Ja nikako nisam za neku backup opciju tipa RDT. Treba igrac koji znas da moze nosit napad ako Benzema zakaze. Nunez mi po statistici djeluje kao prilicno kvalitetan realizator, nisam ga gledao pa da mogu nesto vise reci.L-Train je napisao/la: ↑22 maj 2022, 00:05Ima istine to u vezi Benza,zato i jest zajebana situacija.Low cost rijesenja u vidu RDTa ili cak Aspasa mi se isto ne dopadaju,ne bi oni u Realu nista bolji bili od Mariana,znamo da je i taj u Lyonu zabio 20ak golova u ligi pa u Realu pada na nos kad vodi loptu.Epidaurus je napisao/la: ↑21 maj 2022, 23:54Mislim da Pero ni ne razmislja o Nunezu, a i ne cudi me obzirom na flop sa Jovicem. Doduse siguran sam da je Nunez kud i kamo bolji igrac od bijeljinskog cobana al prevelik je rizik izvalit tek tako 80m na igraca koji ti nece bar godinu bit starter. Opet suludo ke i opet se pouzdavat u Benza sa 35g kad jedna ozbiljnija povreda moze znacit kraj ozbiljne karijere, Ramos je najbolji primjer. Nkuku je dobra opcija, al ne znam koliko bi kostao i nije idealan za tu RW poziciju koja je najveci prioritet.
Bernardo bi mogao biti dostupan za neki normalan iznos ako je tacno ono da zeli igrati blize kuci. Real i Barca su tu logicne opcije, a ne znam bas koliko je Barca u stanju finansijski ispratit Reala.
Nazalost RW pozicija nema nekog idealnog rijesenja,vidim da je i Rodrygo dosta slabiji kada je tamo u odnosu na LW poziciju,ali jbga kada tamo imas boljeg igraca,svakako mlad je,mozda i uspije napredovati na toj za njega ocito neprirodnoj poziciji.
Druga opcija pouzdat se u dodatni napredak Vinija u zavrsnici. Realizaciju je vec sad prilicno popravio (po sofi dosta vise golova nego promasenih velikih sansi sto je super stvar), al potrebno je da nadje vise smirenosti u zavrsnicama akcija. Protiv Cityja je brzopletoscu usro dvije-tri super situacije gdje je falio samo taj zavrsni potez da izadje 1 na 1 s golmanom. Kreatorski je super stvarno, trenutno mozda i najbolji kreator na svojoj poziciji. Ima vec sad stvarno super centarsut, dribling je uvijek imao al tu mu isto fali smirenosti da bi bio puno efikasniji dribler. Trenutno je cini mi se na malo ispod 50% uspjesnih driblinga sto i nije bas neki top nivo.
Rodry bi bio RW na papiru, on ima super osjecaj za prostor i njuh za gol pa zna uci gdje i kad treba. Njegov najveci problem nije pozicija, moze on i na RW super igrati, nego fizicki nedostaci. Jednostavno je jos uvijek preslab da ide iz duela u duel. To bi se vremenom trebalo popraviti jer tehniku, inteligenciju i njuh za gol ima vec sad.
Ovo ljeto se ne treba ni slucajno zalijetati na Manea ili Salaha ili poluigrace tipa Richarlison. Tchouameni i Bernardo bi meni licno bili prioriteti, eventualno jos Nunez ili Nkuku jer kako god da okrenes falit ce bar jedan novi igrac u napadu. Asensio se treba prodati, ne vidim poentu da ga se produzuje.