manijacikonjic87 je napisao/la: ↑19 jun 2022, 16:00
mozak je napisao/la: ↑19 jun 2022, 14:20
Utakmica finala Kupa u Zenici je bila sve samo ne obična utakmica.
Utakmica je direktno rješavala pitanje putnika u Evropu.
Bukvalno, utakmica za milion KM.
Nije to utakmica protiv Krupe već utakmica klubova sa tradicijom i brojnom navijačkom bazom.
Da si izborio Evropu kroz prvenstvo, tada bi razumio ovo što ti pričaš..da ti sam pehar ne donosi ništa.
Govoriš o porodičnom odlasku na Grbavicu željinih navijača a ja ti govorim o porodičnom odlasku veležovih navijača u Zenicu, Sarajevo...
Što se tiče Zenice i kopa..mi bi napunili i onu tribinu da je bilo ulaznica.
Sve u svemu, svak svoj klub doživljava najvećim, najboljim..to je u prirodi navijača.
Lično, smeta mi podsmjehivanje klubu koji je doživio to što je doživio. Zna se razlog što nas nije bilo i kakba nam je sudbina bila namjenjena.
Vratili smo se, i rastemo sa svakim danom.
Dolazak 10 000 navijača iz drugog grada je u Evropskim okvirima ozbiljna cifra..a eto kod nas kažu da smo simpatični.
Malo manje arogantnosti nije na odmet.
Zna se ko su velikani u Bh okvirima..neki su u vrhu a neki sad npr igraju 3 ligu.
1. druze gdje vas je doslo 10000 ?
2. halali ali vama bazu navijaca i cine porodicna okupljanja.. o tome dovoljno govore i gostovanja na ovim "obicnim" utakmicama u PL
3. utakmica u zenici jest imala znacaj za klub ali u ocima navijaca nije uopste kao ni nama sto nije imala obzirom da su navijaci navikli na mnogo bolja izdanja ekipe i plasman na tabeli..
4. sto ce ti 3 tacke poslije "zenica, sarajevo" ? jeste to jos u neki grad familijarno isli ?

a i ta dva grada zenica 1x (kup) sarajevo 3x (evropa)
Bilo nas 12 000 kad smo išli na Mars!
Osim Marsa i Jupitera..bilo nas je nekoliko hiljada na Neptunu i Veneri..doduše manje atraktivne utakmice pa nije bilo na tv-u.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...