FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
42
20%
2. Borbu za Evropu
98
48%
3. Sredinu tabele
38
18%
4. Borbu za opstanak
28
14%

Ukupno glasova: 206

Jugjesamojedan
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Jugjesamojedan » 09 jun 2022, 09:57

Najbolji strijelac i ponajbolji igrač Prve lige Federacije BiH Dženan Haračić mogao bi naredne sezone nositi dres Željezničara.

Napadač koji je ove sezone postigao 21 gol u Prvoj ligi FBiH nije sa GOŠK-om izborio plasman u Premijer ligu BiH, a ugovor mu je istekao. Svojim golgeterskim učinkom skrenuo je pažnju klubova iz snažnijeg ranga na sebe.

Kako saznajemo, kontakti su već uspostavljeni, a Haračić bi se trebao pojaviti na prozivci Željezničara pred pripreme za novu sezonu, te pokušati izboriti za angažman na Grbavici.

Željezničar je već doveo Clarismaria Santosa Rodriguesa iz prijedorskog Rudara, a očekuje se da u narednom periodu na Grbavici bude još dolazaka. No, očekuje se i dosta odlazaka s obzirom na to da je mnogim igračima istekao ugovor. Grbavicu su već napustili Ante Blažević, Dženan Osmanović, Branimir Vištica, Ševkija Resić, Armin Ćerimagić, Faruk Duraković i Aleksandar Vučenović.

OdbrambeniOP
Kontakt:

Post Postao/la OdbrambeniOP » 09 jun 2022, 10:24

Nedavno me ovaj gospodin Tristan 10 pitao,sta mislim o Joldicu,ja sam u odgovoru izmeďu ostalog naveo projekte naseg prvog pomocnika koji su se u principu uvijek neslavno zavrsavali i normalno kostali Zelju po dzepu,danas sam se iznenadio kad sam u prolazu cuo da ce jos jedan projekat naseg pomocnika oziviti,naime ponovo nam dovodi na probu Mujarica,ne znam sto bi to radio, vjerovatmo ima obecanje sefa,jer na pocetku sezone 21/22 , taj momak je okarakterisan kao truhla jabuka i da nije za Zelju,bar je tako odlucio bivsi sef nazovimo ga Ivkovic,iz nekog razloga je rekao da nije za Zelju s cime se Omer nije pomirio pa je opet posegnuo za tim igracem a na putu stoji nasoj dijeci koja dolaze ili ih tjera bez ukazane sanse,iako sam ovom gospodinu napisao da Omer ima prolaznuu ocjenu ovi projektii su mu velika mana,ako je ovdje licni interes onda mu svaka cast kao covjeku,vrlo brzo cemo saznati jer prozivka je blizu.

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 09 jun 2022, 10:54

Jugjesamojedan je napisao/la:
09 jun 2022, 09:57
Najbolji strijelac i ponajbolji igrač Prve lige Federacije BiH Dženan Haračić mogao bi naredne sezone nositi dres Željezničara.

Napadač koji je ove sezone postigao 21 gol u Prvoj ligi FBiH nije sa GOŠK-om izborio plasman u Premijer ligu BiH, a ugovor mu je istekao. Svojim golgeterskim učinkom skrenuo je pažnju klubova iz snažnijeg ranga na sebe.

Kako saznajemo, kontakti su već uspostavljeni, a Haračić bi se trebao pojaviti na prozivci Željezničara pred pripreme za novu sezonu, te pokušati izboriti za angažman na Grbavici.

Željezničar je već doveo Clarismaria Santosa Rodriguesa iz prijedorskog Rudara, a očekuje se da u narednom periodu na Grbavici bude još dolazaka. No, očekuje se i dosta odlazaka s obzirom na to da je mnogim igračima istekao ugovor. Grbavicu su već napustili Ante Blažević, Dženan Osmanović, Branimir Vištica, Ševkija Resić, Armin Ćerimagić, Faruk Duraković i Aleksandar Vučenović.
Da i jednog igraca predložim i da me poslušaju...

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 09 jun 2022, 10:57

MojaMalenkost je napisao/la:
09 jun 2022, 09:49
Dejan1921 je napisao/la:
09 jun 2022, 09:16
Bolje da sada znamo na čemu smo nego da se lažno ložimo. Za nadat se prodaji Amira da smanjimo dugovanja. Sa Haračićem i Santosom ćemo nadam se ojačati navalni dio, odbranu bi bilo dobro zadržati cijelu i uz Cocalića stavljati Drinu, da odradi momak kompletnu sezonu. Hodžića vratiti na njegovu poziciju, davati više šanse Kočeviću, Jaganjca isto pomalo stavljati u špic kao izmjenu. Uz to ćemo sigurno dovesti još 3-4 igrača, neće to biti toliko loše.
Nemamo mi pojma na cemu smo.. Ne znam samo cime cemo placati te sto cemo ih dovesti.. Slijedi dalje gomilanje dugova..
Otprilike znamo. Klub smo koji ima jaku navijačku bazu i iz nje može crpiti odredjeni dio budžeta. Imamo odredjene sponzore, pomoć gradskih i opštinskih vlasti, novce od izdavanja stadiona za Evropu i poslovnih prostora. Evrope ove sezone nema, nema ni prodaje naših trenutnih igrača, ali bi mogli prodajom Amira, Gojaka i Bajića tu dobiti finu cifru. Gomilati dugove nećemo ako se pokrijemo onolikim jorganom koliko smo dugi. Igrače koje dovodimo treba uklopiti u budžet. Ovo sve nabrojano nije dovoljno za Evropu ni borbu za trofeje ali jeste za sredinu tabele i opstanak u ligi. Željo će uvijek, ma kakva situacija bila moći računati na nekih 2-3 miliona maraka za godinu dana. Bitno je ne ići u dodatne dugove, jasno reći navijačima kakva je situacija i da idemo dalje.

19fkz21
Kontakt:

Post Postao/la 19fkz21 » 09 jun 2022, 11:15

JugJugJug je napisao/la:
08 jun 2022, 22:57
manijacikonjic87 je napisao/la:
08 jun 2022, 22:09
kaze Oro uradili smo sve sto je bilo do nas u vezi investitora.. odmah mi prodje kroz glavu identicna izjava pred dobijanje licence.. da li je ovo nagovjestaj :D :opaopa: :bih:
Jos malo....
Te priče “još malo” slušamo od zimske pauze.
Šta uopste znaci jos malo, sta je za tebe malo, dani, sedmice ili godine?

Bradao1
Kontakt:

Post Postao/la Bradao1 » 09 jun 2022, 11:19

Ma ja mislim da ce doci taj strateski partner, samo ne vjerujem da ce to biti u tom kapacitetu kao sto raja ocekuje. Taj eldin nece biti novi vlasnik, koliko ja razumijem, nego ce odredjenim sredstvima finansirati klub u nekom periodu, a kako i sa koliko sredstava to ostaje da se vidi.
Ovi sada trenutno zive u nadi da se proda amir, pa da koliko toliko prodisemo, mada je i to kratkog daha, vjerovatno se vec nagomilalo dugova

Samsa
Kontakt:

Post Postao/la Samsa » 09 jun 2022, 11:30

Ja nedavno napisah da je to izgleda propalo.Niko sretniji od mene da nije.

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 09 jun 2022, 11:36

Treba biti realan, duplo jaca liga i manji broj navijaca nego prosle godine= 7. Ili 8.mjesto i samo molit Boga da ovi sto udju nemaju nikakve ambicije

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 09 jun 2022, 11:46

Bojudaosinebu je napisao/la:
09 jun 2022, 11:36
Treba biti realan, duplo jaca liga i manji broj navijaca nego prosle godine= 7. Ili 8.mjesto i samo molit Boga da ovi sto udju nemaju nikakve ambicije
Po cemu ti je duplo jaca liga kad uopste ne znamo sa cim mi i drugi klubovi raspolazu? I ne vidim indikator sto bi bilo manje navijaca na nasem stadionu.

FoxMulder
Kontakt:

Post Postao/la FoxMulder » 09 jun 2022, 12:01

KANTON
Ko ne voli Želju, jadna mu majka.

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 09 jun 2022, 12:23

Dejan1921 je napisao/la:
09 jun 2022, 10:57
MojaMalenkost je napisao/la:
09 jun 2022, 09:49
Dejan1921 je napisao/la:
09 jun 2022, 09:16
Bolje da sada znamo na čemu smo nego da se lažno ložimo. Za nadat se prodaji Amira da smanjimo dugovanja. Sa Haračićem i Santosom ćemo nadam se ojačati navalni dio, odbranu bi bilo dobro zadržati cijelu i uz Cocalića stavljati Drinu, da odradi momak kompletnu sezonu. Hodžića vratiti na njegovu poziciju, davati više šanse Kočeviću, Jaganjca isto pomalo stavljati u špic kao izmjenu. Uz to ćemo sigurno dovesti još 3-4 igrača, neće to biti toliko loše.
Nemamo mi pojma na cemu smo.. Ne znam samo cime cemo placati te sto cemo ih dovesti.. Slijedi dalje gomilanje dugova..
Otprilike znamo. Klub smo koji ima jaku navijačku bazu i iz nje može crpiti odredjeni dio budžeta. Imamo odredjene sponzore, pomoć gradskih i opštinskih vlasti, novce od izdavanja stadiona za Evropu i poslovnih prostora. Evrope ove sezone nema, nema ni prodaje naših trenutnih igrača, ali bi mogli prodajom Amira, Gojaka i Bajića tu dobiti finu cifru. Gomilati dugove nećemo ako se pokrijemo onolikim jorganom koliko smo dugi. Igrače koje dovodimo treba uklopiti u budžet. Ovo sve nabrojano nije dovoljno za Evropu ni borbu za trofeje ali jeste za sredinu tabele i opstanak u ligi. Željo će uvijek, ma kakva situacija bila moći računati na nekih 2-3 miliona maraka za godinu dana. Bitno je ne ići u dodatne dugove, jasno reći navijačima kakva je situacija i da idemo dalje.
Bez evrope, koju necemo igrati, mi ne mozemo navuci vise od 1,5-2 miliona, a potrebno nam je minimalno 3,5-4 da prezivimo.. Trenutno sve ovo sto si nabrojao kao eventualne prilive, osim potencijalnih transfera koji nikad nisu nesto na sta se mozes sa sigurnoscu osloniti, nije dovoljno da zatvorimo i taj, za nas, minimalni budzet..

-Da li je realno ocekivati odaziv navijaca na akcije kao sto smo imali zimus? Po meni nije. Odaziv navijaca ovisi iskljucivo o atmosferi u klubu. Ekonomska kriza u koju trenutno uplovljavamo ne budi optimizam da tu mozemo navuci sredstava koliko smo navukli u prosloj sezoni..

-Na pomoc vlasti, koja je i onako simbolicna, se nikad ne mozes osloniti kao na neku sigurnu varijantu.. I kad ti odobre nesto nacekas se dok taj novac dobijes..

-Sponzori su neka konstanta, ali nedovoljna i za trecinu budzeta.. Valjda zavrsimo jos nekog, ali s obzirom na globalnu situaciju i cinjenicu da svi stezu kajis, bice tesko..

-Za tranfere Amira i ostalih nista nije u nasim rukama..

Uzmes u obzir nenormalnu inflaciju i cinjenicu da su svi troskovi znacajno porasli i dodjes do spoznaje da danas milion nije sto je bio prije pola godine, vec je osakacen bar za trecinu.. Dodas sve dugove iz prethodnih sezona koji ce dolaziti na naplatu.. Potrazivaci sigurno nece imati strpljenja kao u ovoj poslednjoj polusezoni kada im je obecavano da ce biti isplacivani kada partner udje u klub..

Mi apsolutno ne znamo na cemu smo, odnosno znamo da se nemamo za sta uhvatiti.. Od ukupnog potrebnog budzeta mozemo zatvoriti eventualno trecinu.. Ostale dvije trecine su u domeni "bice ako bog da", a to nije nikakav garant prezivljavanja..

Nije mi cilj da crnjacim i sirim neku negativu.. Ovo je nazalost sasvim realno stanje i ocekivanja.. Igranje evrope je za nas bilo pod moranje i kad smo bili finansijski najstabilniji.. Bez evrope mi mozemo samo tonuti dublje.. Bez nekog partnera i konkretnog i znacajnog priliva novca mi nemamo izlaza..
Zadnja izmjena: MojaMalenkost, dana/u 09 jun 2022, 12:26, ukupno mijenjano 1 put.
Pročepit će negdje.

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 09 jun 2022, 12:26

Tristan10 je napisao/la:
09 jun 2022, 11:46
Po cemu ti je duplo jaca liga kad uopste ne znamo sa cim mi i drugi klubovi raspolazu? I ne vidim indikator sto bi bilo manje navijaca na nasem stadionu.
Prvih 5 necu komentarisati svi ce biti duplo jaci, a sloboda i siroki kontam da moraju bolje nego prosle god pogotovo sloboda, solidan trener bice pojacanja, tu negdje moze iskociti i posusje mozda. Sto se tice naviiaca vidjeces i sam zivi bili ako se ispostavi ovo sve ko suplja prica a tu je negdje i kad povezes dva tri poraza nece to bas tako biti.

1921TM87
Kontakt:

Post Postao/la 1921TM87 » 09 jun 2022, 12:45

Očekivanja za pojačanja:
-Damir Sadiković, Armin Hodžić, Amer Hiroš, Goran Zakarić...

Realnost:
Smiješna!

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 09 jun 2022, 12:53

Cim je Koca dosao odmah pobjeda :clap: dobar i Jaganjac i sta u klubu cekaju za Kocu :damn:

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 09 jun 2022, 12:55

A koji to realan navijac Zeljeznicara u 2022 godini ocekuje ta imena da mi je znati? :yawn:
@igrajlopte 🐦

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 09 jun 2022, 12:56

09 jun 2022, 12:26
Tristan10 je napisao/la:
Prvih 5 necu komentarisati svi ce biti duplo jaci, a sloboda i siroki kontam da moraju bolje nego prosle god pogotovo sloboda, solidan trener bice pojacanja, tu negdje moze iskociti i posusje mozda. Sto se tice naviiaca vidjeces i sam zivi bili ako se ispostavi ovo sve ko suplja prica a tu je negdje i kad povezes dva tri poraza nece to bas tako biti.

Niko od nas ne zna kako ce drugi klubovi uci u novu sezonu poredjenjem sa nama. Treneri i igraci se mijenjaju a nije ti to neka garancija za bolje. Ako gledamo proslu sezonu, mi smo samo imali negativan score sa Zrinjski od vodecih ekipa, od ostalih nismo, sto znaci da smo gubili bodova protiv objektivno slabijih ekipa.

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 09 jun 2022, 12:57

Tristan10 je napisao/la:
09 jun 2022, 12:56
Tristan10 je napisao/la:

Niko od nas ne zna kako ce drugi klubovi uci u novu sezonu poredjenjem sa nama. Ako gledamo proslu sezonu, mi smo samo imali negativan score sa Zrinjski od vodecih ekipa, od ostalih nismo, sto znaci da smo gubili bodova protiv objektivno slabijih ekipa.
ove ce nas **** i ove jace :urnebes: :urnebes:

Bersaga
Kontakt:

Post Postao/la Bersaga » 09 jun 2022, 13:00

Prođoše naši u četvrtfinale. Odlično su odigrali i zasluženo pobijedili. Kobašević, Kočević, Serdarević i Jaganjac su se jako dobro pokazali. Sljedeći protivnik vjerovatno Partizan. Šteta prečke Serdarevića, ono bi bila golčina :damn:
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 09 jun 2022, 13:01

KANA je napisao/la:
09 jun 2022, 12:57
Tristan10 je napisao/la:
09 jun 2022, 12:56

Niko od nas ne zna kako ce drugi klubovi uci u novu sezonu poredjenjem sa nama. Ako gledamo proslu sezonu, mi smo samo imali negativan score sa Zrinjski od vodecih ekipa, od ostalih nismo, sto znaci da smo gubili bodova protiv objektivno slabijih ekipa.
ove ce nas **** i ove jace :urnebes: :urnebes:
Necemo ni mi uci u sezonu losije nego prosle sezone. Sigurno nije Zeljo na nivou gdje pripada klubu sa najvise navijaca u BiH i reputacijom koju ima, ali ne vidim da ulazimo slabije nego prosle sezone kad je Ivkovic preuzeo.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 09 jun 2022, 13:05

ReX je napisao/la:
09 jun 2022, 12:55
A koji to realan navijac Zeljeznicara u 2022 godini ocekuje ta imena da mi je znati? :yawn:
I ja to kontam, bukvalno ne znam nikoga da očekuje Zakarića ili Aru.

Ljudi šta nam je sa Zekom, jel' ostaje? Haračić bi nam bio jedini špic u kadru, trebalo bi po nekoj logici dovesti možda još jednog špica ako će Hodžić preći u vezni red. Mada nije ni Zec pouzdan backup.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, Google [Bot] i 26 gostiju.