CSR ?
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
- StrikeWarzone
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!
CSR7
mosa lošmi stićko tit-ula!
Opet lažete narod s pojacanjima,do kad više?
Opet se lozimo na pojacanja od ekipe koja je ispala
ha ha ha ha ha ha. Pa dajte da podignemo malo ljestvicu,majkamu stara 

Sto bi to radili kad je covjek nas buduci investitor to je zavrsena stvar.Semper je napisao/la: ↑25 maj 2022, 14:33Ja ne znam zato klub zvanicno ne zamoli medije da nas ne povezuju vise sa Diglisicem. Covjek se preko naseg kluba reklamira bez da je ulozio ijednu marku. Taj covjek da je htio preuzeti klub do sad bi ga preuzeo. Zeljo je brand i samo je iskoristio ime Zelje da sebe promovise u BiH.
Republička liga BiH:1946
Prva liga SFRJ:1971–72
Premijer liga:1997–98, 2000–01, 2001–02, 2000–01, 2009–10, 2000–01, 2011–12, 2000–01, 2012–13
Kup BiH:1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2010–11, 2011–12, 2017–18
Superkup:1998, 2000, 2001
Prva liga SFRJ:1971–72
Premijer liga:1997–98, 2000–01, 2001–02, 2000–01, 2009–10, 2000–01, 2011–12, 2000–01, 2012–13
Kup BiH:1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2010–11, 2011–12, 2017–18
Superkup:1998, 2000, 2001
Ovaj mali Jusuf Hadziahmetovic sto je presao iz Akademije u nase kadete jer solidan potencijal. Ne znam sto ih je napustio, vjerovatno se zakacili sa njihovim trenerima.
- Bersaga
- Kontakt:
Dobar je Jusuf. Prošlo ljeto prešao kod nas. Realno ovaj federacijski nivo takmičenja je smiješan jer je momak u Premijer ligi prošle sezone imao 15+ i golova i asistencija i to kao ofanzivni vezni. Nesuglasica bila sa Cioffijem i koliko sam shvatio, kod njih nije dopušteno da se odlazi na probe u druge klubove a tad je trebao da ide u kamp Hajduka. Ovog ljeta bi trebao ići u Njemačku, u Arminiu Bielefeld. Fizički dominantniji u odnosu na vršnjake, zanimljiv igrač.
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.
To ti je kad ti dodje neki stranac i soli pamet. A kako su italijanskog strucnjaka hvalili, Firenza ovo ono, trenirao Zaniola, a realno mogao bi tamo samo mandarine prodavati.
To bi i kod nas trebalo biti pravilo da igraci iz op ne mogu ici na probe u druge klubove, zato sto je to amaterizam, mada kod nas je vecina stvari mrtvi amaterizam, tako da nije ni cudo sto djecu pustaju da idu na probe i u kampove drugih klubova..
Nas ubija amaterizam i mahala. Evo kad je dosao taj Cioffi u Sarajevo, otpustio je Torlaka i onda je doticni danima kmecao po portalima protiv Cioffija, ono u fazonu, sta mi stranac ima solit pamet, zna li on kakav sam ja igrac bio, cuj on mene da otjera, ja volim ovaj klub itd itd i onda za par mjeseci isti taj Torlak dobije otkaz u Famosu.
Nazalost, potpuno isto bi bilo i kod nas da tako dodje neko ko zeli da uvede red i profesionalizam u nas op. Garantujem da bi u tom slucaju Alihodzic, Joldic, Zerici i ostali plakali danima po portalima sa pricom koliko oni vole Zelju ali eto neko ih kao bez razloga otjerao..
Nas ubija amaterizam i mahala. Evo kad je dosao taj Cioffi u Sarajevo, otpustio je Torlaka i onda je doticni danima kmecao po portalima protiv Cioffija, ono u fazonu, sta mi stranac ima solit pamet, zna li on kakav sam ja igrac bio, cuj on mene da otjera, ja volim ovaj klub itd itd i onda za par mjeseci isti taj Torlak dobije otkaz u Famosu.
Nazalost, potpuno isto bi bilo i kod nas da tako dodje neko ko zeli da uvede red i profesionalizam u nas op. Garantujem da bi u tom slucaju Alihodzic, Joldic, Zerici i ostali plakali danima po portalima sa pricom koliko oni vole Zelju ali eto neko ih kao bez razloga otjerao..
Hajde ti meni reci ko ce ti kvalitetan iz vana doci da radi u BiH, da je kvalitetan u bilo cemu? Nece niko. Sto bi, jer da ima kvalitet ostao bi raditi gdje su uslovi u svakom pogledu bolji. Jedino evt iz regiona jer im BiH nije toliko strana a imaju odredjen kvalitet zivota koji je u rangu njihovim drzavama.Brkooo je napisao/la: ↑25 maj 2022, 23:56To bi i kod nas trebalo biti pravilo da igraci iz op ne mogu ici na probe u druge klubove, zato sto je to amaterizam, mada kod nas je vecina stvari mrtvi amaterizam, tako da nije ni cudo sto djecu pustaju da idu na probe i u kampove drugih klubova..
Situacija u nasem op, najblaze receno je katastrofalna. Razlog zasto je to tako su bivsi igraci, te tzv legende, ikone itd, svi gore nabrojani koji godinama parazitiraju. Nisu stranci krivi, nego domaci debili kojima je Zeljo godinama bankomat. Evo taj Cioffi je godinama bio trener kadeta Fiorentine i trenirao je Zaniola ali on je za tebe ubleha, stranac koji soli pamet, a ovi nasi sto godinama parazitiraju u Zelji su za tebe vjerovatno "trenercine"?Tristan10 je napisao/la: ↑26 maj 2022, 00:11Hajde ti meni reci ko ce ti kvalitetan iz vana doci da radi u BiH, da je kvalitetan u bilo cemu? Nece niko. Sto bi, jer da ima kvalitet ostao bi raditi gdje su uslovi u svakom pogledu bolji. Jedino evt iz regiona jer im BiH nije toliko strana a imaju odredjen kvalitet zivota koji je u rangu njihovim drzavama.Brkooo je napisao/la: ↑25 maj 2022, 23:56To bi i kod nas trebalo biti pravilo da igraci iz op ne mogu ici na probe u druge klubove, zato sto je to amaterizam, mada kod nas je vecina stvari mrtvi amaterizam, tako da nije ni cudo sto djecu pustaju da idu na probe i u kampove drugih klubova..
U slucaju da Eldin udje u klub, ako zeli jak op, potrebno je da uradi radikalan rez i otpustiti skoro sve iz omladinskog pogona. Ne postoji "domaci" covjek koji moze poboljsati situaciju u nasem op. Mislim da ni Tica ne bi bio dobro rjesenje za direktora op. Nama su potrebni iskljucivo stranci koji ce postaviti temelje ozbiljnog op. Strance koji su kvalitetni i profesionalci moze privuci novac i projekat..
Mersad Selimbegovic nikad nebi postao trener da je ostao u BiH, jer je po lokalnim kriterijima je niko i nista. Niti je stranac niti lokalni igracina. Ima u BiH kvalitetnih ljudi samo im se treba dati prilika i uslove. Ovde ne mislim po definiciji da trebaju biti bivsi igraci da u kontinuitetu budu na pozicijama bez rezultata. Ali vjerujem da se mogu naci strucnjaci koji nisu neka imena niti puno kostaju nego cisto predano poslu da mogu ostvariti fine rezultate. Ta prica da dodje investitor pa ovo, pa ono, to je fakticki samo mastanje bez granica, u teoriji. Imas to sto imas i sa tim mozes nesto napraviti. Sad je i tehnologija relativno jeftina, pa se dosta moze analizirati. Dovedes stranca da ti vodi fudbalsku skolu, ne zna kulturu, a lokalni ga ni ne razumiju fakticki. Pricas a niko te ne razumije. I ne vidim nista lose sto ti igrac sa 16-17 godina moze otici na probni trening u neki veliki klub ako nema profesionalan ugovor. Tako su i ranije igraci isli, pa su se vratili i imali smo nekog koristi od njih.
Sta kaze ne valja stranac jer ne dozvoljava da ide na probe u druge klubove ,jel realno sta ja citam

GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
Jedan vec preventivno kmeci sedmicama. Deset igraca igra zbog njegaBrkooo je napisao/la: ↑25 maj 2022, 23:56To bi i kod nas trebalo biti pravilo da igraci iz op ne mogu ici na probe u druge klubove, zato sto je to amaterizam, mada kod nas je vecina stvari mrtvi amaterizam, tako da nije ni cudo sto djecu pustaju da idu na probe i u kampove drugih klubova..
Ante gigant. Dva puta napusta klub.Velike promjene desiti će se u igračkom kadru. Već sada je jasno da će klub napustiti Ševkija Resić, Ante Blažević, Branimir Vištica, Adeshina Fatai, Aleksandar Vučenović, Ante Blažević....

"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Ako ne ponudis momku profesionalan ugovor, onda je normalno da zeli da ide na probu u neki veliki klub. Ja ne vidim problem sa tim. Isao je Armin Hodzic, Damir Sadikovic, pa evo sad i Mirnes Sito. Bolje je imati takve igrace pa ti se vrate i imas neku korist od njih. Interesantno, vi ste fakticki prvi koji i pljujete po mladim igracima, a ne zelite da idu na probu negdje drugo. Ako budes nekad imao budzet za omladinski pogon, a to ti trazi vise milliona km na godisnjem nivou, onda je naravno druga situacija. Ovako Sarajevo nije nista dobilo, izgubili talentovanog momka. Ljudi misle da svaki igrac koji ode na probu u neki veliki klub da si ga izgubio, a 95% od njih nece proci taj nivo, i normalno da se onda vrate u domaci klub, gdje dobijes kvalitetnog igraca.
-
- Kontakt:
Ja sam apsolutno protiv stranaca jer se u 95% slucajeva pokazuju kao teska prevara na nasim prostorima.
Ako on u Italiji, Njemackij, Francuskoj nije nasao posao u OP medju stotinama profesionalnih klubova, znaci da nije kvalitet.
S druge strane apsolutno je tacno da je situacija u nasim omladinskim pogonima katastrofalna.
Rjesenje treba stvarati, prije svega klub treba da ima jasno razvijene sisteme funkcionisanja, viziju, plan, cilj i da ne ovisi od pojedinaca.
Kad imas sistem onda uklapas ljude u njega, nisu nasi treneri laici nego su lijeni i bezobrazni, al kad ga ti stavis u okvir u kojem on nema prostora da nesto radi na svoju ruku onda otpadaju mahala, stele, kompleksi, njima plata dobra i redovna, imaju placena skolovanja, licence, al zato si radnik kao i onaj na traci sto radi u nekoj firmi.
Ako on u Italiji, Njemackij, Francuskoj nije nasao posao u OP medju stotinama profesionalnih klubova, znaci da nije kvalitet.
S druge strane apsolutno je tacno da je situacija u nasim omladinskim pogonima katastrofalna.
Rjesenje treba stvarati, prije svega klub treba da ima jasno razvijene sisteme funkcionisanja, viziju, plan, cilj i da ne ovisi od pojedinaca.
Kad imas sistem onda uklapas ljude u njega, nisu nasi treneri laici nego su lijeni i bezobrazni, al kad ga ti stavis u okvir u kojem on nema prostora da nesto radi na svoju ruku onda otpadaju mahala, stele, kompleksi, njima plata dobra i redovna, imaju placena skolovanja, licence, al zato si radnik kao i onaj na traci sto radi u nekoj firmi.
- manijacikonjic87
- Kontakt:
šta misliš od ideji da se igračima tipa bekrić zec itd ponudi uloga trenera u OP ? ja mislim da bi to bila ekstra stvar obzirom na njihova iskustva a i na neki način zahvalnost sto su bili tu kad niko drugi nije htio..elevenblues je napisao/la: ↑26 maj 2022, 11:06Ja sam apsolutno protiv stranaca jer se u 95% slucajeva pokazuju kao teska prevara na nasim prostorima.
Mi smo Željini, Željo je naš !
Upravo tako.elevenblues je napisao/la: ↑26 maj 2022, 11:06Ja sam apsolutno protiv stranaca jer se u 95% slucajeva pokazuju kao teska prevara na nasim prostorima.
- svrakino1921
- Kontakt:
Nije zavrsena za nas jos sezona
Na Tusnju se borimo za 5 poziciju koja donosi oko 27 000 maraka vise od 6 pozicije na tabeli koju smo osigurali
Pozicija na tabeli Iznos u KM
1. 299,099.20
2. 239,279.36
3. 211,866.92
4. 184,454.48
5. 157,042.03
6. 129,629,59
7. 102,217.15
8. 74,804.71
9. 47,392.27
10. 19.830.28
11. 14,940.00
12. 14.940.00
Na Tusnju se borimo za 5 poziciju koja donosi oko 27 000 maraka vise od 6 pozicije na tabeli koju smo osigurali
Pozicija na tabeli Iznos u KM
1. 299,099.20
2. 239,279.36
3. 211,866.92
4. 184,454.48
5. 157,042.03
6. 129,629,59
7. 102,217.15
8. 74,804.71
9. 47,392.27
10. 19.830.28
11. 14,940.00