Meni su ok, znaju igrati lopte, mogu nam pomoci. Dobri trkaci, fizicki jaki. Sad sta ce struka odluciti, to ne ulazim.husrefbeg je napisao/la: ↑19 jun 2022, 12:47Znali se kakav je status Abidua i Filipea
Ima li šta od njih dal su prošli probu. Jer ako oni nisu top igrači onda zaista moramo dovesti dvojicu vrhunskih. Slažem se da su Sarajevo , Zrinjski i Borac ispred nas bar po ovim pojacanjima. Jer ako mi nismo mogli zadržati Dzafu da ne ode kod pitala onda je stvar jasna. Mada ni Dzafa nije korektan puno smo ga čekali i kad je preradio odlazak. Al to je tako svako sebe gleda.
FK Tuzla City
Moderator/ica: GracanicaAA
-
- Kontakt:
Re: FK Tuzla City
Tuzla City / Sloga Simin Han
- hule_barca
- Kontakt:
Zrinjski, Sarajevo i Borac trenutno definitivno imaju zvučniju ekipu od TC-a. Međutim, zna se i da je pritisak u tim klubovima nemjerljivo veći, tako da s druge strane i nije loše iz prikrajka tražiti svoju šansu i raditi u tišini, bez velike pompe.
Prošle godine je ekipa bila prenatrpana znalcima i generalno loše balansirana. Previše tehnički potkovanih igrača, a malo trkača i igrača koji daju balans ekipi. Mislim da je to Jović sigurno detektovao i da se roster sada sklapa malo pametnije, da sve linije budu adekvatno ujednačene, a ne da vezni red dominira u odnosu na ostale linije. To je naravno i do stila igre koji je gajio Musemić i kojeg će gajiti Jović. Mišljenja sam da je Jović pragmatičniji i konkretniji tip trenera, koji neće robovati posjedu lopte, tako da ćemo vjerovatno ove sezone na papiru gledati nešto slabiji sastav, a da će na terenu to mnogo balansiranije izgledati.
Prošle godine je ekipa bila prenatrpana znalcima i generalno loše balansirana. Previše tehnički potkovanih igrača, a malo trkača i igrača koji daju balans ekipi. Mislim da je to Jović sigurno detektovao i da se roster sada sklapa malo pametnije, da sve linije budu adekvatno ujednačene, a ne da vezni red dominira u odnosu na ostale linije. To je naravno i do stila igre koji je gajio Musemić i kojeg će gajiti Jović. Mišljenja sam da je Jović pragmatičniji i konkretniji tip trenera, koji neće robovati posjedu lopte, tako da ćemo vjerovatno ove sezone na papiru gledati nešto slabiji sastav, a da će na terenu to mnogo balansiranije izgledati.
Mes Que Un Club
Ima jos 4 sedmice do starta prvenstva - apsolutno prerano govoriti ko ce imat jaci ili slabiji sastav od nas slijedece sezone...
I nas sastav je jos uvijek velika nepoznanica... Mozda stvari budu bar malo jasnije kada saznamo putnike za Sloveniju na glavni dio priprema.
Ali, kao i svake sezone, ja ocekjem da kod nas pojacanja nastave dolaziti i nakon starta sezone.
To naravno nije idealna situacija, ali je realnost za nasu ligu i uslove - da neke igrace moras cekati nesto duze...
Takodje, nerjetko se desava da se neki igraci dokazu jkroz evropska pretkola I da onda “neocekivano” napuste klub kada je sezona vec pocela… To se moze desiti I nama ali I Zrinjskom, Borcu, Velezu…
Sro se tice Dzafe, moram priznati, bez obzira sto je odlazak vec ranije najavljen, nadao sam se da ce ipak zavrsiti kod nas ponovo ako ne nadje neki jaci angazman.
Ali sta je tu je - bio je vrlo dobar ove sezone, vjerujem da ce Husic pronaci adekvatne zamjene za sve igrace koji nas napuste. I ne vjerujem da ce Husic u prvoj evropskoj sezoni dozvoliti da ekipa bude nesto vidljivo slabija nego u prethodnoj.
I nas sastav je jos uvijek velika nepoznanica... Mozda stvari budu bar malo jasnije kada saznamo putnike za Sloveniju na glavni dio priprema.
Ali, kao i svake sezone, ja ocekjem da kod nas pojacanja nastave dolaziti i nakon starta sezone.
To naravno nije idealna situacija, ali je realnost za nasu ligu i uslove - da neke igrace moras cekati nesto duze...
Takodje, nerjetko se desava da se neki igraci dokazu jkroz evropska pretkola I da onda “neocekivano” napuste klub kada je sezona vec pocela… To se moze desiti I nama ali I Zrinjskom, Borcu, Velezu…
Sro se tice Dzafe, moram priznati, bez obzira sto je odlazak vec ranije najavljen, nadao sam se da ce ipak zavrsiti kod nas ponovo ako ne nadje neki jaci angazman.
Ali sta je tu je - bio je vrlo dobar ove sezone, vjerujem da ce Husic pronaci adekvatne zamjene za sve igrace koji nas napuste. I ne vjerujem da ce Husic u prvoj evropskoj sezoni dozvoliti da ekipa bude nesto vidljivo slabija nego u prethodnoj.
U americi je trucking pao kurcu za usi gorivo sa $2.8 po galonu otislo na 5.5 $ ture oslabile vozaci (privatnici slabo voze ne isplativo) firmini vozaci preskupi (podigli cjene u vrijeme korone za 20c po milji bilo dobro placene ture tad)
Ako ovako nastavi jos 6 mjeseci nebi me cudilo da ce te zadovoljit sa 6-7 mjesto..
Veselinovic kuzmanovic prvi igra u zelji u najboljim godinama a ovaj kod nas oba bili ispod prosjecni igraci.
Dzafic nikad nebi dosao kod nas da mu je husic mogaoplacat kao sto mu je placao dosad
Nit biga husic pustio pisebno jer igrate u evropi i zaradice te fini para..jedino ovde u bosni te neke biznise sto ima neznam kako stoje i ovo sto je SDA da ga oni sta ne poguraju prem da SDA za 4 mjeseca nece postojat vise ni u mjesni zajednicama
Ako ovako nastavi jos 6 mjeseci nebi me cudilo da ce te zadovoljit sa 6-7 mjesto..
Veselinovic kuzmanovic prvi igra u zelji u najboljim godinama a ovaj kod nas oba bili ispod prosjecni igraci.
Dzafic nikad nebi dosao kod nas da mu je husic mogaoplacat kao sto mu je placao dosad
Nit biga husic pustio pisebno jer igrate u evropi i zaradice te fini para..jedino ovde u bosni te neke biznise sto ima neznam kako stoje i ovo sto je SDA da ga oni sta ne poguraju prem da SDA za 4 mjeseca nece postojat vise ni u mjesni zajednicama
Zamjene :
Džafić-Kuzmanović
Doffo-Felipe
Morris-Hrkač
Tomašević- ?
Vukušić- bilo ko,može i kuharica kluba
Džafić-Kuzmanović
Doffo-Felipe
Morris-Hrkač
Tomašević- ?
Vukušić- bilo ko,može i kuharica kluba
-
- Kontakt:
Pitar6785 je napisao/la: ↑19 jun 2022, 18:01U americi je trucking pao kurcu za usi gorivo sa $2.8 po galonu otislo na 5.5 $ ture oslabile vozaci (privatnici slabo voze ne isplativo) firmini vozaci preskupi (podigli cjene u vrijeme korone za 20c po milji bilo dobro placene ture tad)

Zadnja izmjena: elvirbaljic, dana/u 19 jun 2022, 21:50, ukupno mijenjano 3 puta.
-
- Kontakt:
Sve sami analitičari, znalci i poznavaoci američkog tržista, a nepismeni. Ovaj rečenicu ne zna da sastavi na maternjem a poznaje kretanje ekonomije u USA. Uzmi bolan malo knjigu, nije sve u gledanju kako neko nabija loptu. Ovo je krajnje dobronamjerno.Pitar6785 je napisao/la: ↑19 jun 2022, 18:01U americi je trucking pao kurcu za usi gorivo sa $2.8 po galonu otislo na 5.5 $ ture oslabile vozaci (privatnici slabo voze ne isplativo) firmini vozaci preskupi (podigli cjene u vrijeme korone za 20c po milji bilo dobro placene ture tad)
Semir Smajlagić sutra potpisuje.
Vratio se u BiH i potpisuje za Tuzla City: "Svjestan sam šta se očekuje od mene"
Potpisuje trogodišnji ugovor
Fudbaleri Tuzla Cityja pripremaju se punom parom za početak nove sezone.
Vratio se u BiH i potpisuje za Tuzla City: "Svjestan sam šta se očekuje od mene"
Potpisuje trogodišnji ugovor
Fudbaleri Tuzla Cityja pripremaju se punom parom za početak nove sezone.
-
- Kontakt:
Igrao je u BiH, nije ostavio nekakvog znacajnijeg traga. Nadam se da je sad malo "ojacao" da moze doprineti nasoj igri. Po zapisu sa Youtube nije los, ali pred nama je.
U skoku je Krpić ipak dominantan.

Duel Krpića i Smajlagića(crveni dres).

Duel Krpića i Smajlagića(crveni dres).
Šta je sad ovo?
Standardni reprezentativni golman Toga i dojučerašnji član Lyona nova akvizicija Tuzle City
Pojačanje među stativa za bh. premijerligaša
FK Tuzla City danas je dogovorio saradnju sa ofanzivcem Semirom Smajlagićem, ali prelazni rok za Tuzlake nije završen.
19.06.22. 21:50
SAZNAJEMO
S. Mlaćo
U Tuzlu kako saznaje SportSport.ba stiže i 23-godišnji čuvar mreže Malcolm Barcola.
Barcola je posljednji angažman imao u francuskom Lyonu, gdje je bio treći golman, a u nekoliko navrata je i sjedio na klupi u mečevima Ligu 1. Iz Lyona dolazi kao slobodan igrač.
Standardni reprezentativni golman Toga i dojučerašnji član Lyona nova akvizicija Tuzle City
FK Tuzla City danas je dogovorio saradnju sa ofanzivcem Semirom Smajlagićem, ali prelazni rok za Tuzlake nije završen.
SAZNAJEMO
S. Mlaćo
U Tuzlu kako saznaje SportSport.ba stiže i 23-godišnji čuvar mreže Malcolm Barcola.
Barcola je posljednji angažman imao u francuskom Lyonu, gdje je bio treći golman, a u nekoliko navrata je i sjedio na klupi u mečevima Ligu 1. Iz Lyona dolazi kao slobodan igrač.
Da nije Jovićev kakav poznanik iz afričkog korpusa ?tuzlac je napisao/la: ↑19 jun 2022, 22:32Šta je sad ovo?
SAZNAJEMO
S. Mlaćo
IZGLEDA DA ĆE NUKIĆ BITI NA DESNOM A FEREIRA NA LIJEVOM BEKU.ZA FEREIRU NIJE PROBLEM, ALI NUKIĆ NIJE BEK I ON NIKADA NEĆE NEĆE BITI BEK.ON I KADA IGRA BEKA ČINI TO PREKO VOLJE.
Možda Brajlović ide u Lion.CityCity je napisao/la: ↑19 jun 2022, 22:43Da nije Jovićev kakav poznanik iz afričkog korpusa ?tuzlac je napisao/la: ↑19 jun 2022, 22:32Šta je sad ovo?
SAZNAJEMO
S. Mlaćo

-
- Kontakt:
Ako Džafić ode u Sarajevo i nije napravio neki iskorak u karjeri.
To je više uradio jer mu je propao inostrani angažman pa ga bilo sramota vratiti se nama.
Koliko je ovaj nas klub velik govori i dolazak ovog golmana.
Pa makar to bila špekulacija. Pa bolan igraci Liona i ne znaju gdje je BiH, ne znaju ni za jedan klub uz BiH a ti ga dovedeš i to vjerovatno kao rezervu.
Mišljenja sam da bi trebalo ostvarivati saradnje i sa klubovima iz petice i drugih evropskih zemalja pa nekad dovesti i nekog igrača na posudbu koji je njima visak. Za naše slove opet bi bio igračina.
To je više uradio jer mu je propao inostrani angažman pa ga bilo sramota vratiti se nama.
Pa makar to bila špekulacija. Pa bolan igraci Liona i ne znaju gdje je BiH, ne znaju ni za jedan klub uz BiH a ti ga dovedeš i to vjerovatno kao rezervu.
Mišljenja sam da bi trebalo ostvarivati saradnje i sa klubovima iz petice i drugih evropskih zemalja pa nekad dovesti i nekog igrača na posudbu koji je njima visak. Za naše slove opet bi bio igračina.
Prije će nama pojačanje doći s Marsa nego lijevi bek Kovčić iz Gradačca.Od ofenzivnog veznog odustajem.Neka Mišić preuzme ulogu Doffa.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 19 jun 2022, 22:54, ukupno mijenjano 1 put.
I meni je Džafićev tobožnji prelazak u Sarajevo posve nazor.Što se iz Češke nije odmah zaputio u Sarajevo?Ponosnipodrinjac je napisao/la: ↑19 jun 2022, 22:50Ako Džafić ode u Sarajevo i nije napravio neki iskorak u karjeri.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.