FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Dokle će ekipa dogurati u Ligi prvaka ove sezone?

Anketa je završila: 27 feb 2026, 23:24.

Osmina finala
6
21%
Četvrtfinale
10
36%
Polufinale
2
7%
Finale
1
4%
Osvajaju Ligu prvaka
9
32%

Ukupno glasova: 28

messilla
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la messilla » 22 maj 2022, 23:46

Možeš izdvojit dobrih mjesec dana sezone i to ti je. :rol:

Rekao bih da su pripreme ključne. Da se to odradi kako treba i da se treninzi dovedu na neki nivo i odmah ćeš imati bolju sezonu. Jasno je da su fizička nepripremljenost i loš medicinski tim bili najveći problemi.

Naravno, pokušat se riješit škarta koliko je moguće i pojačati ekipu u skladu sa mogućnostima. Nadam se da će se to čim prije rješavati.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 22 maj 2022, 23:57

xavi lako gubi domace tekme, sto je apsolutno nedopustivo

okej, u ovoj sezoni to nije bitno, ostvaren je plasman u lp i vise se nije moglo, ali, sljedece sezone ce se ocekivati titula

FCBLAUGRANA1987
Kontakt:

Post Postao/la FCBLAUGRANA1987 » 23 maj 2022, 00:16

Koji klinac mu igra Adama u utakmici koja nema nikakav rezulatatskinznacaj, lik je na posudbi i 100% nece ostati u barceloni… bolje da je pustio neko dijete da igra…

sombrero
Kontakt:

Post Postao/la sombrero » 23 maj 2022, 07:16

sreća pa ga je stavio, da pokaže da ipak nije za ovog nivoa
kao i pola ekipe kojima je Messi zarađivao platu

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 23 maj 2022, 09:33

Meni je jos uvijek fascinantno da je ova ekipa bila druga u Ligi.Realno kvalitet katastrofa ekipe ali i citave lige osim par klubova koji su trenutno all round ekipe ne nazire se da cemo i mi to postati po ovim spekulacijama

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 23 maj 2022, 09:50

Ko ocekuje titulu od sljedece sezone lud je. Imaces i dalje provtimce penzionere, dovedena su strasna pojacanja u vidu panja iz celzija i kessia koji nije odigro dobru utakmicu citavu sezonu, slave ljudi sto ce ga se rijesiti. Jos kad dodju strasni alonso i azpilicueta :rol:

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 23 maj 2022, 11:31

Dobar dan,

Busquetsu ponuđeno produženje na 3 godine uz smanjenje plate

:kafa:

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 23 maj 2022, 11:49

Jordi Cruyff: "Imamo plan A, B, C i D za ljetni prelazni rok."
"Pokušat ćemo ojačati ekipu, međutim moramo se prilagoditi finansijskim pravilima."
U prevodu - para nema i ne ocekujte kupovanje pojacanja, vec dolaske prinova i to samo oni besplatnih.
Npr. otici ce 39-godišnji Alves, a na njegovo mjesto ce doci 33-godisnji Azpilicueta :mrgreen: i to ce se kroz medije predstaviti kao pojacanje i podmlađivanje ekipe :D napravit ce se vjestacki hajp i loziona, trazit ce se titula od Xavija, a dobit cemo kar.inu i naravno jos jednu zero tituli sezonu.

Barto je gotovo unistio ovaj klub. Oporavak ce biti dugotrajan i tezak.

FCBLAUGRANA1987
Kontakt:

Post Postao/la FCBLAUGRANA1987 » 23 maj 2022, 14:14

Zasto se Dembeleu pokusava produziti ugovor, jedino opravdanje je ako ga odmah planiraju prodati pa za makar 20 miliona…

Ukupno 32 utakmice u svim takmicenjima i samo 2 gola!!!!
2 gola od najskupljeg pojacanja ikad, o ovome se jako malo prica… ko se sjeca kad je i zadnji put zabio???

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 23 maj 2022, 14:43

FCBLAUGRANA1987 je napisao/la:
23 maj 2022, 14:14
Zasto se Dembeleu pokusava produziti ugovor, jedino opravdanje je ako ga odmah planiraju prodati pa za makar 20 miliona…

Ukupno 32 utakmice u svim takmicenjima i samo 2 gola!!!!
2 gola od najskupljeg pojacanja ikad, o ovome se jako malo prica… ko se sjeca kad je i zadnji put zabio???
Odlazi Dembtele,

valjda dovedu Raphinhu

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 23 maj 2022, 14:47

Xavi šupak ne uvede sinoć Luuka da se oprosti ko čovjek a vadio mu je guzicu kad je bilo najpotrebnije.
Don't hate what you don't understand.

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 23 maj 2022, 16:03

Rajaz je napisao/la:
23 maj 2022, 11:31
Dobar dan,

S tom informacijom, ovaj lijep dan postao je užasan.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 23 maj 2022, 16:50

Rajaz je napisao/la:
Dobar dan,

Malo je 3 , neka ga dok ne istruhne u klubu.

Ovaj klub je pogubio sve konce i idejni projekat apsolutno ne postoji.

Gledam jucer prosjecna starosna dob igraca Milana koja je uzela Seriju A je 24 godine.Bez zvijezde , bez nekog hypa sa dobrim sistematskim skautingom napravili su jako konkurentnu ekipu.Vjerujem do godine i fin plasman da ce imati u LP.A kako ? Pa doveli su trenera koji zna posao , pustili klub u ruke velikog Maldinija i okrenuli se mladosti.
Dok su furali ove veteranske “zvjezde” u ekipi , dok im je Zambrota bio top igrac , Robinho akvizicija , bili su osrednji klub u Italiji.Kada su istrpili godinu sa mladosti , dobili su odmah naredne godine veliku eksplanziju.Ova titula nije iznenada , oni su i prosle godine bili u igri.

Nemam nista protiv da Buskec ostane i da ima rolu Zlatana u Milanu ali Zlatan je vise od fudbalera i mamoyebac a Buskec je obicni mekusac i kanta od kapitena.

Jos ako se ispostavi da su produzili Roberta , onda zaista ne znam cemo se nadati mozemo mi kao navijaci.Kako odgovoriti ekipama u La ligi a o LP ne treba ni pricati.Narednih godina ce ocito cilj biti prolazak grupne faze.Tuzno.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 23 maj 2022, 17:14

Samo još na taj drugi pasus slobodno dodaj da je i konkurencija u Italiji bila prosječna. Da nije, Milan titule ne bi vidio, pogotovo da je tu Juve. Svaka njima čast, meni isto simpatična ekipa, ali tako je. Bruku bodova su izgubili na malim ekipama, rijetko kad to konkurencija nije znala kazniti.

Pozdravljam potez produživanja ugovora Busquetsu.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 23 maj 2022, 17:28

GalileoGalilei je napisao/la:
23 maj 2022, 17:14
Samo još na taj drugi pasus slobodno dodaj da je i konkurencija u Italiji bila prosječna. Da nije, Milan titule ne bi vidio, pogotovo da je tu Juve. Svaka njima čast, meni isto simpatična ekipa, ali tako je. Bruku bodova su izgubili na malim ekipama, rijetko kad to konkurencija nije znala kazniti.

Napolija, koji je treća ekipa te lige, nabila, kako on voli reći smiješna i prosječna ekipa. Plus, Milan ispao u grupnoj fazi CL.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 23 maj 2022, 17:31

Rajaz je napisao/la:
Dobar dan,

Zna laporta,ne mozes izgubiti vodju :salut:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 23 maj 2022, 17:38

Mokes je napisao/la:
23 maj 2022, 17:28

Napolija, koji je treća ekipa te lige, nabila, kako on voli reći smiješna i prosječna ekipa. Plus, Milan ispao u grupnoj fazi CL.
To je to. Uostalom nebitno, Joe se vazda malo više zaleti nego što treba. :D

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 24 maj 2022, 07:05

Mokes je napisao/la:

Ja sviju mi vise retarda na jednom mjestu od ove teme nisam vidio u zivotu.

Debilima ne mozes ni nacrtati.

Pohvalis koncept jednog giganta , kako su svoju filizofiju okrenuli pod 180* , kako su se okrenuli mladim igracima i dobrom skautingu , kako su vec 2 godine sama krema Serije A sa tim konceptom , kako im se sve to isplatilo za razliku od dovodjenja bivsih igraca i starohana , i onda dodje neandertalac i na to kaze Milan nema konkurenciju , mi nabili Napolija mi ovo mi ono.

Pa i nas je Eintrech isavijao i ?
Kakve to veze ima sa nacinom igre Milana , sa njihovom snagom u Italiji?

Brane Barcu i ove njihove bolide i kada ih ne spomenes i kada ih ne napadnes.Kakva skupina botova na ovoj temi se nakotila.Po defaultu odgovaraju.
Ti napises Milan dobro igra , top mlada ekipa , on ti kontru spuca yebo Milan mi jaci , oni kanta , Italija kanta.

Kakvi debili tita mi .

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 24 maj 2022, 08:14

JoeBleck je napisao/la:
24 maj 2022, 07:05
Mokes je napisao/la:

Ja sviju mi vise retarda na jednom mjestu od ove teme nisam vidio u zivotu.

Debilima ne mozes ni nacrtati.

Pohvalis koncept jednog giganta , kako su svoju filizofiju okrenuli pod 180* , kako su se okrenuli mladim igracima i dobrom skautingu , kako su vec 2 godine sama krema Serije A sa tim konceptom , kako im se sve to isplatilo za razliku od dovodjenja bivsih igraca i starohana , i onda dodje neandertalac i na to kaze Milan nema konkurenciju , mi nabili Napolija mi ovo mi ono.

Pa i nas je Eintrech isavijao i ?
Kakve to veze ima sa nacinom igre Milana , sa njihovom snagom u Italiji?

Brane Barcu i ove njihove bolide i kada ih ne spomenes i kada ih ne napadnes.Kakva skupina botova na ovoj temi se nakotila.Po defaultu odgovaraju.
Ti napises Milan dobro igra , top mlada ekipa , on ti kontru spuca yebo Milan mi jaci , oni kanta , Italija kanta.

Kakvi debili tita mi .
Barca se odmah treba okrenuti ovom Milanovom receptu koji je donio povratak u vrh. Vratio je najvecu legendu u klub i dao mu je slobodu da radi i donosi odluke sa sportskog aspekta (Maldini - u Barci to moze mozda Pujol), okanili su se trosenja novca na neke polu igrace sa kojima su mislili da mogu dostici LP pa se malo finansijski ustabiliti, vec su se okrenuli mladim igracima, napravili odlican skauting, izabrali trenera koji zna raditi sa mladim igracima i u 3-4 sezone su dosli do LP, pa zatim i do titule sa u prosjeku najmladjom ekipom koja je osvojila titulu - mjesta gdje nisu mogli naci talentovanog, za njihov budzet dostupnog igraca angazovali su veterane za koje ne moraju izdvojiti 100mil + za 3 godine - vec za normalnu platu (Ibra, Giru). Ne treba hrliti odmah sa kojekakvi transferima i dovoditi neke Lewandowsake i slicno, vec se okrenuti prema mladima i plodove ubirati za 3-4 sezone. Samo onaj Leao je izgledao prije 3 godine pogubljeno sad njabolje krilo Serie A, i igrac kojeg bi ja rado doveo u Barcu. U tom tranzicijskom periodu treba imati zivaca i sabura dok se sve ne dodje na svoje mjesto - a mislim da Barca sa trenutnom finansijskom situaciom mora izabrati ovaj put - svaki drugi mislim da bi bio poguban.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 24 maj 2022, 08:59

@Sport90
Ma nema se sta dodati, sve receno.
Milan ima sjajan koncept i velike znalce i ‘patriote’ na celu kluba.
Ovo nisu sretne okolnosti , Milan sistemaki gradi tim , jaca finansije i raste kao ekipa.Jos ove godine su karakter pokazali u LP kada ih samo sudije i nafaka nisu ugurali u top 16 ekipa.Vidno rastavili Cholomajmune u obe utakmice.

Model koji treba Barca uraditi.Podrzavam naravno i ostanak pojedinog veterana ali ne gomilanje veterana na veterana.

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.