FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
42
21%
2. Borbu za Evropu
96
47%
3. Sredinu tabele
38
19%
4. Borbu za opstanak
28
14%

Ukupno glasova: 204

lijevapolutka
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la lijevapolutka » 13 jun 2022, 19:45

Jugjesamojedan je napisao/la:
13 jun 2022, 19:40
Zapravo ovo nije toliko ni loše, dosta bolje nego pred početak prošle sezone
Ako ništa počeli smo pripreme na vrijeme
moSa ljoŽe

Zeljinodijete1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljinodijete1921 » 13 jun 2022, 19:50

19fkz21 je napisao/la:
13 jun 2022, 19:42
Zeljinodijete1921 je napisao/la:
13 jun 2022, 19:35
Kad sam vidio Hrelju na prozivci, tacno mi nije dobro 😭
Imao je ok polusezonu na posudbi u Gorazdu, treba ga probat u špicu, možda proradi.
Gledao sam ga na par treninga lik se na treningu ne zna da sastavi sa loptom, bukvalno prilikom primanja se odbije od njeg 2 metra… a da ne pricam o tome kako je igrao kad bi dobio priliku kod Tome, u rangu je sa Vucenovicem.. živi bili pa vidjeli
FK ŽELJEZNIČAR
🔵⚪️

Hadersfild
Kontakt:

Post Postao/la Hadersfild » 13 jun 2022, 19:56

Fino to izgleda, spoj iskustva i mladosti, mogla bi to biti i neka dobitna kombinacija, posebno aludirajuci na ofanzivni dio Santos-Stilic-Subasic, s eventualnim napadacem Hodzicem ili Haracicem (mada bi iskreno Hodzica zelio gledati u veznom redu, sto je njegova prirodna pozicija)
Drago mi je da Cocalic ostaje, dosta je odbrana dobila s njim, tu je i statistika, vrlo mal broj primljenih pogodaka. On i Aco su nasi Chiellini i Bonucci :cool: :mrgreen:

Eh, kad bi jos mogli sta “ubosti” do pocetka sezone ne bi bilo lose, ponajvise zbog sirine u rosteru.

Zec jeste imao problema sa ozljedama, nije mogao biti na najvisoj razini, ali gledajuci cinjenicu da je on igrac sa vjerovatno najboljim CVem (uz Stilica), i da je bukvalno profil koji s jednim potezom moze rijesiti mec, u sto smo se uvjerili dosta puta (posebno pamtim pogotke u BL, i naravno u derbi utakmicama bezbroj puta, i onog skidanja dresa i odlaska na Jug :bow: )
Kako god bilo, s klupe bi mogao pomoci.
Kult glavnog grada.

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 13 jun 2022, 20:01

"Mi se ibretimo što Velež redovno daje platu. Puno lakše je raditi u klubu gdje stvari funkcionišu kako treba, to je jedna od najvažnijih stvari."

Zar nije footbool najvaznija stvar :urnebes:

Zaboravio Brko da su i kod nas plate bile redovne dok on i spasioci nisu uletili..
Zadnja izmjena: MojaMalenkost, dana/u 13 jun 2022, 20:02, ukupno mijenjano 1 put.
Pročepit će negdje.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 13 jun 2022, 20:01

Gasala se ne mozes rijesiti ni kad mu ugovor istekne.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 13 jun 2022, 20:03

Joj Memica u crvenoj opremi, Mostarski baywatch :urnebes:

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 13 jun 2022, 20:06

slika

Dakle trenutno s ovim raspolažemo, bar po današnjoj prozivci i igračima koji trebaju da se naknadno priključe. Kako vam se čini, koje su goruće pozicije za pojačati (ne pikaju se odgovori svih 11)?

jointunija
Kontakt:

Post Postao/la jointunija » 13 jun 2022, 20:08

lijevapolutka je napisao/la:
13 jun 2022, 19:45
Jugjesamojedan je napisao/la:
13 jun 2022, 19:40
Zapravo ovo nije toliko ni loše, dosta bolje nego pred početak prošle sezone
Ako ništa počeli smo pripreme na vrijeme
I ima nas brojčano sasvim pristojno.Mada vjerujem da će biti kako odlazaka tako i dolazaka.
Bekrič će trenirati al će obavljati i neke stvari oko tima,tako da sumnjam da će imati neku minutažu.
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!

Bersaga
Kontakt:

Post Postao/la Bersaga » 13 jun 2022, 20:10

Sa slika što se može vidjeti:
Golmani: Bender, Milićević, Muftić i ovaj mladi žućko
Odbrana: Kosorić, Malić, Galić, Drina, Musić, Šehić, priključit će se Cocalić i Kobašević
Vezni red: Mekić, Štilić, Hajdarević, Mujić, Subašić, Bekrić, Kaljić, Hodžić, priključit će se Beća i Kočević
Napad: Fatai, Clarismario, Haračić, Hrelja, Križevac, priključit će se Gasal
Tu su još 3,4 igrača koja ne poznajem, vjerovatno juniori.

---------------------------------------------------------- Bender(Milićević/Muftić) --------------------------------------------------------------------

Galić(Musić) ---------------------------- Kosorić(Drina) ----------------------- Cocalić(Kobašević) ------------------------------ Malić(Šehić)---

------------------------------------------- Hajdarević(Beća/Kaljić) -------------------------- Hodžić(Mekić) -----------------------------------------

Subašić(Gasal/Hrelja) ---------------------------------- Štilić(Kočević/Bekrić) ------------------------------- Clarismario(Šehić/Mujić) --------

------------------------------------------------------------- Fatai(Haračić/Križevac)---------------------------------------------------------------------

Za ovo pravilo U21 pripadaju: Musić, Drina, Kobašević, Beća, Subašić, Gasal, Hrelja, Kočević, Mujić, Križevac. Sasvim dovoljno i može se iznijeti sa 3,4 igrača onako na prvu (Drina, Beća, Subašić).
Nije ovo loše koliko se kukalo, 25+ igrača je tu, faktički bar do sada nas niko iz prve postave nije napustio. Kada bi ovi ostali na okupu, to bi bilo odlično. Spominje se odlazak Mekića, ako ode dovesti eventualno jednog vezistu.
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

Tanguy87
Kontakt:

Post Postao/la Tanguy87 » 13 jun 2022, 20:14

braco je napisao/la:
13 jun 2022, 20:06
slika

Dakle trenutno s ovim raspolažemo, bar po današnjoj prozivci i igračima koji trebaju da se naknadno priključe. Kako vam se čini, koje su goruće pozicije za pojačati (ne pikaju se odgovori svih 11)?
Ovo i nije tako lose, mislim da bi bilo dobro dovesti jos jedno desno krilo, jos jedan spic i mozda lijevi bek. I kao sto Bersaga kaze ako Mekic ode trebati ce nam jos jedan centralni vezni.

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 13 jun 2022, 20:19

braco je napisao/la:
slika

Po meni brzo desno krilo, jer Stila i Suba su 2 igrača manje kad ganjamo protivnika
moSa ljoŽe

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 13 jun 2022, 20:20

Ma Hrelja ce opet na posudbu,nema tu sta..

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 13 jun 2022, 20:22

Nije lose za sedmu poziciju. Nemojte se zavaravati i tjesiti, situacija sa igracina je gora nego sto izgleda :D
Bogi i Alihodzic su valjda samo privremeno tu, ali ne vidim ko bi mogao uletiti umjesto njih u ovoj situaciji tako da se ne bih iznenadio da ostanu duze. Nisam vidio kondicionog trenera, moguce onda da ce i to Edis sam obavljati.
Nadati se da ce izaci na dobro i da ce uskoro poceti pristizati igraci.

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 13 jun 2022, 20:22

Ma zadnji/centralni vezni kako god, Mekić prije da će otići nego da neće pa će svakako trebati, a ostalo ovako kad pogledam i nije tako loše :mrgreen:
Doduše, treba uzeti u obzir da smo svi bili u crnjaku do maloprije pa se trebamo vratiti u realnost, ne bi loše bilo ni desno krilo dovesti ako se može i svakako računati na Hodžića tamo gdje i treba biti a ne u špicu i vjerujem da bismo mogli opet do 6.-7. mjesta i s ovakvom ekipom, sve iznad toga jbg nek' čeka

EDIT: Centralni vezni bi ustvari isto trebao biti među prioritetima, spor Bekrić koji eto neće puno ni igrati i Štilić u godinama možda i nisu 100% rješenje problema ali i takvi možemo valjda biti na sličnom nivou kao prošle sezone
Zadnja izmjena: anonimni, dana/u 13 jun 2022, 20:26, ukupno mijenjano 1 put.
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 13 jun 2022, 20:24

Samo da Hodzica prestane gurati na spica.

LegendaIvica
Kontakt:

Post Postao/la LegendaIvica » 13 jun 2022, 20:25

braco je napisao/la:
slika

DM tipa Besirovic :pray: i naci nekog brzog krilnog igraca jer Subasic nije krilni igrac a bogme nije ni brz. Mozda se nece neko sloziti ali ja sam za to da dovedemo nekog glomana jer meni Bender nije nesto, po meni je ove sezone bilo vise srece nego znanja sa njegove strane i smeta mi kad se pocne igrati sa loptom a zna je cesto izgubiti.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 13 jun 2022, 20:25

Nesto imam osjecaj da ce prije Fatai dati svoj doprinos kad prodje pripreme nego novi iz GOSKa, barem po onome sto se moze da vidi na snimcima. Nisam nesto odusevljen, vise mu izgleda statistika dobro nego ono sto se moze da vidi. A stvarno mi cudno za Fatai, u pripremnim utakmicama zimus je izgledao kao nivo veci od ostalih, tako lagano je igrao.

ZileZile
Kontakt:

Post Postao/la ZileZile » 13 jun 2022, 20:36

lijevapolutka je napisao/la:
13 jun 2022, 20:19
braco je napisao/la:
slika

Po meni brzo desno krilo, jer Stila i Suba su 2 igrača manje kad ganjamo protivnika
Razumijem sto kazes za Subasica, ali U21 puno toga odredjuje. Po ovome trenutno on mora igrati, a i pokazao se fino ovu polusezonu.

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 13 jun 2022, 20:53

Treba nam još špic i desno krilo pod uslovom da ne bude još odlazaka. Nije baš toliko loše, ima tu nekog materijala ako SŠ bude odgovorno radio. Nazad bi mogli biti opet čvrsti što me posebno raduje. Treba ih fizički dobro spremiti i raditi na tome da se igra malo brži i agresivniji fudbal.
Željezničar za život cijeli!

TigerWoods
Kontakt:

Post Postao/la TigerWoods » 13 jun 2022, 21:00

Kako nije lose ljudi dragi igra nam 27ogodisnjak iz druge lige u napadu, tako su nam isto Resic i Cerimagic bili Messi i Di Maria

Ali sve uskoro ide na bolje ;)

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Belito, Cwirek, Ferroviere1987, MrkiMedo, TvrtkoPrvi i 46 gostiju.