Serie A

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Ko će biti prvak Italije za sezonu 2023/2024?

Anketa je završila: 23 dec 2023, 07:43.

1. Napoli
7
9%
2. Inter
21
26%
3. Milan
26
32%
4. Juventus
17
21%
5. Roma
8
10%
6. Lazio
2
2%
7. neko drugi
1
1%

Ukupno glasova: 82

dinoo
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la dinoo » 23 maj 2022, 13:13

A i naredne godine vidal sa 10 golova...

JuventinoVero
Kontakt:

Post Postao/la JuventinoVero » 23 maj 2022, 13:14

Čestitke Milanu na zasluženoj tituli, zaslužili su to na igri, požrtvovanosti, pioli definitivno medju najzaslužnijim za titulu.

Odlično je to posložio, izvukao maximum iz ekipe.

I ako već juventus nije osvojio, bolje i milan nego manji klub iz Milana
#ALLEGRIOUT

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 23 maj 2022, 13:14

Milan nikad nije bio supermarket klub, pa neće ni sad.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 23 maj 2022, 13:22

Biscione je napisao/la:
22 maj 2022, 19:24
VelaHavle je napisao/la:
22 maj 2022, 19:15
Tako je to bilo po kladionicama, ma inteligencijio, ljubim te :rol:
Pa kako se u sportu određuje ko je favorit nego po kladionicama ili se možda određuje po tome šta navijači misle? Pokušavaš ispast pametan a u stvari ispadaš glup. Favorit je onaj na kome je manja kvota. E sad da li će favorit opravdat to je čar sporta jer ne pobjeđuju uvijek favoriti.
:rol:

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 23 maj 2022, 14:12

Neki bi rekli da je ipak do srece, da nema veze sa kvalitetom tima, ipak cestitam nam na velikoj dozi srece :D
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 23 maj 2022, 14:26

ronaldo99 je napisao/la:
23 maj 2022, 07:13
Raonffa je napisao/la:
23 maj 2022, 00:23
Beduin je napisao/la:
22 maj 2022, 23:54
Hvala svima na cestitkama.
I da je Inter uzeo titulu, bila bi i vise nego zasluzena s obzirom da su dobar dio sezone igrali najbolji i najefikasniji fudbal u ligi. Sami su sebe pobijedili na kraju.

Ima li neko podatak, da li je sampion ikada imao neefikasnijeg najboljeg strijelca u ekipi do ovog Milana (11 golova najbolji strijelac)?
Da osvojis titulu gdje ti je najbolji strijelac postigao tek 11 golova, ja se fakat ne mogu sjetiti.
Ovaj i podatak o najmlađoj ekipi, gledajući prosjek godina igrača, koja je osvojila Scudetto (makar u zadnjih 20-30 godina) su dvije stvari koje bih volio znati, odnosno da li je ovo najmlađa ekipa koja je osvojila titulu.

Prilično sam siguran da su oba pitanja potvrdna :)
Jes, ovo je najmladja ekipa koja je osvojila skudeto, barem kako sam ja procitao zvanicni podatak :)
Ma ja, pretpostavljao sam :D
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 23 maj 2022, 14:36

Rosicky je napisao/la:
23 maj 2022, 11:53
OldFashioned je napisao/la:
23 maj 2022, 11:51
Jbg, u startu napišeš blasfemiju a zatim bi konstruktivno, ne ide.
Koju?
Kessie već odlazi,Giroud i Ibra su na izlaznim vratima.
Leao,Maignan i Hernandez vruca roba na pozicijama koje će dosta klubova traziti..

Tomori top prospekt.

Ni jedan od tih igrača neće biti tezak za dovest bilo kome iz EpLa
Što se tiče EPL-a, tamošnji klubovi će generalno veoma lako dovesti igrača iz svakog kluba (osim možda Reala, Bayerna ili PSG-a), kada kažem veoma lako mislim na finansijsku stranu.

Tako da u tom kontekstu Milan nije u lošijoj poziciji u odnosu na druge, kao ni Seria A kao liga.

Ali sa druge strane čini se da uprava Milana zna šta radi i ne bih baš rekao da se tim neće jačati. Leao bi uskoro trebao produžiti ugovor, Theo je zimus produžio ugovor, Maignan je tek došao i sigurno neće nigdje ići narednih par sezona.

Yebiga, sljedeće ljeto da ti dođe ponuda od 100 miliona za Thea ili Leaoa, realno ko će to odbiti? Sa tim se, ipak, ne možeš boriti nikako, ali pitaju se nešto i igrači kojima se možda više sviđa opcija da ostanu u Milanu.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Imp
Kontakt:

Post Postao/la Imp » 23 maj 2022, 15:46

Možda je već bilo, neda mi se provjeravati.
Five best players of Serie A season announced
Maignan.
Bremer.
Brozovic.
Immobile.
Osimhen (Najbolji U23 igrač)

Usput provjerio listu najboljih strijelaca. Pa mi zapela za oko statistika od SMS, lik ima 11 golova i 11 asistencija. Samo 4 igrača sudjelovala u više golova, i svi su napadači.

Edit: Šteta što najbolje dane provodi u Laziju, zanimljivo bi ga bilo vidjeti u nekom klubu koji igra Ligu prvaka.

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 23 maj 2022, 15:54

Imp je napisao/la:
23 maj 2022, 15:46
Maignan.
Bremer.
Brozovic.
Immobile.

Usput provjerio listu najboljih strijelaca. Pa mi zapela za oko statistika od SMS, lik ima 11 golova i 11 asistencija. Samo 4 igrača sudjelovala u više golova, i svi su napadači.

Edit: Šteta što najbolje dane provodi u Laziju, zanimljivo bi ga bilo vidjeti u nekom klubu koji igra Ligu prvaka.
Kad ode SMS iz Lazia Ciro slobodno moze kopacke o klin.

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 23 maj 2022, 15:56

Pa ima i Dušan dosta više golova od Osimhena pa ovaj proglašen najboljim u23 igračem.
KAkve veze ima statistika, ili po kojim kriterijima su to oni birali?

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 23 maj 2022, 16:03

Raonffa je napisao/la:
23 maj 2022, 14:36
Rosicky je napisao/la:
OldFashioned je napisao/la:
23 maj 2022, 11:51
Jbg, u startu napišeš blasfemiju a zatim bi konstruktivno, ne ide.
Koju?
Leao,Maignan i Hernandez vruca roba na pozicijama koje će dosta klubova traziti..

Tomori top prospekt.

Što se tiče EPL-a, tamošnji klubovi će generalno veoma lako dovesti igrača iz svakog kluba (osim možda Reala, Bayerna ili PSG-a), kada kažem veoma lako mislim na finansijsku stranu.

Tako da u tom kontekstu Milan nije u lošijoj poziciji u odnosu na druge, kao ni Seria A kao liga.

Ali sa druge strane čini se da uprava Milana zna šta radi i ne bih baš rekao da se tim neće jačati. Leao bi uskoro trebao produžiti ugovor, Theo je zimus produžio ugovor, Maignan je tek došao i sigurno neće nigdje ići narednih par sezona.

Yebiga, sljedeće ljeto da ti dođe ponuda od 100 miliona za Thea ili Leaoa, realno ko će to odbiti? Sa tim se, ipak, ne možeš boriti nikako, ali pitaju se nešto i igrači kojima se možda više sviđa opcija da ostanu u Milanu.
Milan je Milan. Koliki je to klub pokazalo se u ovoj sezoni, pogotovo nakon osvajanja scudetta. Vratili su se na vrh Italije a sada ide put ka Evropi.

Nikad Milan nije bio klub koji je tek tako nekome prodavao igrače.

Kessie odlazi nakon što je dao 5 sezona klubu. Giroud i Zlatan su u godinama, tako da to je posebna priča.

Theo je dobio novi ugovor i neće on niđe, što bi se reklo. Leao će imati u novom ugovoru klauzulu od 150M, pa ko voli neka izvoli. Te pare mogu ponuditi 3-4 kluba, ako i toliko njih.

Nije Milan osrednji klub poput Leicestera, gdje jednom u 100 godina postojanja naprave rezultat i onda je rasprodaja neminovnost. Milan je brend, ikonski klub, gigant, top 5 najvećih klubova ikad. A sada idu ka tome i da budu opet među 10ak najboljih u evropi.

Jučer je Maldini dao izjavu koja govori da su planovi za sljedecu sezonu već završeni i počinje samo realizacija jedne po jedne mete za tim.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 23 maj 2022, 16:07

dinoo je napisao/la:
23 maj 2022, 15:56
Pa ima i Dušan dosta više golova od Osimhena pa ovaj proglašen najboljim u23 igračem.
KAkve veze ima statistika, ili po kojim kriterijima su to oni birali?
Ma dobro tu idu i drugi parametri. MVP, driblinzi, goal conversion itd. Realno Napoli je skroz druga ekipa bez njega.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 23 maj 2022, 16:12

Dušan ili Leao su trebali dobiti tu nagradu. Svaka čast Osimhenu, ali ova dvojica su imali bolju sezonu.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 23 maj 2022, 16:18

Romagnoli13 je napisao/la:
23 maj 2022, 16:03
Raonffa je napisao/la:
Rosicky je napisao/la:

Koju?

Tomori top prospekt.

Milan je Milan. Koliki je to klub pokazalo se u ovoj sezoni, pogotovo nakon osvajanja scudetta. Vratili su se na vrh Italije a sada ide put ka Evropi.

Kessie odlazi nakon što je dao 5 sezona klubu. Giroud i Zlatan su u godinama, tako da to je posebna priča.

Theo je dobio novi ugovor i neće on niđe, što bi se reklo. Leao će imati u novom ugovoru klauzulu od 150M, pa ko voli neka izvoli. Te pare mogu ponuditi 3-4 kluba, ako i toliko njih.

Nije Milan osrednji klub poput Leicestera, gdje jednom u 100 godina postojanja naprave rezultat i onda je rasprodaja neminovnost. Milan je brend, ikonski klub, gigant, top 5 najvećih klubova ikad. A sada idu ka tome i da budu opet među 10ak najboljih u evropi.

Jučer je Maldini dao izjavu koja govori da su planovi za sljedecu sezonu već završeni i počinje samo realizacija jedne po jedne mete za tim.
Milan ovom titulom je vec top 3 kluba svijeta,onog golmana i Leao-a ne treba pustati ispod 700 miliona u paketu. :plac:
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 23 maj 2022, 17:02

Romagnoli13 je napisao/la:
23 maj 2022, 16:03
Raonffa je napisao/la:
Rosicky je napisao/la:

Koju?

Tomori top prospekt.

Slažem se, ali mora Milan još rasti da bi se mogao mjeriti sa najvećim klubovima u Europi, prevashodno u finansijskom smislu. Idemo korak po korak zadnje dvije godine, nadam se da ćemo tako i nastaviti.

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 23 maj 2022, 17:25

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 23 maj 2022, 17:32

Finn je napisao/la:
23 maj 2022, 17:25
Ibra, menadzment pa tek onda Pioli i igraci. Treba mu dati novi ugovor samo zbog toga sto je lider.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 23 maj 2022, 17:37

Finn je napisao/la:
23 maj 2022, 17:25
:salut:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 23 maj 2022, 17:58

Bilo bi logično da ga daljna karijera odvede ka trenerskim vodama. Ima sav mogući materijal upravo za to!
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 23 maj 2022, 17:59

Imp je napisao/la:
23 maj 2022, 15:46
Maignan.
Bremer.
Brozovic.
Immobile.

Da dodam Leao MVP sezone, Pioli najbolji trener

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.