Premijer liga BiH - aktuelno

spezial
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la spezial » 19 jun 2022, 15:27

Jbt citam i ne vjerujem, zamisli kolko likovi pretjeruju kad su se navijaci Zelje poceli javljat na strani Sarajeva :rol:

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 19 jun 2022, 15:29

zagor1987 je napisao/la:
19 jun 2022, 15:01
let3 je napisao/la:
19 jun 2022, 14:48
Željo
Velež
Sarajevo
Čelik
Sloboda

Zrinjski, Široki i Borac ne računam u bh klubove dok ne izbace šahovnice i trobojke iz grbova.
Bice bolje,do tada se tjesite :rol:
Samo činjenice drug :kafa:

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 19 jun 2022, 15:31

let3 je napisao/la:
19 jun 2022, 15:29
zagor1987 je napisao/la:
19 jun 2022, 15:01
let3 je napisao/la:
19 jun 2022, 14:48
Željo
Velež
Sarajevo
Čelik
Sloboda

Zrinjski, Široki i Borac ne računam u bh klubove dok ne izbace šahovnice i trobojke iz grbova.
Bice bolje,do tada se tjesite :rol:
Samo činjenice drug :kafa:
Vjerujem ja tebi nego daj nam postavi titule ovdje ako ti nije mrsko zaboravio sam kakvo je stanje po tom pitanju

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 19 jun 2022, 15:33

spezial je napisao/la:
19 jun 2022, 15:27
Jbt citam i ne vjerujem, zamisli kolko likovi pretjeruju kad su se navijaci Zelje poceli javljat na strani Sarajeva :rol:
:urnebes: :urnebes: :urnebes:
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

manijacikonjic87
Kontakt:

Post Postao/la manijacikonjic87 » 19 jun 2022, 15:39

spezial je napisao/la:
19 jun 2022, 15:27
e mos mislit koliko pretjeruju u velicanju :urnebes: :urnebes:
najveci u drzavi ako je drzava od vrapcica do salakovca :kafa: :kafa:
Mi smo Željini, Željo je naš !

LovacnaJelene
Kontakt:

Post Postao/la LovacnaJelene » 19 jun 2022, 15:41

MrkiMedo je napisao/la:
19 jun 2022, 14:41
Velez najodvratniji klub na svijetu
:salut:

LovacnaJelene
Kontakt:

Post Postao/la LovacnaJelene » 19 jun 2022, 15:43

Mostarac1922 je napisao/la:
19 jun 2022, 13:36
Vanja8 je napisao/la:
19 jun 2022, 12:02
OnlyLeft22 je napisao/la:
19 jun 2022, 11:53

Tema Sarajeva je dokaz da je Velež najveći klub u državi
A fakat @Only, kako ovaj Dzafic ode u rajvoSa, a ne ode kod vas, nikako mi nije jasno, a vi ga već bili dogovorili?
:rol: :rol:
Pure,moj @Only, dosta pure treba još pojesti :urnebes:
Imate vise love i sta je problem to je uredu? Kakve to veze ima koliki je jedan klub? Jel jedan veci ili ne?
Ne kazem ja da je Velez veci, ali kako ti razmisljas reklo bi se da je Manchester City veci klub od Manchester Uniteda, a svak zna da nije.
Ako De bruyne ode u City a ne u Manchester to nema nikakve veze sa velcinom.
Sarajevo nije veci i nece nikad biti i nije nikad bio veci od Veleza. Niti Sarajevo ima ono nesto sto Velez ima tesko objasniti ali to je neka dusa. Hajduk ima recimo tu dusu i jos par klubova.
Ako se ne prestanete qurciti, uzet cemo vam i stadion, koji vam gradi sda stranka.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 19 jun 2022, 15:44

To ce Zrinja
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

SejoSexon
Kontakt:

Post Postao/la SejoSexon » 19 jun 2022, 15:47

zagor1987 je napisao/la:
19 jun 2022, 15:11
SejoSexon je napisao/la:
19 jun 2022, 15:06
zagor1987 je napisao/la:
19 jun 2022, 13:18

Sloboda je ispred Veleza zato jer su imali nastuoe u evropi,takodje manje puta su ispadali,bili bolje plasirani u ligi od vrapcickog giganta
Velez je veci klub od Sarajeva do rata, otiđi u bilo koji grad ex yu, vidjet ćeš da velez ima veći broj simpatizera, da više o njemu znaju, Sarajevo je poznato samo sto dolazi iz Sarajeva. Velez je više puta bio u vrhu, dao mnogo bolje igrače, osvojio više bodova u onoj ligi, imao bolji međusobni omjer. Sta dalje ti nije jasno. Najvažnije uz Želju, Velez je dio života, mnogo vise od kluba
Titule Reufe tituleeee. Dva puta sampioni Yuge basi dragi osvajaci kupa. Nikad niste bili veci niti cete ikad biti, plus ste jos stariji. Inace za razliku od vas mi smo velik klub da igramo nekakve druge lige to samo mali klubovi kao vi igraju. Znaci bili smo poznati samo jer dolazimo iz Sarajeva haha a ne zato sto smo sampioni 2 puta bili i jer su igrali za nas Pasic,Musemici,Hase,Susic,Hadzibegic itd itd itd
Vaha, Mara, Baka, Duško, Mili, Juric, Matijevic, Mujic, Vladic Skocajic, Bijedić, Kodro Tuce Kajtaz, i tako do sutra, onda poslušaš izjave Bobana, Savicevica i cut ćeš ko je najveći u onoj ligi.
Sto se tice trofeja, imala je Vojvodina više od vas, pa šta sad. Jedini razlog sto imate više, je sto je Mostar prošao u ratu kako je prošao, da je ostao jedan klub, od 20 titula u Mostaru bi 15 završilo, dokaz je Zrinjski, koji je i ovako osvojio više od vas.
Busate se i onda kad vas ismijavaju Slovenci, sta je sad ovo. Shvatite niko vas ne doživljava izvan države, kao bilo sta posebno. Milion puta odem do Splita ili Zagreba i kad se dotaknemo fudbala, uvijek je asocijacija, Velez I nekad Zeljo

manijacikonjic87
Kontakt:

Post Postao/la manijacikonjic87 » 19 jun 2022, 15:47

feniksptica je napisao/la:
19 jun 2022, 15:44
To ce Zrinja
ma mrs ba :urnebes: :urnebes: :urnebes:

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 19 jun 2022, 15:50

manijacikonjic87 je napisao/la:
19 jun 2022, 15:12
mozak je napisao/la:
19 jun 2022, 14:20
E čuj finale kupa države im nije zanimljivo?
Taj alibi još nisam čuo.
Ili ste se prepali zeničana ili ste internet navijači.

Nama se mora odati priznanje na masovnom odlasku cjelih porodica na utakmice i uvođenju nečeg što niko u državi nema.
Po tome nam trenutno niko ne može parirati!
Budžetom nismo u vrhu zbog politike kluba koja je ispravna. Teško smo došli do ove situacije i nesmijemo dozvoliti da klub opet dovedemo u neizvjesnost.
Mirvić je po meni već u debelom minusu ali je očigledno zaljubljen u Sarajevo i neka je, svaka mu čast.
Međutim, on novac mora vratiti preko Evrope inače će se i on umoriti
ne volim se petljati u te vase odnose ali vjeruj mi kad si navikao osvajati trofeje pogotovo kroz ligu i izlaziti u evropu
finale kupa je sitnica.. kao sto je nama 2017 protiv krupe finale kupa bilo bezvrijedno..
prica da su se pitari prepali zenicana je smijesna fakat i to ne bih ni komentarisao :urnebes:
a sto se tice ovih porodicnih odlazaka na utakmice jednog kluba stvarno ne vidim po cemu ste to bolji od nas.. daleko najposjeceniji stadion u BiH bez obzira u kolikim go*nima plivamo.. a mozes misliti kakva bi posjeta bila da nekad nesto i osvojimo..
za mene licno sto se konkretno finala u zenici tice red army kao grupa podbacila totalno.. i mislim da vam je dobro doslo zatvaranje juga jer vas na jugu ne bi 300 bilo.. bez ljutnje ali tako je.. i onako su vas hz pojele u navijanju a ne da ste bili odvojeni i bez krova..
uglavnom samo sam zelio da kazem da ima istine u ovoj prici kako finale kupa uopste nije zanimljivo kad si navikao na mnogo vise.. sve najbolje zivio i sretno u novoj sezoni :D :bih:
Utakmica finala Kupa u Zenici je bila sve samo ne obična utakmica.
Utakmica je direktno rješavala pitanje putnika u Evropu.
Bukvalno, utakmica za milion KM.
Nije to utakmica protiv Krupe već utakmica klubova sa tradicijom i brojnom navijačkom bazom.
Da si izborio Evropu kroz prvenstvo, tada bi razumio ovo što ti pričaš..da ti sam pehar ne donosi ništa.
Govoriš o porodičnom odlasku na Grbavicu željinih navijača a ja ti govorim o porodičnom odlasku veležovih navijača u Zenicu, Sarajevo...
Što se tiče Zenice i kopa..mi bi napunili i onu tribinu da je bilo ulaznica.

Sve u svemu, svak svoj klub doživljava najvećim, najboljim..to je u prirodi navijača.
Lično, smeta mi podsmjehivanje klubu koji je doživio to što je doživio. Zna se razlog što nas nije bilo i kakva nam je sudbina bila namjenjena.
Vratili smo se, i rastemo sa svakim danom.
Dolazak 10 000 navijača iz drugog grada je u Evropskim okvirima ozbiljna cifra..a eto kod nas kažu da smo simpatični. :D
Malo manje arogantnosti nije na odmet.
Zna se ko su velikani u Bh okvirima..neki su u vrhu a neki sad npr igraju 3 ligu.
Zadnja izmjena: mozak, dana/u 19 jun 2022, 15:53, ukupno mijenjano 1 put.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 19 jun 2022, 15:52

Ne treba ici iz jedne krajnosti u drugu momci. Lijepa je zdrava zajebancija i prcanje.
Jeste da su se Veležovci nafurali kao, da su Bayern, da imaju neku dominaciju ali ih razumijem po drugoj strani. Iz teskih govana su se izdigli, dugove sanirali i osvojili kup nakon 30 godina.

Ipak mi je degutantna priča o otimanju stadiona kad svi znamo zbog cega je to sve bilo. To ne sudi u zdravu zajebanciju.
Barem ne meni.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

SejoSexon
Kontakt:

Post Postao/la SejoSexon » 19 jun 2022, 15:54

elevenblues je napisao/la:
19 jun 2022, 15:19
Ovi velezovi fkt misle da su tu negdje s pitarima, ne citam cesto pa sam mislio da je neka zayebancija. Pa nije vas na mapi bilo haman 3 decenije, hvatate se za kup takmicenje stare drzave koje nije dozivjelo 80-90% navijaca, a u sustini ovisite od dobre volje par ljudi koji su na ivici s energijom i zeljom za ulaganja, daju ostavke pa se vracaju. Sta kad fakat dignu sidro a dici ce kao i kod nas Misimovic, dok smo gradili i bacali pare na igrace mislili smo i mi da nam nije niko do jaja, al sreca godinama si na nekom nivou imas neke igrace koji su bili vani pa se vrate igrat za dzabe, imas neke talentovane klince, izgradjeno ime, atraktivniji grad, vise sponzora, finu imovinu, pa se pregrmi koja sezona krize, koji je vas plan B ?
Omladince nemate ni za juniorske premijer lige, a da je neka atraktivna sredina koja je dala neke kvalitetne igrace zadnjih 10-15 godina i nije.
Ibretite se odlasku Fedje, pa covjek je prosle godine vec isaretio na onom podcastu da mu je cilj preuzet nekog od sarajevskih klubova, sto je i logicno, tezis novim izazovima, svjestan je on da leti ako ne ispuni ocekivanja, to i jest taj izazov, evo ti pare evo ti igraci pa pokazi jesil trener za veci klub, a to potenciranje i razmisljanje da ste vi neka velicina i da imate vise simpatizera po yugi je malo jadno.
Fedja je Sarajlija logično da ga vuče tamo, što niste pokušali dovesti, Sliskovica, Bajevica, Marica, Hadziabdica, kad ste tako veliki. Shvatite u onoj ligi ste bezveze klub, sa dvije titule (na kojima skidam kapu) i nista više, u evropi ste pravili manje i od Veleza I od Zelje, u međusobnim omjerima ste bili slabiji, u ukupnom broju bodov slabiji, da Alija nije pregovorima dobio cijelo Sarajevo, od tih poslijeratnih trofeja ne bi imali ništa, jer bi vam na stadionu igrali FK Nisici, a ne znam koliko ste sposobni da napravite drugi, jer i taj na kojem ste niste šaraf zategli od 90 te.

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 19 jun 2022, 15:58

ElCartel11 je napisao/la:
19 jun 2022, 15:52
Ne treba ici iz jedne krajnosti u drugu momci. Lijepa je zdrava zajebancija i prcanje.
Jeste da su se Veležovci nafurali kao, da su Bayern, da imaju neku dominaciju ali ih razumijem po drugoj strani. Iz teskih govana su se izdigli, dugove sanirali i osvojili kup nakon 30 godina.

Ipak mi je degutantna priča o otimanju stadiona kad svi znamo zbog cega je to sve bilo. To ne sudi u zdravu zajebanciju.
Barem ne meni.
Par vaših i naših zna pretjerati u konverziji o " velikanima"
Utakmica u Zenici je dokaz stanja između nas.
Niti jedan jedini incident.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 19 jun 2022, 16:00

19 jun 2022, 15:47
To ce Zrinja
Gdje si zemljak, po nicku vidim da si moj. :bih:
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

manijacikonjic87
Kontakt:

Post Postao/la manijacikonjic87 » 19 jun 2022, 16:00

mozak je napisao/la:
19 jun 2022, 14:20

Utakmica finala Kupa u Zenici je bila sve samo ne obična utakmica.
Utakmica je direktno rješavala pitanje putnika u Evropu.
Bukvalno, utakmica za milion KM.
Nije to utakmica protiv Krupe već utakmica klubova sa tradicijom i brojnom navijačkom bazom.
Da si izborio Evropu kroz prvenstvo, tada bi razumio ovo što ti pričaš..da ti sam pehar ne donosi ništa.
Govoriš o porodičnom odlasku na Grbavicu željinih navijača a ja ti govorim o porodičnom odlasku veležovih navijača u Zenicu, Sarajevo...
Što se tiče Zenice i kopa..mi bi napunili i onu tribinu da je bilo ulaznica.

Sve u svemu, svak svoj klub doživljava najvećim, najboljim..to je u prirodi navijača.
Lično, smeta mi podsmjehivanje klubu koji je doživio to što je doživio. Zna se razlog što nas nije bilo i kakba nam je sudbina bila namjenjena.
Vratili smo se, i rastemo sa svakim danom.
Dolazak 10 000 navijača iz drugog grada je u Evropskim okvirima ozbiljna cifra..a eto kod nas kažu da smo simpatični.
Malo manje arogantnosti nije na odmet.
Zna se ko su velikani u Bh okvirima..neki su u vrhu a neki sad npr igraju 3 ligu.

1. druze gdje vas je doslo 10000 ? :?:
2. halali ali vama bazu navijaca i cine porodicna okupljanja.. o tome dovoljno govore i gostovanja na ovim "obicnim" utakmicama u PL :D
3. utakmica u zenici jest imala znacaj za klub ali u ocima navijaca nije uopste kao ni nama sto nije imala obzirom da su navijaci navikli na mnogo bolja izdanja ekipe i plasman na tabeli.. :bih:
4. sto ce ti 3 tacke poslije "zenica, sarajevo" ? jeste to jos u neki grad familijarno isli ? :urnebes: a i ta dva grada zenica 1x (kup) sarajevo 3x (evropa) :D

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 19 jun 2022, 16:02

Meni je fascinantno kako se pojedini forumaši za koje konta čovjek na prvu da bi mogli imati nešto u glavi upuste u raspravu s našim delegatima koji ih lože(il ne lože) o veličini klubova i porede nešto što je neuporedivo, posebno s aspekta polazne tačke i jednog i drugog kluba poslije rata.

Evo činjenica: Sarajevo je veći klub od Veleža. Dolazi iz većeg grada, zamišljen je u samom nastanku kao predstavnik grada Sarajeva, puno uspješniji je kroz historiju i u ex yu a u BiH ne treba ni spominjati. Navijačka baza je logično veća, klub ima više trofeja i to je jedino mjerilo po kojem se može, ako se može, mjeriti veličina kluba.

Meni je moj klub najveći i najbolji, bez obzira kakav je, jer smo prošli poslije rata nešto što niko nije pa mogu reći i u Evropi. Od neprijatelja s jedne strane grada do neprijatelja u svojim redovima koji su koristili FK Velež i isisavali sve iz njega što im je bilo od značaja (pare uglavnom) i koji su mi mrži od samih komšija.

Ono što bi možda i jedino moglo biti na strani Veleža (osim trećeg stadiona koji se pravi :mrgreen:) jeste ono što se desilo 2016. ispred Hotela Bristol gdje je grupa momaka (veliko hvala i našem rahmetli bratu koji nedavno preseli), uzela sve u svoje ruke i krenula u izgradnju nečeg što smo konačno dočekali nakon godina i godina patnje. Hasić je došao zbog tog entuzijazma koji su momci pokazali, Ibri se išlo na noge u Kakanj i "molilo" ga se da se vrati da pokušamo spasiti Velež koji je bio skoro pa ugašen (tekst Joze Pavkovića o gašenju crvene zvijezde dovoljno govori). Milion malih projekata, lopatanja po najvećoj žegi, trke s posla da se volontira u projektima, zaokruženih na kraju s WCom koji su po evropskim standardima iznijeli upravo ti navijači. Svojim parama i svojim trudom. Niko nikad u BiH ništa slično nije uradio za svoj klub.

I to je ono što meni moj klub odvaja od drugih, vjerujem da je to razlog i nerealnog pogleda na sve kod dosta naših navijača. I htio bih reći da u sličnu misiju su krenuli i navijači Čelika i tek sada kad im idu najveći problemi a to je Federalna, u skorije vrijeme, želim im da zadrže transparentnost i sačuvaju svoj klub uz pomoć privrednika koji dijele isti cilj sa njima. I ne, ne spominjite Bordo prijatelje s ove dvije priče, jer nije ni blizu isto, posebno kad skontaš da svake godine imate "previranja" u i oko kluba i da to jedinstvo ne postoji u mjeri kao kod nas.

Pozdrav za mikija i Panteliju, momke čije je postove većinom gušt pročitati jer prate ovu ligu:)
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

manijacikonjic87
Kontakt:

Post Postao/la manijacikonjic87 » 19 jun 2022, 16:07

Nirton je napisao/la:
19 jun 2022, 16:00
19 jun 2022, 15:47
To ce Zrinja
Gdje si zemljak, po nicku vidim da si moj. :bih:
svi smo naši samo jaši :urnebes: :urnebes: pozz drug :bih: :bih:

ra1981
Kontakt:

Post Postao/la ra1981 » 19 jun 2022, 16:09

Ovo za stadion nigdje veze ...

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 19 jun 2022, 16:10

To ce Zrinja
Kakav si ti olovski klosar, molim te kad dodjes na tekmu u Vrapcice obrati mi se, da te provodam po mezarima ljudi koji su zivote za ovaj grad dali.

Smece jedno smrdljivo, i da te bacim u Neretvu odmah poslije.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Faraon iz Visokog, Hrammm1921, MostarReds22, n0dix i 29 gostiju.