, 15:04Nisi jedini koji je govorio da se mladi guraju, samo za razliku od tebe taj koji je govorio navedeno, hop, pa ubaci Hebiba, pa malo-malo pa ubaci Krleta. E yebo mu ja mater, koliko god ja bio skeptičan prema akademiji, nemoguće da se niko, ama baš niko, nije mogao ubaciti umjesto ta dva hadalja.fera je napisao/la: ↑21 maj 2022, 14:39
Ma nama bi on bio najpametnija opcija al nisam siguran bas u to da ce doci.
Bukvalno jedan igrac je mogao spasiti sezonu. Da smo ostavili fanima ili doveli jedno jako krilo koje zna zabit gol. Lik je u svakoj utakmici fulio bar jednu stopostotnu sansu.
Fanimo bi u raslje zakucao loptu koju je hebib dodao pored gola u prvim minutama kupa. Zabio bi i zelji iz one sanse gdje je hebib pogodio stativu traljavim sutem. Na kosevu bi poderali borac umjesto sto se heba valjao i zadrzavao dok smo trebali napadati. O ostalim utakmicama necu ni govoriti, jer ima jos sto situacija ali eto ovih par mi je palo na pamet. Takodjer, o dodatnom ucinku defanzivnom i potencijalnim asistencijama necu ni govoriti.
Usudio bih se reci i da je ponudjena prilika ovom nekom djecaku iz omladinskog pogona tipa irfana ramica da bi bar jednu od 30 sansi koje je hebib promasio nekako ugurao u gol.
Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, amypitar, bhfanatic14, enzo1, JavierBosnia, juka55, mma_hz, muhamedhulk i 66 gostiju.