UEFA Nations League - grupa B3 (BiH, FIN, ROM, MNE)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Maestro
Kontakt:

Re: UEFA Nations League - grupa B3 (BiH, FIN, ROM, MNE)

Post Postao/la Maestro » 14 jun 2022, 11:22

https://www.uefa.com/uefanationsleague/ ... d/lineups/

Zasto je dovodio Dedica ako ne planira da ga uvrsti barem na spisak za utakmicu.
Priprema ga Austriji. :clap:
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 14 jun 2022, 11:23

I kad ti neko kaže prati ovu reprezentaciju sa Tutom i Čivićem :puke:
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

Victor
Kontakt:

Post Postao/la Victor » 14 jun 2022, 11:23

Imajednabrigada je napisao/la:
13 jun 2022, 20:27
Beduin je napisao/la:
13 jun 2022, 20:15
hurem je napisao/la:
13 jun 2022, 18:30
Lijep dan, lijepa noć, igra reprezentacija a nije prijateljska...idealno za "izleta".
Igrace, reprezentaciju treba podržati.
Savez treba rušiti, da, ali nekim drugim metodama, načinima...nikako praznim tribinama, bakljadama, vrijeđanjima protivnika po bilo kojoj osnovi i sl.
Kojim to drugim, a ucinkovitim metodama onda rusiti Savez? Pisanjem po forumima, stihijskim clancima jedva dvojice novinarcica, zavijanjem na stadionu 40 gledalaca "Vico p3deru", "Savez napolje" i slicnim glupim kreveljenjima?

Samo represivno, covjeka ne mozes drugacije kaznjavati do udaranja po dzepu. A po dzepu ih mozes udarati samo kaznama. A kaznama ih mozes srozavati samo kao ne tako davno sto su radili i uspjeli, makar na kratko.

Sta se konkretno radilo i uradilo proteklih godina? Vjerovalo se Savezu, davala podrska, cekalo na rezultat, a dobio si najgoru reprezentaciju od nastanka, dobio si cetnika na vrhu Saveza da ti vedri i oblaci, dobio si smijesnu U21 gdje vise ne mogu iskopati ni "baustelca" poput Salihovica, Ibisevica i slicne, jer ti se pozivaju i igraju igraci Borca sa 0 (slovima: NULA) minuta u nasoj j3benoj ligi. Vise ja k'o rekreativac imam minuta na stadionu, nego ti mladi profesionalci Borca i slicni njima. Borca spominjem jer je njihovih najvise pozivano, a jedva iko minite da je igrao.

Samo ih rusit, opstruirat, prekidati utakmice, srozati ih ako je ikako i moguce vise od ovoga. Jer Bosne ce biti, nestati je nece, materijalno ce se namiriti, samo su bitne temeljite promjene.

Tako je kralju...prekucaoo si.

Ali dzaba njima trubiti i pisat ljudi ne kontaju nista. Njima samo neka ne puca i nek ima utakmica da mogu pravit svoje laicke analize.

Sve se moze srusiti kao sto se mogao srusitii prijasnji savez...samo treba muda pokazati i izaci malo u relanost iza parvana bezmuđa i foruma i svako nesto konkretno da uradi. Najlakae je ovde lizat guuzice lopovima i vikat ne moze se.
Pa jbg ljudino...kad ae trubilo da se treba ulagat u ligu i da ti ne moze plan biti da se uzdas u dijasporu ..tad ste ismijavali ljude..

Trazili ste najjacu ekipu i lrotiv gibraltara, nemoj slucajno da neko novi dobije priliku ..a kamol da mi Bog oprosti iz premijer lige BiH..

Htjeli ste da je repka 5ta a liga 55..e to moze al u qrcu Mugdime...

I sad kad je doslo na naplatu nesto bi se bunili? kad ste tad svi sutili sutite i sad...dok vas kupovalo rezultatima i dijasporskim tefericom na bilinom sve vam je bilo potaman

*kad kazem vas ne mislim konretno na vas dvojicu nego opcenito govorim
Ex "invincible"

Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..

/Internazionale Milano/

=NYK=

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 14 jun 2022, 11:26

Victor je napisao/la:
14 jun 2022, 11:23
Beduin je napisao/la:
13 jun 2022, 20:15

Kojim to drugim, a ucinkovitim metodama onda rusiti Savez? Pisanjem po forumima, stihijskim clancima jedva dvojice novinarcica, zavijanjem na stadionu 40 gledalaca "Vico p3deru", "Savez napolje" i slicnim glupim kreveljenjima?

Samo represivno, covjeka ne mozes drugacije kaznjavati do udaranja po dzepu. A po dzepu ih mozes udarati samo kaznama. A kaznama ih mozes srozavati samo kao ne tako davno sto su radili i uspjeli, makar na kratko.

Sta se konkretno radilo i uradilo proteklih godina? Vjerovalo se Savezu, davala podrska, cekalo na rezultat, a dobio si najgoru reprezentaciju od nastanka, dobio si cetnika na vrhu Saveza da ti vedri i oblaci, dobio si smijesnu U21 gdje vise ne mogu iskopati ni "baustelca" poput Salihovica, Ibisevica i slicne, jer ti se pozivaju i igraju igraci Borca sa 0 (slovima: NULA) minuta u nasoj j3benoj ligi. Vise ja k'o rekreativac imam minuta na stadionu, nego ti mladi profesionalci Borca i slicni njima. Borca spominjem jer je njihovih najvise pozivano, a jedva iko minite da je igrao.

Samo ih rusit, opstruirat, prekidati utakmice, srozati ih ako je ikako i moguce vise od ovoga. Jer Bosne ce biti, nestati je nece, materijalno ce se namiriti, samo su bitne temeljite promjene.

Ali dzaba njima trubiti i pisat ljudi ne kontaju nista. Njima samo neka ne puca i nek ima utakmica da mogu pravit svoje laicke analize.

Sve se moze srusiti kao sto se mogao srusitii prijasnji savez...samo treba muda pokazati i izaci malo u relanost iza parvana bezmuđa i foruma i svako nesto konkretno da uradi. Najlakae je ovde lizat guuzice lopovima i vikat ne moze se.
Pa jbg ljudino...kad ae trubilo da se treba ulagat u ligu i da ti ne moze plan biti da se uzdas u dijasporu ..tad ste ismijavali ljude..

Trazili ste najjacu ekipu i lrotiv gibraltara, nemoj slucajno da neko novi dobije priliku ..a kamol da mi Bog oprosti iz premijer lige BiH..

I sad kad je doslo na naplatu nesto bi se bunili? kad ste tad svi sutili sutite i sad...dok vas kupovalo rezultatima i dijasporskim tefericom na bilinom sve vam je bilo potaman

Premijer liga igra od Prosineckog vec za repku. Vise od pola prvih jedanest je iz premijer lige.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Victor
Kontakt:

Post Postao/la Victor » 14 jun 2022, 11:29

Maestro je napisao/la:
14 jun 2022, 11:26
Victor je napisao/la:

Premijer liga igra od Prosineckog vec za repku. Vise od pola prvih jedanest je iz premijer lige.
Suvuse prekasno suvise premalo..trebalo poceti od 2014, al ne kazem samo na igrace i pozive..a i da se ne lazemo robi je poceo zvat PL jer nije imo koga vise..

Dje su tereni, infrastrukura, plan za razvoj lige itd

Medjutim nikog nije briga za to, a htio bi da je rep u vrhu
Ex "invincible"

Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..

/Internazionale Milano/

=NYK=

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 14 jun 2022, 11:39

Victor je napisao/la:

Kako si i sam rekao došlo na naplatu. Ti kad si prije govorio o ovome ljudi su ti objašnjavali da se "nikad više raje nije iseljavalo". :thumbup:

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 14 jun 2022, 11:48

Druze, zrinjski bi ako nista dobro namucio ovakvu reprezentaciju BiH. yebote crna gora bolja od nas na utakmicu sa 50% igraca iz svoje lige koja je gora od premijer lige. A zasto? Jer je covjek yebeno stavio igrace na njima prirodne pozicije.
naprijed rejal

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 14 jun 2022, 11:51

Sveti je napisao/la:
14 jun 2022, 11:48
Druze, zrinjski bi ako nista dobro namucio ovakvu reprezentaciju BiH. yebote crna gora bolja od nas na utakmicu sa 50% igraca iz svoje lige koja je gora od premijer lige. A zasto? Jer je covjek yebeno stavio igrace na njima prirodne pozicije.
Jer trce ljudi...prije da je to
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 14 jun 2022, 12:00

Pred ove cetiri utakmice, najvise me zanimalo kako ce Dedic izgledati. Bio sam ubijedjen da ce dobiti bar poluvrijeme, a frajer ga nijednom ni na klupu nije stavio. Da su mu po toj desno strani konkurencija Alexander-Arnold i Hakimi - pa inekako bih ovo razumio. Mi smo jedina reprezentacija na dunjaluku u kojoj se igrac do 20 godina ne smatra konkurentim na seniorskom nivou, a momci tih godina uveliko razvaljuju u najjacim evropskim ligama.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 14 jun 2022, 12:04

Ghuraba je napisao/la:
14 jun 2022, 12:00
Pred ove cetiri utakmice, najvise me zanimalo kako ce Dedic izgledati. Bio sam ubijedjen da ce dobiti bar poluvrijeme, a frajer ga nijednom ni na klupu nije stavio. Da su mu po toj desno strani konkurencija Alexander-Arnold i Hakimi - pa inekako bih ovo razumio. Mi smo jedina reprezentacija na dunjaluku u kojoj se igrac do 20 godina ne smatra konkurentim na seniorskom nivou, a momci tih godina uveliko razvaljuju u najjacim evropskim ligama.
Tako je vec, ne godinama, nego decenijama. I hajde fakat je bilo nekakvog opravdanja ranije, ali kad su ti konkurencija Susic i Civic onda se fakat radi ili o neznanju ili o bezobrazluku, a ne znam sta je gore.

Odbrana Kovacevic/Vasilj, Gazibegovic, Dedic, Hadzikadunic, Ahmedhodzic je morala dobiti u barem jednoj utakmici u 2022. godini citavih 90 minuta, umjesto toga mi smo minute trosili na svakakve invalide zbog retarda od selektora i retardiranog saveza koji nema trun vizije.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 14 jun 2022, 12:07

feniksptica je napisao/la:
14 jun 2022, 11:51
Sveti je napisao/la:
14 jun 2022, 11:48
Jer trce ljudi...prije da je to
Izmedju ostalog i to. Hoce nasi od noge do noge, a ukopali se po coskovima i cekaju da se lopta teleportuje do njih.
naprijed rejal

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 14 jun 2022, 12:10

slika

slika

slika

Pozdrav za dijasporu iz sunčane Zenice, danas uzivamo, setamo, druzimo se i na kraju pratimo našu Bosnu.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 14 jun 2022, 12:12

avenija je napisao/la:
14 jun 2022, 12:10
slika

slika

slika

Pozdrav za dijasporu iz sunčane Zenice, danas uzivamo, setamo, druzimo se i na kraju pratimo našu Bosnu.

:thumbup: :wave:

Samo uzivaj buraz, jednom se zivi
Zadnja izmjena: DuljevinhoHaraldo, dana/u 14 jun 2022, 12:13, ukupno mijenjano 1 put.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 14 jun 2022, 12:12

Uh. Uzivajte raja

Glaj terena ko bernabe :beba:
naprijed rejal

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 14 jun 2022, 12:32

izdzezveubrazil je napisao/la:
14 jun 2022, 12:04
Ghuraba je napisao/la:
14 jun 2022, 12:00
Tako je vec, ne godinama, nego decenijama. I hajde fakat je bilo nekakvog opravdanja ranije, ali kad su ti konkurencija Susic i Civic onda se fakat radi ili o neznanju ili o bezobrazluku, a ne znam sta je gore.

Odbrana Kovacevic/Vasilj, Gazibegovic, Dedic, Hadzikadunic, Ahmedhodzic je morala dobiti u barem jednoj utakmici u 2022. godini citavih 90 minuta, umjesto toga mi smo minute trosili na svakakve invalide zbog retarda od selektora i retardiranog saveza koji nema trun vizije.
Kako u martu tako i sad u junu je bila prava prilika da se to sve proba. Ali kukavica na klupi se usrala i igrala sa Gruzijom sa starcima jer mu je bilo bitno da pobjedi. Zijanio naravno. Onda protiv Luxemburga probao sa mladima i kad je na poluvremnu bilo 0:0 opet strah i vadi sve iz igre i stavlja Dzeku da ga spasi.
Sad opet ide na sigurno da sebi osigura jos koju platu. Briga njega za razvoj reprezentacije.
Kad ces opet dobiti gotovo deset utakmica u komadu da mozes ekipu uigrati za kvalifikacije. I naravno opet izmisljanje pozicija igracima. Igranje formacije za koje nemas igrace.
Ali dzaba pricas tutovci znaju bolje.
@Sveti i @Ghuaraba objasnili sve. :thumbup:

Tuta Petrov

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 14 jun 2022, 12:33

izdzezveubrazil je napisao/la:
14 jun 2022, 12:04

Bas tako. Sve vrijeme se prica o nekakvoj smjeni generacija, a ta nova generacija je Mateo Susic od 30+ godina. Onom Kovacevicu daje do znanja da je 4. golman reprezentacije i da ne moze biti ispred Pirica koji se vec par godina samo rekreativno bavi ovim sportom, a onda kao ne zna sto momak nece da se odazove. Da mi umjesto Sehica imamo golmana bar iz nekog osrednjeg njemackog kluba, pa da kazes da su ovi ostali mladi i da jos trebaju da se strpe. Medjutim, covjek brani sve losije i losije, vec je u godinama i daj nekog mladjeg bar u prijateljskim utakmicama - taman primao po 3 gola u prosjeku. Drugo je ako ovaj ne zeli da brani za nas iz znamo vec kojih razloga, ali od ranije nisam stekao takav utisak. Od Civica i kompanije znas sta mozes dobiti i bez da ih isprobas, ali kod nas se ti polovnjaci po 10 godina vrte po spiskovima.
Zadnja izmjena: Ghuraba, dana/u 14 jun 2022, 12:34, ukupno mijenjano 1 put.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 14 jun 2022, 12:33

Pozvao Dedića da ga četiri puta pošalje na tribine. Kakav smrad :puke:

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 14 jun 2022, 12:45

Vucevich je napisao/la:
14 jun 2022, 12:33
Pozvao Dedića da ga četiri puta pošalje na tribine. Kakav smrad :puke:
Ne znam zaista koji mu je Q s tim?
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 14 jun 2022, 12:54

Ivaylo ne zaslužujemo te !
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 14 jun 2022, 13:23

Bravo za Dedica i tribine, izgledat ce puniji stadion. ❤️

Ionako je, vjerovatno, potrebniji Austriji. A i da ne bude samo prirodni srbi i ugrozeni hrvati igraju za druge drzave.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.