Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

CYN3
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la CYN3 » 30 maj 2022, 17:19

zgembo89 je napisao/la:
30 maj 2022, 16:48
Odakle ga iscupa inace bio je jedan igrac dugo godina u Spaniji Segundi redovno igrao Hercules Zaragoza ali nikad niie debitovao kod Safeta Susica Edin ili tako nesto ocito se ne obraca dovoljno paznje na te druge lige ili kao onaj Saric iz Ascolija
Eldin Hadzic :hmmmmm: a Enis Nadarevis koji je igrao u Italiji je isto tako jedno vrijeme bio potencijalni reprezentativac.

Dedic Ahmedhodzic Hadzikadunic Babic Kolasinac :bih:
"Even if nobody believes me, supports me or recognizes my effort. I’ll keep on going."

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 30 maj 2022, 17:38

lose su to druge lige, zato se prati portugalska cvajta:-)

dokosti
Kontakt:

Post Postao/la dokosti » 30 maj 2022, 19:51

CYN3 je napisao/la:
29 maj 2022, 22:15
Srdjan Babic igrac Almerije :bih: kvalitetniji je od Sanicanina a od naredne sezone ce igrati u Primeri.
Sramota da nam igraci koji igraju u reprezentaciji igraju u klubu kao sto je Partizan(samo da se zna ovo nema nikakve veze sa nacionalizmom)
HZČ!

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 30 maj 2022, 20:49

Znaci umjesto da ti njima uzmes stopera koji ti je po kvaliteti 1-2 mjesto, oni tebi uzmu golmana koji im je po kvaliteti 5-6 mjesto.

Stid me je sto sam Bosnjak i sto dijelim nacionalnost sa Irfanom Duricem, Elmirom Pilavom i Adnanom Dzemidzicem.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 30 maj 2022, 21:17

Wanderson je napisao/la:
30 maj 2022, 20:49
Znaci umjesto da ti njima uzmes stopera koji ti je po kvaliteti 1-2 mjesto, oni tebi uzmu golmana koji im je po kvaliteti 5-6 mjesto.

Stid me je sto sam Bosnjak i sto dijelim nacionalnost sa Irfanom Duricem, Elmirom Pilavom i Adnanom Dzemidzicem.
Jel fkt lik ide igrag za Srbiju?
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 30 maj 2022, 21:29

Wanderson je napisao/la:
30 maj 2022, 20:49

Ja se ne stidim tih kriminalaca i idiota ja se stidim nas pickica i kretena koji sutimo i trpimo ovo da nam se seru čast i repku.

Dok se mi zamaramo taktikama i postavama od propalih igraca selektora i repke i tamo nekim Babicem kojeg je srbija **** ...oni uzimaju lovu i lopovluce i dalje. Nijedan od njih ne voli repku ni jedan posto...to su paraziti obicni. Veca smo mi **** i picke od njih a glumi se ovdje neka pamet i znanje.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

lol89
Kontakt:

Post Postao/la lol89 » 31 maj 2022, 17:01

ReX je napisao/la:
31 maj 2022, 16:18
https://****/status/1531641151287074816?s=21&t=jVeDrV5k0Lp-bhZ1RHobJg
Jos jedan koji ce igrati za susjede

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 31 maj 2022, 17:10

lol89 je napisao/la:
31 maj 2022, 17:01
ReX je napisao/la:
31 maj 2022, 16:18
https://****/status/1531641151287074816?s=21&t=jVeDrV5k0Lp-bhZ1RHobJg
Jos jedan koji ce igrati za susjede
Jbg, i on prirodni… haha
@igrajlopte 🐦

Harise
Kontakt:

Post Postao/la Harise » 31 maj 2022, 18:35

Na SP 2014 je Safet Susic tada sve ukupno pozvo 20 Bošnjaka, 2 Srba i jednog Hrvata. Sad skontam zašto nije njima dao puno prostor. Cim jedan Srbin ili Hrvat medjutim Pravoslavac ili katolik prekuca našu ligu, a bude u centru paznje velkim klubovima uz toga još nije debitovo za našu reprezentaciju onda ce brzo otic kod susijede. Na neki nacin razumjem jer je naš Savez protiv nas. Nekad smo bili za druge igrace prva opcija, ali ocigledno smo postali B ekipa za Srbe i Hrvate. Pod Bazdarevica smo bili cak 3 opcija, jer se pozivali neke levate kao Danijel Milicevic i Danijel Pavlovic... Nazalost razmišljaju 90% Srbe i Hrvate isto. Dan i danas pokušavaju da naš uništi, a najgorje je da ima dosta naši koji protiv samog sebe radi zbog svoj interes tako je dobio ovaj cetnik Vico mijesto kao predsednika našeg Saveza...

mostar35
Kontakt:

Post Postao/la mostar35 » 31 maj 2022, 19:47

Harise je napisao/la:
31 maj 2022, 18:35
Na SP 2014 je Safet Susic tada sve ukupno pozvo 20 Bošnjaka, 2 Srba i jednog Hrvata. Sad skontam zašto nije njima dao puno prostor. Cim jedan Srbin ili Hrvat medjutim Pravoslavac ili katolik prekuca našu ligu, a bude u centru paznje velkim klubovima uz toga još nije debitovo za našu reprezentaciju onda ce brzo otic kod susijede. Na neki nacin razumjem jer je naš Savez protiv nas. Nekad smo bili za druge igrace prva opcija, ali ocigledno smo postali B ekipa za Srbe i Hrvate. Pod Bazdarevica smo bili cak 3 opcija, jer se pozivali neke levate kao Danijel Milicevic i Danijel Pavlovic... Nazalost razmišljaju 90% Srbe i Hrvate isto. Dan i danas pokušavaju da naš uništi, a najgorje je da ima dosta naši koji protiv samog sebe radi zbog svoj interes tako je dobio ovaj cetnik Vico mijesto kao predsednika našeg Saveza...
Ne znam za Srbiju, ali ne mogu se sjetiti nekog Hrvata koji je postao igrač u BIH i onda odabrao Hrvatsku. Bar ne nekog ozbiljnog igrača. Toga ima u rukometu i košarci, ali ne u fudbalu.

Možda ima neko od ovih starijih, sjetio sam se Marija Stanića, ali tada je još bila zajednička država yuga.

muhamedkonjic
Kontakt:

Post Postao/la muhamedkonjic » 31 maj 2022, 19:59

mostar35 je napisao/la:
31 maj 2022, 19:47
Harise je napisao/la:
Ne znam za Srbiju, ali ne mogu se sjetiti nekog Hrvata koji je postao igrač u BIH i onda odabrao Hrvatsku. Bar ne nekog ozbiljnog igrača. Toga ima u rukometu i košarci, ali ne u fudbalu.

Možda ima neko od ovih starijih, sjetio sam se Marija Stanića, ali tada je još bila zajednička država yuga.
Boris Zivkovic.

Harise
Kontakt:

Post Postao/la Harise » 31 maj 2022, 20:29

muhamedkonjic je napisao/la:
31 maj 2022, 19:59
mostar35 je napisao/la:
31 maj 2022, 19:47
Harise je napisao/la:

Boris Zivkovic.
Stjepan Tomaš takodje, igrao je u Iskra Bugonjo

Mirko Maric, Marko Martinovic, jedno vrijeme Stjepan Radeljic. Od Srba Mijat Gacinovic, Nemanja Jovic i Petar Kunic

mostar35
Kontakt:

Post Postao/la mostar35 » 31 maj 2022, 21:38

Sve u svemu, nije to toliko velik broj igrača i nitko osim Stanića nije nekakav kvalitet vrijedan plakanja.
Ovi ostali neće ni igrati za Hrvatsku

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 31 maj 2022, 23:07

Imas maloga sto je igrao za Siroki Brijeg cim je presao u Dinamo odma presao u Hrvatsku reprezentaciju onaj napadac slican kao Dzeko bio talenat..
Dosta njih ne ostvari karijere ali je poenta da ih oni uzmu pa sta bude 2-3 kad uspiju imaju ih 10godina narednih..
Jedina svjetla tacka po meni je bio Marko Topic i donekle Sasa Papac jer je dugo bojkotovo pa mu zamjeram

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 01 jun 2022, 10:07

Trenutno dva najozbiljnija igraca iz Svedske bh. porijkla po meni je ovaj dvojac. Odlicne sezone u Primaveri iako su tek dosli prije godinu dana. Pogotovo Hasic koji je odigrao skoro sve minute u ligi. Trenutno zbog eventualnog U21 prvenstva nisu u planovima ali mogli bi se naci na spiskovima vec na jesen.

Steta sto se ignorisu. Vec vidim naslove u slucaju poziva u Svedsku repku kako smo prekasno zapoceli proces, prirodni Svedjani, ovo ono… Momci su 2003 godiste i davno su zasluzili poziv, cak i u juniorsku selekciju.

Obadvojica imaju zelju nastupati za BiH.
@igrajlopte 🐦

mostar35
Kontakt:

Post Postao/la mostar35 » 01 jun 2022, 10:22

zgembo89 je napisao/la:
31 maj 2022, 23:07
Imas maloga sto je igrao za Siroki Brijeg cim je presao u Dinamo odma presao u Hrvatsku reprezentaciju onaj napadac slican kao Dzeko bio talenat..
Dosta njih ne ostvari karijere ali je poenta da ih oni uzmu pa sta bude 2-3 kad uspiju imaju ih 10godina narednih..
Jedina svjetla tacka po meni je bio Marko Topic i donekle Sasa Papac jer je dugo bojkotovo pa mu zamjeram
Nema u BiH kvalitetnih igrača ni za BIH reprezentaciju, a kamoli za Hrvatsku. Možda su još neki anonimci prešli kod njih, ali nitko nije uspio.
Kao što sam rekao, bilo je tih par starijih igrača koji su kao djeca igrali u BIH krajem 80ih i početkom 90ih, ali samo je Mario Stanić vrijedan spomena.

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 01 jun 2022, 21:01

mostar35 je napisao/la:
01 jun 2022, 10:22
zgembo89 je napisao/la:
Mirko Marić je taj iz Širokog,kod nas bio kapiten u mlađim selekcijama, pazilo ga se ko da je Messi, čim je prešao u Dinamo odbio BiH i prešao u Hrvatsku U21, iz Osjeka prešao u Moncu sa kojom je ušao u Seria A u ovoj sezoni.Iako zelim suprotno, realnost je da je ulaganje i davanje velikog prostora za igru igračima Hr i Sr porijekla kroz mlađe BiH selekcije za BiH u konačnici nema nikakvog smisla,jer nakon U19 svaki koji privuče pažnju susjeda i komšija odmah će otrčati da igra za njih.Druga je sad stvar sto se tu teško može šta učiniti jer selektori U15,U19 i U21 pozivaju uglavnom igrače iz Borca,Zrinjskog,Širokog jer i sami dolaze iz tih sredina. Nuić,Kahvić,Šakota...koliko god ih gotovini i pazili,otići će na prvi mig susjeda i komšija,to je nažalost,usud današnje Bosne koju oni jednostavno ne osjećaju kao svoju.Kad se tome doda i daleko veći rejting i izlog koju nude Srbija i pogotovo Hrvatska, BiH nema nikakvu šansu da neki talentovani igrač ostane vjeran BiH.Mi se moramo zadovoljavati igračima kao što je Danilo vić,Jovičić,Menalo,Saničanin...koji nemaju kvalitet ali ih moramo trpiti zbog nacionalnog ključa, a kad je tako,nemamo se čemu nadati i za nas je odlazak na veliko takmičenje nemoguća misija.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 01 jun 2022, 21:52

ovisnik je napisao/la:
01 jun 2022, 21:01
mostar35 je napisao/la:
01 jun 2022, 10:22
zgembo89 je napisao/la:
Dos

Mirko Marić je taj iz Širokog,kod nas bio kapiten u mlađim selekcijama, pazilo ga se ko da je Messi, čim je prešao u Dinamo odbio BiH i prešao u Hrvatsku U21, iz Osjeka prešao u Moncu sa kojom je ušao u Seria A u ovoj sezoni.Iako zelim suprotno, realnost je da je ulaganje i davanje velikog prostora za igru igračima Hr i Sr porijekla kroz mlađe BiH selekcije za BiH u konačnici nema nikakvog smisla,jer nakon U19 svaki koji privuče pažnju susjeda i komšija odmah će otrčati da igra za njih.Druga je sad stvar sto se tu teško može šta učiniti jer selektori U15,U19 i U21 pozivaju uglavnom igrače iz Borca,Zrinjskog,Širokog jer i sami dolaze iz tih sredina. Nuić,Kahvić,Šakota...koliko god ih gotovini i pazili,otići će na prvi mig susjeda i komšija,to je nažalost,usud današnje Bosne koju oni jednostavno ne osjećaju kao svoju.Kad se tome doda i daleko veći rejting i izlog koju nude Srbija i pogotovo Hrvatska, BiH nema nikakvu šansu da neki talentovani igrač ostane vjeran BiH.Mi se moramo zadovoljavati igračima kao što je Danilo vić,Jovičić,Menalo,Saničanin...koji nemaju kvalitet ali ih moramo trpiti zbog nacionalnog ključa, a kad je tako,nemamo se čemu nadati i za nas je odlazak na veliko takmičenje nemoguća misija.
Bravo sve si rekao tacno jer se danas gleda osim patriotizma i interes menadzera i igraca nasa je greska sto smo nakon SP raspali se sa Safetom Susicem izgubili rejting i normalno da nismo vise interesantni nikome..

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 02 jun 2022, 16:35

Špekuliše se da bi Burekovic mogao u Sarajevo. Ako se to desi mozda dotični napokon dobije poziv u A-reprezentaciju pa da @aveniji @dinodino bude srce na mjestu.
Sta kaze, najbolji bek nakon Mujdze koji ce se nažalost otkriti tek kada napuni 27 godina. :)

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: General505, jasmin10, RightBack i 38 gostiju.