FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
22%
2. Borbu za Evropu
78
50%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
18
11%

Ukupno glasova: 157

CiroDiMarcio
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la CiroDiMarcio » 18 jun 2022, 11:34

Jugjesamojedan je napisao/la:
18 jun 2022, 11:11
MocMahale444 je napisao/la:
18 jun 2022, 00:34
Hajde ba halalimo i ovu sezonu kao i prosle sto smo halalili.
Ne seri molim te, taman kad nas je krenulo opet nađete neke gluposti da pišete, zadržali smo odbranu koja je bila druga odbrana lige, u ofanzivnom dijelu smo se lijepo pojačali, a biće još pojačanja, kad bi nam Bašić došao to bi bilo odlično, s druge strane mi bismo u onoj prošloj katastrofalnoj sezoni mogli lagano do 4. mjesta samo da smo imali jednog napadača koji može dati 7-10 golova po sezoni, i to bitno je naglasiti da nas je prvu polusezonu vodio Ivkovic.Istina da se liga pojačala ove sezone ( ili nam se to samo čini, slabo ko je dovodio igrače iz vana, većinom su to igrači iz naše lige, federacije, hrvatske, srbije i sl. ), ali smo i mi dosta jači, kažem imamo odličnu odbranu, a aBd i u napadu će biti dosta bolje nego prošle sezone, još ako se Hadžiahmetović proda ne vidim kako bismo mogli ostatak bez evrope...

Ultras Željezničar!
Cijenim tvoj optimizam.
Upravo kada stavis nas u kontekst citave lige vidis da smo ostali otprilike na istom jer su se ostali pojacali i imaju mozda i bolju finansijsku situaciju nego prosle godine.
Ne treba zaboraviti da je Sloboda katastrofalno prosla i Siroki da nije uradio sta inace radi, pored ovih sto su izborili Europu.
Imali smo Ivkovica, ni meni nije nesto drag, ali sta je to Mulalic uradio u odnosu na Ivkovica? Nije ni Mulalic neki znalac da se opet dizemo bez ikakvih argumenata, od utakmice do utakmice i sredina tabele nam je realnost, sva ostala ocekivanja po mom misljenju moze imati ili mladja publika ili publika koja ne prati domacu ligu dovoljno.
Ako nas kroz kup pomazi sreca, mozda jedino tako da izguramo ali opet imas Borac koji je zvanicno politicki projekat i nekako imam osjecaj da ce i ove godine morati uzeti neki trofej, sad dal.ce to biti kup ili liga, nadati se da je liga hahah

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 18 jun 2022, 11:49

CiroDiMarcio je napisao/la:
18 jun 2022, 11:34
Jugjesamojedan je napisao/la:
18 jun 2022, 11:11
MocMahale444 je napisao/la:
18 jun 2022, 00:34
Hajde ba halalimo i ovu sezonu kao i prosle sto smo halalili.
Ne seri molim te, taman kad nas je krenulo opet nađete neke gluposti da pišete, zadržali smo odbranu koja je bila druga odbrana lige, u ofanzivnom dijelu smo se lijepo pojačali, a biće još pojačanja, kad bi nam Bašić došao to bi bilo odlično, s druge strane mi bismo u onoj prošloj katastrofalnoj sezoni mogli lagano do 4. mjesta samo da smo imali jednog napadača koji može dati 7-10 golova po sezoni, i to bitno je naglasiti da nas je prvu polusezonu vodio Ivkovic.Istina da se liga pojačala ove sezone ( ili nam se to samo čini, slabo ko je dovodio igrače iz vana, većinom su to igrači iz naše lige, federacije, hrvatske, srbije i sl. ), ali smo i mi dosta jači, kažem imamo odličnu odbranu, a aBd i u napadu će biti dosta bolje nego prošle sezone, još ako se Hadžiahmetović proda ne vidim kako bismo mogli ostatak bez evrope...

Ultras Željezničar!
Cijenim tvoj optimizam.
Upravo kada stavis nas u kontekst citave lige vidis da smo ostali otprilike na istom jer su se ostali pojacali i imaju mozda i bolju finansijsku situaciju nego prosle godine.
Ne treba zaboraviti da je Sloboda katastrofalno prosla i Siroki da nije uradio sta inace radi, pored ovih sto su izborili Europu.
Imali smo Ivkovica, ni meni nije nesto drag, ali sta je to Mulalic uradio u odnosu na Ivkovica? Nije ni Mulalic neki znalac da se opet dizemo bez ikakvih argumenata, od utakmice do utakmice i sredina tabele nam je realnost, sva ostala ocekivanja po mom misljenju moze imati ili mladja publika ili publika koja ne prati domacu ligu dovoljno.
Ako nas kroz kup pomazi sreca, mozda jedino tako da izguramo ali opet imas Borac koji je zvanicno politicki projekat i nekako imam osjecaj da ce i ove godine morati uzeti neki trofej, sad dal.ce to biti kup ili liga, nadati se da je liga hahah
Nas da nema trebalo bi nas izmisliti. Ista ekipa koja nije u gostima pobjedila nikad nikoga doveli pojacanja iz rudara i goska i kaze ne znam kako bi mogli ostat bez evrope. :bow:

JugJugJug
Kontakt:

Post Postao/la JugJugJug » 18 jun 2022, 12:04

27.6 19:21 :cool: :opaopa:

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 18 jun 2022, 12:10

Pravila nema,a zato postoji milion argumenata. Primjer Sarajeva prosle sezone,da se ne lazemo imalu su dobar tim,promovisali mlade igrace a na kraju nisu otisli u evropu.

Jedino ako ste vi vidoviti onda svaka cast. Sigurno je da se necemo boriti za titulu,al isto tako cilj treba da bude evropa. Biko to kroz kup ili ligu svejedno je.

Zato prica ovaj doveo onog,mi nismo,nema smisla. Bitno je sacuvati zadnju liniju koja je bila odlicno. A ostalo naravno da ce dovesti ono gdje smo bili najtanji. Napadac pod obavezno,i krila naravno. Svake godine ista prica,ohanite malo pametnjakovici.

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 18 jun 2022, 12:46

Hulahopka je napisao/la:
18 jun 2022, 12:10
Pravila nema,a zato postoji milion argumenata. Primjer Sarajeva prosle sezone,da se ne lazemo imalu su dobar tim,promovisali mlade igrace a na kraju nisu otisli u evropu.

Jedino ako ste vi vidoviti onda svaka cast. Sigurno je da se necemo boriti za titulu,al isto tako cilj treba da bude evropa. Biko to kroz kup ili ligu svejedno je.

Zato prica ovaj doveo onog,mi nismo,nema smisla. Bitno je sacuvati zadnju liniju koja je bila odlicno. A ostalo naravno da ce dovesti ono gdje smo bili najtanji. Napadac pod obavezno,i krila naravno. Svake godine ista prica,ohanite malo pametnjakovici.
Tako je majstore pravila nema. Pare, stabilnost i dobri igraci ti nista ne znace :rol:

CiroDiMarcio
Kontakt:

Post Postao/la CiroDiMarcio » 18 jun 2022, 13:14

Hulahopka je napisao/la:

Pa nema pravila ali isto to Sarajevo je imalo previse starijih igraca koji nisu mogli iznijeti citavu ligu. Uz to ide jako losa organizacija i sportska politika. Uz to sve su dosli do kupa i realno bili bolji ali nisu uzeli kup.

Sad se vratis kod nas i pogledas, nit imamo para, nit imamo sportski segment i skautiranje, nit imamo trenera niti neku politiku kluba (bar je jos uvijek neizvjesna). Ako nemas nista od toga onda ne mozes ni ocekivati nista ako si realan. Imamo samo podrsku sa tribina koja ce ove godine biti i manja ako ostsne ovakvo stanje u klubu a i nadolazeca inflacija.

Kad sve uzmes u obzir, pravila nema ali kada bar imas jednu zdravu nogu, zato fudbal i jestr zanimljiv, ali mi, kod kojih je jos uvijek dosta toga trulo ne smijemo da se dizemo i ocekujemo nesto niti da tezimo ka necemu jer su jako male sanse da to uspijemo a onda ce se to smatrati neuspjehom.
Jedina stvar koju mi.moramo pretrpiti je to da sljedece godine prodamo neke mlade igrace koji su kod nas igrali za kikiriki i pokusati na bilo koji nacin stabilizovati finansije kluba, rezultat nam uopste nije prioritet sljedece godine.

Sve ovo naravno pada u vodu ako pare udju u klub, ali se licno ne nadam tim parama vise.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 18 jun 2022, 14:48

Iduće subote pripremna na Grbavici protiv Igmana iz Konjica, utakmica u 18:00 ili 18:30.

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 18 jun 2022, 15:48

CiroDiMarcio je napisao/la:
18 jun 2022, 13:14
Hulahopka je napisao/la:

Pa nema pravila ali isto to Sarajevo je imalo previse starijih igraca koji nisu mogli iznijeti citavu ligu. Uz to ide jako losa organizacija i sportska politika. Uz to sve su dosli do kupa i realno bili bolji ali nisu uzeli kup.

Sad se vratis kod nas i pogledas, nit imamo para, nit imamo sportski segment i skautiranje, nit imamo trenera niti neku politiku kluba (bar je jos uvijek neizvjesna). Ako nemas nista od toga onda ne mozes ni ocekivati nista ako si realan. Imamo samo podrsku sa tribina koja ce ove godine biti i manja ako ostsne ovakvo stanje u klubu a i nadolazeca inflacija.

Kad sve uzmes u obzir, pravila nema ali kada bar imas jednu zdravu nogu, zato fudbal i jestr zanimljiv, ali mi, kod kojih je jos uvijek dosta toga trulo ne smijemo da se dizemo i ocekujemo nesto niti da tezimo ka necemu jer su jako male sanse da to uspijemo a onda ce se to smatrati neuspjehom.
Jedina stvar koju mi.moramo pretrpiti je to da sljedece godine prodamo neke mlade igrace koji su kod nas igrali za kikiriki i pokusati na bilo koji nacin stabilizovati finansije kluba, rezultat nam uopste nije prioritet sljedece godine.

Sve ovo naravno pada u vodu ako pare udju u klub, ali se licno ne nadam tim parama vise.
Slažem se naravno,ali opet svaka priča kod nas ima dvije stvari i kod nas ništa nije sigurno jer smo društvo kakvo jesmo. Općenito mislim na državu.
Opet imaš razne primjere. Sarajevo s Tanom,klub doveo na zdrave noge tj nisu imali duga,nedugo nakon toga opet u dugovima do guše. I na kraju šta? Ispade dzaba pare, dzaba Tan,kad opet isto.

Ko god misli da u ovoj državi s bilo kojim investitorom klub može biti stabilan taj živi u snovima samo. Realnost je skroz drugačija.

Mi prije svega nemamo u klubu ljude iz sporta. Pogledajte saziv ljudi u nasem klubu,to su sve neki sklj likovi. Igrali možda fudbal Al na plejs stejsnu, nema tu kruha.

Jedno je kad ti klub vodi Kozaric,Zujo ljudi s vizijom i parama,plus imaju sportski dio kvalitetan,a drugo kad ti klub vodi sin ovog,sin onog, stranački poslušnici bez marke koji su tu da izvlače pare kad ih bude a do tad budu pomozi.ba.

Pored svega toga mene to ne zanima,ja cu ići na utakmice kako god i ko god bio. Ali realno ovo sad što mi imamo u klubu je 0.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 18 jun 2022, 16:20

Oni što prate juniore, kakav je Amar Musić? Pitam s obzirom da je jedini backup za Galića, a Galić ne može igrati u prvom kolu jer prenosi suspenziju za žute kartone iz prošle sezone.

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 18 jun 2022, 16:24

:wave:
braco je napisao/la:
18 jun 2022, 16:20
Oni što prate juniore, kakav je Amar Musić? Pitam s obzirom da je jedini backup za Galića, a Galić ne može igrati u prvom kolu jer prenosi suspenziju za žute kartone iz prošle sezone.
Igrace Drina

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 18 jun 2022, 17:20

braco je napisao/la:
Zavalit će Sablja, Drinu. :urnebes:
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

elevenblues
Kontakt:

Post Postao/la elevenblues » 18 jun 2022, 18:03

Meni Sablja nikad nece bit jasan ako bude tako s Drinom na beku, nabere igraca koji sluze ko ikebane kao taj mali Music, mijesa pozicije, unistava mlade igrace glupostima.

UBIPITAR
Kontakt:

Post Postao/la UBIPITAR » 18 jun 2022, 18:40

braco je napisao/la:
B.Šehić
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....

Hilmo123
Kontakt:

Post Postao/la Hilmo123 » 18 jun 2022, 18:54

braco je napisao/la:
Najgluplja liga na svijetu, čuj prenose se kartoni u narednu sezonu :urnebes: :urnebes:
SAMO JE JEDAN GRIJEHA JE VRIJEDAN!

DUVNO1921
Kontakt:

Post Postao/la DUVNO1921 » 18 jun 2022, 20:37

Hilmo123 je napisao/la:
18 jun 2022, 18:54
Najgluplja liga na svijetu, čuj prenose se kartoni u narednu sezonu :urnebes: :urnebes:
Hajd da je crveni pa bi fakat imalo smisla😅 al zute kartone :lolno: :lolno:
FK Zeljezničar Sarajevo 1921
AUT

DUVNO1921
Kontakt:

Post Postao/la DUVNO1921 » 18 jun 2022, 20:41

Sto je jednostavno zanimljivo bilo su intervjui sa Bazdarevicem i Radmilovicem kod Bahe (topgol) da su obadvojica u nekom kontekstu spomenuli dolazak investora i cak Mešu kao SD…. Pripreme krenule, neki Momci su došli mi cekamo nista se nedasava 🤔 ali nada zadnja umire💙💙
FK Zeljezničar Sarajevo 1921
AUT

Jugjesamojedan
Kontakt:

Post Postao/la Jugjesamojedan » 18 jun 2022, 20:49

DUVNO1921 je napisao/la:
18 jun 2022, 20:41
Sto je jednostavno zanimljivo bilo su intervjui sa Bazdarevicem i Radmilovicem kod Bahe (topgol) da su obadvojica u nekom kontekstu spomenuli dolazak investora i cak Mešu kao SD…. Pripreme krenule, neki Momci su došli mi cekamo nista se nedasava 🤔 ali nada zadnja umire💙💙
Sjednica je 27. nadamo se da će nam nešto konkretno tada reći, također Radmilović je rekao da im je on ponudio svog nekog strateškog partnera, ali su odbili i rekli da su navodno blizu dogovora sa Eldin, tkd za očekivat je na sljedećoj sjednici nešto konkretno u vezi toga.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 18 jun 2022, 21:15

Koja je fora da napises na zvanicnoj da je neki igrac, u ovom slucaju Hajdarevic, produzio ugovor, a ne napises na koliko? Hajde sto ne pisu za nove igrace, ali sad ni za trenutne.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 18 jun 2022, 21:23

LjoZee je napisao/la:
18 jun 2022, 21:15
Koja je fora da napises na zvanicnoj da je neki igrac, u ovom slucaju Hajdarevic, produzio ugovor, a ne napises na koliko? Hajde sto ne pisu za nove igrace, ali sad ni za trenutne.
Bukvalno isto sam htio danas da bas pitam... Evo vec drugu godinu za redom. Predstavljas igraca, ovo ono a ne pises do kad je ugovor. :lolno:

Ako neko s foruma ima pristup cometu ili gdje vec postavlaljaju to nek i nama proslijedi ako je ok.
@igrajlopte 🐦

scorpion
Kontakt:

Post Postao/la scorpion » 18 jun 2022, 21:24

DUVNO1921 je napisao/la:
18 jun 2022, 20:41
A zasto bi neki ozbiljan investitor, koji toliko priprema teren, polagao racune navijacima i nekim prosjecnim igracima koji su uzeli 6 mjesto u jednoj znj ligi...
...ja neću da govorim radi čega i da objašnjavam,vi to vrlo dobro znate,al ako ništa drugo i ono što je jedino što mogu da učinim za taj grad,pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava!!!

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.