FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
85
51%
Prolazak u Play off
35
21%
Grupnu fazu
48
29%

Ukupno glasova: 168

Unknown11
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Unknown11 » 04 jun 2022, 09:41

Zukanovic je napisao/la:
04 jun 2022, 07:45
Catakovic, Mujakic, Suljic su klasa za ovu ligu i nasi. sto nebi ni vratio ako imaju kvaltitet za nas. ne treba vraca tipa Hodzica, Handzic, i dalje. sutra kaze Rahmanovic hocu nazad u Sarajevo ti mi rekao ne?

normalno je da igrac hoce da proba van BiH nesto. ako je sve bili ok kad je otisao onda nemam nista protiv toga da se vrati. jedan Fanimo njega nebi sto je pick.... ispala.
Naravno da ne bih vratio (ko da se ja pitam koji hurac). Čemu?? Kakva je svrha tog vraćanja?? Igrači koji se vrate imaju upitnu motivaciju, volju snagu, skupi su, skloni povredama i zauzimaju mjesto. Ako suljići, mujakići, čatakovići, rahmanovići nisu klasa u Mađarskoj, Belgiji, Turskoj... onda nisu ni kod nas. Ne može igrač koji he označenvani kao loši, kod nas biti prihvaćen kao dobar. To je pogubno! Zar nije bolje napraviti dva rahmanovića, nego vraćati polovnog? Hem što će zauzimati mjesto, hem što ćemo čekati bljesak magije. Ako već nekog moramo čekat, onda je bolje čekat ališahe, jovaševiće, buljubašiće, bijelonje, nego izraubovane rahmanoviće.
Mada nije fokus na imenima, gore pobrojani igrači otišli su iz kluba kao dobri na određenom nivou. Nakon nekog vremena, nisu više dobri za zahtjeve koje pred njih klub postavlja. Kako onda takav igrač može nama biti dobar? Šta to govori o nama kao klubu?
Ne vraćaš ni auto koje si jednom prodao, koliko god ti drago i kvalitetno bilo.

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 04 jun 2022, 09:51

Dzafica je silno zelio Jakirevic. Targetirao ga kao prvu metu prelaznog roka. Dobar igrac, vrijedan dovodjenja !
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 04 jun 2022, 09:51

Kada će hadzija produžiti ugovor svojim haverima Ahmetovicu Hebibovicu Velkoskom i ugraditi se u ugovore kako je to radio u prošlom mandatu?

Foux87
Kontakt:

Post Postao/la Foux87 » 04 jun 2022, 09:58

ajdohordas je napisao/la:
04 jun 2022, 00:59
Foux87 je napisao/la:
03 jun 2022, 23:49
umrobihzbogtebe1946 je napisao/la:
03 jun 2022, 23:18
Benjamin Tatar
Matthias Fanimo
Dženan Bureković
Haris Ovčina
Srđan Grahovac
Mateo Sušić

Kad bi Hadžija doveo dvojicu odavde i otjerao pojedince na gerijatriju, sjajan bi posao napravili.
Ovo su već mokri snovi, Ovčina je kako znam naš. Ove ostale teško Bgm
Hocemo iskorak i titule, a u ekipi nam Dupovac, Hebibovic... a ovi nabrojani su nam mokri snovi.

Pa koga ces dovest ako ne ove nabrojane ili neke druge igrace ali ovog ranga...ne sanjamo Prcića, Jajala, Stevanovića itd.
Igraci ovog ranga treba da nam budu normalna stvar i lako za dovesti ako hoćemo neke iskorake i konstantu u ovoj ligi.
Zvezda dovela Marina, Hajduk Kalinića, Rijeka Drmića, Partizan Markovića... a nama Tatar, Bureković i Fanimo mokri snovi. :roll:
Polahko, Polahko nisi me razumio naravno da može dovesti ove igrače ali teško sve njih ovo ljeto. Isto tako možemo im ponudit dobre ugovore i sve to ali siguran sam da nismo jedini zainteresirani za njih, povrh svega moramo imati neki rezultat ili dobru strategiju razvoja kluba (što već imamo) da ih namamimo da dođu. Samo korak po korak ovo ljeto Ovčina i Bureković na zimu Tatar itd.
Koliko volim te zna samo ludo srce moje

Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 04 jun 2022, 10:02

pitara je napisao/la:
03 jun 2022, 22:31
napoleon72 je napisao/la:
03 jun 2022, 07:34
pitara je napisao/la:
03 jun 2022, 01:05

Mislim da se rijetko koji direktor kluba nesto specijalno razumije u fudbal, za to valjda sluzi sportski direktor majka mu stara.
Sta ste se uhvatili direktorice ko da je bitno, ima svoj dio posla koji nema velike veze sa sportskim sektorom, Mirvic je tu svakako, ako hoce da je placa, nek placa, mora li kod nas sve biti neki Aman zaman problem, iskreno mene zaboli **** i za objave po drustvenim mrežama i za marketing i za kur ce palce, ako ce složit ekipu kako treba i ako ce na terenu to biti dobro, ako cemo mi pobjedjivati i osvajati titule nek Hanu stavi za direktora puca mi kur ac
Eh to i jest problem kume... Otkako je ova garnitura ljudi u klubu, mi smo jos vise grohnuli nego prije. Ovo dovodjenje Dudica je prva skroz dobra stvar jos od oktobra prosle godine.
Ma ja sam uvjeren da nije uopšte problem u ovim ljudima nego u smecu koje su ostavili ovi prosli. Ja kad pogledam sve, povezali sezone sa Goranom, limitiran igrackog kadar, ovi uhljebi tipa Hebib i Krste, od početka je slutili na sezonu za zaborav i takva je i bila. Ne moze sve preko noci da se uradi, a dolazak Dudica je jedna u nizu dobrih stvari sto se tiče igrackog dijela.
Na polusezoni je uradjen po meni fantastičan prijelazni rok, dolazak Suljica, Avramovskog, Mujakica i Catakovica je nesto sto bi mi svi potpisali prije početka istog. To su sve igraci koje vidimo u ekipi iduce godine kao nosioce.
Mozes reci jedino da je vracanje Hadzije potez koji je neka vrsta kocke, ali i to ce vrijeme da pokaze, realno covjek je kod nas dok je bilo para sklopio ekipu koja je dominirala ligom, kad je nestalo para prvog su ga bacili pod autobus.
Sve u svemu mislim da je vise dobrih nego losih poteza uprave sa Mirvicem i da ovo sve ide u finom pravcu za nas
@zagor1987 , zar je bitno musko ili zensko ? Bitno je da se direktor-ica razumije u ekonomiju i pravo, a ostalo je na SD i SS.
Bitno je da zna sta su KUF i KIF(karikiram) i da pravno zastiti Klub. Da li su ove djevoke/zene strucne ? Ne znam . Vrijeme i Mirvic ce pokazati.
@pitara, koliko znam protiv nekih osoba iz prosle Uprave su pokrenute tuzbe, a nisu clanovi sadasnje Uprave
@napoleon, isto razmisljamo, ono gdje bi mogao biti problem da dovodimo strance sa dobrim CV, a oni imaju 30+ god., vjerujem da ce se Dudic, kao "ambiciozan mlad trener" pitati i nece dozvoliti angazovanje igraca tipa: Bodul, Bagaric ili Oremus.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 04 jun 2022, 10:24

Slazem se u potpunosti sa @VenamaHrabrih. Ta praksa vracanja bivsih igraca postoji samo u Bosni, u svijetu je rijetkost da neko vrati i igraca i trenera. Doduse trziste je mnogo vece, al opet... I svaki igrac je u drugom mandatu slabiji. Evo kod nas u zadnjih 10 godina, koji povratnik je bio bolji nego u prvom mandatu? Nijedan. Treba prestat s tom praksom taman Rahmanovic licno htio da se vrati. Titule smo osvajali s ekipama gdje je okosnicu ekipe cinila svjeza krv. U sezoni duple, povratnici bili Velkoski, Dupovac, Kapic i Handzic, sva 4 nabrojana bili pretezno opcije s klupe, mozda Krste da je igrao malo vise od pocetka. U sezoni 14/15 samo Delac bio tu u drugom mandatu. 19/20 manje vise ista ekipa kao DK, al i novi igraci su bili svjeza krv, bez povratnika, ma koliko losi bili (Gavric, Letic, Guzina itd). Sad ove sezone imamo 7-8 povratnika u ekipu i niko nije dobar kao u prvom mandatu.

Druga stvar koja mi je smijesna na ovom pdfu, kako se svi upecamo na jedno ime koje iskoci. Prije pola godine su svi zivi pricali o Stipi Markovicu kao jedinom beku koji postoji. Sad je to Burekovic. Svaki drugi post "treba dovest Burekovica". Zar ne postoje drugi bekovi osim tog Burekovica koji bi se mogli dovest?
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 04 jun 2022, 10:32

Lakoste je napisao/la:
04 jun 2022, 09:22
Zna Fatihu prouciti, dobar. :bih:
Ne zna, onako ruke digne
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 04 jun 2022, 10:39

feniksptica je napisao/la:
04 jun 2022, 10:32
Lakoste je napisao/la:
Ne zna, onako ruke digne
Mumlja samo

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 04 jun 2022, 11:02

Jest se ss raspisao jutros. :) 11 sati ,3 clanka,sva 3 o nama.

U ovom zadnjem pisu da oko Ovcine jos nista nije jasno i da ceka ponudu iz inostranstva?
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 04 jun 2022, 11:09

napoleon72 je napisao/la:
04 jun 2022, 10:24
Slazem se u potpunosti sa @VenamaHrabrih. Ta praksa vracanja bivsih igraca postoji samo u Bosni, u svijetu je rijetkost da neko vrati i igraca i trenera. Doduse trziste je mnogo vece, al opet... I svaki igrac je u drugom mandatu slabiji. Evo kod nas u zadnjih 10 godina, koji povratnik je bio bolji nego u prvom mandatu? Nijedan. Treba prestat s tom praksom taman Rahmanovic licno htio da se vrati. Titule smo osvajali s ekipama gdje je okosnicu ekipe cinila svjeza krv. U sezoni duple, povratnici bili Velkoski, Dupovac, Kapic i Handzic, sva 4 nabrojana bili pretezno opcije s klupe, mozda Krste da je igrao malo vise od pocetka. U sezoni 14/15 samo Delac bio tu u drugom mandatu. 19/20 manje vise ista ekipa kao DK, al i novi igraci su bili svjeza krv, bez povratnika, ma koliko losi bili (Gavric, Letic, Guzina itd). Sad ove sezone imamo 7-8 povratnika u ekipu i niko nije dobar kao u prvom mandatu.

Druga stvar koja mi je smijesna na ovom pdfu, kako se svi upecamo na jedno ime koje iskoci. Prije pola godine su svi zivi pricali o Stipi Markovicu kao jedinom beku koji postoji. Sad je to Burekovic. Svaki drugi post "treba dovest Burekovica". Zar ne postoje drugi bekovi osim tog Burekovica koji bi se mogli dovest?

Nije to ni blizu realnom. Dupovac,Kapic i Handzic su imali odlicnih rola. Sva trojica, ako cemo biti realni, odigrali polusezonu(Dupova), Kapic u finisu DK, a Handzic je par puta u dilirijum bacao Istok. Harisa su kostali oni laznjaci protiv Zelje, da je tad zabio i sad bi bio u Klubu.
Velkoski ne moze u istu recenicu sa ovom trojicom. Qrcobolja teska, koja prazni bankomate.
Mujakic(24), Catakovic(25) su igraci u najboljim godinama i sigurno imaju i trebaju da imaju ambicije da odu vani. Vec su itekako visestruko pretpratili ono sto im je FKS dao. Vidjet cemo kakvo misljenje ima Dudic, to ce biti mjerilo za njih dvojicu.
Suljic (30) je upitan, ali i on je znao dobro napuniti kasu pri odlasku vani. Puno korisnij od Velkoskog,Oremusa...
Oni koji su debelo ostetili i jos ce budzet FKS su Oremus i Velkoski (za 7 god. u Klubu je malo nekih 250 k€). Ostetili budzet su Bagaric,Bodul, Hebibovic, Cmiljanic, Secerovic(30), TSS i ini

PS. Izgleda da sam u prethodnom postu zamjenio Tebe i @pitaru :kuknjava:
Zadnja izmjena: Samozdravlje, dana/u 04 jun 2022, 11:13, ukupno mijenjano 1 put.

SarajevoForza
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoForza » 04 jun 2022, 11:10

MortemHz je napisao/la:
04 jun 2022, 09:34
spezial je napisao/la:
04 jun 2022, 09:33
Dzafic je protiv nas uvijek blistao, u zadnjih nekoliko utakmica skoro svaku nam je zabijao. Kvalitetan igrac, i ako ima zelju potpisati, mislim da bi bio pravo pojacanje. Nema u ovoj ligi veze sto neko ima 32 godine ako zivi sportski i ako je u formi
1:40 :damn:

Al neka je za njeg garantovao "najbolji" trener golmana Adilović
"Kad si najtrofejniji, kako li je, kako li je?"

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 04 jun 2022, 11:21

spezial je napisao/la:
04 jun 2022, 10:39
feniksptica je napisao/la:
04 jun 2022, 10:32
Lakoste je napisao/la:
Ne zna, onako ruke digne
Mumlja samo
:rol: :rol:

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 04 jun 2022, 11:53

I dalje kopam po arhivi u nedostatku akcija. No 2.

Postao/la ElCartel11 » 18 maj 2021, 17:18

Halalim titulu (koji sam vec i onako halalio), halalim kup, halalim brukanje u Evropi nek nas izbace neki amateri zabole me za tu konf ligu. Ali samo želim, da dodju strucni ljudi prvo u sportski segment posle jos u strucni štab. Da se rjesimo ovih 7,8 igraca metuzalema koji su tu godinama, a nista od njih nemamo.
Da konacno udarimo jake temelje i reorganizaciju u dovodjenju igraca. Da od stranaca ostane samo Fanimo i dovedu se 3, 4 nova njegove kvalitete ili čak i bolja. Ne da mjesto stranca zauzimaju Krle, Cmilja, Adukor koji nisu nista bolji od ostalih cak su i slabiji.

Ma halalio bi iducu sezonu svega mi samo, da okrenemo taj prijeko potrebni novi list.

Sve halalio covjek, dajte sad ga obradujte :pray:

umrobihzbogtebe1946
Kontakt:

Post Postao/la umrobihzbogtebe1946 » 04 jun 2022, 12:02

Zna li neko provjereno dolazi li Ovčina?
Volim te Saraj'vo!

24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 04 jun 2022, 12:06

umrobihzbogtebe1946 je napisao/la:
04 jun 2022, 12:02
Zna li neko provjereno dolazi li Ovčina?
To ti ni on lično još uvijek ne zna.
čeka nešto vani, njemu se ne žuri, mislim da je naš ako ne dođe iz vana ništa konkretno za njega.
Gotovo pa sam siguran da u Veležu neće ostati.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 04 jun 2022, 12:20

No. 3

Postao/la Zeko87 » 19 maj 2021, 01:05

Ma više dosadna i ova priča o +13. Dobro hajde, istopili prednost, Borac prvak , kraj priče. Pa svake godine se igra za prvaka, izvlačiš pouke nastavljao dalje.

Sad praviti od ove priču kao Željo od Videotona, ne pada mi napamet. Već jučer se mora završiti priča, privesti ova dva kola kraju, napasti kup, spremati se za evropu i novu sezonu.

Za dva i po mjeseca počinje sezona 2021/22 , boli me briga više za ovu. Kao mi sad navikli biti prvaci svake godine.

E moj dobri @Zeko87, ova 21/22 jos gora od najgore

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 04 jun 2022, 12:22

Je li neko upratio a kome se ne gadi, kakav je ovaj turčin iz bojca?
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 04 jun 2022, 12:27

Nema dobrog igrača koji će doći igrati ovdje. Postoje loši i lošiji.
Ovdje dolazi onaj ko se ne izbori za minutažu u ligama poput druge turske, hrvatske, mađarske, austrije itd. Valjda ste to shvatili do sad
NEMA NAZAD

sonpenn
Kontakt:

Post Postao/la sonpenn » 04 jun 2022, 12:43

:)

slika
Sarajevo ljubavi moja.

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 04 jun 2022, 12:49

Za 120 KM nema ni Errea majica?

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: amypitar, Burberry46, gh0stHZ, kogmagie46, Konzerva, nedimmmm1337, perodeformero, Proximic i 61 gost.