Ukratko - mahalski smo klubovi i jedni i drugi i nikad ništa više od toga nećemo ni biti.Brkooo je napisao/la: ↑25 maj 2022, 23:56To bi i kod nas trebalo biti pravilo da igraci iz op ne mogu ici na probe u druge klubove, zato sto je to amaterizam, mada kod nas je vecina stvari mrtvi amaterizam, tako da nije ni cudo sto djecu pustaju da idu na probe i u kampove drugih klubova..
Nas ubija amaterizam i mahala. Evo kad je dosao taj Cioffi u Sarajevo, otpustio je Torlaka i onda je doticni danima kmecao po portalima protiv Cioffija, ono u fazonu, sta mi stranac ima solit pamet, zna li on kakav sam ja igrac bio, cuj on mene da otjera, ja volim ovaj klub itd itd i onda za par mjeseci isti taj Torlak dobije otkaz u Famosu.
Nazalost, potpuno isto bi bilo i kod nas da tako dodje neko ko zeli da uvede red i profesionalizam u nas op. Garantujem da bi u tom slucaju Alihodzic, Joldic, Zerici i ostali plakali danima po portalima sa pricom koliko oni vole Zelju ali eto neko ih kao bez razloga otjerao..
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
Re: FK Željezničar
Dodje ti Italijan ne poznaje kulturu, nasi ne pricaju Italijanski ni Engleski. O cemu mi pricamo. Znaci ne mozes da se sporazumis a to bi trebalo da bude osnovno. I opet, nece niko kvalitetan iz Evropske drzave doci da zivi i radi u BiH a da ima neki kvalitet. Jedino neko iz dijaspore ili iz Hrvatske pa mu projekat djeluje kao izazov, neko ko Marenzi ili slicno. Ne vidim po kojim kriterijama je npr ovaj Cioffi bolje rijesenje u okvirima BiH od jednog Jusufbegovica.
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Ja sam morao upasti na temu da odgovorim. Čuj po čemu je bolje riješenje hahaha. Pa Cioffi je radio 4 godine u U17 Fiorentine, gdje je npr Jusufbegović pokazao kvalitetno znanje i ostao preko godinu ipo bar ?Tristan10 je napisao/la: ↑26 maj 2022, 11:58Dodje ti Italijan ne poznaje kulturu, nasi ne pricaju Italijanski ni Engleski. O cemu mi pricamo. Znaci ne mozes da se sporazumis a to bi trebalo da bude osnovno. I opet, nece niko kvalitetan iz Evropske drzave doci da zivi i radi u BiH a da ima neki kvalitet. Jedino neko iz dijaspore ili iz Hrvatske pa mu projekat djeluje kao izazov, neko ko Marenzi ili slicno. Ne vidim po kojim kriterijama je npr ovaj Cioffi bolje rijesenje u okvirima BiH od jednog Jusufbegovica.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
Jako divna tema za čitati. Ja ne znam kako vi ne radite već u Man City, Barsi, vape za ovakvim pametnicama. Neverovatno

Jusufbegovic je odlicno rijesenje za respektabilan klub u BiHPL gdje bi trebao da vodi jedan omladinski pogon. Njegov posao je da selektuje mlade igrace i trenere, analziira i prati njihov rad. Tu ti se Cioffi u osnovne stvari ne uklapa, kako ce on pricati sa trenerima, roditeljima od djece, sa samom djecom kad se uopste ne razumiju. Taman ce on skoknuti do neke BiH provincije i naci nekog talentiranog djecaka. Problem je sto se u BiH uvjek gleda, hajde ti fino pokazi nesto negdje drugo, pa mi se onda javi. Po takvim kriterijama Mersad Selimbegovic nebi nista napravio da je ostao u BiH, nebi mogao ni u17 selekciju da trenira. Da Cioffi ima neki kvalitet nebi ni pomislio da dolazi u BiH.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑26 maj 2022, 12:02Ja sam morao upasti na temu da odgovorim. Čuj po čemu je bolje riješenje hahaha. Pa Cioffi je radio 4 godine u U17 Fiorentine, gdje je npr Jusufbegović pokazao kvalitetno znanje i ostao preko godinu ipo bar ?Tristan10 je napisao/la: ↑26 maj 2022, 11:58Dodje ti Italijan ne poznaje kulturu, nasi ne pricaju Italijanski ni Engleski. O cemu mi pricamo. Znaci ne mozes da se sporazumis a to bi trebalo da bude osnovno. I opet, nece niko kvalitetan iz Evropske drzave doci da zivi i radi u BiH a da ima neki kvalitet. Jedino neko iz dijaspore ili iz Hrvatske pa mu projekat djeluje kao izazov, neko ko Marenzi ili slicno. Ne vidim po kojim kriterijama je npr ovaj Cioffi bolje rijesenje u okvirima BiH od jednog Jusufbegovica.
Zadnja izmjena: Tristan10, dana/u 26 maj 2022, 12:17, ukupno mijenjano 1 put.
Ma treba otjerati ovo skarta, okrenuti se mladjim snagama uz kojeg starohana (valjda stila i topalko mogu jos jednu sezonu) i to je to
Ocito nisi upućen sta je sve radio Cioffi kod Vas taman da je vodio Ajax.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑26 maj 2022, 12:02Ja sam morao upasti na temu da odgovorim. Čuj po čemu je bolje riješenje hahaha. Pa Cioffi je radio 4 godine u U17 Fiorentine, gdje je npr Jusufbegović pokazao kvalitetno znanje i ostao preko godinu ipo bar ?Tristan10 je napisao/la: ↑26 maj 2022, 11:58Dodje ti Italijan ne poznaje kulturu, nasi ne pricaju Italijanski ni Engleski. O cemu mi pricamo. Znaci ne mozes da se sporazumis a to bi trebalo da bude osnovno. I opet, nece niko kvalitetan iz Evropske drzave doci da zivi i radi u BiH a da ima neki kvalitet. Jedino neko iz dijaspore ili iz Hrvatske pa mu projekat djeluje kao izazov, neko ko Marenzi ili slicno. Ne vidim po kojim kriterijama je npr ovaj Cioffi bolje rijesenje u okvirima BiH od jednog Jusufbegovica.
Svasta covjek procita. Taj talijan taman da je najveci levat, radio je u fiorentini, velikom klubu i vi ga poredite sa nekakvim anonimusom jusufbegovicemMehmedaga je napisao/la: ↑26 maj 2022, 12:18Ocito nisi upućen sta je sve radio Cioffi kod Vas taman da je vodio Ajax.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑26 maj 2022, 12:02Ja sam morao upasti na temu da odgovorim. Čuj po čemu je bolje riješenje hahaha. Pa Cioffi je radio 4 godine u U17 Fiorentine, gdje je npr Jusufbegović pokazao kvalitetno znanje i ostao preko godinu ipo bar ?Tristan10 je napisao/la: ↑26 maj 2022, 11:58Dodje ti Italijan ne poznaje kulturu, nasi ne pricaju Italijanski ni Engleski. O cemu mi pricamo. Znaci ne mozes da se sporazumis a to bi trebalo da bude osnovno. I opet, nece niko kvalitetan iz Evropske drzave doci da zivi i radi u BiH a da ima neki kvalitet. Jedino neko iz dijaspore ili iz Hrvatske pa mu projekat djeluje kao izazov, neko ko Marenzi ili slicno. Ne vidim po kojim kriterijama je npr ovaj Cioffi bolje rijesenje u okvirima BiH od jednog Jusufbegovica.

Nije mi jasno kako su ga prevarili da dodje u ovu zabokrecinu, ali eto nije se zadrzao.
Moj rodjak je trenirao sa ovim Hadziahmetovicem kod njih. Ista generacija, obadva medju boljima u njihovoj ekipi, i obadva zbrisali dalje tokom ovog perioda. Ali zato je sminka, pullover i kosuljica, zalizana frizura, ljudi pomislili da im je stigao Simeone Inzaghi.Mehmedaga je napisao/la: ↑26 maj 2022, 12:18Ocito nisi upućen sta je sve radio Cioffi kod Vas taman da je vodio Ajax.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑26 maj 2022, 12:02Ja sam morao upasti na temu da odgovorim. Čuj po čemu je bolje riješenje hahaha. Pa Cioffi je radio 4 godine u U17 Fiorentine, gdje je npr Jusufbegović pokazao kvalitetno znanje i ostao preko godinu ipo bar ?Tristan10 je napisao/la: ↑26 maj 2022, 11:58Dodje ti Italijan ne poznaje kulturu, nasi ne pricaju Italijanski ni Engleski. O cemu mi pricamo. Znaci ne mozes da se sporazumis a to bi trebalo da bude osnovno. I opet, nece niko kvalitetan iz Evropske drzave doci da zivi i radi u BiH a da ima neki kvalitet. Jedino neko iz dijaspore ili iz Hrvatske pa mu projekat djeluje kao izazov, neko ko Marenzi ili slicno. Ne vidim po kojim kriterijama je npr ovaj Cioffi bolje rijesenje u okvirima BiH od jednog Jusufbegovica.
Jesi ti dosadn više s rodjakom jbt hahahaha,de ga ukinite ko da je rodjak mjerilo, rodjak ovo,rodjak ono molim vas ljudi..
Ti si dosadniji pa te ljudi trpe već deceniju
Btw. od @Tristana se ima nešto pametno i pročitati, da ne misli čovjek da ga kritikujem
Btw. od @Tristana se ima nešto pametno i pročitati, da ne misli čovjek da ga kritikujem
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Treneri iz naseg op jesu laici jer ne zele da uce i da se usavrsavaju, misle da sve znaju, nasi treneri jesu lijeni i jesu bezobrazni. Jedini izuzetak je trener pionira(Dervisi).
Glupost je napisati, stavi ga u sistem i on ce se promijeniti, nece imati vremena da bude glup, lijen, mahalac. Nece ono kao Zeric na utakmicama psovat Boga i prizivat rat ako ga stavis u sistem i ako mu das finu platu. Stavi ga u sistem i nece onda Alihodzic godinama parazitirati. Jesu li ljudi svjesni da je nas klub do danasnjeg dana, stotine hiljada KM dao na plate doticnog. Stavi ga samo u sistem i nece onda Joldic dovesti juniore u zonu ispadanja i nece ucestvovati u dovodjenju parmaka poput Vucenovica.
Razlog ovakvog stanja u nasem op su bivsi igraci koji su se uhljebili u op samo zato sto su bivsi igraci ili sto im se za vrijeme igracke karijere dugovao novac pa je ovo bio nacin da se to rijesi.
Ja ne bih jednu rijec rekao, da mi imamo neki plan i da pametno ulazemo novac u kvalitetne domace mlade trenere(jako malo ih ima) i njihov razvoj i da smo doveli u nas op, npr. Zlatka Krmpotica koji je sa Zvijezdom 09 uzeo titulu u juniorskoj konkurenciji i ono sto je jos vaznije napravio par dobrih mladih igraca ili Spahica sto je trener Slobode koji iza sebe ima odlicne rezultate u omladinskim kategorijama ili da smo vratili Adzema koji je sto se tice omladinskih kategorija odlican trener.
Glupost je napisati, stavi ga u sistem i on ce se promijeniti, nece imati vremena da bude glup, lijen, mahalac. Nece ono kao Zeric na utakmicama psovat Boga i prizivat rat ako ga stavis u sistem i ako mu das finu platu. Stavi ga u sistem i nece onda Alihodzic godinama parazitirati. Jesu li ljudi svjesni da je nas klub do danasnjeg dana, stotine hiljada KM dao na plate doticnog. Stavi ga samo u sistem i nece onda Joldic dovesti juniore u zonu ispadanja i nece ucestvovati u dovodjenju parmaka poput Vucenovica.
Razlog ovakvog stanja u nasem op su bivsi igraci koji su se uhljebili u op samo zato sto su bivsi igraci ili sto im se za vrijeme igracke karijere dugovao novac pa je ovo bio nacin da se to rijesi.
Ja ne bih jednu rijec rekao, da mi imamo neki plan i da pametno ulazemo novac u kvalitetne domace mlade trenere(jako malo ih ima) i njihov razvoj i da smo doveli u nas op, npr. Zlatka Krmpotica koji je sa Zvijezdom 09 uzeo titulu u juniorskoj konkurenciji i ono sto je jos vaznije napravio par dobrih mladih igraca ili Spahica sto je trener Slobode koji iza sebe ima odlicne rezultate u omladinskim kategorijama ili da smo vratili Adzema koji je sto se tice omladinskih kategorija odlican trener.
-
- Kontakt:
Imas sistem, ako se ne uklapa trazis drugog, ako Zeric nece da radi normalno i po smjernicama i kodeksima onda noga.Brkooo je napisao/la: ↑26 maj 2022, 12:46Treneri iz naseg op jesu laici jer ne zele da uce i da se usavrsavaju, misle da sve znaju, nasi treneri jesu lijeni i jesu bezobrazni. Jedini izuzetak je trener pionira(Dervisi).
A fudbalski laici nisu, pa eto jedan anonimus iz PL Selimbegovic radi odlican posao kao sef u Regensburgu, klub koji zivi od stvaranja igraca i evo 5-6 godina plivaju u cvajti s najlosijim budzetom lige, on sam kaze da nema vece znanje od Joldica i drugih u BiH, te da je problem sistemske i eticke prirode u BiH a ne strucne.
Kad već spomenuste etiku, zna li ko od vas kakvi su ti treneri u OP generalno po tom pitanju? Ne mislim pritom na Žerića, Joldića i ove poznate
već baš na npr. Dervišija, Šehovića, Mulaosmanovića dok je bio u OP i ostale...
To je još jedna važna stvar sa psihološkog aspekta, sumnjam da je toj djeci fino slušati kojekakve psovke od onih koji bi trebalo da ih nauče i adekvatnom ponašanju, a ne samo fudbalu kao sportu, mada ih očito ni to ne ide u posljednje vrijeme
Mene je Joldić lično razočarao zimus na prijateljskoj protiv Batona, usred utakmice par puta čuh njega kako bogara pa se još od tad pitam kako taj vid "motivacije" utiče na svu tu omladinu s kojom je radio. Mislim da je taj pomalo mahalaški način komunikacije još jedna loša stavka u pravljenju fudbalera ali kako sam laik za to volio bih nešto pametno i na tu temu pročitati

To je još jedna važna stvar sa psihološkog aspekta, sumnjam da je toj djeci fino slušati kojekakve psovke od onih koji bi trebalo da ih nauče i adekvatnom ponašanju, a ne samo fudbalu kao sportu, mada ih očito ni to ne ide u posljednje vrijeme
Mene je Joldić lično razočarao zimus na prijateljskoj protiv Batona, usred utakmice par puta čuh njega kako bogara pa se još od tad pitam kako taj vid "motivacije" utiče na svu tu omladinu s kojom je radio. Mislim da je taj pomalo mahalaški način komunikacije još jedna loša stavka u pravljenju fudbalera ali kako sam laik za to volio bih nešto pametno i na tu temu pročitati

Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Bez obzira sto je imao mali budzet, zavrsio je sezonu na 15 mjestu u ligi, od 18 klubova. Selimbegovic je uspio da ispuni cilj tog kluba i to je super ali nije to toliko spektakularno kao sto nasi novinari pokusavaju da predstave..
Za mene je odlican posao ovo sto je uradio trener Lutona, Nathan Jones, koji je imao jedan od najmanjih budzeta u ligi a izborio je playoff za ulazak u Premier ligu..
Za mene je odlican posao ovo sto je uradio trener Lutona, Nathan Jones, koji je imao jedan od najmanjih budzeta u ligi a izborio je playoff za ulazak u Premier ligu..
To isto ko da poredis Bubu Korelija i Snup Doga
I ja mislim da je Admir Adzem samo kapacitet za trenera juniora, nije bitno sto se borio kao outsider za prvaka lige uz to osvojio i kup. Sto se tice Regensburga ja bih njima preporucio da se ugledaju na nas i potraze srecu u drugom treneru za narednu sezone. Jeste da je ispunio cilj kluba, ali nista spektakluarno. Nema veze sto ga je Schalke 04 razmatrao za potencijalnog trenera.Brkooo je napisao/la: ↑26 maj 2022, 13:46Bez obzira sto je imao mali budzet, zavrsio je sezonu na 15 mjestu u ligi, od 18 klubova. Selimbegovic je uspio da ispuni cilj tog kluba i to je super ali nije to toliko spektakularno kao sto nasi novinari pokusavaju da predstave..
Devet igrača Borca pozvano u mladu reprezentaciju. Samo treba ulagati u mlade
Bracooo koji Vam je ****?
kad je maj ovakav topao kakvo li nas ljeto ceka