Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

TheChief
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la TheChief » 15 jun 2022, 21:47

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
15 jun 2022, 12:59
FoSte95 je napisao/la:
15 jun 2022, 10:45
Bscite cigare, auto na minimum i eto ga. Nema čokolada da su kupuje, samo osnovne namirnice i preguraće se :kafa:
Problem su upravo poskupljenja osnovnih zivotnih namirnica.
Usvojene dopune Zakona: PDV na životne namirnice pet posto, na “luksuz” 22 posto
https://ba.n1---info.com/vijesti/usvoje ... -22-posto/

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 15 jun 2022, 21:48

FoSte95 je napisao/la:
15 jun 2022, 21:44
Ako turci pristanu da sa Vučićem i Milanovićem kao nepto pregovaraju o Bosni sve što ima veze sa Turskom nabit nogom odavde i zastavu im zapaliti da se jasno da do znanja Sultanu da odyebe od nas
Samo me zanima kako bi sultan reagovao da se neko od naših zvaničnika sastane s Gulenom. I još bi interesantnije bilo pratiti reakcije sultanovih pušiquraca iz FB brigade SDA.
Yebo li im sultan pleme i oni sultanu.

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 15 jun 2022, 21:54

Justin je napisao/la:
15 jun 2022, 01:20
BosniaBoston je napisao/la:
15 jun 2022, 00:20
U centru makarske kolač 13 kuna odnosno ni 3.5 marke :mrgreen: U metropolisu i tesli za 3.5 marke mores kiselu dobit ako si dobar sa konobarom

Ne znam kako cetveroclana porodica danas moze ne zivjeti, vec prezivjeti bez bar 2500 maraka kod nas
Istina. Komicno je sto bas siromasni imaju vise djece.
Zijad Sipovic nije siromasan. :D

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 15 jun 2022, 22:09

FoSte95 je napisao/la:
15 jun 2022, 21:44
Ako turci pristanu da sa Vučićem i Milanovićem kao nepto pregovaraju o Bosni sve što ima veze sa Turskom nabit nogom odavde i zastavu im zapaliti da se jasno da do znanja Sultanu da odyebe od nas
Turke je trebalo prije 100 godina nabit nogom odavde. Ljudi nas i dalje smatraju svojim robovima, pogotovo ovi Erdoganovci(zaostala populacija, poput nasih SDA, HDZ i SNSD glasaca) a balije imaju obicni stokholmski sindrom prema tim gurbetima.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 15 jun 2022, 22:13

Najgore što mi mislimo da smo bili nešto bitno u sklopu Osmanskog carstva, a bili pokrajinska vukojebina koja je ginula. Na kraju nas prodali, a Srbima dali autonomiju i nezavisnost.

500 godina vladavine Turaka je najgora stvar ikad za Bosnu i Hercegovinu. Da bogdom nikad nisu došli.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 15 jun 2022, 22:16

Otelo je napisao/la:
15 jun 2022, 22:13
Najgore što mi mislimo da smo bili nešto bitno u sklopu Osmanskog carstva, a bili pokrajinska vukojebina koja je ginula. Na kraju nas prodali, a Srbima dali autonomiju i nezavisnost.

500 godina vladavine Turaka je najgora stvar ikad za Bosnu i Hercegovinu. Da bogdom nikad nisu došli.
Austrijanci za 50 uradili vise nego turci za 500

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 15 jun 2022, 22:20

Pa svakako je bolje da su nas Austrougari ili Habsburgovci 500 godina k.arali, doduse nismo bas prosli lose kao Srbijanci, pa da fkt licimo na njih, ali smo mogli mnogo bolje. Mi smo na osnovu tog kraceg perioda i "stogodisnjeg ugovora" do skoro imali besplatno skolovanje u Austriji i Madjarskoj, a od Turske imamo spomen ploce samo.

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 15 jun 2022, 22:20

Nayebat im se majke kao prvo što su nam kraljevinu uništili, 500 godina ništa da valja učinili i napravili nisu bukvalno 500 godina niušta je ovdje prošlo, identitet nam skroz razyebali. Jedino što su znali danak uzimati i silu provoditi pogotovo nad nemuslimanskim stanovništvom. Da nije toga bilo pitanje je bili bi mi danas imali ovih yebavanja sa konstitutivnim narodima ili bi bili normalna evropska država.....

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 15 jun 2022, 22:22

Ako nista sve je manje bosnjaka koji na turke gledaju kao na neke prijatelje,a ljude doslovno boli k za nama.Onaj se juce grli sa negatorom genocida kao sa bratom,a po Sarajevu prosipaju suplju,mrsh gospodo,bar dok je ova garnitura na vlasti u Turskoj.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 15 jun 2022, 22:26

Kompleksna tema o kojoj se mogu izvlačiti neki zaključci, ali je teško iznijeti mnogo činjenica. Mislim da smo mix zaostavštine Osmanskog carstva i bivše Jugoslavije.

Nažalost, ne poštujemo dovoljno svoje heroje ni mrtve, niti žive. Time se poruka daje da ne cijenimo i ne prepoznajemo prave priče koje udaraju temelje nacije. Takve sredine ubijaju revolucionarni impuls.

U velikom smo problemu u svim sferama koje kreiraju identitet a mnogo veći problem je u tome da mnogi toga nisu svjesni.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.

BenWhite
Kontakt:

Post Postao/la BenWhite » 15 jun 2022, 22:27

Zašto bi Turska pregovarala o Bosni sa Vučićem i Milanovićem? Hahahahah šta god Dodik kaže, budalaši ovde to prime kao sveto slovo.
Milanović otkrio da Izetbegović ima rezerve prema zajedničkom sastanku s njim, Erdoganom, Vučićem, Čovićem i Dodikom
Po ko zna koji put će neki budalaš izmisliti da zapravo mi iz Federacije želimo da Erdogan nešto pregovara sa nekim. Šta Erdogan tu može pregovarati? O čemu? Hahah
41:34

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 15 jun 2022, 22:32

RacioEmocionalan je napisao/la:
15 jun 2022, 22:26
Kompleksna tema o kojoj se mogu izvlačiti neki zaključci, ali je teško iznijeti mnogo činjenica. Mislim da smo mix zaostavštine Osmanskog carstva i bivše Jugoslavije.

Nažalost, ne poštujemo dovoljno svoje heroje ni mrtve, niti žive. Time se poruka daje da ne cijenimo i ne prepoznajemo prave priče koje udaraju temelje nacije. Takve sredine ubijaju revolucionarni impuls.

U velikom smo problemu u svim sferama koje kreiraju identitet a mnogo veći problem je u tome da mnogi toga nisu svjesni.
Zašto naprimjer 29.08 ne bi bio državni praznik, moj jedan skroman prijedlog. Zašto se obilježiti malo detaljnije dan ustanka koji je pokrenuo Zmaj od Bosne, da se manifestacija napravi u Gradačcu. Te neke teme na kojima se može učvrstiti nacionalni identitet, pogotovo na kojima možemo govoriti o istorijskom kontinuitetu države

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 15 jun 2022, 22:37

Imamo prvi maj i novu godinu,to nas interesuje :rol:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 15 jun 2022, 22:41

FoSte95 je napisao/la:
15 jun 2022, 22:32

Zašto naprimjer 29.08 ne bi bio državni praznik, moj jedan skroman prijedlog. Zašto se obilježiti malo detaljnije dan ustanka koji je pokrenuo Zmaj od Bosne, da se manifestacija napravi u Gradačcu. Te neke teme na kojima se može učvrstiti nacionalni identitet, pogotovo na kojima možemo govoriti o istorijskom kontinuitetu države
On mi se zgadio od pojave huseinkapetana na forumu, nikad necu otic u gradačac
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 15 jun 2022, 22:50

BosniaBoston je napisao/la: .
Zasto je Coca Cola skuplja od Pepsi, a ova druga jasno bolja? Zar ima iko da onda kupuje prvu?
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 15 jun 2022, 22:59

Justin je napisao/la:
15 jun 2022, 22:50
Zasto je Coca Cola skuplja od Pepsi, a ova druga jasno bolja? Zar ima iko da onda kupuje prvu?
Ne znam moj Greivise, ja samo Cocktu derem :kafa: Valjda zbog inercije, kad se kaže kola uvijek se misli na Coca-Colu a ukusom je pepsi bolji
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 15 jun 2022, 23:04

Justin je napisao/la:
15 jun 2022, 22:50
Isto k'o Nutella i Lino Lada.

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 15 jun 2022, 23:13

MElloo je napisao/la:
15 jun 2022, 22:16
Otelo je napisao/la:
15 jun 2022, 22:13

Austrijanci za 50 uradili vise nego turci za 500
Berlinski kongres :yawn:
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 15 jun 2022, 23:19

Ni Coca Cola ni Pepsi ne mogu u istu recenicu sa Cocktom
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 15 jun 2022, 23:19

FoSte95 je napisao/la:
15 jun 2022, 22:32

Haj sto odmah u startu krizas Hrvate i Srbe iz te srednjovjekovna Bosna price, vec i Bosnjake boli qrac za tim. Kakav crni identitet, imamo tri plemena sa tri razlicite ideje i verzijama historije. Mogu se samo oko para usaglasiti. Ako ces identitet, svi moraju prihvatati jedan te isti, a to se nikad nece desiti.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.