BiH na Eurobasketu 2022

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Justin
Kontakt:

Re: Eurobasket 2022

Post Postao/la Justin » 01 jun 2022, 15:38

TheChief je napisao/la:
01 jun 2022, 15:17
Raonffa je napisao/la:
01 jun 2022, 14:59
Ma ide Tobey umjesto Omića, tu nema dileme. On i Dončić su bili perverzija ljetos na OI.

@Justin

Teško mi možemo proći ovu grupu sa ili bez Nurkića, pogotovo ako protivnici dođu u ovako jakim rosterima kako se najavljuje. Ne znam stvarno koju selekciju (ne računajući Mađarsku) mi možemo dobiti.

Možda u nekim kombinacijama Švabe, da Juka zaključa reket a njihovi bekovi ne odigraju dobru utakmicu jer objektivno nisu kvalitet kao saigrači pod košem.

Ovo ostalo baš baš teško, mora se dosta stvari poklopiti.
Pa najbolji igrac im je bek. :D

U slucaju da tu bude Juka bukvalno ce se igrati sa visokim igracima Njemacke. Isto vazi i za Slovence. Konacni rezultat utakmice je druga prica. Naravno, i Madjare.
Protiv Francuza i Litvanaca ce to biti dosta teze. Ja bih ga cak odmarao protiv Francuza da bude spremniji protiv Litvanije.

Ako dodje. :D
Igramo prve dvije protiv dvije najslabije ekipe u grupi i imamo dobru priliku da zavrsimo posao rano. :bih:

Njemackoj je najbolji igrac Schroeder koji je mentalno ogranicen i uz pametnu igru se oni mogu dobiti. Visoki su im ok, ali nista posebno. Svi su nivo ispod Nurkica.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 01 jun 2022, 15:56

Justin je napisao/la:
01 jun 2022, 15:38
TheChief je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:
Ma ide Tobey umjesto Omića, tu nema dileme. On i Dončić su bili perverzija ljetos na OI.

@Justin

Teško mi možemo proći ovu grupu sa ili bez Nurkića, pogotovo ako protivnici dođu u ovako jakim rosterima kako se najavljuje. Ne znam stvarno koju selekciju (ne računajući Mađarsku) mi možemo dobiti.

Možda u nekim kombinacijama Švabe, da Juka zaključa reket a njihovi bekovi ne odigraju dobru utakmicu jer objektivno nisu kvalitet kao saigrači pod košem.

U slucaju da tu bude Juka bukvalno ce se igrati sa visokim igracima Njemacke. Isto vazi i za Slovence. Konacni rezultat utakmice je druga prica. Naravno, i Madjare.
Protiv Francuza i Litvanaca ce to biti dosta teze. Ja bih ga cak odmarao protiv Francuza da bude spremniji protiv Litvanije.

Igramo prve dvije protiv dvije najslabije ekipe u grupi i imamo dobru priliku da zavrsimo posao rano. :bih:

Njemackoj je najbolji igrac Schroeder koji je mentalno ogranicen i uz pametnu igru se oni mogu dobiti. Visoki su im ok, ali nista posebno. Svi su nivo ispod Nurkica.
Gegic ce se pobrinuti za njega. :D

Ovdje se previse potenciraju njihovi visoki igraci. Navode se nekakvih 6-7 imena, a to ne znaci nista posebno kada na terenu mogu biti max 2, a plus Jusuf je od svakoga za 3 klase bolji igrac.

Inace, ocekivao sam da ce se naci bolji Amerikanac od Robersona, ali izgleda da to Bosnicu ne pada na pamet.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 01 jun 2022, 15:58

TheChief je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:

@Justin

Ja, ali nemaju takvu širinu kao pod košem.

Ma druže Juka se za sekundu može napuniti ličnim greškama, a i njemački centri se mnogo izvlače tako da neće samo carovati reketom :D

Mada, da se razumijemo, vezano za Schrodera ja ga uopšte ne doživljam kao neku klasu. Mislim jest on klasa za svakog našeg beka, ali onako generalno opet smatram da je kod Švaba jači dio tima dole centarska linija.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 01 jun 2022, 16:16

Raonffa je napisao/la:
01 jun 2022, 15:58
TheChief je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:

@Justin

Ja, ali nemaju takvu širinu kao pod košem.

Ma druže Juka se za sekundu može napuniti ličnim greškama, a i njemački centri se mnogo izvlače tako da neće samo carovati reketom :D

Mada, da se razumijemo, vezano za Schrodera ja ga uopšte ne doživljam kao neku klasu. Mislim jest on klasa za svakog našeg beka, ali onako generalno opet smatram da je kod Švaba jači dio tima dole centarska linija.
Napunit ce njih Juka kosevima i licnim za 5 min.

Od svih je visi, tezi 20 kg, a bolje se krece. :D

Njemacki visoki nisu nikakav problem za nas. Nijedan nema nikakav individualni kvalitet. Sve su to "samo" korisni igraci.

Dennis, F. Wagner, onaj iz Indiane, Lo. To su nasi problemi u duelu s njima.

Mada ce velika vecina nasih sansi zavisiti od toga u kakvom sastavu cemo doci i mi i protivnici.
Bilo kakva ozbiljnija rasprava na ovu temu prije nego sto se to bude znalo je suvisna. :D

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 01 jun 2022, 16:19

Dobro kralju moj, onda ćemo raspravljati kad dođe vakat :D
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 01 jun 2022, 16:24

Raonffa je napisao/la:
01 jun 2022, 16:19
Tako nekako. :D

Ko ce znati, mozda Juki nesto iskrsne za vrijeme EB, i sve dzaba. :D

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 01 jun 2022, 16:33

TheChief je napisao/la:
01 jun 2022, 16:24
Raonffa je napisao/la:
Tako nekako. :D

Ko ce znati, mozda Juki nesto iskrsne za vrijeme EB, i sve dzaba. :D
Ima Kameni, a i Garza, yebo Robersona možemo bez njega al' u qurcu :mrgreen:

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 01 jun 2022, 17:08

Očekivanja od petorke:

Roberson 11 poena, 3 asistencije

Previše je dobar šuter da neće imati jednu utakmicu u kojoj će pogoditi kad je najvažnije, ili nas vratiti iz zaostatka. Ako klikne sa Nurkićem to će biti opaka veza.

Musa 17 poena, 2 asistencije

Kod Bosnića kao da previše misli o tome da dokaže da nije sebičan, arogantan, da nije došao da pokvari hemiju. Šuti dok igrači koji jedva da mogu spustiti loptu pokušavaju individualno, ne pomaže ni njima onaj koji je to tako odredio. U ovakvoj reprezentaciji Musa ima pravo razmišljati kao Kobe: "Radije bih šutirao 0/30 nego 0/9, jer 0/9 znači da sam prestao pokušavati."

Gegić 8 poena, 4 skoka, 3 asistencije

On može biti naš Pippen, ako on sebe uopšte doživljava tako.

Alibegović 6 poena, 3 skoka

Nije važno samo koliko su igrači kvalitetni, već i kako se uklapaju sa najboljim igračem. Alibegović je četvorka za Nurkića, razvlačio bi odbranu, ali ionako mu Fiba neće dozvoliti da igra. Sulejmanović ima bolju unutrašnju igru, ali tu može samo smetati Nurkiću.

Nurkić 18 poena, 13 skokova

Roberson i Musa su u odbrani na perimetru kao Lillard i CJ, ali barem je navikao, a i Gegić nije dovoljno dobar šuter da krila neće pomagati na Nurkiću. Ali najviše on sam sebe može zaustaviti, ako dođe u optimalnom stanju to je već 90% posla.

Ključni igrač je zapravo Atić, a nemamo previše razloga za optimizam. On Bosniću treba kao 6. igrač, na dvojci kad nema Muse, da napad ne pati previše. U Budućnosti se isprofilisao kao nisko krilo, nema ništa bekovsko u onome što radi, u napadu nije imao pet dobrih utakmica. I nije problem u tome da je Atić loš igrač, u stvari je jako dobar kao krilo sa odbranom, skokom i timskom igrom, ali već i Gegić, Vrabac i Lazić je previše igrača tog profila. U kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo šutira 11/44 :wtf:, a uzeo je najviše šuteva, čak i više od Muse. Treba pravo čudo da se desi pa da eurobasketu počne pogađati, a neko beka šutera mora igrati.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 01 jun 2022, 18:32

Drape je napisao/la:
01 jun 2022, 17:08
Očekivanja od petorke:

Roberson 11 poena, 3 asistencije

Previše je dobar šuter da neće imati jednu utakmicu u kojoj će pogoditi kad je najvažnije, ili nas vratiti iz zaostatka. Ako klikne sa Nurkićem to će biti opaka veza.

Musa 17 poena, 2 asistencije

Kod Bosnića kao da previše misli o tome da dokaže da nije sebičan, arogantan, da nije došao da pokvari hemiju. Šuti dok igrači koji jedva da mogu spustiti loptu pokušavaju individualno, ne pomaže ni njima onaj koji je to tako odredio. U ovakvoj reprezentaciji Musa ima pravo razmišljati kao Kobe: "Radije bih šutirao 0/30 nego 0/9, jer 0/9 znači da sam prestao pokušavati."

Gegić 8 poena, 4 skoka, 3 asistencije

On može biti naš Pippen, ako on sebe uopšte doživljava tako.

Alibegović 6 poena, 3 skoka

Nije važno samo koliko su igrači kvalitetni, već i kako se uklapaju sa najboljim igračem. Alibegović je četvorka za Nurkića, razvlačio bi odbranu, ali ionako mu Fiba neće dozvoliti da igra. Sulejmanović ima bolju unutrašnju igru, ali tu može samo smetati Nurkiću.

Nurkić 18 poena, 13 skokova

Roberson i Musa su u odbrani na perimetru kao Lillard i CJ, ali barem je navikao, a i Gegić nije dovoljno dobar šuter da krila neće pomagati na Nurkiću. Ali najviše on sam sebe može zaustaviti, ako dođe u optimalnom stanju to je već 90% posla.

Ključni igrač je zapravo Atić, a nemamo previše razloga za optimizam. On Bosniću treba kao 6. igrač, na dvojci kad nema Muse, da napad ne pati previše. U Budućnosti se isprofilisao kao nisko krilo, nema ništa bekovsko u onome što radi, u napadu nije imao pet dobrih utakmica. I nije problem u tome da je Atić loš igrač, u stvari je jako dobar kao krilo sa odbranom, skokom i timskom igrom, ali već i Gegić, Vrabac i Lazić je previše igrača tog profila. U kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo šutira 11/44 :wtf:, a uzeo je najviše šuteva, čak i više od Muse. Treba pravo čudo da se desi pa da eurobasketu počne pogađati, a neko beka šutera mora igrati.

Bolje Gegic 6 a Atic starter .

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 01 jun 2022, 18:34

Raonffa je napisao/la:
Cuj Gegic da cuva Denisa :rol: :rol: ...

Nas najveci Problem je trener .

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 01 jun 2022, 19:15

I ja bih da se dovede bolji Amer. Nista protiv Robersona. Solidan igrac. Ali ako vec dovodis stranca trebao bi jasno biti jedan od glavnih u timu.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 01 jun 2022, 20:29

lumani je napisao/la:
01 jun 2022, 18:34
Raonffa je napisao/la:

Jok eto Musa će ga čuvati :facepalm:

Pa ko će ga čuvati ako ne naš najbolji odbrambeni igrač , još playmaker ?
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 02 jun 2022, 00:09

bombaysaphire je napisao/la:
01 jun 2022, 20:29
lumani je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:

jasno mi je da ce Gegic biti na parketu ,a gore pise `'Gegic ce da se pobrine :) :) ako vec pricamo o tim atletskim igracima ,tu sam nam Svabe 2 lige iznad ,bas to imaju .

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 02 jun 2022, 00:13

lumani je napisao/la:
02 jun 2022, 00:09
lumani je napisao/la:

jasno mi je da ce Gegic biti na parketu ,a gore pise `'Gegic ce da se pobrine :) :) ako vec pricamo o tim atletskim igracima ,tu sam nam Svabe 2 lige iznad ,bas to imaju .
Pa baš tu Gega može dobro odgovoriti , realno "ostavlljati" mu prostor da što više šutira , i puno su nam već šanse da ga zaustavimo ...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 02 jun 2022, 00:27

02 jun 2022, 00:13
lumani je napisao/la:

Pa baš tu Gega može dobro odgovoriti , realno "ostavlljati" mu prostor da što više šutira , i puno su nam već šanse da ga zaustavimo ...
kad je sam pogodi kreten ;) nece ga moci niko cuvati.ufff Wagneri,Kleber,Theis, svi lete a Voigtmann ,Pleiss ubise sa trice :!: bice dosta ****..

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 02 jun 2022, 10:08

filip13 je napisao/la:
31 maj 2022, 21:47
BenjooJutub je napisao/la:
31 maj 2022, 20:01
filip13 je napisao/la:
31 maj 2022, 17:48
ne znam baš da su slovenci uz očekivanog dončića sa starijim dragićem prvi favoriti,tačnije,ko im je npod košem na centru,imaju li nekog kvalitetnog,nisam upoznat
Omić ima dobru sezonu iza sebe, Mike Tobey će također igrati.
Ni 2017 nisu imali centra, igrao je tada Vidmar a Robertson je bio na četvorki, tako da sa Dončićem i Dragićem su vjerovatno u top 3 favorita.
Na tu dvojicu zaboravih

Randolph,ne Robertson
Ne znam šta mi bi pa ga zamjenih sa ovim iz naše repke. :D
Izgleda da ga priželjkujem na poziciji pleja kao jednog od stranaca :D

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 02 jun 2022, 10:08

lumani je napisao/la:
lumani je napisao/la:

Vidis :D na kraju recenice. Nije bez razloga tu. :D

Dennis je nesto poput Millsa kada igraju za reprezentaciju. Tu ce se vrtiti oko 20-25 poena bez obzira protiv koga igrali i ko ih bude cuvao. Tu su manje-vise sve zna.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 02 jun 2022, 13:15

Nurkić i Gegić su two - way igrači, a Čampara no - way.

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 07 jun 2022, 00:08

Dragic se vratio u reprezentaciju.

Igrat ce vec sad utakmice kvalifikacija za SP.

Beko
Kontakt:

Post Postao/la Beko » 07 jun 2022, 14:41

TheChief je napisao/la:
07 jun 2022, 00:08
Dragic se vratio u reprezentaciju.

Igrat ce vec sad utakmice kvalifikacija za SP.
hahahaha

nije tako jednostavno, slovenci izgleda zakasnili sa pokretanjem procesa osiguranja nba i euroligaskih igraca, tako da su male sanse da bi ekipa zaigrala

ako doncic preko svoga agenta(americkog i spanskog) ne pokrene preko veze, budu slovenci brez doncica igrali

stozice razprodane u 3 sata

prve vrste cijena kao u nba

nije samo bosanski savez pun uhljeba
dobre guzove ima Belma

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: JHam, klasik, TripleThreat i 36 gostiju.